مقاله زراعت و اصلاح نباتات


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله زراعت و اصلاح نباتات مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۸۰  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله زراعت و اصلاح نباتات نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه ۱

گروه بندی گیاهان زراعی: ۲

طبقه بندی علمی گیاهان. ۲

گروه بندی گیاهان زراعی بر اساس هدف تولید و مورد مصرف: ۳

گروه بندی بر اساس مورد مصرف خاص: ۴

گروه بندی بر اساس عکس العمل به طول روز: ۴

گروه بندی بر اساس طول دوره ی رشد: ۴

گروه بندی بر اساس حرارت مطلوب رشد: ۵

گروه بندی بر اساس طول عمر: ۵

گروه بندی بر اساس عملیات زراعی: ۵

زراعت عمومی  (GENERAL   FARMING) 6

مقدمه: ۶

(طبقه بندی گیاهان زراعی  CROPS  ) ۷

الف) طبقه بندی بر اساس هدف تولید : ۸

۱-    غلات  CEREALS. 8

۲-حبوبات  LEGUMES. 8

۳-گیاهان علوفه أی    FODELER CROPS. 8

۴-گیا هان ریشه أی ROOTY OR RADICAL CROPS. 8

۵-گیا هان فیبری یا لیفی      FIBEROUS CROPS. 9

۶-گیاهان غده أی GLANDIFORM /CROPS. 9

۷-گیاهان داروی:  MEDICINAL  /C.. 9

۸-گیاهان قندی  SUGAR/C.. 9

۹-گیاهان تدخینی  SMOKING.. 9

۱۰- گیاهان روغنی  OIL CROPS. 9

ب-طبقه بندی بر اساس هدف خاص : ۱۰

۱-گیاهان پوششی    COVER CROPS. 10

۲-گیاهان مکمل      COMPLEMENTALY/C.. 10

۳-گیاهان سیلویی  SILAGE /C.. 10

۵- گیاهان همراه   CYNERGIC /C.. 10

۶-    نباتات غله ای  TRAPPING  /C.. 10

جنبه های فیزیولوژیکی غلات : ۱۱

فرایند فتوسنتز : ۱۱

کارایی فتو سنتز : ۱۱

فتوسنتز و عملکرد غلات : ۱۲

اختلاف در کارایی فتوسنتز : ۱۲

نمو گیاه و فتو سنتز : ۱۴

روابط مخزن – منبع : ۱۵

برنج. ۱۵

مقدمه ۱۵

توصیف کلی برنج : ۱۶

سازگاری : ۱۶

آب و هوا : ۱۷

خاک : ۱۷

برنج غرقابی : ۱۷

برنج شناور : ۱۸

برنج آپلند ( کوهی ): ۱۹

تیپ های برنج : ۱۹

بیوتیپ های برنج : ۱۹

خصوصیات خاک برنج های غرقابی و شناور : ۲۰

اثرات غرقابی برروی خاک ها : ۲۱

عوامل موثر بر استفاده از کودهای ازته به شرح زیر است : ۲۱

۱ – تغییرات فیزیکی : ۲۱

۲ – تغییرات میکروبی : ۲۲

۳-تغییرات شیمیایی : ۲۲

کود های بیولوژیکی : ۲۲

تولید به روش راتون در برنج ( راتون کراپینگ ) : ۲۴

نکات قابل توجه در عملیات برنج : ۲۵

مقایسه سیستم های کشت برنج : ۲۵

آبکشت یا هایدروپونیک(مقاله ای از کار عملی کشت هیدروپونیک در کانکس) ۲۶

مقدمه : ۲۶

هدفها و امکانات گوناگون کاربرد آبکشت (مزایا): ۲۷

معایب آبکشت: ۲۸

احتیاجات غذایی گیاه: ۲۸

مواد و روشها: ۲۹

بحث و نتیجه گیری: ۲۹

پیشنهادات و انتقادات: ۳۱

بخش سوم: حشرات و اهمیت آنها ۳۱

فصل اول:کلیات.. ۳۱

بعضی از علل پایداری حشرات.. ۳۱

معایب حشرات : ۳۲

محاسن حشرات.. ۳۳

فصل دوم: مورفولوژی ، تشریح و فیزیولوژی. ۳۴

اول – ساختمان خارجی بدن حشرات Morphology: 34

الف – جلد و مشتقات آن : ۳۵

ب – ماهیچه ها : ۳۶

پ – ساختمان سر و ضمائم آن : ۳۶

تیپ زننده (مکنده زننده) Piercing – Sucking. 40

ت – قفسه سینه ( ( Thorax و ضمائم آن : ۴۲

ضمائم قفس سینه ۴۳

ث- شکم : ( Abdomen) 45

پیوستهای شکم: ۴۵

دوم: تشریح و فیزیولوژی: ۴۶

الف – دستگاه گوارش Digestive system.. 46

ب- دستگاه دفع حشرات : ۴۷

پ – دستگاه تنفس:Respiratory system.. 47

ت – دستگاه گردش خون Circulatory system: 49

ث – دستگاه تولید مثل Reproductive system : 51

ح – دستگاه عصبی Nervous system: 54

ج – اعضاء حسی در حشرات : ۵۷

آنتوژنی و بیولوژی : ۶۰

الف – نشو و نمای جنینی : ۶۰

ب- نشو و نمای بعد از دوره جنینی : ۶۱

تقسیم حشرات با توجه به مراحل رشدی بعد از نشو و نمای جنینی. ۶۳

