مقاله گیاه ماش سبز


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله گیاه ماش سبز مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۴۸  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله گیاه ماش سبز نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

خصوصیات مرفولوژیکی   ۲
خصوصیات اکولوژیکی   ۲
عملیات زراعی   ۳
ارقام ماش در ایران :   ۵
بیماریها :   ۵
ماش سیاه (Phaseolus mungo )   ۶
۲-خصوصیات مرفولوژیکی   ۸
۳-خصوصیات اکولوژیکی   ۸
شناسنامه :   ۹
شرح گیاه   ۹
نیازهای اکولوژیکی   ۱۰
ارقام ماش   ۱۱
داشت   ۱۲
برداشت   ۱۳
دامنه انتشار   ۱۳
مواد و روشها   ۱۵
تغییرات زمانی خصوصیات نفوذ پذیری خاک در آبیاری نواری و ارزیابی روشهای اندازه گیری   ۱۸
اثر عصاره آبی تلخه(.Acroptilon repens L) بر جوانه زنی و رشد اولیه ماش(Vigna radiata L.)   ۱۹
بررسی اثر آرایش‌های مختلف کاشت بر عملکرد و اجزاء عملکرد دانه ماش رقم گوهر   ۲۹
بررسی عملکرد و اجزا عملکرد ماش در تاریخ های کشت دوم پس از برداشت گندم   ۳۴
منابع   ۴۵

منابع مورد استفاده

۱-  بهداد ، ۱ . ۱۳۵۹ . بیماریهای گیاهان زراعی ایران .

۲-  طباطبایی ، م . ۱۳۶۵ . گیاهشناسی کاربردی برای کشاورزی و منابع طبیعی ، کتاب اول ، جهاد دانشگاهی تهران .

۳-  مجنون حسینی ، ن . ۱۳۶۷ . ماش نباتی تابستانه ، مجله زیتون ، شماره ی ۸۱، صفحه ی ۱۷-۱۶ .

 منابع انگلیسی

۱-Allen , o. N. ; K. A. Ethell . 1981 . Leguminasae .

Wisocounsin University Press .

۲- Gayton , 1988 . Legume inoculation . Saskatchewan

University , No . 466-2.

۳-Thakur , c . 1979 . Scientific crop production , volll . New Delhi , Metropolitan Book Co .

۴-Walton , G. H . ; W.K . Anderson . 1978.Alternative crops to wheat , Barley and oats , Western Australia , Bulletin 4115 .

گیاه ماش سبز

به این گیاه در فارسی ماش سبز و یا ماش می گویند و در انگلیسی آن را Green gram ، mung bean و یا golden gram می گویند . نام علمی قدیمی آن نیز Phaseolus aureus بوده است .

این گیاه بطور وسیعی در هندوستان وبرمه کاشته می شود . بومی هندوستان است اما در چین ، ایران ، ژاپن ، امریکا ، سریلانکا ، ویتنام و تا حد کمی در بعضی از قسمتهای افریقا می روید . سطح زیر کشت آن در دنیا حدود ۵/۲ میلیون هکتار است و سالانه ۸/۰ میلیون تن دانه تولیدمی کند . دانه ماش از نظر مواد پروتئینی غنی است و در مقایسه با گونه های آمریکایی قابل هضم و خوشمزه تر است . دانه های آن را بصورت پخته در تهیه سوپ ، برنج ، آبگوشت و غیره مصرف می کنند . جوانه های سبز شده ی آن سرشار از ویتامین «ث» است و در تهیه انواع سالاد و غذاهای در چین هواداران بسیاری دارد . ماش همچنین علوفه ی خوش خوراکی برای دامها است و بخوبی سیلو می شود . کشت آن به عنوان کود سبز جهت تقویت زمین معمول است .

