پاورپوینت تثبيت بيولوژيكي نيتروژن در مزارع برنج


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

پاورپوینت تثبيت بيولوژيكي نيتروژن در مزارع برنج مربوطه  به صورت فایل پاورپوینت و قابل ویرایش می باشد و دارای 43  اسلاید است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود پاورپوینت تثبيت بيولوژيكي نيتروژن در مزارع برنج نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک پاورپوینت مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

فهرست مطالب

مشخصات گياه برنج
کشت برنج
کشت برنج در نقاط مختلف
کشت برنج در ايران
انواع برنج
شرايط مناسب براي كشت برنج
كشت برنج
بيماريها و آفات برنج
بلاست ساقه برنج
پوسيدگي طوقه برنج
خواص برنج
اثر متقابل آبياري و نيتروژن
بررسي اثر متقابل نيتروژن و روش آبياري
نقش تثبيت بيولوژيكي نيتروژن در كشاورزي
نقش نيتروژن تثبيتشده بيولوژيك در توليد برنج
چشمانداز آتي و آينده بحث نيتروژن تثبيتشده:
ديناميك نيتروژن در زمينها و سيستمهاي پست و كم ارتفاع برنج:
نيتروژن حاصل از تثبيت بيولوژيكي و صنعتي در كشاورزي:
عوامل مؤثر بر تثبيت نيتروژن در مزارع برنج
ميکرو ارگانيسم هاي اتوتروفيک تثبيت کننده نيتروژن  :
ميكرو ارگانيسمها اتوتروقيك تثبيتكننده نيتروژن:
تثبيت نيتروژن به وسيله عوامل هتروترفيك:
به كارگيري از ميكروارگانيسمهاي تثبيتكننده نيتروژن در محصولات برنج:
نحوه مصرف آزولا:
مزاياي استفاده از آزولا
نتيجهگيري
منابع

منابع

1-سالار ديني ، علي اکبر . . 13366 حاصلخيزي خاک . دانشگاه تهران .

2-قاسم پور علمداري ، م .1378 بررسي اثر کود ازته و گياه آزولا بر عملکرد برنج ، پايان کارشناسي ارشد ، دانشگاه مازندران .

3-پير دشتي ، ه -1378 ، بررسي انتقال مجدد ماده خشک و نيتروژن و تععين شاخص هاي رشد ارقام برنج در تاريخ هاي مختلف کاشت . پايان نامه.

4-کارشناسي ارشد زراعت ، دانشکده کشاورزي ، دانشگاه تربيت مدرس 158 ص .

5-ربيعي ، ب 1375 مطالعه تنوع پروتئيني 16 رقم برنج ايراني از طريق الکتروفوز و ارتباط آن با صفات کمي در آزمايشگاه مزرعه اي . پايان نامه کارشناسي ارشد اصلاح نبات ، دانشکده کشاورزي ، دانشگاه تبريز . 163 ص .

6-شبستري ، م . و م . مجتهدي 1369 . فيزيولوژي گياهان زراعي  ( ترجمه ) . انتشارات مرکز نشر دانشگاهي . دانشگاه تهران . 431 ص .

7-عرفاني ، ر . 1374 بررسي اثرات ازت و تاريخ کشت بر روي رشد و عملکرد برنج . پايان نامه کارشناسي ارشد زراعت ، دانشکده کشاورزي ، دانشگاه تربيت مدرس 268 ص .

8-غلاني قاجاني ، م .1376 ارزيابي رابطه عملکرد و اجزاء آن در برنج به کمک تجزيه عليت . پايان نامه کارشناسي ارشد اصلاح نباتات ، دانشگاه آزاد واحد اردبيل . 89 ص .

9-فاجريان ، ن .ک . 1374 . افزايش عملکرد گياهان زراعي . ترجمه هاشمي دزفولي ، ا ، ع . کوچکي و م . بنايان اول . انتشارات جهاد دانشگاهي فردوسي مشهد . 287 ص .

