مقاله قارچ های خوراکی


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله قارچ های خوراکی مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۱۶  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله قارچ های خوراکی نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه   ۱
تاریخچه   ۲
شناخت قارچ های خوراکی و سمی و داروئی   ۵
قارچ های خوراکی   ۵
قارچ های سمی   ۶
قارچ های داروئی   ۱۰
آشنایی با قارچ های صدفی   ۱۱
قارچ صدفی   ۱۱
انواع قارچ صدفی   ۱۴
۱- پلوروتوس استرا توس   ۱۴
۲- پلوروتوس فلوریدا P.florid   ۱۵
۳- قارچ شاه صدف Eringi   ۱۵
۵- ساج کاجو :   ۱۶
۶- قارچ صدفی صورتی یا سالمون   ۱۷
۷- قارچ صدفی خرمائی   ۱۷
شکل شناسی یا مرفولوژی   ۱۷
اصول تهیه بستر قارچ صدفی   ۲۱
مایه کوبی یا مایه قارچ   ۲۳
روشهای بذر زنی قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس   ۲۶
روش کشت قارچ صدفی   ۲۶
۱-  کیسه ای   ۲۷
۲- کشت قارچ به روش سبدی   ۲۹
۳- کشت به روش قفسه ای   ۲۹
۴- کشت روی تنه درخت   ۳۰
۵- روش گسترده روی زمین   ۳۱
خصوصیات سالن کشت قارچ   ۳۲
شرایط استاندارد کارگاههای ساختمانی مخصوص پرورش قارچ :   ۳۳
ضد عفونی سالن کشت قارچ   ۳۴
بخار آب ضد عفونی کننده   ۳۶
مراقبت های ویژه جهت رشد قارچ صدفی   ۳۸
آفات قارچ   ۴۴
۱- مگس سرکه   ۴۴
۲- آفت نماتد   ۴۴
۳- بیماری فوزاریوم   ۴۶
۴- تریکودرما   ۴۷
۵- مومی   ۴۷
۶- کلاهک سیاه   ۴۸
۷- بیماری باکتریایی   ۴۹
تعریف سویه یا استرین   ۵۰
آشنایی با انتخاب سویه   ۵۰
تهیه اسپاون قارچ دکمه ای :   ۵۳
تعریف کود کمپوست   ۵۴
آشنایی با مواد ونحوه عمل آوری کود کمپوست   ۵۵
۱- مواد اصلی   ۵۵
۲- مکمل های غذایی   ۵۶
۳- مواد غذایی کنسانتره   ۵۶
۴- کودهای ازته   ۵۶
۵- املاح معدنی   ۵۶
آشنایی با کمپوست مصنوعی و طبیعی   ۵۷
مزایای کمپوست مصنوعی   ۵۸
سوله تهیه کمپوست   ۵۹
روش های تولید کود کمپوست   ۵۹
تهیه کمپوست   ۵۹
روش های آماده سازی بستر   ۶۸
خاک پوششی بستر سالن های کشت قارچ   ۷۱
ضدعفونی خاک پوششی   ۷۲
مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ   ۷۳
مرحله داشت قارچ دکمه ای   ۷۳
اصول هوادهی سالنهای پرورش قارچ   ۷۶
اصول برداشت محصول   ۷۷
بسته بندی   ۷۸
انبار کردن قارچ   ۷۹
درجه بندی قارچ   ۷۹
تبدیل ونگهداری قارچ های خوراکی   ۷۹
بیماری های قارچ های خوراکی   ۸۶
علائم بیماری و رتیسلیوم   ۸۷
کنترل و مبارزه با بیماری ورتیسلیوم   ۸۸
۳- بیماری تار عنکبوتی   ۸۹
۴- قارچ های هرز کلاه دار   ۹۰
۵- بیماری بلاچ تند   ۹۱
۶- بیماری حفره دار شدن کلاهک   ۹۱
۷- بیماری مومی شدن   ۹۱
۸ – تیغه های اشک ریز   ۹۲
۹- بیماری باکتریایی   ۹۲
۱۰- بیماری ویروسی   ۹۲
آفات قارچ های خوراکی   ۹۳
منابع علمی   ۱۰۱

