مقاله سیب زمینی


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله سیب زمینی مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۳۴  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله سیب زمینی نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

سیب زمینی   ۱
طبقه بندی، مبدا” و تاریخچه   ۱
وسعت و اهمیت   ۱
گیاه سیب زمینی   ۳
۱-۲ شاخ و برگ   ۳
۲-۲ ریشه   ۵
۳-۲ غده   ۵
۲-۴ نیش   ۶
نیازهای خاک :تهیه بستر بذر، کاشت و پشته بندی   ۷
لایه‌های نفوذناپذیر   ۷
سبز شدن و بستر بذر   ۸
عمق کاشت و سبز شدن   ۸
کیفیت غده بذری (سن و مرحله نیش زنی)   ۹
دمای خاک   ۹
رطوبت خاک   ۹
عمق کاشت و پوشاندن غده‌های در حال رشد با خاک   ۹
تهیه بستر   ۱۰
پشته بندی و زمان آخرین خاک دادن   ۱۱
کاشت و پشه بندی مناطق مختلف   ۱۲
کود دهی   ۱۲
مواد غذایی موثر بر عملکرد و کیفیت   ۱۳
نحوه قرار دادن کود در خاک   ۱۶
کود اصطبلی   ۱۶
آبیاری   ۱۷
سیستم سنترپیوت   ۱۸
سیستم آبپاشهای خطی متحرک   ۱۸
شرایط هوایی خاص موثر بر عملکرد و کیفیت   ۱۹
تگرگ و یخبندان شبانه   ۱۹
دمای زیاد   ۱۹
رشد ثانویه   ۲۰
لکه قهوه ای داخلی   ۲۱
سیاه شدن بخش داخلی غده   ۲۱
برداشت   ۲۲
زمان برداشت   ۲۲
عملیات برداشت، انتقال و انباردری   ۲۲
اندازه، شکل و موقعیت مزرعه   ۲۳
شرایط خاک و هوا   ۲۳
فاصله زمانی بین خارج سازی و جمع آوری:   ۲۳
انبار داری   ۲۴
روشها و طول مدت انبارداری   ۲۴
انبار کردن   ۲۴
بازاریابی   ۲۵
بیماریها   ۲۶
منابع   ۳۰

منابع

– پرورش سبزی در باغ، خانه و آپارتمان نوشته حسن حسن زاده عباس پور

– پرورش سبزی نوشته اردشیر قادری

– سبزیکاری نوشته محمد مشیری

-vegetable crop fifth edition: Thompson and lcelly

– Breeding vegetable crop: Maclcj. Bassett

– vegetable production IB: Libner Nonneclce

– Anonymous “pest and Disease Control Proyrams for Potatoes, “calif. Agr

طبقه بندی، مبدا” و تاریخچه

سیب زمینی (solanum tuberosum) به خانواده solanaceae تعلق داشته و قرابت نزدیکی با گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، توتون، و تاج ریزی وحشی دارد. سیب زمینی و ذرت بزرگترین ارمغان دنیای جدید به تامین غذای نوع بشر است. تصور می شود که مبدا” سیب زمینی از کشورپرو باشد” لیکن باره ای از محققین عقیده دارند که سیب زمینی به ایالات متحده مشخص نیست. سیب زمینی بعنوان یک محصول غذائی تا قبل از هجوم مهاجرین ایرلندی در سال ۱۷۷۸ دارای اهمیت کمی در آمریکا بود. بهرحال این محصول بیشترین میزان اهمیت خود را در آمریکا بلافاصله پس ارسال ۱۸۴۶ بدست آورد. سالی که بیماری بلایت محصول سیب زمینی ایرلند را متهدم نمود و سبب قحطی گردید. تکیه مردم ایرلند بروی سیب بعنوان یک محصول عمده غذائی و نفوذ آنها در بسط و توسعه این فرهنگ و استفاده از آن در آمریکا بدون شک علت نامیدن این محصول بنام سیب زمینی ایرلندی بجای سیب زمینی پروئی یا آمریکا جنوبی می باشد. لغت ایرلندی بعنوان یک پسوند برای سیب زمینی دارای معنی بسیار خاصی در روستاهای جنوب آمریکا است. جایی که لغت تنهای سیب

زمینی غالبا” بمعنای سیب زمینی شیرین تفهیم می گردد. در شمال آمریکا عکس این موضوع صادق است.