10کوچکي ، ع و ج . خلقاني . 1375 . شناخت مباني توليد محصولات زراعي ( نگرشي اکوفيزيولوژيک ) ترجمه . انتشارات دانشگاه فردوسي مشهد . 536 ص.

11-مومني ع . ع . زالي و پ وجداني . 1375 مطالعه همبستگي و تجزيه عليت بر روي تعدادي از صفحات مهم زراعي مرتبط با عملکرد در ارقام و هيبريدهاي برنج ، چکيده مقالات چهارمين کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ايران ، اصفهان . 625 ص.

 

مشخصات گياه برنج

ساقه برنج راست، استوانه ای و جز در قسمتی که گره ها وجود دارند توخالی است. ارتفاع ساقه به 60 تا 200 سانتی متر می رسد. برنج علاوه بر ساقه اصلی، 4 تا 5 ساقه فرعی دارد. برگهای برنج به صورت متناوب در دو ردیف در دو طرف ساقه گرفته اند. برگ برنج دارای غلاف، پهنک، زبانک و گوشوارک است. همچنین برنج مانند گندم، دارای گل آذین خوشه ای می باشد که دانه ها در آن قرار می گیرند.

برخلاف سنبلچه های گندم و جو و ذرت که فشرده و نزدیک به هم هستند، سنبلچه های برنج به صورت غیرفشرده روی محورهای اصلی و فرعی گل آذین قرار می گیرد. میوه برنج دارای غلافی سفید رنگ، قهوه ای، کهربایی، قرمز یا بنفش است که این میوه را به همراه غلاف آن، شلتوک می نامند. برای قابل استفاده شدن برنج برای انسان، باید شلتوک را پوست کنند، یعنی غلاف را از دانه جدا نمایند.

کشت برنج

کشت برنج در نقاط مختلف

شواهد نشان می دهند که تقریباً 4000 سال قبل از میلاد، در کشورهای هند و چین، کشت برنج متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومین غله مهم در دنیا به حساب می آید. نزدیک به 90 درصد سطح زیرکشت و تولید برنج متعلق به کشورهای خاور دور می باشد. بیش از نصف محصول برنج هم در دو کشور هند و چین تولید می شود. بطور کلی، کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری برمه، تایلند، ویتنام، لائوس، اندونزی، فیلیپین، پاکستان، هند، آمریکا، ژاپن، ایتالیا، مصر، چین، برزیل، کوبا، مکزیک و استرالیا از تولید کنندگان برنج به شمار می آیند.

کشت برنج در ايران

کشت برنج در ایران در نواحی شمالی بویژه رودسر و استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد. شواهد نشان می دهد که این محصول در این ناحیه قرنها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته است. البته امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت ایران، تولید داخلی برنج پاسخگوی نیاز مردم نیست و به همین دلیل، مقادیر قابل توجهی از این محصول از خارج وارد می شود.

انواع برنج

برنجهای یک ساله در شرایط مساعد آب و هوایی قادرند رشد مجدد خود را پس از برداشت محصول اول، آغاز نمایند و محصول دوم و گاهی حتی تا چند سری، محصول تولید کنند. برنجهای وحشی یک ساله در نقاط مرتفع یا باتلاقهای غیردائمی کم عمق رشد می کنند.

برنجهای یکساله کلاً نسبت به کم آبی مقاوم ترند. برنجهای وحشی چندساله اغلب در مناطق پست و باتلاقهای دائمی کشت می شوند.

شرايط مناسب براي كشت برنج

دما: میانگین دمای مورد نیاز برنج هنگام رشد باید بین 20 تا 37 درجه سانتیگراد باشد. پایین بودن دما در اوایل فصل زراعی یا آبیاری مزرعه با آب سرد سبب می شود که زمان رسیدن دانه ها با تاخیر افتد. بالا بودن دما هم موجب کاهش تعداد سنبلچه های بارور وزن دانه ها می شود.