مقدمه

پرورش قارچ خوراکی امروزه اهمیت زیادی کسب کرده و پیشرفت قابل توجهی نموده است . نظر بسیاری از دانشمندان ومحققین به این گیاه شگفت انگیز ، که فقط از بقایای گیاهی کم ارزش از نظر اقتصادی مثل کاه ، گندم ، کاه جو ، کاه برنج و امثالهم پرورش می یابد جلب شده است

قارچ ، اگر چه از مواد زائد گیاهی تغذیه می کند . کیفیت غذایی قابل توجهی دارد : سرشار از پروتئین و در عین حال بسیار خوش طعم است . بعلاوه دوره کشت آن بسیار کوتاه است و در سال چندین بار می توان به کشت آن مبادرت نمود .

از سال ۱۹۷۰ ، شناخت علمی و عملی بشر از قارچ و نحوه پرورش آن پیشرفت چشمگیری کرده است . بازده تولید قارچ های اهلی شده روز به روز افزایش می یابد و به علاوه انواع جدید قارچ های جدید اهلی شده و پرورش می یابند . قارچ را می توان در سطح کوچک ، در منزل ، به منظور مصرف در خانواده ، و در سطح بزرگتر جمعیت ارائه به بازار و تامین درآمد تولید کرد .

تاریخچه

قارچ به اصطلاح گیاه موضوعات مختلف و شگفت انگیزی را در دوران عمر زمینی طی کرده است تا به امروز هنوز به طور کامل نزد جهانیان شناسایی نشده است .

مردم بد بینی خاصی نسبت به قارچ ها دارند چون شنیده اند که بعضی از انسانها بر اثر خوردن قارچ مسموم شده اند و جان خود را از دست داده اند .

قارچ های سمی در کنار انواع خوراکی و کیفیت غذایی این گیاه انسان را بر آن داشت که قارچ خوراکی را خود پرورش دهند .

هزاران سال پیش چینی ها و ژراپنی ها نحوه پرورش چندین نوع قارچ را می دانستند که از میان آنها شیتاکه معروف است دو قرن قبل از تولد مسیح ، یک پزشک یونانی به نام «نیکاندر» قارچ را در بستری از کود حیوانی و خاکستر که شاخ و برگ انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد .

سیصد سال بعد « دیو سکورید» یک پزشک دیگر یونانی روش ساده و عملی برای پرورش قارچ ابداع کرد و سرانجام در قرن ۱۶ یک ایتالیایی به نام سالپین و یک گیاه شناس فرانسوی به نام شارل دولکلوز معروف به کلوسیوس آثاری در مورد پرورش قارچ نوشتند .

کمی دیر تر در حدود دهه ۱۶۵۰ کشاورزان فرانسه کاملاً به طور تصادفی به نحوه پرورش قارچ پی می بردند . آنها متوجه می شوند که در گوشه جالیزشان جائی که کودهای اسب قارچ ظاهر شده ولی به علت آن پی نمی بردند ولی در اندیشه تکثیر قارچ افتادند یکی از کشاورزان متوجه می شود که قارچ که در جالیزشان است با قارچ های وحشی مراتع تفاوتهایی دارد به این ترتیب که علاوه بر تفاوت ظاهری این گونه قارچ ها بر خلاف قارچ های مراتع قابلیت تطبیق با شرایط پرورش در باغچه را دارند .

کین تینی در وروسای به پرورش قارچ برای پادشاه خورشید دست می زند چند سال بعد ، تورن فورت به آکادمی سلطنتی علوم نامه ای درباره پرورش قارچ می نویسد … پرورش قارچ که همه این نوآوران می شناختند هنوز بعضی علاقه مندان به آن عمل می کنند یک عیب جدی داشت : پرورش قارچ در زمستان بعلت سرما و در تابستان به علت گرما ووجود انگل ها غیر ممکن بود در حدود اواخر قرن هیجدهم عده ای به فکر افتادند که قارچ را زیر گلخانه پرورش دهند تا فصل تولید را طولانی تر سازند و این قدم جدیدی بود .