الف – حشرات با استحاله ناقص یا تدریجی Heterometabola : 63

ب- حشرات با استحاله کامل Holometabola : 64

مراحل نشو و نمای فردی در حشرات Ontogeny : 65

اول) تخم: ۶۵

دوم) لارو Larve. 66

سوم) شفیره : ( pupa) 68

چهارم) حشره کامل Adult: 69

تولید مثل Reproduction : 70

روش های تولید مثل. ۷۱

منابع  فارسی. ۷۳

منابع  انگلیسی. ۷۴

منابع  فارسی :

۱- خدابنده :زراعت گیاهان صنعتی ٫ مرکز نشر سپهر

۲- خواجه پور : اصول و مبانی زراعت انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان

۳- طاوسی : بررسی اثرات متقابل فواصل بوته روی عملکرد و ارقام انتخابی آفتاب گردان٫ گزارش پژوهش آفتاب گردان٫انتشارات بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال

۴- عرشی : گزارش پژوهش آفتاب گردان انتشارات بخش دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

۵- غروی : بررسی اثرات تراکم کاشت بر عملکرد و اجزاء عملکرد دو رقم آفتاب گردان روغنی٫پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

۶- کرمی : اثر آبیاری و تراکم بوته بر عملکرد و پوکی دانه ٫ انتشارات دانشگاه شیراز

۷- ناصری : دانه های روغنی(ترجمه)٫انتشارات معونت فرهنگی آستان قدس رضوی

منابع  انگلیسی:

۱)    Holt, N.W and S.J.Campbel : Effect of plant density on the agronomic and dry land

۲)    Khargakharate, V.G and B.g Nirwal : Growth and yield of sunflower as influenced by inter and inter and row spacing and nitrogen

۳)    Majid, H.R and A.A Schniter : Yield and quality of semidwarf and standard-height sunflower hybrids grown at rive plant papulation

۴)    Miller, B.C , E.S Oplinger, R.Rand, J.peters, and G.wies : Effect of planting date and plant papulation of sunflower performance

۵)    Pacucci ,G and F.Martinago : Effect of sowing density and yield on some bio agronomic characteristics of tall and dwarf cultivars

۶)    Rizzard and A.kuffi : Effect of spacing on seed and oil yields and yield components of sunflower to plant papulation

مقدمه

گیاهان زراعی بسیار متنوع بوده ،به صورت های مختلفی مصرف گشته و در عملیات زراعی نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. با این حال ،گیاهان زراعی مختلف دارای وجوه اشتراک زیادی می باشند. به طور کلی گیاهان زراعی را می توان به صورت های مختلفی از جمله بر اساس خصوصیات گیاهشناسی و تکاملی ، هدف تولید و مورد مصرف ، طول عمر گیاه ، نیازهای محیطی و شرایط مطلوب رشد، عملیات زراعی و غیره گروه بندی نمود. محصولات زراعی به دلیل دارا بودن خصوصیات مختلف و چند هدفی بودن تولید ممکن است در دو یا چند گروه مختلف قرار گیرند.

گروه بندی گیاهان زراعی:

طبقه بندی علمی گیاهان

نام گیاهان مختلف از یک مکان به مکان دیگر متفاوت بوده و یا گاهی گیاهان کاملا متفاوتی به یک اسم نامیده می شوند. مثلا انواع گندم بای افراد غیر متخصص مفهوم گندم را دارد، اما گندم معمولی که برای تهیه نان استفاده می شود از گندم دوروم که برای تهیه ماکارونی مصرف می شود تفاوت های ژنتیکی و همچنین مصرفی زادی دارد. تولید نان خوب از گندم دوروم و تولید ماکارونی خوب از گندم نان امکان پذیر نیست. برای آن که افراد متخصص یکدیگر را درک نمایند و دقیقا بدانند در باره ی چه گیاها صحبت می کنند، گیاهان را به روشی موسوم به سیستم طبقه بندی علمی نامگذاری کرده اند.این روش که دقیقترین روش ها است توسط لینه(Carolous Linnaeus) بنیان گذاری شده است و به همین نام هم معروف می باشد.در این روش موجودات را بر اساس خصوصیات ریخت شناسی ، تکاملی و ژنتیکی در هفت طبقه قرار می دهند. ترتیب طبقات عبارتند از :