نور: نور هم یکی از عوامل موثر در رشد گیاه است. شدت نور در اوایل فصل زراعی شاید عامل محدود کننده ای برای رشد برنج به حساب آید. اما با نزدیک شدن به پایان فصل زراعی، بویژه موقع تشکیل خوشه رقابت برای جذب نور بین بوته ها افزایش می یابد.

رطوبت:‌ مناسب ترین میزان رطوبت برای گلدهی گیاه برنج، 70 تا 80 درصد است. رطوبت کمتر از 40 درصد، عامل بازدارنده ای برای گلدهی گیاه به شمار می رود. وزش باد و ریزش باران و تگرگ، در زمان گلدهی زیانبار است. همچنین بارندگی موقع برداشت محصول هم عملیات مربوط به خشک شدن محصول را به تأخیر می اندازد.

آب: آب مورد نیاز برنج از سایر غلات بیشتر است. هشتاد درصد آب مورد نیاز محصول برنج تولید شده در جهان بویژه در نقاط استوایی، از آب باران تأمین می گردد. 20 درصد باقی مانده را از آب رودخانه و آب چاه تأمین می نمایند.

خاک: برنج در خاکهای مختلف، از فقیر تا غنی که تنها آب مورد نیاز گیاه تأمین باشد به عمل می آید. البته مقدار آب مصرفی در خاکهای سبک بیش از خاکهای سنگین است. مناسب ترین خاک برای کشت برنج، خاک رسی با لایه غیرقابل نفوذ در عمق 50 تا 150 سانتی متری و همراه با مقدار زیادی مواد آلی است. برنج اصولاً نسبت به شوری خاک و شوری آب مقاوم است. در صورتی که آب کافی برای شستشوی نمک خاک وجود داشته باشد، می توان از برنج برای اصلاح خاکهای شور استفاده نمود.

كشت برنج

روش مستقیم: بذر را مستقیماً داخل خاک آماده می کارند.

روش نشاء:‌ بذر خیس شده را داخل زمین مخصوصی به نام خزانه می کارند و سپس، بوته یا نشای بدست آمده را به زمین اصلی مزرعه منتقل می نمایند.

بيماريها و آفات برنج

بلاست ساقه برنج

این بیماری را قارچی به نام Pyricularia oryzae ایجاد می کند. یکی از مخرب ترین بیماریهای گیاه برنج است که با خشکاندن، شکستن و خواباندن ساقه قادر است میزان تولید برنج را به میزان چشمگیری کاهش دهد. سمپاشی مزرعه با سولفات مس و ترکیبات آلی جیوه در کنترل این بیماری تا حدی مؤثرند.

پوسيدگي طوقه برنج

این بیماری که به ژیگانتیسم هم معروف است، بوسیله قارچ Gibberia fugikuria ایجاد می شود که این قارچ، سبب رشد فوق العاده ساقه و نازک شدن آن و در نهایت مرگ بوته برنج می شود. دمای بیش از 20 درجه سانتیگراد بویژه در لایه بالایی خاک می تواند شرایط مساعد برای فعالیت این قارچ را فراهم نماید. ضدعفونی نمودن بذر با اگروزان می تواند خسارت ناشی از این قارچ را کاهش دهد.

خواص برنج

بیرونی ترین لایه برنج پریکارپ نام دارد که بسیار سخت و شفاف است. پوست دانه زیر این بخش قرار گرفته که از لحاظ پروتئین و چربی غنی، ولی از نظر نشاسته ای فقیر است. پس از پوست، لایه آلورن است که جزء آندوسپرم می باشد. بنابراین ضمن عمل پوست کنی، بخش عمده ای از مواد مغذی برنج از دست می رود. اکثر مردم آسیا از برنج تغذیه می کنند. این ماده غذایی کامل نیست، چون میزان پروتئین و اسید آمینه آن خیلی کم است. برنج گلوتن ندارد، پروتئین عمده آن اوریزنین (oryzenin) می باشد.