وسعت و اهمیت

سه قرن پیش سیب زمینی ندرتا” بعنوان یک محصول غذائی در اروپا یا آمرکا شناخته می شد. بهرحال امروزه کشت آن کره زمین را در هر دو منطقه معتدله در بر می گیرد و بعنوان مهمترین محصول غذائی در دنیا شاخص است. در ایالات متحده سیب زمینی با اختلاف زیادی مهمترین سبزی از نظر میزان تولید و مصرف می باشد. سیب زمینی بطور تجارتی و برای مصرف خانگی در کل ایلات متحده پرورش یافته واز لحاظ سطح زیر کشت و ارزش پیشتاز کلیه سبزیها است. اهمیت این محصول غذائی اصلی ممکن است بمیزان جزئی در طی سالها کاهش یافته باشد. لیکن بعنوان یک سبزی عمده باقی مانده و در حال تغییرات سریع است. آمریکائیها سیب زمینی بیشتری مصرف می کنند لیکن کمتر از نوع تازه آن، مصرف سرانه بین سالهای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۷ تقریبا ” ۹% افزایش یافت و این زمانی بود که مردم طبقه متوسط آمریکا بطور سرانه ۵۵ کیلو سیب زمینی در سال مصرف می کردند. بهر حال در طی همین دوره ۱۷ ساله مصرف سیب زمینی تازه ۳۶ درصد کاهش یافت.

این ارقام روند جدیدی را در صنعت سیب زمینی نشان می دهد. بعلت افرایش هزینه‌های کارگرو سرمایه گذاری. الویت دادن مصرف کنندگان به غذاهای راحت، توسعه و سیع فروشگاهای سریعا” عرضه کننده غذا و قیمتهای فوق العاده زیاد اخیر سیب زمینی سبب شد ۶۰% محصول سیب زمینی در سال ۱۹۷۷ که برای مصرف انسان در امریکا بود به بازار تهیه فرآورده اختصاص باید که شامل سیب زمینی یخ زده کنسرو شده و آب گرفته می شود.

در حالیکه سیب زمینی (مخصوصا” برای سرخ کردن) هنوز بر بخش تهیه فرآورده غالب است. ورقه‌های آب گرفته شده و دانه ای سهم قابل توجهی از بازار را بخود اختصاص می دهد. کارخانه‌های تهیه سیب زمینی آب گرفته شده در سالهای ۱۹۷۲ و ۱۹۷۷ توسعه زیادی داشتند. در سال ۱۹۷۷، ورقه‌ها و دانه‌های سیب زمینی تقریبا “۱۹% کل سیب زمینی‌های تهیه فرآورده را شامل می‌شد و وزارت کشاورزی آمریکا تخمین زده بود که این میزان به ۲۷% در سال ۱۹۷۵ افزایش یابد. مصرف کنندگان می‌توانند فرآورده‌ها و محصولات جدیدتری از سیب زمینی انتظار داشته باشند.

سطح زیر کشت سیب زمینی از حدود ۱۲۱۵۰۰۰ هکتا ردر دهه ۱۹۳۰ تدریجا” به ۷۱۰۷۷۵ هکتار در سال ۱۹۴۹ وسپس به حدود ۵۵۰۲۷۴ هکتار در سال ۱۹۷۷ کاهش یافت. در حالیکه در طی این زمان عملکرد تقریبا” دو برابر گردید. کل تولید آمرکا از ۹۳۰۵۶۶۲ تن د رسال ۱۹۳۹ به ۱۰۹۱۵۰۳۵ تن در سال ۱۹۴۹ و به ۱۱۱۱۰۸۲۱ تن در هر سال ۱۹۵۹ و ۱۴۱۵۲۵۳۵ تن در سال ۱۹۶۹، و سپس به حدود ۱۶۰۶۲۲۹۲ تن در سال ۱۹۷۷ افزایش یافت. ارزش محصول از ۲۳۶۸۳۹۰۰۰ دلار در سال ۱۹۳۹ به ۵۱۲۳۹۳۰۰۰ در سال ۱۹۴۹ و سپس به ۵۵۵۸۸۹۰۰۰ دلار در سال ۱۹۵۹ افزایش یافت و نوسانات افزایشی حد ۱۱۲۶۰۳۳۰۰۰۰ دلار در سال ۱۹۷۷ را داشته است.

