مقاله اثر غلظت‌های مختلف اکسین بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله اثر غلظت‌های مختلف اکسین بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های  نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ مربوطه  به صورت فایل ورد  wordو قابل ویرایش می باشد و داری ۹۷  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله اثر غلظت‌های مختلف اکسین بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های  نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست مطالب

فصل اول. ۹

تاریخچه و اهمیت اقتصادی.. ۹

مقدمه. ۱۰

مناطق تولید مرکبات… ۱۲

مناطق مرکبات خیز ایران. ۱۲

ارزش غذایی و موارد مصرف مرکبات… ۱۳

گیاه شناسی.. ۱۴

وضعیت گل و لقاح.. ۱۵

علل پارتنوکارپی.. ۱۵

عوامل موثر در دگرگشنی.. ۱۶

اصلاح مرکبات و روشهای متداول. ۱۸

نارنج (Citrus aurantium L.) 20

نارنج سه برگ (Poncirus trifoliate L.Raf.) 21

صفات کمی پایه‌های مرکبات… ۲۲

هورمونهای اکسینی.. ۲۳

تاریخچه و انواع. ۲۳

ریشه زائی.. ۲۴

اهداف تحقیق.. ۲۵

شیوه‌های ازدیاد بوسیله قلمه. ۲۶

اهمیت و مزایای ازدیاد به وسیله قلمه زدن. ۲۶

مشخصات قلمه‌ها ۲۷

قلمه ساقه. ۲۸

قلمه‌های چوب سخت (گونه‌های خزان دار) ۲۸

قلمه‌های چوب نیمه سخت… ۳۰

قلمه‌های چوب نرم (چوب سبز) ۳۱

گیاهان مادری.. ۳۳

منابع مواد قلمه‌ای.. ۳۳

محیط ریشه‌زایی.. ۳۴

تیمار قلمه‌ها با تنظیم کنندهای رشد. ۳۵

مواد ریشه زا ۳۶

روشهای کاربرد مواد ریشه زا ۳۶

پودرهای تجارتی.. ۳۶

روش فروبری در محلول رقیق.. ۳۷

طرز تهیه محلول رقیق.. ۳۷

روش فروبری در محلول غلیظ.. ۳۸

ساختن محلول غلیظ.. ۳۹

شرایط محیطی برای ریشه دهی قلمه‌های برگدار. ۳۹

مراقبت از قلمه‌ها در اثناء ریشه‌زایی.. ۴۰

جابجایی قلمه‌ها پس از ریشه زایی.. ۴۲

قلمه‌های چوب سخت… ۴۲

فصل دوم. ۴۶

پیشینه تحقیق.. ۴۶

کارهای انجام شده مشابه. ۴۷

فصل سوم. ۵۵

مواد و روشها ۵۵

مواد و روشها ۵۶

فصل چهارم. ۵۷

نتایج و بحث… ۵۷

فصل پنجم. ۸۹

نتایج.. ۸۹

نتیجه گیری و پیشنهادات… ۹۰

منابع.. ۹۱

مقدمه

منشا مرکبات بنظر بسیاری از پژوهشگران، جنوب شرقی آسیا شامل کشورهای عربی در شرق آسیا، فیلیپین و همچنین از جنوب هیمالیا تا اندونزی بوده است. در بین این مناطق وسیع احتمالا شمال شرقی هند و نواحی شمال برمه موطن و مرکز اصلی مرکبات محسوب می‌گردد. بعضی از انواع مرکبات قبل از مسیحیت به مناطق غربی آسیا نظیر عمان، ایران و فلسطین انتقال یافته است. یکی از انواع مرکبات بالنگ یا بادرنگ می‌باشد، که منشا آن از مناطق جنوبی چین تا هند بوده و بنا بر گزارشهای مورخین، اسکندر مقدونی این گونه رات در ۳۳۰ سال قبل از میلاد مسیح در ایران مشاهده کرد. عقیده بر این است که بعدها گونه بالنگ به مناطق مدیترانه‌ای انتقال یافت. در اوایل دوران امپراطوری روم بین سال ۲۷ قبل از میلاد و ۲۴۸ بعد از میلاد بعضی گونه‌های مرکبات در ایتالیا شناخته شده بود، ولی پایدار نماند و از بین رفت.