۱- سلسله(Kingdom)

۲- بخش(Division)

۳- رده یا طبقه(Class)

۴- راسته(Order)

۵- تیره یا خانواده(Family)

۶- جنس(Genus)

۷- گونه(Species)

گیاهان زراعی به رده ی نهاندانگان تعلق دارند. هر گونه ی گیاهی مجموعه ای از گیاهان را در بر می گیرد که از نظر خصوصیات ظاهری شباهت های زیادی با یکدیگر داشته و بتوانند به سهولت و بدون اتخاذ تکنیک های خاص مانند انتقال جنین و غیره با یکدیگر لقاح یافته و تولید بذر نمایندع به طوری که بذر حاصل بتواند سبز لید مثل مجدد انجام پذیر باشد. مجموعه ای از گونه های که در بعضی خصوصیات مشنرک هستند یک جنس گیاهی را تشکیل می دهند.

در طبقه بندی علمی ، هر گیاه را با اسم گونه و جنس آن مشخص می سازند.به همین جهت این سیستم نامگذاری را دو اسمی نیز گویند. مثلا نام علمی گندم نان Triticum aestivum می باشد. Triticum مشخص جنس و aestivum مشخص گونه گندم نان است.

گروه بندی گیاهان زراعی بر اساس هدف تولید و مورد مصرف:

در این گروه بندی نوع محصول تولید شده و نحوه ی مصرف آن مورد نظر است و چون یک محصول با اهداف مختلفی تولید میشود ممکن است در چند گروه قرار گیرد.

۱- غلات: گیاهانی از تیره ی غلات هستند که به منظور تولید دانه کشت میگردند. دانه ی حاصله عمدتا به مصرف تغذیه انسان یا دام می رسد مثل گندم، جو … دانهی این گیاهان از نظر نشاسته غنی و از لحاظ پرتئین نسبتا فقیر می باشد.

۲- حبوبات: گیاهانی از تیره ی بقولات هستند که برای تولید دانه کشت می شوند. دانه ی حاصله عمدتا به مصرف انسان می رسد مثل لوبیا، نخود و …. دانه های حبوبات از نظر پرتئین غنی می باشند.

۳- گیاهان روغنی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که جهت روغن گیری از دانه ی تولیدی کشت می شوند مثل پنبه، کتان ، لوبیای روغنی و ….

۴- گیاهان علوفه ای: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که جهت استفاده از قسمت های هوایی ( به صورت تازه ،خشک و یا سیلو شده) در تغذیه ی دام کشت می گردند. مانند ذرت علوفه ای ، علف سودان و….

۵- گیاهان ریشه ای: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که برای استفاده از ریشه ی غده ای آنها کشت می گردند، مانند چغندر، شلغم و ….

۶- گیاهان لیفی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که برای استفاده از الیاف آنها کشت می گردند. این الیاف ممکن است از پوست دانه منشاء یافته (مانند پنبه) و یا از فیبرهای مستجات آوند آبکشی اولیه تشکیل یلفته با شند (مانند کتان و کنف)

۷- گیاهان غذه ای : گیاهانی از تیره های مختلف هستند که برای استفاده از ساقه ضخیم شده و زیرزمینی آنها کشت می گردند مانند سیب زمینی معمولی.

۸- گیاهان قندی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که برای قندگیری از عصاره ی شیرین آنها کشت می گردند مثل نیشکر و چغندر قند.

۹- گیاهان دارویی: گیاهانی از تیره های مختلف هستند که به منظور استفاده از مواد مخدر آنها و یا تهیه ادویه کشت می شوند مانند توتون ، قهوه، چای و …..

گروه بندی بر اساس مورد مصرف خاص:

این گروه بندی بر اساس اهداف تولیدی و یا زراعی خاص انجام شده است:

۱- گیاهان با مصرف پوششی یا کود سبز

۲- گیاهان جهت کشت جانش

۳- گیاهان با مصرف قصیلی( علوفه ی تر)

۴- گیاهان با مصرف سیلویی

۵- گیاهان همراه

۶- گیاهان مکمل

گروه بندی بر اساس عکس العمل به طول روز:

در این گروه بندی چگونگی عکس العگیاه نسبت به طول روز(طول شب) در رابطه با تبدیل مریستم رویشی به جوانه ی گل مورد نظر است. در این گروه بندی گیاهان را به دو گروه روز بلند و روز کوتاه تقسیم می کنند و اگر نسبت به طول روز عکس ال عملی نداشته باشند بی تفاوت نامیده می شوند. بسیاری از ارقام اصلاح شده ی گیاهان زراعی عکس العمل زیادی به طول روز ندارند و بی تاوت می باشند. علاوه بر طول روز عواملی مانند بالایی حرار، کمبود ازت و رطوبت خاک، افزایش سن گیاه و ذخیره ی غذایی آن در تسریع انتقال از مرحله ی رویشی به مرحله ی زایشی نقش دارد.

