مقاله قارچ های خوراکی


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله قارچ های خوراکی مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۴۳  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله قارچ های خوراکی نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه   ۱
آشنایی با تقسیم بندی قارچ   ۲
قارچها به سه گروه تقسیم می شوند :   ۲
۱-   قارچهای خوراکی   ۲
قارچهای خوراکی و خواص آنها   ۲
۲-   قارچهای دارویی   ۴
۳-   قارچ سمی   ۵
مرفولوژی (شکل شناسی) قارچ صدفی   ۶
آشنایی با تاریخچه کشت و پرروش قارچ صدفی در ایران و جهان   ۷
آشنایی با قارچ صدفی   ۷
سالن کشت وپرورش   ۸
ضد عفونی سالن کشت   ۹
شناسایی اصول برداشت محصول   ۱۴
قارچ دکمه ای    ۱۵
قارچ دکمه ای معمولی   ۱۶
آشنایی با مفهوم سویه یا استرین   ۱۷
آشنایی با انتخاب سویه   ۱۷
آشنایی با مواد و نحوه عمل آوری کود کمپوست   ۱۸
۱-   مواد اصلی   ۱۸
۲-   مکمل های غذایی   ۱۹
۳-   مواد غذایی کنسانتر   ۱۹
۴-   کود های ازته   ۱۹
۵-   املاح معدنی   ۱۹
آشنایی با کمپوست مصنوعی و طبیعی   ۱۹
مزایای استفاده از کمپوست مصنوعی   ۲۰
سوله تهیه کمپوست   ۲۰
آشنایی با روش های تولید کود کمپوست   ۲۰
۱-   روش طولانی مدت تهیه کمپوست ( Long method )   ۲۰
آشنایی با روش های آماده سازی بستر   ۲۱
۱-   آماده سازی بستر به روش قفسه ای :   ۲۱
۲-   آماده سازی بستر به روش جعبه ای :   ۲۱
۳-   آماده سازی بستر روش کیسه ای :   ۲۲
آشنایی با خاک پوششی بستر سالن های پرورش قارچ   ۲۲
شناسایی اصول ضد عفونی خاک پوششی   ۲۳
آشنایی با مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ   ۲۳
شناسایی اصول مراقبت از بستر ها بعد از خاکدهی   ۲۳
شناسایی اصول هوادهی سالن های پرورش   ۲۴
شناسایی اصول برداشت محصول   ۲۴
شناسایی اصول بسته بندی محصول برداشت شده   ۲۵
نحوه انتخاب ، نگهداری و پخت قارچ   ۲۵
شناسایی اصول تبدیل و نگهداری قارچ های خوراکی   ۲۷
بیماری های قارچ های خوراکی   ۳۰
۱-   بیماری ورتیسلیونم ( پوسیدگی خشک )   ۳۰
علایم بیماری ورتیسلیوم   ۳۰
کنترل و مبارزه با بیماری ورتیسلیوم   ۳۰
۲-   بیماری دنبلان کاذب   ۳۱
علایم بیماری   ۳۱
کنترل بیماری   ۳۱
۳-   بیماری تار عنکبوتی   ۳۱
علایم   ۳۲
کنترل و مبارزه با بیماری تار عنکبوتی   ۳۲
۴-   قارچ های هرز کلاهدار   ۳۲
۵-   بیماری بلاچ تند   ۳۲
۶-   بیماری حفره دار شدن کلاهک   ۳۲
هزینه کارگری :   ۳۳
هزینه سوخت و انرژی :   ۳۴
پیش بینی میزان تولید   ۳۴
منابع   ۳۶

منابع

کتاب پرورش قارچهای خوراکی – تالیف پاول استیمنز – ترجمه مهندس ساسان جعفر نیا – انتشارات سبز ایران

کورموفیت های ایران – تالیف دکتر احمد قهرمان

 