یک باغبان فرانسوی به نام «شامبری» به فکر استفاده از معادن متروک جهت پرورش قارچ افتاد . استفاده از معادن چند فایده داشت : ثبات درجه حرارت ، سهولت تنظیم هوا و سهولت تنظیم رطوبت نسبی .

و باز هم دو فرانسوی به نامهای کنستاتین و ماتروشو از انستیتو پاستور هستند که در این زمینه قدمی پیش بر می دارند ما در پیشرفت تکنولوژی پرورش قارچ را تا حد زیادی مرهون آنها هستیم این دو نفر با بهره گیری از روشهای پاستوریزاسیون اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کردند و میسلیوم به دست آورند از آن هنگام این امکان به وجود آمد که پر بارترین نژادهای قارچ را به صورتی خالص پرورش داد .

کار این دو محقق باعث شد که انواع دیگر قارچ ها مورد توجه قرار بگیرند و تلاش برای اهلی کردن قارچ های وحشی آغاز شود ولی اگرچه پس از تحقیقات زیادی در زمینه پرورش قارچ به عمل آمد ، بعلت عدم ارتباط کار محققین با یکدیگر نتیجه تحقیقات به صورتی جامع و مدون در اختیار همگان قرار نگرفت . امروزه وضع به گونه ای دیگر است .

بیستمین کنگره بین الملی درباره دانش و پرورش قارچ ها در ژوئن ۱۹۷۸ در فرانسه تشکیل شده است که در آن ۶۰۰ نفر محقق و تولید کننده از سی کشور جهان شرکت داشتند .

در جریان این کنگره ، یک محقق انگلیسی در خطا به خود اظهار کرد که آرزو دارد ارتباطبین شرکت کنندگان بیش از پیش برقرار شود و این بیان توجه پیشگامان پرورش قارچ را که تا آن هنگام اماکن پرورش قارچ خود را با سیم خاردار و سگ نگهبان حفاظت می کردند تا کسی از راز و رمز کارشان در پرورش قارچ سر در نیاورد برانگیخت .

در پی این اقدامات ، تبادل مفید اطلاعات ونتایج به دست آمده ، بی شک در آینده پرورش انواع قارچ ها ار انحصار معدودی باغبان و قارچ شناس غربی بیرون آمده و در همه جای دنیا گسترش خواهد یافت به این ترتیب آیا مصرف کنندگان قرن بیستم شاهد بحرانی در زمینه پرورش قارچ ، بعلت افزونی تولید خواهد بود و یا بلعکس .

دنیا به شکرانه تولید پیوسته این ماده غذایی با ارزش از گرسنگی نجات خواهد یافت ؟ آینده نشان خواهد داد .

از بیش از دو هزار سال پیش ، که نیکاندر پزشک ، با روشی بدوی و به کمک شاخ و برگ انجیر قارچ پرورش داد تاکنون چه راه دراز و پر پیچ و خمی پیموده شده است !

شناخت قارچ های خوراکی و سمی و داروئی

قارچ ها سه دسته هستند :

۱- خوراکی۲- سمی۳- داروئی

قارچ های خوراکی

در اکثر کشورهای جهان خوردن قارچ متداول است زیرا نسبت به گوشت قرمز از نظر پروتئین چیزی کم ندارد و از نظر چربی صفر می باشد و با صرفه و اقتصادی نیز می باشد . از مهم ترین قارچ های خوراکی میتوان به قارچ دکمه ای و انواع صدفی آن اشاره کرد این قارچ ها را می توان در مکانهای کوچک هم تولید کرد .

قارچ های سمی

سمی بودن قارچ ها به سه نوع تقسیم شده اند : ۱- فالاتوکین۲- آموتوکسین۳- همولیتیک و آمانیتا لفظ سمی بودن قارچ ها می باشد .

مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی

الف) قارچ های روی دستگاه گوارش و روی اعصاب اثر کرده و شخص را دچار دل درد و سر درد و تهوع که مصرف کننده بیمارستانی شده و باید تحت نظر پزشک معالجه شود .