مقادیر نیاز آب مصرفی (ETC) محصول برنج در جلگه مازندران به تفکیک واریته های زودرس و دیررس، بر مبنای مقادیر تبخیر و تعرق پتانسیل (ETO) و ضرایب رشد گیاهی (KC) در ده ایستگاه جلگة مازندران محاسبه شد. سپس مقادیر بارش مؤثر (ER) به مناسب ترین روش و مقادیر آب زیرزمینی جذب شده توسط ریشه گیاه (GWC) محاسبه گردید. با کم کردن مقادیر بارش مؤثر (ER) و آب زیرزمینی جذب شده توسط ریشه گیاه (GWC) از مقادیر نیاز آب مصرفی (ETC)، مقادیر نیاز خالص آبیاری (IR) مشخص گردید. نتایج مطالعه نشان داد که نیاز آب مصرفی و نیاز خالص آبیاری در شرق جلگه مازندران بیشتر از غرب آن است؛ در حالیکه مقدار بارش موثر در غرب جلگه بیشتر است. بارش موثر سهم بیشتری از نیاز آب مصرفی را در غرب جلگه تامین می کند؛ حال آنکه این سهم در شرق کمتر است. مقادیر بارش موثر در منطقه بسیار کمتر از نیاز خالص آبیاری است.

محصولات مختلف کشاورزی در دوره رشد خود به میزان معینی به آب نیاز دارند که بخشی از این نیاز از طریق بارش و نهایتاً بارش مؤثر، و بخشی دیگر از طریق آب زیرزمینی جذب شده توسط ریشه گیاه تامین می شود. چنانچه مقادیر بارش موثر و آب زیرزمینی جذب شده توسط ریشه گیاه برای رشد محصول ناکافی باشد که غالباً همین طور نیز است، باقیماندة نیاز آب مصرفی که به آن نیاز خالص آبیاری اطلاق می شود، از طریق آبیاری تامین می گردد.

اثر متقابل آبياري و نيتروژن

آب و نیتروژن فاکتورهای مهمی هستند که رشد گیاه برنج را محدود می کنند و اغلب بر هم کنش دارند. کاهش آب جذب نیتروژن را کاهش داده که نتیجة کاهش مقدار نفوذ است. میزان آب مستقیماً بر میزان آنزیم سلولهای گیاهی تاثیر می گذارد، به طوریکه کمبود آب منجر به کاهش میزان آنزیم می شود. این امر مخصوصاً در مورد نیترات ردوکتاز صادق است.

تحقیقات نشان داده که افزایش کود نیتروژنی به شرطی که با آبیاری همراه باشد بر پارامترهای رشد اثر مثبتی دارد. (Buchner and Sturm, 1971). همچنین در موارد کمبود آب گیاه برنج به علت کاهش جذب نیتروژن به افزایش نیتروژن پاسخ نمی دهد. در نتیجه با کاهش جذب نیتروژن و عدم تولید اسید آمینه، کربوهیدارت کمتری تولید و مصرف می شود تا اسیدآمینه ها سازماندهی شوند. (Yoshida, 1975).

در تحقیقی که توسط فوکائی و پراسرتساک در سال 1997 روی برنج انجام شد معلوم شد که اثر نیتروژن روی سطح برگ و تولید ماده خشک تحت وضعیت کم آبی معنی دار نبود، در واقع در صورت عدم وجود رطوبت کافی به علت عدم جذب نیتروژن و کاهش مصرف نیتروژن اثر آن بر پارامترهای رشد از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد پنجه و سطح برگ معنی دار نبود.

