مقاله برنج دیم


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقدمه برنج دیم مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و داری ۸۸  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقدمه برنج دیم نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه.. ۱

برنج دیم چیست ؟. ۱

بخش اول کلیات….. ۳

۱-روشهای مختلف کشت برنج… ۳

برنج غرقابی.. ۳

الف-کشت برنج در زمینهای با تلاقی مانگرو. ۳

ب-کشت برنج با آب شیرین.. ۴

پ-کشت برنج غرقابی بدون کنترل آب.. ۴

برنج دیم : ۶

کشت برنج به صورت کاملا دیم… ۶

کشت برنج وابسته به آبهای زیر زمینی : ۷

زراعت پیشگام… ۱۱

زراعت ثابت…… ۱۲

علفهای هرز.. ۱۵

کاهش حاصلخیزی خاک…… ۱۵

خشکسالی…. ۱۶

بیماریها. ۱۷

حشرات….. ۱۸

پرندگان… ۱۹

مشکلات برداشت…… ۱۹

کمبود امکانات مالی…. ۲۰

برنج دیم در چه مناطقی به عمل می اید…. ۲۰

انتخاب رقم… ۲۳

بخش دوم فنون کشت…… ۲۹

مزایا و معایب روشهای مختلف کشت برنج… ۲۹

(الف) اماده کردن زمین با استفاده از نیروی انسانی: ۲۹

(ب)اماده کردن زمین با استفاده از نیروی دام : ۲۹

(ت)روش مکانیزه کشت: ۳۰

تناوب زراعی در زراعت برنج دیم… ۳۲

کود دهی…. ۳۴

مواد غذایی اصلی مورد نیاز برای برنج کدام است ؟.. ۳۴

انواع مختلف کودها. ۳۶

چه مقدار کود باید به زمین داده شوند ؟.. ۳۹

روشهای استفاده از کود… ۴۴

پخش کود… ۴۴

استفاده از بقایای گیاهی…. ۴۵

مشکلات خاص خاکهای مناطق حاره.. ۴۶

اسیدی شدن… ۴۶

کمبودها. ۴۷

کمبود فسفر… ۴۷

کمبود روی…. ۴۸

روشهای کاهش مقدار مصرف کودهای شیمیایی…. ۴۸

کشت بذر.. ۴۹

روش کشت برنج دیم… ۵۲

کشته کپه ای…. ۵۳

کشت به صورت بذر پاشی…. ۵۴

ردیف کار غلات دانه ریز… ۵۴

علفهای هرز برنج دیم… ۵۸

فنون کشت…… ۵۸

کندن علفهای هرز.. ۶۱

کنترل علفهای هرز با استفاده از نیروی دام… ۶۲

کنترل علفهای هرز با روش مکانیزه.. ۶۳

استفاده از مواد شیمیایی در کنترل علفهای هرز.. ۶۴

کیفیت یک علف کش خوب….. ۶۵

زمان استفاده از علف کش……. ۶۶

ادوات….. ۶۶

سموم شیمیایی پیشنهادی…. ۶۹

دفع شیمیایی آفات در بین دو دوره.. ۷۰

آفات و بیماریهای برنج دیم… ۷۱

آفات….. ۷۱

ارقام مقاوم… ۷۲

کنترل زراعی…. ۷۳

کنترل شیمیایی…. ۷۳

کنترل بیولوژیک…… ۷۴

پرندگان… ۷۴

جوندگان… ۷۵

برداشت…… ۷۵

زمان برداشت…… ۷۵

روشهای برداشت…… ۷۶

برداشت سنتی…. ۷۶

برداشت مکانیزه.. ۷۷

جداسازی شلتوک از ساقه… ۸۱

برنج چگونه باید نگهداری شود… ۸۲

فهرست منابع.. ۸۴

مقدمه

برنج دیم چیست ؟

زراعتی که فقط وابسته به نزولات جوی باشد اصطلاحا به آن زراعت دیم می گویند. حدود ۳۰ سال قبل زمانی که کشاورزان شمالی به شدت با گمبود آب روبرو بودند و سدی نبود ، در مزارع خود اقدام به کشت چند رقم برنج می نمودند و این سوال همیشه برای من مطرح بود که چرا رقم چمپا ازگروه برنجهای کم ارزش را کشت می نمایند پاسخ خود را زمانی دریافتم که به علت خشکسالی و نبود آب در رودخانه ها کلیه ارقام برنج کشت شده از بین رفته بود و به استثنای رقم چمپا که به روایتی تا ۶۰ روز تحمل خشکی را دارد سالها بعد در استان فارس که به عنوان مروج کشاورزی خدمت میکردم مشاهده نمودم که ارقامی از برنجهای گرده را در زمینهایی که مرطوب است مانند گندم در سطوح بسیار کم بصورت مستقیم کشت می نمایند.

