پاورپوینت مسمومیت ها


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

پاورپوینت مسمومیت ها مربوطه  به صورت فایل پاورپوینت و قابل ویرایش می باشد و دارای ۶۱  اسلاید است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود پاورپوینت مسمومیت ها نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک پاورپوینت مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

فهرست مطالب

سم:
علت شیوع مسمومیت ها :
تعریف مسمومیت:
طرق آلودگی بدن :
علل آلودگی :
عوارض ناشی از مسمومیت ها :
انواع مسمومیت ها:
۱-مسمومیت از راه پوست و مخاط :
درمان :
۲-مسمومیت های استنشاقی :
اقدامات درمانی :
۳-مسمومیت از راه تزریقی ودارویی :
مسمومیت غذایی چیست؟
مسمومیت باکتریایی
سالمونلا
نحوه ی انتشار:
علائم:
اشرشیا کولی
نحوه ی انتشار:
علائم:
کلسترودیوم بوتولینوم (بوتولیسم)
نحوه ی انتشار:
علائم:
کامپیلوباکتر جیجونی (کامپیلوباکتریوسیس)
نحوه ی انتشار:
علائم:
لیستریا مونوسیتوژن (لیستریوسیس)
نحوه ی انتشار:
علائم:
مسمومیت انگلی
توکسوپلاسما گوندی (توکسوپلاسموسیس)
نحوه ی انتشار:
علائم:
تریچینلا اسپیرالیس (تریچینوسیس)
نحوه ی انتشار:
علائم:
علایم کلی مسمومیت ها:
مراقبت ها:
انواع پیشگیری
۱-راه های پیشگیری از مسمومیت غذایی :
روش های نگهداری مواد غذایی
پیشگیری از مسمومیت غذایی :
روش های درمان
اصول مهم درمان مسمومیت های خوراکی :
۲-پیشگیری از مسمومیتهای دارویی وشیمیایی :
منابع:

سم:

به ماده ای گفته می شود که پس از ورود مقادیر نسبتا کمی از آن به بدن ، باعث اختلال در عملکرد طبیعی بدن شده یا باعث تخریب بافتهای بدن و مرگ میگردد .

 

علت شیوع مسمومیت ها :

۱-  ازدیاد روزافزون مواد شیمیائی در منزل

۲- افزایش موارد اقدام به خود کشی در کشورهای در حال توسعه بعلت اختلالات روانی و مشکلات اجتماعی

۳- صنعتی شدن کشورهای در حال توسعه و آلودگی بیشتر با مواد شیمیائی

۴ – ناآگاهی والدین به خطرات مواد شیمیائی

۵-تبدیل خودکشی های خشن ، مانند دار آویختن به خودکشی های آرام با استفاده از داروهای خواب آور۰

تعریف مسمومیت:

یکی از شایعترین انواع مسمومیت ، مسمومیت ها ی گوارشی است و بهتر است همه افراد روش برخورد با مسمومیت های گوارشی را که به ویژه در کودکان شیوع دارد، بشناسند
وقتی ماده سمی از راه دهان وارد بدن می شود با توجه به قدرت و نوع سم مصرف شده ، بعد از مدتی شروع به ایجاد علائم و نشانه هایی در شخص می کند

که این علائم با توجه به نوع سم ، نسبت سم مصرفی به جثه شخص و طول مدتی که سم خورده شده ، متغیر است.
در محیط ما مواد بسیاری وجود دارند که می توانند موجب مسمومیت از راه گوارشی گردند ، این مواد به پنج دسته بزرگ تقسیم می شوند که عبارتند از :

الف) گیاهان سمی ب) مسمومیت غذائی

ج)مواد نفتی د)موادشیمیایی سوزاننده ه)داروها

هنگام مسمومیت با هر کدام از مواد ، علائم خاص آن ظاهر می شود که ما می توانیم تا حدودی نوع سم رااز روی علائم تشخیص میدهیم. لازم به ذکر است که بیشترین موارد مسمومیت گوارشی به وسیله داروهای موجود در نیز مواد نفتی ایجاد می شود ، به همین علت باید در مورد نگهداری مواد مذکور دقت عمل بیشتری به عمل اوریم.