ب) قارچ هایی که به تنهایی اثرات سوئی نداشته ولی با مکمل های دیگری مثل الکل اثر منفی گذاشته و شخص را به حال احتراز می برد . قارچ های مرکب (Coprinus) و موالها (Morchella)

ج) قارچ هایی که به طور کل سمی بوده ، و به شخص مصرف کننده شوک سریع وارد کرده چه بسا مصرف کننده به بیمارستان هم نرسد .

فالاتوکسین و آموتوکسین سم هایی هستند که روی دستگاه گوارش اثر می کند ولی کشنده نیستند .

همولیتیک سمی است که روی گردش خون (گلبولهای قرمز خون را از بین می برد ) و اعصاب و مغز تاثیر سریع دارد و باعث سکته مغزی می شود .

آمانیتا فالوئید و آمانیتا موسکاریکا از این دسته از قارچ های سمی می باشد .

آمانیتا فالوئید Amanita Phalloides

کلاهی بهقطر ۷ تا ۱۰ سانتی متر به رنگ سبز زیتونی یا زرد زیتونی وگاه بسیار کم رنگ و نزدیک به سفید دارد . در حالت مرطوب کمی لزج است .گاه لکه های مسطح پوست مانند سفیدی بر پوسته دارد . پوسته آن را می توان مثل پوسته قارچ خوراکی جدا کرد . تیغه ها سفید و نزدیک به هم هستند .

 طول پایه ۸ تا ۱۲ سانت و عرض آن ۵/۱ تا ۲ سانت است .

زمستان سفید یا به رنگ کلاهک ولی کم رنگ تر است سطح آنصاف یا حاوی پوسته های نازکی است که در ابتدا تو پرند و به تدریج تو خالی می شوند . حلقه دامن مانندی در قسمت بالای پایه وجود دارد قاعده پایه در کیسه فنجان مانندی محصور است . زیر درختان پهن برگ به خصوص غان و بلوط از اواسط تابستان تا اواخر پاییز یافت می شود . سمیت آن بحدی است که خوردن   کلاهک آن می تواند مرگ آور باشد .

آمانیتا موسکاریکا معروف به امانیت مگس کش Amanita Muscarica

 آمانیتا موسکاریکا عامل بسیاری از مسمومیت هاست

آمانیتا موسکاریکا از زیباترین و معمول ترین قارچ هاست . کلاهک قرمز یا نارنجی با خالهای سفید به قطر ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر دارد که در ابتدا گرد است و به تدریج تحدب آن کم می شود و مسطح می گردد .

در حالت مرطوب لزج است . تیغه های آن سفید و فشرده اند . پایه ۱۰ تا ۲۲ سانتی متر ارتفاع و ۵/۲ سانتی متر قطر دارد و  سفید و توپر است ولی به تدریج تو خالی می شود . حلقه سفید دامن مانند قاعده پایه متورم است و فلس های سفید کرکداری دارد که به صورت حلقه های متحد المرکزی آنرا در بر گرفته اند . از اواسط تابستان تا اویل زمستان زیر درختان غان و سوزنی برگ بوفور دیده می شود .

سمی بنام موسکارین در آن وجود دارد که حشرات به آن حساسند . قارچ های سمی و خوراکی را نمی توان از نظر شکل و اندازه و رنگ شناخت و فقط آزمایشگاه می تواند سمی بودن و مقدار سم و نوع سم را مشخص می کند .

در بین قارچ های موجود ، قارچهایی هم هست که توهم زا می باشد و شخص مصرف کننده را به عالم خلصه می برد . امروزه ۸۰ % از قرص های روان گردان از قارچ «سوما» با نام ایرانی دنبلان کوهی که ماده ای به نام «تروف» دارد درست می شود . قارچ های رنگی هم در طبیعت وجود دارد که برای مصارف صنعتی و غذایی کاربرد دارند . در کشور هند ، قارچ های رنگی را برای ساختن ادویه و رنگ اسنک (پفک) کشت و صادر می کنند .