با توجه به نکاتی که ذکر شد زراعت دیم برنج که نیاز رطوبتی کمی دارد در بسیاری از نقاط دنیا از جمله در کشورمان می تواند کشت شود وبه دلایل زیر حائز اهمیت است :

۱-غذای اصلی انسانها را تشکیل می دهد .

۲-از نظر ارزش اقتصادی در مقایسه با گندم و جو با ارزش تر است.

به نظر اینجانب در صورتی که برنامه ریزی به طریق اصولی و صحیحی انجام گیرد، کشورمان می تواند در تولید غلات خود کفا گردد و در مورد برنج با کشت برنج غرقابی و برنج آپلند دیگر نیازی به واردات نباشد.

در سال ۱۲۶ پیش از میلاد مسیح به امپراطور چین می دهد ، از کشت برنج در ترکستان (خراسان کنونی ) و سرزمین پارتیا و کلده یاد می کند و به نظر می رسد که منظور سردار چینی از پارتیا قلمرو اشکانیان از جمله سواحل دریای خزر یعنی گیلان و مازندران باشد که در آن زمان جزء قلمرو اشکانها بوده است گیر شمن هم برنج را جزء یکی از کالاهای صادراتی زمان پارتیان یاد گرده و می گوید : بین التجاره های دیگر از پوست … برنج و … باید نام برد ماخذ دیگر وجود برنج را در عهد ساسانیان نشان می دهد و مسئله کشت برنج در عهد آخرین شاهان ساسانی نیز پیچیده می نماید و در گفته های مورخان تناقض فراوانی وجود دارد.

در خوزستان در قرن دهم میلادی کشت برنج در میان غلات سوم را  (بعد از گندم و جو) داشته بود قرن دهم میلادی در ایران مردم با کشت برنج آشنا بودند در قرن دوازدهم میلادی کشت برنج در فارس متداول بود. حمداله مستوفی از کشت برنج در ایران فقط در نواحی زنجان ، عراق ،عجم، فارس، سرایر گیلان بویژه رشت و لاهیجان یاد می کند از میان مناطق برنج خیز ایران جلگه های ساحلی دریای خزر، یعنی سرزمینهای گیلان و مازندران و گرگان هم از لحاظ سطح زیر کشت و میزان تولید و هم از لحاظ کیفیت نوع محصول برنج دارای اهمیت ویژه ای است و این امتیاز در گذشته نیز وجود داشته است. کیفیت بهترین برنج ایران گیلان است و پس از آن برنج مازندران قرار دارد.

 بخش اول کلیات

۱-روشهای مختلف کشت برنج

 یکی از ویژگیهای طبیعی برنج سازگاری آن به شرایط مختلف محیطی ، بخصوص از نظر مقدار آب است یعنی آن را هم به صورت دیم می توان کشت کرد که تنها باران ، آب مورد نیاز آن را تامین می کند و هم در حالتی که بوته های آن در آبی به عمق چند متر باشد البته برنج در شرایط بین این دو حالت نیز قابل کشت است.به این ترتیب طبقه بندی اصلی کشت برنج بر اساس مقدار آب است.

طبقه بندی پیشنهادی واردا برای آفریقا شامل دو روش عمده کشت برنج است :

برنج های زمین های پست

برنج های دیم

برنج غرقابی

در این نوع زراعت برنج ، خاک مزرعه در تمام یا بخشی از دوره رویش تا ارتفاع متفاوتی با آب پوشیده می شود بین کشت برنج در زمینهای با تلاقی تا کشت برنج با آب شیرین به درجات مختلفی تقسیم بندی شده است.

الف-کشت برنج در زمینهای با تلاقی مانگرو

مانگرو منطقه ای است در نواحی پست حاشیه  رودخانه ها یا سواحل دریا که پوشش گیاهی خاصی دارد .گاهی بر اثر طغیان رودخانه ها یا پیشروی در یا ،آب شور به این مناطق وارد می شود و مشکلاتی نظیر شوری یا اسیدی شدن خاک را به بار می آورد.

این نوع کشت برنج حدود ۱۰ در صد از مناطق زیر کشت آفریقا را شامل می شود.

کشورهایی که بیشترین سطح زیر کشت برنج در آنها به این شیوه است : عبارتند از شالیزارهای آفریقای غربی .

ب-کشت برنج با آب شیرین

این نوع کشت برنج بستگی به مدیریت آبیاری دارد. این روش کشت برنج خود به دو گروه تقسیم بندی می شود: کشت غرقابی برنج بدون کنترل آب و کشت برنج با کنترل آب .