گیاه سیب زمینی

سیب زمینی گیاهی علفی حامل غده است. این گیاه از بخشهای زیر تشکیل شده است. (الف) شاخ و برگ و ساقه، (ب) غده و استولون، و (ج) ریشه به طور کلی فقط غده مورد مصرف قرا می‌گیرد.

۱-۲ شاخ و برگ

ساقه‌های هوایی که ممکن است منشعب باشند، در برش عرضی عموما تو خالی و سه گوشه هستند. ساقه دارای بالهای مستقیم یا موجدار است. بخش تحتانی ساقه گرد و سفت است. برگ بالغ مرکب بوده، شامل دمبرگ با برگچه انتهایی، برگچه‌های ثانویه و گاهی برگچه ثالثه می‌باشد.

اگر ساقه مستقیما از غده بذری به وجود آید، ساقه اصلی در نظر گرفته می‌شود. انشعابات جانبی تحتانی که از ساقه اصلی حاصل شده است را ساقه‌های ثانویه می‌نامند. اگر یک ساقه ثانویه در فاصله نزدیکی به غده بذری از ساقه اصلی به وجود آید و تشکیل استولون و غده آن مشابه ساقه اصلی باشد، در این صورت ممکن است این ساقه ثانویه را به عنوان یک ساقه اصلی در نظر گرفت.

 جدای از انشعابات جانبی، یک ساقه سیب زمینی ممکن است در طول رشد خود چندین بار تولید انشعابات انتهایی نماید)

بخش تحتانی ساقه (شامل برگهای آن ) تا محل نخستین گل، سطح اول نامیده می‌شود. فاصله بین نخستین و دومین گروه گلها سطح دوم و فاصله بین دومین و سومین گروه گلها سوم نام گرفته است. تعداد سطوح و طول ساقه در هر سطح به واریته، طول روز، ازت و غیره بستگی دارد. در وایته‌های زودرس سیب زمینی تعداد سطوح معدودتر و طول ساقه کوتاهتر است؛ در صورتی که در واریته‌های دیر رس سیب زمینی تعداد سطوح بیشتر بوده و در هر سطح ساقه‌های طویلتر دیده می‌شود. معمولا در مشاهدات و آزمایشهای روی سیب زمینی خصوصیات برگ و ساقه به شرح زیر ثبت می‌شوند:

– سبز شدن: درصد بوته‌های سبز شده،

– تراکم بوته: تعداد بوته‌ها و تعداد ساقه‌های اصلی در هر متر مربع (با استفاده ز فاصله ردیف و تعداد بوته یا ساقه در هر ۱۰ متر طول دریف محاسبه می‌شود.

– برآورد درصدی از سطح خاک که توسط برگهای سبز پوشیده شده است.

– شاخص سطح برگ و دوام سطح برگ

– وزن شاخ و برگ (تر یا خشک) در متر مربع

– طول ساقه و برگ کل طول ساقه و برگ یا تعداد و طول در هر یک از سطوح

– رنگ برگ (مثلا در آزمایشهایی در رابطه با ازت)

– وضعیت شاخ و برگ از نظر آب

– درصدی از برگهای که دارای علامت بیماری هستند.

موقعیت برگهای مبتلا به بیماری

– مرحله بلوغ

۲-۲ ریشه

بوته‌های رشد یافته از بذرهای حقیقی، یک ریشه راست و باریک توسعه می‌دهند که از آن انشعابات جانبی به وجود می‌آید. بوته‌های رشد یافته از غده در گره‌های زیرزمینی و استولون، تولید ریشه‌های نابجا می‌کنند در سیب زمینی ریشه‌ها عموما کم عمق هستند (اغلب به عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر) اما، اگر لایه‌های غیر قابل نفوذ یا تغییر یک مرتبه خاک از نوع به نوع دیگر در پروفیل خاک وجود نداشته باشد، عمق ریشه ممکن است تا یک متر برسد.

۳-۲ غده

غده را می‌توان به عنوان بخشی از ساقه در نظر گرفت که برای ذخیره سازی مواد غذایی و تولید مثل سازش یافته است. گاهی در کنار برگهای ساقه غده‌های هوایی تشکیل می‌شود این امر زمانی رخ می‌دهد که تولید مواد غذایی توسط شاخ و برگ داشته باشد. ولی انتقال فرآورده‌های آسیمیلاسیون به غده‌ها متوقف شده باشد این توقف انتقال ممکن است در اثر صدمات مکانیکی یا هجوم قارچ (Rhizoctonia solani) به قسمت تحتانی ساقه ایجاد شود.