خصوصیات مرفولوژیکی

ماش گیاهی است یکساله به شکل بوته ای یا بالا رونده ، ریشه های آن مستقیم و قدری منشعب هستند . ساقه ها راست ، ظریف ، منشعب ، کرکدار ، به رنگ سبز روشن و به ارتفاع ۴۵ تا ۹۰ سانتیمتر می باشند . گل آذین آن بصورت خوشه و گلهای آن که به رنگ لیمویی زرد می باشند بر روی دمگل بلندی قرار گرفته اند .

 غلافهای آن باریک ، استوانه ای و کمی کرکدار بوده که قبل از رسیدن سبز روشن یا سبز تیره و به هنگام رسیدن ، سبز مایل به قهوه ای یا سیاه رنگ می شود . در هربوته ۲ تا ۸ غلاف و در هر غلاف ۱۰ تا ۲۰ بذر به رنگ سبز ، طلایی ، قهوه ای و سیاه دیده می شوند . وزن هزار دانه ی آن ۲۰ تا ۴۰ گرم است .

خصوصیات اکولوژیکی

ماش گیاهی است گرمسیری که معمولاً در دمای بالاتر از ۱۶ درجه سانتیگراد رشد می کند و در دمای کمتر از ۱- درجه از بین می رود . این گیاه تابستانه بوده و دارای نیاز حرارتی زیادی است . انواع پاکوتاه ماش نسبت به انواع پابلند آن به درجه حرارت کمتری نیاز دارد . در جه حرارت لازم برای جوانه زدن آن ۸ درجه ی سانتیگراد است و چنانچه در طول رشد دما کمتر از ۱۲ درجه باشد بخوبی رشد نمی کند . مجموعه درجه حرارت لازم برای ارقام دیر رس آن ۲۳۰۰ الی ۲۴۰۰ ، ارقام متوسط رس ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ و ارقام زودرس ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ درجه سانتیگراد متغیر است .

در مناطق خشک نیمه گرمسیری و گرمسیر ( افغانستان ، ایران ، جمهوری آسیای مرکزی شوروی ) فقط تحت شرایط آبی محصول می دهد . در مناطق مرطوب گرمسیری هندوستان ماش هم در فصل مرطوب و هم در فصل خشک کاشته می شود . در فصل مرطوب نیازی به آبیاری آن نیست اما در فصل خشک تا ۵ بار آن را آبیاری ( ۲۰۰۰ تا ۴۵۰۰ متر مکعب در هکتار ) می کنند . این گیاه به خشکی مقاوم بوده و به ماندابی حساس است .

ماش گیاهی است روز کوتاه اما تعداد کمی از واریته های آن به طول روز بی تفاوت هستند . معمولاً آن را ۳ ماه بعد از کاشت برداشت می کنند . در مناطق گرمسیری اغلب آن را بصورت در هم با سایر غلات می کارند .

عملیات زراعی

ماش را در انواع خاکها می کارند ولی در اراضی سبک و غنی از مواد آلی یا خاکهای شنی رسی عملکرد آن بیشتر است . به خاکهای بیش از حد مرطوب حساس بوده و در خاکهای گرم و خشک محصول خوبی تولید می کنند . این گیاه به ازت و فسفر واکنش نشان می دهد . جدول زیر نتیجه مطالعات اثر مقادیر متفاوت ازت و فسفر بر خصوصیات مختلف ماش است .

 افزایش ازت تا ۲۰ کیلوگرم در هکتار محصول گیاه را افزایش می دهد حال آنکه افزایش فسفر از ۰ تا ۶۰ کیلوگرم در هکتار محصول دانه را افزایش داده است .

چون ماش گیاهی است تابستانه و وجینی لذا باید در پاییز سال قبل برای کاشت آن زمین را به عمق ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر شخم زد و اگر کود دامی لازم باشد باید همراه این شخم به زمین داد . در بهار سال بعد به عمق ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر شخمی متوسط زده می شود . معمولاً بذرهای آن را به سه روش دستپاش ، کپه ای و خطی کشت می کنند . مقدار بذر لازم بسته به جنس خاک ، روش کاشت و اندازه ی بذر متفاوت بوده و معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم بذر مصرف می کنند .