مقدمه

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان

با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو ‏به‏ زمانی بسیار دور برمی‏گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم‏زا در فالگیریها از آن استفاده می‏نمودند، مردم کشورهای شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بطوری که نوعی قارچ بنام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد و نوعی دیگر بنام فلامولینا و لوتیپس در چین کشت ‏می‏شده‏اند و همچنین نوعی دیگر از قارچهای آسیای شرقی بنام  Lentinu edodes  وvolvariella در حدود ۲۰۰۰ سال قبل در چین و ژاپن مورد استفاده قرار می‏گرفتند و تکنولوژی کشت این قارچها جزو هنرهای خیلی قدیمی و محرمانه این سرزمینها بوده است. وهمچنین ذکر شده که دو قرن قبل از تولد حضرت عیسی مسیح (ع)یک پزشک یونانی‏به‏نام نیکاندر Nicandre قارچ را در بستری از‏ کود حیوانی وخاکستر که شاخه وبرگ درخت انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد.   در اوائل قرن ۱۶ یکی از پزشکان گیاه داروئی در کشور اطریش برای اولین بار مبادرت به شناسائی قارچهای اطراف شهر وین نمود. وهمچنین در همان قرن پرورش و استفاده از قارچ در کشور ایتالیا آغاز و با اختراع میکروسکوپ در قرن ۱۷ فعالیت شناسائی قارچها بیشتر و بیشتر شد و پرورش قارچ در گلخانه و سالنهای پرورش برای اولین بار در حدود سالهای ۱۷۵۴ در کشور سوئد ابداع شد واز سال ۱۷۷۹ تولید و پرورش قارچ در انگلستان آغاز وبه برخی دیگر از کشورهای اروپایی توسعه یافت ودر سال  ۱۸۰۹ شخصی بنام لینک ساختمان بازیدیوم و بازیدیوسپور را در بازیدیومیستها مشاهده نمود واصطلاح بازیدیوم و سیستیدیوم را شخصی بنام لویل در سال ۱۸۳۷  اشاعه داد ودر سال ۱۸۸۴ دو نفر فرانسوی بنامهای آقایان کنـستاتیـن (Constantin ) وماتروشو(Matruehot) عضو انیستیتو پاستور بودند برای اولین بار از روش پاستوریزاسیون ،اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کرده وبذر قارچ را در شرایط استریل ابداع نمودند ودر اوائل قرن ۱۹ کشت سنتی قارچ در غارهای طبیعی در کشور فرانسه آغاز شد ودر اوائل نیمه دوم قرن نوزده از  اروپا به آمریکا انتقال ودر سال ۱۸۹۰ مزرعه داران در پنسیلوانیای آمریکا مبادرت به پرورش قارچ نمودند ودر سال ۱۹۲۱ در کشور هندوستان برای اولین بار فردی بنام بوس موفق به کشت دو نوع قارچ از جنس آگاریکوس (دکمه‌ای) بر روی کود حیوانی شد. سیندن  Sinden در سال ۱۹۳۲ تهیه بذر قارچ بر روی غلات را ابداع و لامبرت Lambert   از آمریکا اساس تکنولوژی مدرن پرورش قارچ را بنیان نهاد و از سال ۱۹۷۰ در کشور مجارستان پرورش نوعی قارچ بنام پلوروت بر روی کنده درختان انجام می‏گرفته است.  در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۳۵ کشت قارچ دکمه‏ای توسط فردی  بنام  احیایی در قسمت شمال تهران شروع شد و پس از مدتی در سالهای ۱۳۴۸  الی  ۱۳۵۷  واحدهای کشت و تولید قارچ در تهران – کرج و شهر ری افتتاح و فعالیت خود را آغاز نمودند و در اواخر سالهای ۱۳۵۶ تولید بذر قارچ دکمه‏ای توسط آقای پیرایش شروع شد و کشت قارچ صدفی نیز برای اولین بار در سال ۱۳۶۵ توسط آقای مصطفوی کارشناس سازمان کشاورزی در منطقه اوین تهران شروع  شد   و در سال ۱۳۷۶ ناصر وکیلی بعد از شش سال تلاش علمی وعملی اولین محصول بذر قارچ تولیدی خودکه شامل بذر قارچهای صدفی و دکمه‏ای بود را به همراه دستورالعمل پرورش ‏آن در منزل، در اختیار دانشجویان و پرسنل کادر دانشگاه ارومیه که در کلاسهای آموزشی‏ پرورش قارچ شرکت کرده بودند قرار داده وفعالیت تولیدی خود را در سطح  استان آذربایجان غربی آغاز نمود. در حال حاضر در سطح استان آذربایجان غربی دو شرکت عمده تولید قارچ صدفی ودکمه‏ای بنام قارچ شیوا که در محور ارومیه به سلماس در روستای جبل کندی وشرکت قارچ گوهستان که در محور ارومیه به مهاباد  قرار دارد وعلاوه براین دو واحد بزرگ تعداد ۸ واحد تولید قارچ کوچگ نیز در سطح استان فعالیت دارند.  تولید قارچ در ۸۵ کشور تولید کننده از مرز ۰۰۰/۰۰۰/۴ تن در سال فراتر رفته است و ایران یکی از این ۸۵ کشور تولید کننده قارچ خوراکی در جهان است که با تولید ۷۵۰۰ تن در سال در جایگاه ۲۴ قرار دارد که با افزایش اطلاعات علمی واستفاده از بذور مرغوب واستفاده از افراد متخصص و اهل فن ، می‏توان راندمان تولید را با همین امکانات موجود بالا برد .