تجمع ماده خشک در طول دوره رشد به طور معنی داری توسط برهم کنش آب و نیتروژن تاثیر می پذیرد. تجمع ماده خشک بالا تا مرحله آغاز خوشه زنی در تیمار نیتروژن همراه آبیاری بالاتر از تیمار بدون آبیاری بود. در انواع رژیمهای نیتروژن تجمع ماده خشک در برنج تحت تیمار آبیاری بطور معنی داری بالاتر و سریعتر از تیمار کم آبی بود. فرناندزولایرد در سال 1959 دریافتند که محصول گندم با افزایش نیتروژن تحت آبیاری مناسب خیلی بیشتر از افزایش نیتروژن در تیمار کم آبی بود که به علت عدم جذب نیتروژن و کاهش فتوسنتز است. همچنین کاهش رطوبت با بیمار نیتروژنی بالا سبب کاهش رشد و مقدار فتوسنتز در گیاه Calluna vulgaris L. در مقایسه با تیمار نیتروژنی پایین شد (Watling, 1998). در تحقیق حاضر به اصلاح و بهبود استفاده از کود نیتروژن دار به منظور افزایش جذب عنصر نیتروژن و محصول برنج در شالیزارها پرداخته شد تا به این ترتیب در کنار تیمار آبیاری مناسب، مواردی چون تصعید ترکیب های نیتروژن دار به گاز گلخانه ای متان و آبشویی به اعماق و آلودگی آبهای زیرزمینی و محیط زیست کاهش و جذب افزایش یابد.

بررسي اثر متقابل نيتروژن و روش آبياري

بررسی نتایج نشان داد که اثر بر هم کنش آب و نیتروژن بر بعضی از پارامترهای رشد و صفات فیزیولوژیک گیاه برنج در مراحل حداکثر پنجه زنی و گلدهی و رسیدن معنی دار بود. نتایج نشان می دهد که اثر متقابل آب و نیتروژن بر روی ارتفاع، تعداد پنجه، سطح برگ در مراحل حداکثر پنجه زنی و رسیدن، بر مقدار کلروفیل در مرحلة گلدهی و مقدار نشاسته دارند. در مرحلة برداشت در سطح احتمال یک درصد و بر وزن خشک کل مقدار نشاسته برگ در مراحل حداکثر پنجه زنی و گلدهی در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود. مقایسه میانگین ترکیب دو تیمار (اثرات متقابل نیتروژن و آبیاری) نشان می دهد که در سطوح متوسط و بالای نیتروژن با تغییر روش آبیاری ارتفاع و تعداد پنجه و سطح برگ کاهش یافت. به طوری که اثر متقابل آب و نیتروژن سبب کاهش ارتفاع و سطح برگ و تعداد پنجه در شرایط اشباع شد.

البته در سطح بالای نیتروژن، بیشترین سطح برگ در تیمار آبیاری تناوبی مشاهده شد. همچنین در هر سه سطح نیتروژن در مرحلة حداکثر پنجه زنی و در سطوح بالا و متوسط نیتروژن در مرحلة گلدهی و در سطح پایین نیتروژن در مرحلة رسیدن با تغییر روش آبیاری وزن خشک کل گیاه کاهش یافت به طوری که اثر متقابل آب و نیتروژن سبب کاهش وزن خشک کل در شرایط تیمار آبیاری اشباع شد. در مقادیر بالا و متوسط نیتروژن در مورد کلروفیل a و مقادیر بالا و پایین در مورد کلروفیل b و هر سه مقدار در مورد کلروفیل ab تغییر روش آبیاری سبب کاهش مقدار کلروفیل شد. قابل ذکر است که بیشترین مقدار کلروفیل b در سطح بالای نیتروژن در آبیاری تناوبی مشاهده شد. در مقادیر پایین و متوسط نیتروژن در مورد مقدار هیدرات کربن برگ و در سطوح پایین و بالای نیتروژن در مورد مقدار نشاسته دانه، با تغییر آبیاری از تیمار غرقابی به تناوبی افزایش و از تناوبی به اشباع کاهش مشاهده شد.

در تحقیقی که توسط فوکائی و پراسرتساک (1997) روی برنج انجام شد، معلوم شد که اثر نیتروژن روی سطح برگ و تولید ماده خشک تحت وضعیت کم آبی معنی دار نبود. در واقع در صورت عدم وجود رطوبت کافی، به علت عدم جذب نیتروژن و کاهش مصرف نیتروژن اثر آن بر پارامترهای رشد از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد پنجه، سطح برگ معنی دار نبود. نتایج پیرمن و همکاران در سال 1978 و ماکونگا و همکاران در سال 1978 روی گندم و برنج نشان داد که اثر نیتروژن روی توزیع و تولید ماده خشک با نوع رژیم آبیاری متفاوت و متنوع است.