در ایران این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می شود و در پاییز هنگامیکه دانه های آن سفت و غلافهای آن زرد یا سیاه شدند محصول آن را در چند نوبت برداشت می کنند . مقدار عملکرد آن از ۴۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار متفاوت بوده و تا ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار می توان از آن محصول گرفت .

ارقام ماش در ایران :

۱-  ماش گوهر : به رنگ سبز روشن و قلوه ای شکل ، وزن ۱۰۰۰ دانه ۲۵ گرم ، تا حدودی مقاوم به امراض ، طول مدت رشد ۷۵ روز .

۲-  ماش پرتو : به رنگ سبز تیره و گرد ، مقاوم به امراض ، وزن ۱۰۰۰ دانه ۴۰ گرم ، طول مدت رشد ۷۳ روز .

۳-  ماش مهر : به رنگ سبز روشن و استوانه ای شکل ، مقاوم به امراض ، وزن هزار دانه ۴۸ گرم ، طول مدت رشد ۸۰ روز .

۵-مبارزه با آفات ، بیماری ها و علفهای هرز

بیماریها :

۱٫     بیماری مرگ گیاهچه ی ماش : قارچ را یزوکتینا باعث پوسیدگی بذر و مرگ گیاهچه می شود لذا بذرها را با قارچکشهای مناسب مثل تتراکلروتیابندازول به نسبت ۲ گرم برای هر کیلوگرم بذر استفاده می کنند .
۲٫     بیماری ویروسی موزائیک ماش : این ویروس باعث لک و پیس شدن ، پیچیدگی و بدشکلی برگها و ضعف بوته می شود . این ویروس از راه بذر منتقل شده و عامل انتشار آن شته ها هستند .
۳٫     بیماری ویروسی موزائیک یونجه : لکه های زرد رنگی برروی ماش بوجود می آید . عامل انتقال آن از روی یونجه به ماش ، شته ها هستند .

آفات عمده و علفهای هرز این گیاه مشابه دیگر حبوبات است .

۶-ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی

دانه ماش از نظر ویتامین و مواد پروتئینی غنی است و جزو علوفه های خوش خوراک دامها محسوب می شود . این گیاه باعث ازدیاد شیر دامها ، خصوصاً میشهای بره دار می شود . ماش در موقع گل دادن مورد علاقه اغلب دامها است اما هنگامی که دانه بست فقط اسب و گوسفند از آن استفاده می کنند . بالاترین مقدار پروتئین آن بین گل دادن و دانه بستن آنها است لذا به هنگام گل دادن ، مجموع شاخ و برگ آن را برداشت ، خرد و سیلو می کنند .

بذرهای خشک آن تقریباً دارای ۷/۹ درصد آب ، ۶/۲۳ درصد پروتئین ، ۲/۱ درصد چربی ، ۲/۵۸ درصد هیدرات کربن ، ۳/۳ درصد فیبر خام و درصد خاکستر هستند .

ماش سیاه (Phaseolus mungo )

 این گیاه را در فارسی ماش سیاه و در زبان انگلیسی به آن Black gram و یا Urd می گویند . اسامی مترادف آن عبارت است از : P.calaratus ، P.aconiflum و P.angulens .

 ماش سیاه بطور وسیعی در هندوستان کاشته می شود و در اغلب نقاط افریقا نیز به چشم می خورد . منشاء آن هندوستان است و در آنجا به طور در هم با دیگر گیاهان و در تناوب با برنج کاشته می شود . این گیاه توسط مهاجرین هندی به دیگر مناطق گرمسیری منتقل شده و در برخی کشورها به عنوان کود سبز استفاده می شود . در هندوستان آنرا پخته و همراه با نان و بیسکویت مصرف می کنند . غلافهای سبز آن نیز به عنوان سبزی مصرف می شود . علوفه ی این گیاه نسبتاً پرزدار و در مقایسه با ماش سبز کم ارزش تر است . متوسط عملکرد آن حدود ۵۰۰ کیلو گرم در هکتار است .

۲-خصوصیات مرفولوژیکی

45,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.