آشنایی با تقسیم بندی قارچ

قارچها به سه گروه تقسیم می شوند :

۱-    قارچهای خوراکی  ۲- قارچهای دارویی ۳- قارچهای سمی

 این طبقه بندی بدون در نظر گرفتن رابطه علمی ، گونه های مختلف قارچهای تنها بر اساس ارزش مصرفی دسته بندی می شوند.

۱-    قارچهای خوراکی

در اکثر کشورهای جهان خوردن قارچ متداول است . کشورهای آلمان ، سوئیس ، فرانسه در صدر مصرف کنندگان قرار دارند . از مهمترین قارچهای خوراکی می توان قارچ دکمه ای ، انواع قارچهای صدفی ، قارچ والواریا ( چینی ) ، مورالها ، قارچ مرغوب چوب یا رقص پروانه ای ، قارچ کوپرینوس یا مرد پشمالو ، قارچ گوش چوب و قارچ خوراکی شی تا که یا قارچ جنگل ، …. اشاره کرد .

این قارچها را می توان در محیط مصنوعی پرورش داد و جزء قارچهای زراعی می باشند . تعدادی از قارچها غیر زراعی بوده که به صورت وحشی در مراتع و مزارع دیده می شوند.

قارچهای خوراکی و خواص آنها

قارچ های خوراکی (mushrooms) در واقع میوه، و بخش تولید مثل کننده و هاگ ساز قارچهای حقیقی (fungus) می باشند. بیش از ۴۰ هزار گونه قارچ در سراسر جهان
شـناسایی گـردیـده اسـت. قـارچ هــا در رده گیاهان قرارنمیگیرند، چراکه فاقد کلروفیل بوده و قادر به تامین غذای مورد نیاز خود از طریق فرآیند فتوسنتز نمیباشند. قارچها فـاقد ریشـه، سـاقـه و بـرگ هستـنـد. قارچ هـا یا بصورت ساپروفیت مواد مغذی را از تجزیه (حیوانات و گیاهان مرده) کودهای آلی، چوبهای پوسیده، برگها و خاک تامین میکنند، یا بصورت انگل از موجود زنده تغذیه کرده و یا ممکن است بصورت رابطه ی همزیستی ای که با گیاهان برقرار میکنند، گلوکز درختان و سایر گیاهان را با مواد معدنی و آب مبادله کنند.

  – گونه های متداول قارچهای خوراکی:

۱٫ قارچهای دکمه ای و یا سفید(agaricus=button mushrooms):

2. قارچ صدفی(oyster)

3. قارچ قهوه ای(crimini)

4.قارچ طلایی(shiitake)

5. قارچ پورتابلا(portabella=portabello)

6. قارچ (porcini)

7. قارچ سیاه(morel)

8. قارچ (enoki)

9. قارچ (chanterelle)

10.قارچ(hon-shimeji)

11-قارچ ترافل(truffle): گـرانـترین و کـمــیابترین قارچ جهان است.
بطوری که گونه ای از آن به وزن ۱۲۰۰ گرم بـهایی بالغ بر ۱۰۰ هزاردلار دارد.

 ارزش تغذیه ای قارچهای خوراکی:

۱- قارچها منابع خوبی از مواد معدنی ی  آهن، سلنیوم، پتاسیم، مس، کلسیم و فسفر میباشند. (به ویژه سلنیوم)

۲-قارچها حاوی ویتامینهای B1,B2,B3,B7,B12 و ویتامین D و C میباشند. برخی از قارچها حاوی ویتامین A وE  نیز میباشند.
۳-قارچها غنی از فیبر میباشند.
۴-قارچها کم کالری (۱۳ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم)، بدون چربی و فاقد سدیم و کلسترول میباشند.