تایزوبروتانکا که مطالعات وسیعی در گیاهشناسی مرکبات داشته در بیان ومعرفی منشا مرکبات، خطی را بطور فرضیاز جنوب شرقی آسیا به سمت شمال شرقی آسیا پیشنهاد نمود. وی پراکندگی مرکبات ترش و شیرین را روی این خط در جنوب دانسته که سپس به سایر نقاط دنیا پخش شده است. منشاء نارنگی در قسمت شمالی روی این خط فرضی و جنس پونسیروس در ۳/۱ خطی که از جنوب مرکزی چین عبور می‌کند در امتداد خط غربی شرقی گزارش شده است. به عقیده سویینگل موطن لایم از جزایر شرق هند بوده و احتمالاً از دریای عمان بوسیله سربازان عرب به مصر و اروپا انتقال داده شده. منشاء لیمو به خوبی شناخه شده نیست شاید گونه ای باشد که از تلاقی بالنگ و لایم حاصل شده است. به نظر متخصصین گیاهشناسی مرکبات، بالنگ و لایم هر دو گونه از مرکبات اولیه هستند و لیموها هم از نظر زمان پیدایش به دو گونه قبلی نزدیک می‌باشد. به گزارش کیلرمن، بذور مربوط به بالنگ و بادرنگ در حفاریهای مربوط به جنوب بابل حکایت از قدمت ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد آن در این مناطق دارد. نارنج از آسیای جنوب شرقی و احتمالا هند منشا گرفته و در قرنهای اولیه میلادی به شمال افریقا و اروپا انتقال یافته است. تولکوسکی گزارش نمود از مطالب و نقوش مندرج بر کاشی ها و سفالهای تاریخی بجا مانده استنباط می‌شود که ارقام شیرین نارنج در روم قدیم، سال ۷۹ بعد از میلاد وجود داشته است.

پرتقال از مناطق جنوبی چین منشا گرفته و سپس به اروپا رفته است. در همین ایام گلخانه برای حفاظت از سرما بوجود آمد. گزارشات تایید شده ای از پژوهشگران دیگر در دست است که نشان می‌دهد قبل از توسعه مرکبات در اروپا در چین کشت پرتقال مرسوم بوده است. هان ین- چی در ۱۱۷۸ میلادی۲۷ رقم پرتقال، نارنج، نارنگی نام برده و بالنگ و کامکواتها را توصیف نموده و به بررسی روشهای خزانه داری و مدیرت و بیماریهای مرکبات در اروپا پرداخته است. گروه پوملو از جزایر هند و مالزی منشا گرفت و سپس در جزایر فی جی پخش گردید. دورگ‌های پوملو یا شدک در فلسطین حدود ۹۰۰ سال بعد از میلاد شناخته شد و سپس به اروپا اتقال یافت. این گونه بوسیله کاپیتان کشتی هند شرقی بنام شدک، به این نام نامگذاری شد. گریپ فروت از یک جهش یا دورگ شدک در غرب هند حاصل شده است. این گونه در فلوریدای آمریکا بصورت گسترده پخش شده است که احتمالا از گیاهانی که در ۱۸۰۹ دن فیلیپ در جامائیکا کاشته بود منشا گرفته است. موطن نارنگی جنوب چین گزارش شده که سپس در مناطق شرقی هند گسترش یافت. مناطق تولید سنتی آن در آسیا بوده است. از آسیا نارنگی به اروپا انتقال پیدا کرد منتها خیلی دیرتر از سایرگونه‌های مرکبات این جابجایی صورت گرفت. برای مثال نارنگی ویلولیف در سال ۱۸۰۵ از چین به منطقه مدیترانه اتنقال پیدا کرد و بعدها نارنگی‌های معمولی از چین به نقاط دیگر انتشار یافت. ورود مرکبات در ایران بجز گونه بالنگ، سابقه ای حدود ۴۰۰ ساله دارد. به اسناد مدارک تاریخی، ایران دروازه خروج مرکبات از آسیا به سایر مناطق دنیا بوده و بعبارت دیگر مرکبات از موطن اصلی آن به ایران و سپس به فلسطین و بالاخره به اروپای جنوبی و امریکا انتقال یافته است. از زمان صفویه به لحاظ تردد کشتیهای پرتغالیها در جنوب ایران، بذور پرتقال در اختیار مردم مردم جنوب قرار گرفت و کشت شد. سپس بذور آن از جنوب در حدود ۳۰۰ سال قبل از به شمال کشور آورده شد و در خرم آباد تنکابن کشت گردید. پس از آن بویژه از اوائل ۱۳۰۰ گونه هاو ارقام مختلف مرکبات وارد ایران گردید و در باغهایی که متعلق به خاندان سلطنتی بود و یا در برخی باغهای شخصی، مربوط به علاقه مندان باغبانی کشت گردید.

مناطق تولید مرکبات

مرکبات بین عرضهای جغرافیایی ۴۰ درجه شمالی و جنوبی از خط استوا با خاک مناسب، رطوبت کافی و در صورت عدم یخبندان تولید می‌گردد. لکن بنظر می‌رسد مناطق عمده تولید مرکبات در سطوح تجارتی در نواحی نیمه گرمسیری بالاتر از ۲۰ درجه شمالی یا جنوبی قرار دارد. ایران یکی از کشورهای تولید کننده مرکبات است ودر بین ۵۰ کشورتولید کننده که در سطحی حدود ۶/۱ میلیون هکتار، به تولید مرکبات می‌پردازند، ایران قریب ۳ میلیون تن در مساحتی حدود ۲۲۲ هزار هکتار انواع مرکبات را در مناطقمختلف شمال و جنوب کشور تولید می‌نماید. تمام تولیدات ایران بصورت تازه و مقادیر ناچیزی بصورت آبمیوه به مصرف داخلی می‌رسد. مازندران، فارس، جیرفت، کهنوج و هرمزگان به ترتیب با ۶/۳۸، ۹/۲۰، ۱۴ و ۲/۱۲ درصد سطح از درختان باروررتبه‌های اول تا چهارم را به خود اختصاص داده اند. جمعا ۶/۸۵ درصد سطح بارور مرکبات کشور در این مناطق قرار دارد.