 

طرق آلودگی بدن :

۱-    راه خوراکی      ۲ – راه استنشاقی        ۳ – راه جلدی و مخاطی           ۴- راه تزریقی

علل آلودگی :

۱- اتفاقی              ۲- عمدی                 ۳-شغلی               ۴- جنائی                 ۵-جنگی

 

عوارض ناشی از مسمومیت ها :

مشکلات تنفسی –اختلالات قلبی وعروقی –نارسایی کلیه –عوارض وخیم گوارشی-

ایجاد تشنج –ایجاد درد و کاهش ویا افزایش درجه حرارت-اختلالات اسید وبازوالکترولیت های بدن میباشد.

 

 انواع مسمومیت ها:

۱-مسمومیت از راه پوست و مخاط :

بخصوص در مورد سمومی که در چربی حل میشوند اتفاق میافتد مثل هیدروکربورها ،ارگانوفسفره ها و مشتقات آنیلین

درمان :

شامل شستشوی کامل با آب صابون   – حداقل ۱۰ دقیقه و در صورت لزوم تجویز آنتی دوت اختصاصی و مراقبتهای ویژه ۰

 

 ۲-مسمومیت های استنشاقی :

در اثر استنشاق گازهای سمی و یا بخارات و یا ذرات منجمد که در هوا پخش میشوند ایجاد میگردد ۰ این نوع گازها یا بعلت ضایعات موضعی شدید در مجاری تنفسی یا بعلت جذب از مجاری تنفسی و اختلالات سیستمیک مختلف سبب مسمومیت و گاه از بین رفتن بیمار میگردد۰ مهمترین گازهائی که با آثار موضعی سبب اختلالات ارگانها میگردند:

عبارتند از گاز کلر – برم – فسژن – هیدروکربورها ترکیبات نیتر و ، نیتریک ، سولفور وسولفوریک و برخی از گازهای دیگر که در اثر تماس با ترشحات مخاطی بخصوص ترشحات مخاط مجاری تنفس سبب ایجاد اسیدهای مختلف و سایر مواد سوزانده و محرک گشته که سبب ادم و التهاب مجاری تنفس که با سرفه ، عطسه ، تغییر و گرفتگی صدا ، تنگی نفس درد شدید دهان و حلق و پشت جناغ سینه بالاخره برنکواسپاسم و ادم ریه و نارسائی تنفس میگردد۰

 

اقدامات درمانی :

شامل مبارزه با هیپوکسی ، مبارزه با برنکواسپاسم ، مبارزه با التهاب و ورم مجاری تنفسی مبارزه با ادم ریوی میباشد۰

ضمناً بیمار لازم است از محل حادثه خارج و به هوای آزاد انتقال داده شود.

مهمترین مسمومیت های استنشاقی که سبب اختلالات سیستمیک میگردند عبارتند از مسمومیت با منواکسیدکربن که بیشتر در زمستان بعلت گرفتگی گاز ذغال اتفاق میافتد ۰

 

  ۳-مسمومیت از راه تزریقی ودارویی :

این مسمومیت ها بیشتر در معتادین در اثر تزریق مواد مخدر اتفاق میافتد. گزیدگی مار و سایر حشرات جزو این گروه قرار میگیرند۰اقدامات لازم بستن گاز و بی حرکت کردن عضو- پیش گیری از عفونت از جمله کزاز -و سایر اقدامات اختصاصی می باشد۰

مسمومیت غذایی چیست؟

سالانه تقریباً ۲۰ درصد افراد دچار مسمومیت غذایی می شوند. مسمومیت غذایی معمولاً وقتی اتفاق می افتد که شما ماده ی غذایی را استفاده کنید که به یکی از باکتری های مضر برای بدن انسان (پاتوژن های مضری که در روده ی حیوانات زندگی می کنند)، انگل (موجودات زنده ی میکروسکوپی که ممکن است در غذای ما زندگی کند) یا ویروس ها (مثل هپاتیت A که از طریق غذا به بدن انسان منتقل می شود) آلوده شده باشد.

اگر سبزیحات توسط آبی که با کود یا فاضلاب آلوده شده است شسته شود، ممکن است آلوده به انواع باکتری ها، ویروس ها و یا انگل های مضر برای بدن حیوان شود. یا اگر غذایی غیر مسموم با شخصی آلوده به بیماری یا غذای آلوده ای تماس یابد، به سرعت آلوده خواهد شد. و حتی مواد و موجودات ناسالم موجود در خاک یا آب نیز می تواند باعث آلوده و مسموم شدن مواد غذایی شود.

 

مسمومیت باکتریایی

از آنجا که باکتری ها یکی از مهمترین دلایل مسمویت های غذایی هستند، خوب است که بیشتر با آنها آشنا شده و محل رشد و نمو آنها را یاد بگیریم. باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شوند در روده ی حیوانات ناسالم به وجود آمده و از طریق مدفوع به خاک منتقل می شوند و سم و میکروبی را که ما با آن مسموم می شویم را به وجود می آورند.