۵-قارچها غنی از پروتئین گیاهی و اسید نوکلئیک میباشند. ۱تا ۳ درصد قارچها را پروتئین تشکیل داده است. میزان پروتئین قارچها از سبزیجات و حبوبات بیشتر است. پروتئین قارچ ۷۰ تا ۹۰ درصد قابلیت هضم دارد و ارزش پروتئین قارچ بالاتر از سبزیجات و پایین تر از گوشت میباشد.
۶-قارچها حاوی آنتی اکسیدان و پلی فنولها میباشند.
۷-پتاسیم موجود در قارچها از موز نیز بیشتر است. پتاسیم در ریتم طبیعی قلب، تعادل مایعات بدن، کارکرد صحیح عضلات و اعصاب نقش مهمی دارد.
۸-مصرف قارچ احتمال بروز سرطان پروستات و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. به علت وجود سلنیوم (سلنیوم به همراه ویتامین E تشکیل آنتی اکسیدانها را در بدن میدهند که موجب بی اثر شدن رادیکالهای آزاد میشوند) و سایر آنتی اکسیدانها. همچنین سلنیوم در کارکرد غده تیروئید و سیستم تولید مثل مردان نقش دارد.
۹-مصرف قارچها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
۱۰-مصرف قارچ باعث تجزیه کلسترولها میشود. (به خاطر داشتن کیتین(CHITIN))
11-مصرف قارچ به علت داشتن ژرمانیوم باعث افزایش انرژی و رفع خستگی میشود.
۱۲-مصرف قارچ از ضد کم خونی (به علت دارابودن ویتامبن B12) و ضد پوکی استخوان است (به خاطر دارا بودن ویتامین D)

2-    قارچهای دارویی

استفاده از قارچها به عنوان دارو از زمانهای دور مرسوم بوده به طوری که آزتکها از قارچ به عنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده می کردند .

یکی از مهمترین آنتی بیوتیکها که امروزه در مبارزه با بیماریهای عفونی کاربرد دارد ، پنی سیلین می باشد که ارزش حاصل از آن از قارچها می باشد .

رتین ( Retine) یکی از ترکیبات ضد سرطانی است که وجود آن در قارچ خوراکی (.campestris) گزارش شده است .

۳-    قارچ سمی

در طی قرون متمادی قارچها به خصوص انواع وحشی و سمی آن موجب ترس و وحشت مردم می شدند و راجع به سمی بودن قارچها بین مردم افسانه ها و داستانهای زیادی نقل گردیده است .

 برخی از قارچها وجود دارند کممه اگر همراه با الکل مصرف شوند سمی و کشنده بوده ولی مصرف آنها به تنهایی اثر سوئی ندارد . از این قارچها می توان به قارچ های مرکب ( coprinus ) و مورالها (Morchella ) اشاره کرد.

مسمومیتهای ناشی از قارچهای سمی را در سه گروه زیر مورد بررسی قرار می دهیم :

الف ) قارچهایی که بر روی سیستم عصبی اثر می گذارند . قارچهایی که حساسیت به الکل ایجاد می کنند .

آمانیت قرمز یا زرد ( A manita muscarica ) عامل بسیاری از مسمومیت های قارچی می باشد .

قارچهای مخدر نیز از جمله قارچهایی می باشند که بر سیستم عصبی تاثیر می گذارند . مصرف این قارچها باعث می شوند که شخص صداها و مناظری را که وجود ندارد ، حس کند و دچار اوهام می گردد . آمانیت قرمز یا زرد یکی از قارچهای مخدر می باشد .

ب ) قارچهایی که بر روی دستگاه گوارش اثر دارند .

ج) قارچهایی که مصرف آنها موجب از بین رفتن سلولها می شوند این قارچها دارای سموم همولتیک بوده و گلبولهای قرمز خون را منهدم می کنند از این قارچها می توان به آمانیتا فالوئید اشاره کرد .

آشنایی با تاریخچه کشت و پرروش قارچ صدفی در ایران و جهان

 

40,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله قارچ های خوراکی
  • مقاله قارچ ویروس ها
  • مقاله قارچ کامبوجا
  • مقاله قارچ صدفی
  • مقاله قارچ دکمه ای
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۹ خرداد , ۱۳۹۶
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایdjkalaa.irمحفوظ می باشد.