مناطق مرکبات خیز ایران

الف- سواحل دریای خزر: از آستارا تا گرگان ارقام مختلفی از مرکبات کشت می‌شود.محدودتهای اقلیمی موجب شده که بیشتر تراکم باغات مرکبات در نواحی چابکسر تا نوشهر و آمل تا بهشهر باشد. سطح زیر کشت ناحیه شمالی ۰۸۱/۸۴ هکتار بوده که ۸۰ درصد آن پرتقال، ۱۵ درصد نارنگی محلی، انشو، کلمانتین و سایر ارقام نارنگی و ۵ درصد متفرقه شامل لیموترش و گریپ فروت می‌باشد. تولید سالیانه این ناحیه ۱۳۷۲۹۷۸ تن می‌باشد.

ب- ناحیه مرکزی: این ناحیه شامل بلوچستان، خوزستان، فارس، کرمان و باختران می‌باشد. در این ناحیه شرایط اقلیمی متفاوت دیده می‌شود. عرض جغرافیایی پایینتر از ۳۳ درجه شمالی بوده و بیشرروزها آفتابی بوده و رطوبت نسبی محیط پایین می‌باشد. متوسط بارندگی این مناطق ۱۰۰- ۳۰۰ میلیمتر بوده است و بنابراین در تابستان به ۴- ۵ نوبت آبیاری نیازدارند. سطح زیر کشت این منطقه ۸۷۲۳۹ هکتار بوده که ۵/۵۲ درصد آن را پرتقال، ۷/۲۸ درصد مکزیکن لایم، ۶/۱۱ درصد نارنگی محلی، ۴/۱۰ درصد لیمو شیرین، ۸/۲ درصد متفرقه تشکیل می‌دهد و جمع تولید این منطقه ۱۲۸۲۷۱۵ تن برآورد شده است بهترین نواحی تولید مرکبات این منطقه جیرفت و بم می‌باشد.

ج- ناحیه بندرعباس و دریای عمان: در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در عرض جغرافیایی حدود ۲۳ درجه حدود ۲۴۳۳۳ هکتار باغ مرکبات وجود دارد. این منطقه عاری از یخبندان، با رطوبت نسبی بالا حدود (۵۳-۸۶ درصد) و گرمای زیاد در تابستان می‌باشد دمای مناسب از مهر ماه تا اوائل فروردین سال بعد برای رشد و نمو مرکبات مناسب است، ولی شرایط نامطلوب تابستان و یا بهار از کیفیت پرتقال و نارنگی می‌کاهد. درحالیکه در این منطقه تولید لیمو شیرین و لیمو ترش از کیفیت خوبی برخوردار می‌باشد. ارقام این منطقه شامل ۹۰ درصد مکزیکن لایم، ۵ درصد لیموشیرین، ۵ درصد سایر ارقام می‌باشد. تولید ناحیه ساحلی جنوب ۳۸۸۴۳۲ تن براورد شده است.

میزان محصول مرکبات در واحد سطح بعلل و عوامل مختلف بستگی دارد. آب و هوا، نوع خاک، مواظبت زراعی خصوصا استفاده از پایه‌های سالم و عاری از ویروس، همچنین نوع پایه و پیوندک و سازگاری آن با محل کشت، که هر یک تاثیر قابل ملاحظه ای در میزان محصول و کیفیت مرکبات دارد. امروزه دردنیا با افزایش تعداد درخت در هکتار، استفاده از ارقام تجارتی پر محصول و پیوند آنها روی پایه‌های مقاوم به امراض قارچی و ویروسی و شرایط نامساعد محیطی، میزان محصول مرکبات را تا میزان قابل توجهی در هکتار بالا برده اند. لیکن بطور متوسط در سطوح تجارتی میزان تولید حدود ۳۰ تن در هکتار برآورد می‌شود. در وضعیت کنونی و در باغ‌های سنتی ایران میزان محصول بستگی به شرایط مختلف از ۱۷- ۵ تن در هکتار متغیر می‌باشد.

ارزش غذایی و موارد مصرف مرکبات

 

95,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله مرکبات
  • مقاله بررسی موانع صادرات مرکبات و ارائه راه کارهایی برای افزایش صادرات
  • مقاله موانع صادرات مرکبات
  • مقاله بررسی وضعیت و امکان سنجی بازیابی و تولید مواد با ارزش از ضایعات کشاورزی
  • مقاله بررسی فرایند بازاریابی میوه خرمالو، نارنگی
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۱۶ آذر , ۱۳۹۵
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایdjkalaa.irمحفوظ می باشد.