غده را می‌توان یک استولون متورم شده در نظر گرفت برگهای فلسی (ابروان چشمها) و جوانه‌ها (چشمها) در کنار برگهای فلسی ممکن است بعد از برداشت روی پوست به رنگ سبز دیده شوند هر چشم بیش از یک جوانه دارد. پوست غده دارای تعداد زیادی عدسک است. این عدسکها را نیز می‌توان به عنوان روزنه‌های غده در نظر داشت. در برش عرضی غده، بخشهای زیر قابل مشاهده است: لایه چوب پنبه ای بیرونی (پریدرم)، پارانشیم ذخیره کنند درونی، پارانشیم ذخیره کننده بیرونی آوندی فاصله بین پوست و حلقه آوندی معمولا در حدود نیم سانتی متر است، ولی پوست و حلقه آوندی در محل چشمها و در محل اتصال استولون کم و بیش در تماس نزدیک هستند

پوست، وقتی انتهای استولون به صورت غده شروع به تورم می‌کند (تشکیل غده)، پوست (پریدرم) توسعه می‌یابد.

پوست یک غده بالغ تقریبا به مواد شیمیایی، گازها و مایعات نفوذ پذیر بوده، و غده را به خوبی در براب میکروارگانیسمها و تلفات آب محفظت می‌کند. عدسک به صورت یک سیستم ارتباطی بین داخل غده و محیط پیرامون آن عمل می‌کنند. این اندمکها برای تنفس غده ضروری هستند زیرا دی اکسید کربن، اکسیژن و آب از پوست به سختی صورت می‌گیرد.

اگر غده‌ها در خاک خیلی مرطوب رشد کنند، عدسکها باز شده و بسیار بزرگ می‌شوند، بدین ترتیب میکروارگانیسمهای مضر می‌توانند به راحتی وارد غده گردند. میکروارگانیسمها می‌توانند حتی پس از ضد عفونی شدن غده در عدسکها زنده بمانند

 ۲-۴ نیش

تعداد چشم در یک غده به طور قابل ملاحظه ای بسته به عواملی چون واریته، اندازه غده و شرایط رشد متغییر است. در غده “بین تیج” وجود ۱۲ تا ۱۵ چشم کاملا عادی است. این چشمها مانند جوانه‌های کناری روی ساقه، یک مارپیچ مخصوص حول غده وجود می‌آوردند. غلاف در برگیرنده جوانه  در چشم، در واقع کنار یک برگ روی بخشی از یک ساقه واقع شده است.

در بسیاری از موارد، جوانه اصلی در بخش میانی چشم قرار می‌گیرد و در هر طرف آن جوانه ای دیگر وجود دارد که غالبا این جوانه‌ها به خوبی توسط گوشت غده تفکیک شده اند. این جوانه‌های کناری را ممکن است به عنوان پایینترین جوانه‌های جانبی یک نیش در نظر گرفت، که در اثر رشد غده از یکدیگر جدا شده ‌اند نیش اصلی نیز حامل جوانه‌های جانبی است که می‌توانند ساقه‌های جانبی یا استولون به وجود آورند. اگر این نیش قطع شود ولی بخش قائده ای آن باقی بماند. جوانه‌های کناری بخش قائده که به طور معمول استولونها را به وجود می‌آورند به صورت یک یا چند ساقه رشد خواهند کرد که همگی از همان چشم منشا گرفته اند. در مورد یک نیش که اجازه یافته است تحت نور تا رسیدن به مرحله ای پیشرفته نمو یابد جوانه‌های جانبی نیش خواهند زد به طوریکه جوانه‌های انتهایی و جانبی روی آنها نیز قابل رویت باشد.

نیازهای خاک :تهیه بستر بذر، کاشت و پشته بندی

 

35,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پروژه کاشت سیب زمینی و پیاز
  • پاورپوینت سیب زمینی
  • مقاله نگرشی بر اقلیم کشاورزی سیب زمینی
  • مقاله تعیین ضریب گیاهی و پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی
  • مقاله سیب زمینی
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.