در انواع رژیمهای نیتروژن، تجمع ماده خشک تحت آبیاری به طور معنی داری بالاتر و سریع تر از تیمار کم آبی بود (Timsina al, 2001). فرناندزولایرد در سال 1959 دریافتند که محصول گندم با افزایش نیتروژن تحت تیمار آب مناسب، خیلی بیشتر از افزایش نیتروژن در تیمار کم آبی بود که به علت عدم جذب نیتروژن کاهش کلروفیل و فتوسنتز است. پوشیدا در سال 1975 دریافت که در موارد کمبود آب، گیاه برنج به علت کاهش جذب نیتروژن به افزایش نیتروژن پاسخ نمی دهد. در نتیجه با کاهش جذب نیتروژن و عدم تولید اسید آمینه، کربوهیدرات کمتری برای سازماندهی اسیدآمینه تولید و مصرف می شود.

اگرچه تقريبا 80 % گازهاي اتمسفر نيتروژن است ولي نيتروژن اتمسفر تقريبا 2% کل کره زمين راتشکيل مي دهد و بقيه در سنگ هاي اوليه زمين جمع شده است . با اين حال مقدار نيتروژن سنگ هاي اوليه بسيار کم است . تنها به علت قابل توجه بودن اين سنگ ها در قشر زمين مقدار کل نيتروژن به ميزان قابل توجهي مي رسد . مهم ترين عامل محدوده کننده رشد گياهان در کشاورزي کمبود نيتروژن است تا کمبود ديگر عناصر ، زيرا نياز گياهان به اين عنصر بيش از تمام عناصر ديگر مي باشد . نياز گياه به اين عنصر بدين علت است که از بين اتم هاي موجود در گياه که از خاک گرفته شده اند ، نيتروژن بعد از هيدروژن بزرگ ترين رقم را تشکيل مي دهد .

شاليزارهاي برنج قادرند هر فصل و به اعضاي هر هکتار 60 کيلو گرم نيتروژن را از منابعي به غير از کودهاي نيتروژن تامين نمايند . يکي از اين منابع عمده و مهم ، تثبيت بيولوژيکي نيتروژن است .

از جمله گروهاي تثبيت کننده نيتروژن مي توان به باکتري هاي فتوسنتتيک (Photosynhetic ) ، جلبک هاي آبي – سبز يا بومي ، باکتري هاي هتروتروفيک بومي ( Hetrotrophic ) موجود در خاک و گياه برنج و در نهايت آزولا ( Azolla )و ديگر گياهان لگوم ها ( Logumes ) اشاره نمود که مي توان از آنها به عنوان کود سبز استفاده کرد .

 

شاليزارهاي کشت برنج محيطي را فراهم مي آورند که مي تواند به گونه منحصر به فرد نيتروژن را تثبيت کند . نخست اين که مجموعه و بافت گياهي مانند جلبک هاي آبي و سبز را مي توان بافتي بسيار مناسب در جهت فعاليتهاي اتوتروفيک تثبيت نيتروژن محسوب نمود ، همچنين شرايط هوازي که در شاليزارها و زمين هاي غرقاب به وجود مي آيد ، بستري است مناسب در مورد تثبيت هتروتروفيک نيتروژن موجود در بدن باکتري ها که به آن نيتروژناز گويند ، عاملي که در آن اکسيژن از ثبات و پايداري لازم برخوردار نيست . هر ساله بدون اين که از کودهاي نيتروژني استفاده شود عمل کشت صورت مي گيرد و بدون اين که خللي در ميزان راندمان بازدهي برنج در شاليزار هاي خشک که در آنها از کودهاي نيتروژني استفاده نمي شود ، کاسته مي شود .