پ-کشت برنج غرقابی بدون کنترل آب

در این نوع کشت ، کشاورز هیچگونه کنترلی بر منابع آبی ندارد .منبع تهیه آب می تواند نزولات جوی و یا بالا آمدن آب رودخانه ها در مواقع سیل باشد .هر چند بخشی از این آب را می توان به وسیله ایجاد موانعی نظیر کرت بندی و تسطیح و در مواردی با در نظر گرفتن شیب زمین به صورت تراس بندی برای مدتی در کشتزارها نگهداری کرد این روش کشت در آسیا بویژه در کشورهایی نظیر هندوستان و تایلند متدوال است .غرقابی شدن کشتزارها می تواند در هر مرحله ای از زندگی گیاه انجام گیرد و عمق آب نیز متفاوت باشد.

کشت برنج غرقابی بدون کنترل آب در شرایط خاصی انجام می گیرد و ممکن است زمانی اقدام به کشت کرد که عمق آب در مزرعه بالا باشد. در چنین شرایطی باید اقدام به کشت رقم زودرس برنج کرد.

در آفریقای غربی این نوع کشت گسترش فراوان یافته است ، کشت برنج بدون گنترل آب حدود ۵/۲۲ در صد کل زمینهای زیر کشت برنج را در آفریقا شامل می شود این روش دومین نوع زراعت از نظر اهمیت در منطقه است.

ت-کشت برنج با کنترل آب

نیاز رطوبتی گیاه برنج را می توان بطور مصنوعی در طول دوره رشد گیاه با روشهای مختلف ثقلی و یا با پمپاژ آب بر طرف کرد. تسطیح زمین چنانچه بدرستی انجام می شود امکان کنترل آب را در مزرعه فراهم می کند.

علاوه بر آن ابزارهای مهندسی آبیاری این امکان را میسر می سازد که پس از اتمام آبیاری و قبل از برداشت ، کشتزار را خشک نمود ، چون هنگام درو و یا پخش کود و علف کش ها لازم است که مزرعه خشک باشد.

استفاده از این روش که در آسیا مخصوصا در کشور چین بسیار متداول است ، فقط در سالهای اخیر به کشورهای آفریقای معرفی شده است و گستردگی این روش گمتر از ۵ در صد از کل زمینهای زیر کشت برنج است، زیرا هزینه بالای نصب و نگهداری سیستم آبیاری باعث عدم توسعه این روش در کشورهای آفریقایی شده است.

 برنج دیم :

کشت برنج دیم در مناطقی انجام می گیرد که زمین به ندرت به حالت ماندابی در می آید.

کشت برنج به صورت کاملا دیم

کشت برنج دیم در مناطقی صورت می گیرد که زمین دارای زهکش مناسب و در قسمت بالای مسیر سیلاب باشد و آب مورد نیاز آن فقط توسط باران و رطوبت ذخیره شده در خاک تامین می شود این شیوه کشت معمولا در قسمتهای شیبدار یا زمینهای کنار تپه ها اعمال می شود.

بطور کلی در دنیا حدود ۱۶ میلیون هکتار زمین زیر کشت برنج دیم می باشد کشور برزیل به تنهایی با ۵/۴ میلیون هکتار کشت دیم برنج یکی از بزرگترین تولید کنندگان این نوع برنج است.

در کشورهای آسیایی با توجه به بالا بودن سطح زیر کشت که حدود ۱۲۹ میلیون هکتار زراعت آبی است سطح زیر کشت به صورت دیم جزئی بوده و در کل حدود ۹ میلیون هکتار می باشد.

کشت دیم برنج مهمترین برنج دیم نوع کشت در آفریقا می باشد که حدود ۶۰ در صد از زمینهای زیر کشت برنج یعنی ۲/۱ میلیون هکتار را شامل می شود.

 لازم به توضیح است در مناطقی که کشت برنج دیم به صورت سنتی انجام می گیرد میزان محصول پایین است و حدود ۱ تن در هکتار و در مواردی هم کمتر از آن است در  مناطقی که برنج دیم به صورت متمرکز و از روی اصول صحیح انجام می شود میزان محصول بالا است و در مواردی به بیش از آن بالغ می شود که البته به شرایط اقلیمی بستگی دارد .میزان محصول برنج دیم همانند سایر محصولات دیم به میزان نزولات جوی بستگی دارد و با زراعت برنج تحت آبیاری متفاوت است.

کشت برنج وابسته به آبهای زیر زمینی :

 

85,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله گیاه شناسی برنج
  • مقاله کنترل و تولید بذور گواهی شده برنج
  • پایان نامه زراعت برنج در استان گیلان
  • مقاله اثر سطوح مختلف سبوس برنج فراوری شده با حرارت بر روی مصرف خوراک ، ترکیب
  • مقاله نگاهی نو به کشت برنج چمپای محلی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۵ آذر , ۱۳۹۵
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایdjkalaa.irمحفوظ می باشد.