 

سالمونلا

این باکتری در روده حیوانات و پرندگان زندگی می کند.

نحوه ی انتشار:

گوشت گاو، گوشت مرغ و پرندگان خام و نپخته

تخم مرغ

شیر پاستوریزه نشده

سبزیجاتی که با مواد غذایی ناسالم تماس داشته است

غذای پخته ای که با غذایی آلوده به این باکتری برخورد داشته باشد

 

علائم:

عوارض جانبی مسمومیت با سالمونلا که معمولاً ۶ تا ۴۸ ساعت پس از خوردن غذای آلوده ظاهر می شود شامل اسهال، تب، دل پیچه، حالت تهوع و استفراغ می باشد.

اشرشیا کولی

این پاتوژن در روده و مدفوع گاوهای سالم زندگی میکند.

نحوه ی انتشار:

گوشت گاو خام

شیر پاستوریزه نشده

آب سیب یا شربت سیب پاستوریزه نشده

آب آلوده به فاضلاب

سبزیجات و میوه جات نپخته

برخورد نزدیک با فرد آلوده به این باکتری

 

علائم:

مبتلایان علائمی از قبیل اسهال خونی و دل پیچه های شدید خواهند داشت که معمولاً پس از ۷ روز ظاهر می شود. با اینکه در بیشتر این موارد مسمومیت خود به خود از بین می رود، اما درصد کمی از این بیماری ممکن است منجر به سندرم همولیتیک اورمیک شود که باعث آنمی و نارسایی های کلیوی می شود.

 

کلسترودیوم بوتولینوم (بوتولیسم)

این باکتری نادر ولی خطرناک و کشنده زمانی برای انسانها زیان می آفریند که هاگ آن در یک محیط بی اکسیژن یا کم اسید سم درست کند.

نحوه ی انتشار:

بسته بندی نادرست بعضی موادغذایی مثل لوبیا سبز، قارچ، اسفناچ، زیتون، گوشت گاو و ماهی در خانه

کنسرو شدن نادرست موادغذایی در کارخانه ها

نگاه داشتن موادغذایی بسته بندی شده در دمای اتاق برای ساعاتی طولانی

 

علائم:

علائم آن ۱۲ تا ۳۶ ساعت بعد از هضم غذای مسموم ظاهر می شود. برخلاف سایر باکتری ها، این باکتری به سیستم عصبی آسیب رسانده و باعث تاری دید، خستگی پلک، اختلال در صحبت کردن، سختی در بلعیدن غذا، دشواری تنفس، ضعف عضلانی، و فلج می شود. اگر سریعاً تحت درمان قرار نگیرد، ممکن است حتی به مرگ بینجامد.

 کامپیلوباکتر جیجونی (کامپیلوباکتریوسیس)

این باکتری یکی از مهمترین عوامل اسهال آور می باشد.

 

 نحوه ی انتشار:

مرغ خام و نپخته

آب آلوده

شیر پاستوریزه نشده

صدف های خوراکی

گوشت خام و نپخته

علائم:

بعد از ۲ تا ۵ روز وارد شدن این باکتری به بدنتان می توانید انتظار اسهال خونی شدید، دل پیچه، تب، و سردرد داشته باشید که همه ی اینها پس از ۱۰ روز خودبه خود و بدون استفاده از درمان های پزشکی برطرف خواهد شد.

لیستریا مونوسیتوژن (لیستریوسیس)
باکتری است که خیلی باید مراقب آن باشید.

نحوه ی انتشار:

لبنیات

آب آلوده

شیر پاستوریزه نشده

گوشت قرمز، مرغ و ماهی نپخته و خام

سبزیجات خامی که با کودهای آلوده حاصل آمده باشد

 علائم:

بین ۲ تا ۳۰ روز پس از خوردن غذای مسموم، علائمی شبه آنفولانزا مثل تب و لرز و حالت تهوع به سراغ فرد خواهد آمد.

 

مسمومیت انگلی

اکثر انگل هایی که در غذاها زندگی می کنند، کرم ها و تخمک های کوچک و میکروسکوپی هستند که از غذا به بدن انسان منتقل شده و در آنجا به زندگی خود ادامه می دهد.

توکسوپلاسما گوندی (توکسوپلاسموسیس)

 

50,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    پنجشنبه, ۲۷ مهر , ۱۳۹۶

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.