مقاله بیماری وبا


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله بیماری وبا مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۲۳  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله بیماری وبا نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه. ۱

وبا چیست؟. ۲

خاستگاه اپیدمیولوژیک وبا ۴

شناسایی باکتری وبا ۴

درمان.. ۱۱

درمان وبا با نوشاندن الکترولیت به بیمار. ۱۱

واکسن وبا ۱۳

سم وبا و مکانیسم بیماری.. ۱۳

ساختار سه بعدی پروتئینی که سم وبا است.. ۱۳

آسیب‌پذیری به باکتری وبا: ۱۴

چرخه زیستی باکتری وبا ۱۴

وبا در ایران.. ۱۵

قربانیان نامی وبا ۱۵

اطلاعات تاریخی دیگر. ۱۶

مهمترین راههای انتقال آلودگی:. ۱۸

بررسی بیماران مبتلا به التور:. ۱۹

منابع : ۲۰

مقدمه

وباCholera  نوعی‌ بیماری‌ حاد است‌ که‌ در اثر سم میکروبی به نام «ویبریو کلرا‌»‌، ایجاد می‌شود و در اکثر موارد باعث‌ از دست‌ رفتن‌ سریع‌ مایع‌ها و الکترولیت‌ها از طریق‌ روده‌ می‌گردد و در صورتی‌ که‌ درمان‌ نشود، به‌ شوک‌ ناشی از کمبود آب (شوک هیپوولمیک)‌، اسیدی شدن خون (اسیدوز متابولیک‌) و مرگ‌ بیماران‌ منجر می‌گردد. این‌ بیماری‌ که‌ یکی‌ از قدیمی‌ترین‌ و شناخته‌ شده‌ترین‌ بیماری‌های‌ مسری‌ به‌ حساب‌ می‌آید در طول‌ تاریخ‌، عده‌ی کثیری‌ از انسان‌ها را به‌ هلاکت‌ رسانده‌ است.

وبا چیست؟

وبا یک بیمارى حاد اسهالى است که توسط میکروبى به نام ویبریوکلرا ایجاد مى شود. این میکروب از طریق خوردن آب آلوده پس از عبور از معده در روده تکثیر پیدا مى کند و موجب ترشح سم (توکسین)و افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده مى شود که با علامت اسهال همراه است. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش مى شود. منبع بیمارى وبا، آب و غذاى آلوده به مدفوع انسانى است. میکروب وبا، با جوشاندن آب به مدت یک دقیقه از بین مى رود. علایم این بیمارى عبارت است از اسهال آبکى شدید با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش، نبود دل درد و دل پیچه، استفراغ بدون حالت تهوع قبلى، گرفتگى عضلات پشت ساق پا، عطش فراوان، فقدان تب و نبود خون در مدفوع، اولین شکایت بیمار، احساس پرى و غرغر شکم است و سپس اسهال آبکى شبیه به آب برنج بدبو دیده مى شود.انتقال وبا از طریق آب آلوده به مدفوع، آب و خوراک آلوده مانند سبزى ها و میوه هایى که با آب آلوده شسته شده اند و آلودگى غذاهاى پخته شده بعد از تهیه و تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالى بیمار وبایى صورت مى گیرد.
از جمله راه هاى پیشگیرى این بیمارى مى توان به جوشاندن یک دقیقه اى آبى که از سلامتش اطمینان ندارید، شست وشوى دست با آب و صابون قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج، خوددارى از خرید هر گونه مواد غذایى و خوراکى از دستفروش ها و ضدعفونى کردن سبزیجات و میوه ها اشاره کرد. در برخى مناطق آلوده، اعلام شده که مردم از خوردن سبزیجات خوددارى کنند.در صورت بروز علایم و نشانه هاى بیمارى، بدون خود درمانى به مراکز بهداشتى مراجعه کنید. چنانچه بیمار قادر به نوشیدن است، مایعات کافى از جمله ORS به بیمار بدهید.
دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیمارى ها، در گردهمایى فوق العاده معاونین بهداشتى دانشگاه هاى علوم پزشکى کشور به این نکته اشاره کرد که همه ما فکر مى کنیم به علت کم آبى، برخى افراد مبتلا به بیمارى وبا جان خود را از دست مى دهند در حالى که در این نوع وبا (اونابایى) گاهى ممکن است این اتفاق به دلیل کاهش میزان پتاسیم خون و بروز سکته رخ دهد در حالى که ظاهر بیمار کم آبى را نشان نمى دهد.