قارچ های داروئی

امروزه که علم طب پیشرفت چشمگیری کرده ، محقیقین در آزمایشگاهها و انیستیتو های معتبر برای هربیماری دنبال درمان و راه چاره ای می گردند از قدیم الایام طبیبان از گیاهان برای درمان استفاده می کردند با پیشرفت علم طب عصاره گیاهان و مواد مفید گیاه مورد استفاده قرار می گیرند .

قارچ هم از این قاعده مستثنا نیست .

آنتی بیوتیکها در مبارزه با بیماریهای عفونی مورد استفاده های فراوان قرار می گیرند از این جمله اند معروفترین آنتی بیو تیک که مصرف طبی دارد پنی سیلین     می باشد . در قارچ صدفی آنتی بیوتیک بیشتری نسبت به قارچ دکمه ای گزارش شده است .

پلوروتین

پلوروتین موجود در قارچ داروی پوست بدن انسان است و موجب نرمی و لطافت پوست شده و داروی جوش و لک صورت می باشد .

 لیستین

کاهنده کلسترول خون که برای درمان بیماران قلبی و آنهایی که فشار خون دارند مفید است .

ریبوفلاوین : آرام کننده ذهن

نیاسین : برای ترک اعتیاد

دارای آهن – سدیم – ویتامین B2

قارچ ها سرشار از ویتامین ها هستند : محلول در چربی A-E-D که در ساخت پماد مصرف می شود .

آشنایی با قارچ های صدفی

قارچ صدفی درختی پلوروتوس استراتوس Pelurotus-Ostratus

قارچ صدفی

کشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار توسط دکتر مصطفوی ، کارشناس دفع آفات و زراعت کشاورزی در شازمان تحقیقات کشاورزی در اوین شروع شد .

قارچ صدفی جزء تجزیه کنندگان اولیه می باشد و قادرند گلوکز گیاه را تجزیه کند و مواد غذایی مورد نیاز خود را تأمین کند . و محتاج یکسری از ارگانیسم ها هستند که محیط کشت را تجزیه و قارچ روی محیط تجزیه رشد می کند .

همچنین مستقیماً روی کاه و کلش گندم وجو و برنج و … رشد کنند . قارچ صدفی قدرت میسلیومی بسیار بالایی داشته و قادر است از همین مواد ، پروتئین مورد نیاز انسان را تامین کند در کل پرورش قارچ صدفی نیاز به دستگاههای پیشرفته نداشته و می توان خیلی ساده اقدام به تولید این قارچ ارزشمند پرداخت .

قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس Pelurotus-Ostratus برای اولین بار در سال ۱۹۰۰ میلادی در جهان مورد کشت و پروش قرار گرفت .

کشت قارچ صدفی در مقایسه با قارچ های دیگر بسیار ارزان و کم هزینه است و می توان در مقیاس کوچک حتی مینیاتوری در یک کیسه کوچک در منزل تولید کرد .

قارچ صدفی سرما دوست می باشد و در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد خوبی دارد . این قارچ در دمای ۱۶ درجه هم مقاوم است و سنگین وزن می باشد .

و اتومان بیولوژیکی قارچ صدفی اغلب ۱۰۰ درصد می باشد که از نظر تولید قارچ در دنیا حداکثر میزان برداشت محصول را دارد .

قارچ صدفی دارای پروتئین های اصلی وضروری می باشد که برابر وزن خشک قارچ مقدار آن برابر با ۱۵ تا ۳۵ درصد می باشد .

قارچ صدفی مشکلاتی نیز در زمینه تولید نیز دارد :

۱- ماندگاری قارچ صدفی خیلی کم است و پس از چند روز فاسد می شود

۲- به علت پخش گسترده اسپور قارچ در سالن کشت قارچ افرادی که در سالن هستند دچار آلرژی و حساسیت خواهند شد .