مخلوط کردن و در هم آميختن يک تن کاه برنج زمينه را به گونه اي فراهم مي آورد که تثبيت نيتروژن موجود در خاک را 2 تا 5 کيلوگرم در هکتار افزايش مي دهد . البته در اين مورد نسبت به باکتري هاي تثبيت کننده نيتروژن که عمل سرعت بخشيدن به واکنش شيميايي موجود در خاک هاي غرقاب را بر عهده دارند ، تحقيقات کم تري به عمل آمده است .

 

نقش نيتروژن موجود در اتمسفر در غني سازي خاک نيتروژن اتمسفر را مي توان فقط قسمتي از نيتروژن ورودي دانست که در مطالعات به عمل آمده در مورد مقوله توازن و موازنه ، توجه قابل توجه اي به آن نشده است در حالي که برخي از شواهد و مدارک دال بر اين است که نيتروژن موجود در اتمسفر به راحتي به وسيله گياهان و خاک جذب مي شود . بخش ميکروبيولوژيکي خاک موسسه تحقيقات بين المللي برنج ( IRRI ) به تازگي مطلبي را تحت اين عنوان منتشر کرده است که غلظت نيتروژن در اتمسفر موجود در بالاي شاليزار هاي کود نديده برنج در موسسه تحقيقات بين المللي برنج از 8 تا 35 کيلوگرم بر متر مکعب است .

هاناوالت ( Hanawalt 1969 ) اطلاعاتي را عنوان کرد که بر اساس آن مي توان بيان کرد که خاک ظرفيت جذب 55 تا74 کيلوگرم از نيتروژن رابه ازاي هر هکتار در يک سال دارد و اين در حالي است که محتواي نيتروژن جو 38 کيلوگرم بر متر مکعب است .

بنابراين نيتروژن موجود در اتمسفر را مي توان منبعي براي غني سازي خاک در نظر گرفت . با وجود محدوديت هاي تکنيکي در جهت دستيابي به نيتروژن در مزارع و اماکن کشاورزي ، اطلاعات و داده هاي کنوني به روشني بيانگر اين نکته است که تثبيت نيتروژن از اهميت آگرونوميک برخودار است . در اين راستا مقدار نيتروژن جو نيز ممکن است از 10 تا بيش از 100 کيلوگرم به ازاي هر هکتار در يک سال باشد .

 

وضعيت تثبيت نيتروژن در اراضي مرطوب برنج را مي توان مناسب ترين محصول به عمل آمده در زمين هاي آبي و ماندابي آسيا تلقي نمود چرا که در طول فصل رشد گياه برنج ، شاليزار هاي مملو از آب باران مي شوند . از سوي ديگر يکي از عوامل مهم در مورد جلوگيري از فرسايش خاک و اسيدي شدن آن را مي بايست کشت برنج دانست . اصول بحث غني سازي خاک از نيتروژن به هنگام ريزش باران هاي سنگين صورتمي گيرد تا در شرايط خشک و بي آبي ، تثبيت بيولوژيک نيتروژن که به هنگام بارش هاي سنگين رخ مي دهد ، يکي از عمده عوامل ثبات نسبي گياه برنج است . پس از آن که خاک لبريز از آب باران گريد ، لايه هاي هوازي و بي هوازي يافته از يکديگر متمايز مي شود و زمينه براي رشد و نمو پوشش گياهي وابسته به نور مهيا مي سازد که سطح آب مورد نظر و همچنين سطح خاک را مي توان از جمله اين زمينه ها تلقي کرد . خاک تهي اکسيژن ، خود محيط مناسب در جهت تثبيت هتروتروفيک نيتروژن محسوب مي شود . به همين نسبت آب مورد استفاده زمين ها را مي توان مکاني امن و مناسب براي عوامل تثبيت نيتروژن که به نور وابسته است ، به شمار آورد .

نقش تثبيت بيولوژيكي نيتروژن در كشاورزي

 

40,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پاورپوینت روغن سبوس برنج و روش های استخراج آن
  • پاورپوینت اکولوژی برنج
  • مقاله گياه شناسي برنج
  • مقاله كنترل و توليد بذور گواهي شده برنج
  • پایان نامه زراعت برنج در استان گیلان
  • برچسب ها : , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی