مقاله خیار


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله خیار مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۴۶  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله خیار نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه. ۰

تاریخچه. ۰

کشورهای تولید کننده ۱

مشخصات  گیاه ‌شناسى.. ۲

سازگاری.. ۴

مشخصات بذر خیار گلخانه ای: ۶

بذر مناسب.. ۷

ترکیبات بذر. ۸

اصلاح بذر. ۸

ترکیبات شیمیایی میوه ۹

ارقام. ۱۰

بذر خیار گلخانه ای سوکراتس: ۱۰

بذر خیار گلخانه ای برهان: ۱۱

بذر خیار گلخانه ای نگین: ۱۱

بذر خیار گلخانه ای فادیا: ۱۲

بذر خیار سامر استار(Summer star RZ)، هیبرید- (F1) 12

بذر خیار مهر (MEHR) بذر F1. 12

بذر خیار آبان ۲ (ABAN 2) بذر F1. 13

بذر خیار بهمن ۴ (BAHMAN 4)بذر F1. 13

بذر خیار تانیا  (TANIA)بذر F1. 14

بذر خیار پرنسس  (PRINCESSE). 14

نقش عناصر غذایی در رشد و نمو خیار. ۱۵

امراض مهم خیار. ۱۹

آفات.. ۲۰

برداشت.. ۲۴

موارد استفاده ۲۴

خواص و اثرات دارویی.. ۲۵

مضرات : ۲۶

اسکلت گلخانه : ۲۷

خاک مناسب برای خیار درختی: ۳۱

سایر بسترها: ۳۲

مشخصات بوتانیکی خیار: ۳۴

مشخصات بذر خیار گلخانه ای[۱]: ۳۵

مراحل مختلف کشت خیار درختی: ۳۸

پوشش خاک: ۴۰

منابع. ۴۱

مقدمه

خیار (Cucumis sativus) گیاهی از تیره کدوئیان است که اقسام گوناگون دارد. میوه‌اش درشت و سبز یا سفیدرنگ است. بوته آن مانند بوته خربزه است.

واژه خیار ریشه و بنیاد فارسی داشته و از فارسی به زبان عربی داخل شده.

تاریخچه

مبدأ خیار را نواحى جنوبى آسیا ( هندوستان ) ذکر کرده‌اند. در هندوستان حداقل سه هزار سال کاشت می گردیده و رومیها و یونانیان قدیم نیز از آن استفاده  می نموده اند.

در این مناطق همچنان فرم‌هاى اولیه خیار که به‌صورت وحشى مى‌رویند و داراى میوه‌هاى کوچک و تلخ مى‌باشند یافت مى‌شود.

کاشت خیار در دنیا سابقه چند هزار ساله دارد.  حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده  می کرده اند .

کشورهای تولید کننده

مهمترین کشورهای تولید کننده خیار چین و آمریکا هستند.

ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در آمریکا است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند .

در ایران استانهای کهکیلویه  و  بویر احمد، لرستان ، خوزستان  و ایلام

مشخصات  گیاه ‌شناسى

خیار گیاهی است گلدار، از رده دولپه ای ها، از گیاهان یکساله جالیزی، از خانواده کدوئیان (Cucurbithacae) با نام علمی (Cucumis sativus).

خیار گیاهى خزنده است. ریشه آن نسبتاً سطحی است و برای کاشت آن باید خاک سطح الارض کاملاً آماده و غنی از مواد غذایی باشد. ریشه آن یکساله و گاهی هم دائمی است.

ساقه آن علفی، رونده و به رنگ سبز روشن، آبدار و دارای پوست نازک و کرکهای ریزی است که از ساقه منشعب می شوند. طول بوته خیار با توجه به هرسی که انجام می شود مکن است به بیش از ۶ m برسد.

در واریته های معمولی برگها نسبتاً کوچک در واریته های بکرزا یا پارتنوکارپیک برگها بزرگتر، پنجه ای شکل و به رنگ سبز روشن بوده و بریدگی های کم عمق، برگ را به پنج قسمت یا Lobe که غالباً به شکل مثلث هستند، تقسیم می کند. دمبرگ آن بلند، آبدار، قطور، و رگبرگها مشخص و روشنتر از خود برگ هستند.

 گیاهى یک پایه است. تعداد گل‌هاى نر بیشتر از گل‌هاى ماده بوده و زودتر از آنها نیز ظاهر مى‌شوند. البته در خیارهاى نوع گلخانه‌اى فقط گل‌هاى ماده به‌ وجود مى‌آیند. یعنى میوه‌هاى پارتنوکارپ هستند و احتیاجى به تلقیح گل نمى‌باشد. در خیارهاى معمولى باید گرده‌افشانى انجام گیرد و زنبور عسل نقش مهمى در تلقیح آن خواهد داشت.

میوه در بعضى از انواع و ارقام خیار تلخ مى‌باشد.

میوه خیار از لحاظ گیاه شناسی شفت بشمار میرود یعنی میوه ای است گوشتی که برون بر آن نازک، میانبر آن گوشتی و خوراکی و درون بر آن غشائی و سخت است.

محل پیدایش میوه روی ساقه دو حالت دارد:

۱٫     خیارهایی که روی ساقه اصلی و در زاویه برگها تولید می شوند.

۲٫       خیارهایی که روی ساقه فرعی تولید می شوند که دراین صورت ساقه های جانبی به هرس منظم احتیاج دارند.

سازگاری

این سبزی محصول فصل گرم است و گیاه جوان آن به یخبندان حساس است. میانگین درجه حرارت روزانه برای رشد خیار بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد مناسبترین است. چنانچه دمای شب پائین­تر ازc0 5 باشد میوه ها به حد کافی تشکیل نمی شوند و یا اینکه اختلالات فیزیولوژیکی در آنها ظاهر می گردد.

دمای بالا برای جوانه زنی، مرحله رویشی و مراحله زایشی لازم است. حداقل دما برای جوانه زدن بذر خیار c0 12 و برای رشد و نمو بالای c0 10 است گلها ابتدا در دمای  c0 15 به بالا و گرده ها در دمایc0 17 به بالا باز می شوند. عمل لقاح در دمای ۲۶ تا ۲۹ درجه سانتی گراد انجام می گیرد.

این گیاه به آب و گرماى زیادى احتیاج دارد. خیار در تمام مراحل رشد نسبت به سرما و یخبندان حساس است. حتى درجه حرارت‌هاى بالاى صفر نیز به بوته خیار صدمه غیرقابل جبران خواهند زد.

در مناطق سردسیر بعد از رفع سرما کاشت خیار انجام می شود. در مناطق جنوبی کشورمان در دو فصل بهار و پائیز این گیاه کاشته می شود. باید توجه داشت در مرحله ی گلدهی باید کود از انتها به گیاه داده شود تا میزان محصول افزایش یابد.

با توجه به خواسته‌هاى گرمائى خیار نیازهاى آبى خیار نیز بسیار زیاد مى‌باشد. اگر تنش رطوبتی به گیاه خیار داده شود میوه ها تلخ خواهد شد. البته عوامل دیگری از قبیل نامظمی در میزان کود و آب و دما نیز باعث تلخی خواهد شد، اما تلخی ته خیار طبیعی و به علت وجود ماده ای به نام کوکومرین می باشد.

خاک مورد استفاده باید قدرت نگهدارى آب را داشته باشد و همچنین از نفوذپذیرى و قابلیت تهویه خوبى برخوردار باشد و خواسته‌هاى ریشه خیار را در این مورد برآورده سازد. زمین‌هاى سبک که داراى موادآلى کافى باشند مناسب براى کاشت خیار مى‌باشند.

خاک مورد استفاده در گلخانه های کشت خیار بایستی دارای بافت سبک (Sandy loam) بوده و از نفوذپذیری خوبی برخوردار باشد.

PH مناسب بستر خاکی۶٫۵-۷٫۵   و EC کمتر از ۳۰۰۰µmos/cm (3 دسی زیمنز بر متر) می باشد.  قابلیت جذب عناصر به وسیله PH بستر محیط ریشه تعیین و مشخص می شود. در PH پائین نسبت عناصر قابل جذب و محلول آهن، منگنز و آلومنیوم بیشتر بوده و در نتیجه همه آنها باعث تثبیت و غیر قابل استفاده شدن فسفر می شود. همچنین میزان کلسیم، منیزیم، گوگرد و مولیبدن قابل استفاده نیز در PH پائین کاهش می یابد. از طرفی مقدار فسفر، آهن، منگنز، روی، مس و بر در PH بالا محدود می شود.

حرارت اپتیمم برای خیار گلخانه ای ۲۵-۲۰ درجه سانتی گراد و رطوبت اپیتمم ۶۵%-۶۰% می باشد. Ec آب مورد استفاده برای خیارگلخانه ای بایستی حدود ۱-۰٫۸ میلی موس بر سانتی متر بوده و آب های با Ec بیشتر از ۲ میلی موس بر سانتی متر برای کشت گلخانه ای مناسب نمی باشند . همچنین بهترین PH خاک ۷-۶ بوده و مقدار Ec محلول خاک نیز نبایستی از ۲ میلی موس بر سانتی متر تجاوز کند .

مشخصات بذر خیار گلخانه ای:

45,000 ریال – خرید

 تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله کشت گلخانه خیار و گوجه
  • مقاله خیار گلخانه ای
  • تحقیق کنترل کیفیت و گواهی بذر
  • پایان نامه خیار گلخانه ای
  • مقاله چمن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.