۳- حشرات زیادی وارد محل کشت قارچ صدفی می شوند که در این مورد باید اقدامات لازم صورت گیرد در غیر این صورت محیط کشت قارچ به انواع بیماریهای قارچی و باکتری دچار خواهد شد لذا درب و پنجره ها باید با توری مسدود شود .

قارچ صدفی توانئی تولید مواد ضد نماتد را دارد . (نماتد نوعی حشره ریز سفید رنگ بی بال که با دم چنگال مانند خود به جلو حرکت می کند که توسط خود قارچ صدفی تجزیه می شود .

انواع قارچ صدفی

۱- پلوروتوس استرا توس

این یکی از بهترین گونه های شناخته شده در بین قارچ های صدفی است . این قارچ اسامی مختلفی مثل قارچ صدفی ، شبه صدفی ، صدف درخت و قارچ حصیری نام برد . باردهی این قارچ در دمای ۱۶ درجه سانتی گراد صورت می گیرد .

کلاهک ۵ تا ۲۰ سانتی متر قطر دارد و صدف مانند و محدب است که بعداً مسطح می شود و در وسط فرورفتگی پیدا می کند . در جوانی به رنگ خاکستری مایل به آبی تیره تا سیاه دیده می شود ولی هنگام بلوغ رنگ قهوه ای دودی یا قهوه ای مایل به زرد یا کهربائی به خود می گیرد .

معمولاً به صورت دسته های چند تایی دیده می شود در حالی که نقطه اتصالی باریک یا پایه ای کوتاه و ضخیم به رنگ سفید با قاعده کرکدار آنها را به هم متصل می کند . لامل ها (تیغه ها ) ابتدا سفیدند و سپس زرد گون می شوند و تا پایین امتداد یافته بهم متصل می شوند . گوشت آن سفید و کمی رشته ای است . در سراسر سال روی تنه و کنده درختان ، به خصوص درختان پهن برگ مثل درختان غان دیده می شود و بوی آرد تازه می دهد پلوروتوس استراتوس به طور طبیعی لواستاتین تولید می کند . این ماده از سوی FDA به عنوان داروی کنترل کلسترول خون معرفی گردیده است .

۲- پلوروتوس فلوریدا P.florid

این قارچ از مناطق گرمسیری فلوریدای آمریکا گزارش شده و به همین نام هم معروف است . با قارچ صدف درختی تفاوت زیادی ندارد و فقط اندازه کوچک تر و دمای بالاتر را طلب می کند

۳- قارچ شاه صدف Eringi

قارچ شاه صدف را ارینجی در دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه رشد می کند . بو و طعم خوشی دارد و خوش پخت می باشد . از خصوصیات بارزش ماندگاری زیادی دارد و رنگ آن سفید است .

قارچ صدفی طلائی : دمای مورد نیاز ۲۰ تا ۳۰ درجه اگر دما از ۱۸ تا ۱۶ درجه سانتیگراد باشد اندام باردهی ظاهر نمی شود رنگ زرد یا کرم روشن . خامش طعم تندی دارد . ترد و شکننده است .

۵- ساج کاجو :

 دمای مورد نیاز ۲۷ تا ۳۰ درجه . رنگ اولیه سفید درافت دما به رنگ خاکستری و نقره ای تغییر رنگ می دهد . ساج کاجو ۱۴ روزه به بار می نشیند شکل مشخصی ندارد بیشتر مثل کف دست انسان است این قارچ مزه خوب باردهی عالی و رشد و پرورش آسانی دارد .

۶- قارچ صدفی صورتی یا سالمون

قارچ سالمون یا همان «سلیمان» شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتی است رنگ می باشد . این قارچ به نامهای مختلفی مثل قارچ صدفی صورتی ، قارچ صدفی سالمون ، قارچ توت فرنگی ، قارچ فلامینگو و قارچ ژاپنی نامیده می شود .

۷- قارچ صدفی خرمائی

 

110,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قارچ های خوراکی
  • مقاله قارچ ویروس ها
  • مقاله قارچ کامبوجا
  • مقاله قارچ صدفی
  • مقاله قارچ دکمه ای
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      پنجشنبه, ۲۷ مهر , ۱۳۹۶
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.