این بیماری در گذشته در ایران به نام مرگامرگی خوانده می‌شده‌است. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف‌ها وارد بدن می‌شود. در ایران بیشترین راه انتقال وبا، سبزی‌های آلوده‌است. سبزی‌هایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی (پساب) تغذیه می‌شوند دارای بیشترین آلودگی هستند. وبا در طول تاریخ هفت بار همه‌گیری جهان‌گستر داشته‌است. در قرن نوزدهم چندین بار در اروپا همه‌گیر شد اما امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آبهای آشامیدنی دیده می‌شود.

خاستگاه اپیدمیولوژیک وبا

وبا در آغاز بیماری مسری بخش‌هایی از شبه قاره هند در اطراف رود گنگ بوده‌است. این بیماری از راه راههای بازرگانی (زمینی و دریایی) به روسیه و سپس به اروپای غربی و از اروپای غربی به امریکای شمالی منتقل شد.

شناسایی باکتری وبا

بیماری وبا برای نخستین بار به شکل علمی توسط پزشک پرتغالی، گارسیا ده اورتا در هندوستان در سال ۱۵۶۳ توصیف شد.
جان اسنو پزشک مخصوص ملکه انگلستان، ارتباط میان وبا و آشامیدن آب را در سال ۱۸۵۴ کشف کرد.
رابرت کخ پزشک آلمانی برای اولین بار در سال ۱۸۸۳ میلادی باکتری وبا را جداسازی کرد و شناسایی کرد. این باکتری، سی سال پیش از آن، بدست کالبدشناس ایتالیایی فیلیپ پاسینی جدا و شناسایی شده بود ولی نتایج کارهای وی ناشناخته بود. جان اسنو و رابرت کخ نتیجه آزمایش‌های پیشین پاسینی را نمی‌دانستند و برای این کشف سرشناس شدند.

 علایم وبا       

نشانه مشخص وبا، آغاز ناگهانی اسهال جهنده و بدون فشار و آبکی است که به دنبال آن استفراغ ، کم آب شدن سریع ، گرفتگی ماهیچه ها و کم شدن ادرار فرا می رسد. وبا بشدت مسری است.
دوره پنهانی وبا از چند ساعت تا ۵روز و به طور معمول یک تا ۲روز است و شدت علایم بسرعت و مدت از دست رفتن مایعات بستگی دارد. راههای انتقال بیماری نیز ساده است : رعایت نکردن بهداشت فردی ، استفاده از میوه و سبزیهای آلوده ، مصرف آب ناسالم و یخ تهیه شده از آن و خوردن مواد غذایی غیربهداشتی و آلوده.
البته میزان کشندگی بیماری در صورت نبود جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت بدن ۳۰تا ۴۰درصد است. درواقع آنچه در وبا تهدیدکننده جان محسوب می شود، کم آبی شدید است.
وبا ۳ مرحله دارد….
مرحله تخلیه ای که بیمار ناگهان دچار اسهال شدید، بدون درد و آبکی می شود که به دنبال آن استفراغ روی داده و مدفوع نمای آب برنجی دارد.
مرحله کلاپس که به دلیل کم آبی ، بدن بیمار به مرحله کلاپس وارد می شود و به صورت پایین افتادن فشار خون ، نبض خیلی ضعیف ، شکم فرورفته ، دست و پای خیلی سرد، قطع ادرار و… نمایان می شود.
مرحله بهبود که اگر مایعات بدن بیمار جبران شود فشار خون بیمار رو به افزایش می رود و علایم حیاتی طبیعی شده و بیمار از مرگ حتمی نجات می یابد.  

پیشگیری

اگرچه بیماری وبا می‌تواندمرگ آور باشد، می‌توان به آسانی از آن پیشگیری کرد. در ایالات متحده آمریکا و اروپای غربی به علت استفاده از سیستم‌های آب و دفع پساب پیشرفته، وبا تهدید مهمی نمی‌باشد.
مهمترین روش پیشگیری دفع مناسب پساب و جلوگیر از ورود آنها به منابع آب آشامیدنب است. تصفیه، جوشاندن و کلریده کردن آب از مدتها قبل روش مناسبی برای جلوگیری از سرایت این بیماری است.
شیر و غذاهای آماده باید پس از گرم کردن مصرف شود. از بین بردن حشرات و دور نگهداشتن مواد غذایی از دسترس مگس، گندزدایی سبزی و میوه جات با محلول پرکلرین یک در ۱۰ هزار به کنترل بیماری کمک می‌کند. اولین قدم در کنترل بیماری وبا، تشخیص سریع بالینی و آزمایشگاهی و جدا کردن بیماران و افراد ناقل است. وسایل بیمار باید به طور کامل گندزدایی شود. رعایت کامل جداکردن (ایزولاسیون) در مورد بیمار به عمل آید و ملاقات او ممنوع شود.

چگونه از وبا پیشگیری کنیم ؟

 

25,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۲۰ آذر , ۱۳۹۵

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایdjkalaa.irمحفوظ می باشد.