گروه بندی بر اساس طول دوره ی رشد:

هر گاه جمعیت بزرگی از ارقام یک گو نه مورد توجه قرار می گیرد، مشاهده می شود که بعضی بسیار زود و بعضی بسیار دیر به گل رفته و سیکل حیاتی خود را تکمیل می کنند. لذا ارقام یک گیاه ممکن است بر اسا س تعداد روز از سبز شدن تا رسیدگی به گروه های زودرس و میان رس و دیررس تقسیم نمود.

 گروه بندی بر اساس حرارت مطلوب رشد:

این گروه بندی بر اساس شرایط حرارتی مناسب رشد محصول انجام شده و در نتیجه نشانگر بخشی از سال است که محصول در آن رشد مطلوبی انجام می دهد. این قسمت بندی مطلق نبوده و و گیاهان زیادی در حد فاصل دو گروه قرار می گیرند.

۱- گیاهان سرمادوست: این گیاهان بهترین رشد خود را در هوای خنک (حدود ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد) انجام می دهند در هوای گرم ( بیش از ۳۰ درجه سانتی گراد) آسیب می بینند و ماهیتا روز بلند می باشند مانند گندم، جو، سیب زمینی، نخود و………….

۲- گیاهان گرمادوست: این گیاهان بهترین رشد خود را در هوای نسبتا گرم (حدود ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد) داشته و رشد آنها در هوای خنک بسیار کند می باشد.این گیاهان روز کوتاه بوده و شامل گیاهانی مثل لوبیای چشم بلبلی، ماش، ذرت و …..

گروه بندی بر اساس طول عمر:

اساس این گروه بندی طول دوره ی معمول رشد محصول بر حسب سال زراعی و تاریخ کاشت معمول برای برداشت محصول اقتصادی می باشد.در گروه بندی بر اساس طول عمر گیاه کروه های یکساله،چندساله و دوساله قرار می گیرند. حداکثر طول رشد گیاهان یکساله کمتر از یک سال زراعی ، دوساله بیش از یک سال زراعی و معمولا سه فصل زراعی و چندساله بیش از دو وغالبا چند سال زراعی طول می کشد.

گروه بندی بر اساس عملیات زراعی:

در این گروه بندی امکان انجام عملیات وجین در بین ردیف های کاشت مورد نظر است:

۱-گیاهان وجینی: حجم رویشی هر بوته زیاد بوده و معمولا با فاصله ردیف بیش از ۴۰ سانتی متر کشت می شوند مانند سیب زمینی ، پنبه و….

۲-گیاهان غیر وجینی: حجم رویشی هر بوته کم است و در نتیجه گیاه با تراکم زیاد و به صورت پراکنده یا با فاصله ی ردیفهای کمتر از ۴۰ سانتی متر کشت می شوند مانند گندم ، جو و…….

 زراعت عمومی  (GENERAL   FARMING)

  مقدمه:

سرزمین ایران به طور کلی کوهستانی (OROGRAPHIC) و نیمه خشک (SEMI ARID) محسوب می شود.

حدود ۹۰% از خاک ایران در محدوده فلات ایران واقع شده است .

فلات (PLATEOU) دو مشخصه دارد :

مناطقی که ریزش جوی أنها به طور متوسط بین ۲۵۰-۵۰۰ mm در سال –دارای زمستانهای سردوتابستانهای گرم است میزان بارندگی کشور بسته به مناطق مختلف بین ۱۰-۲۰۰۰   mm متغیر می باشد و امار بارندگی سالیانه در نقاط مختلف کشور نشان میدهد که بجز حاشیه جنوبی در یای خزر تقریبا بقیه نقاط ایران خشک و نیمه خشک است . به طور کلی نزدیک به ۳۱% از خاک ایران یعنی حدود ۵۱۰۰۰۰۰۰ هکتار از اراضی دارای استعداد خوب برای کشاوزری است و هنوز ۶۲% منابع خاک ایران دارای استعداد کشاورزی است که بالغ بر ۳۳میلیون هکتار است که از این مقدار ۱۹میلیون هکتار تحت کشت آبی (IVRIGARED FARM ) و   دیم(DRY FARM) است .

۱۲میلیون هکتار از ۱۹ میلیون هکتار دیم است .

حدود یک سوم اراضی قابل کشت سالیانه به دیم کاری اختصاص دارد و بقیه آن به صورت آیش FALLOW) ) است .

FALLOW  :  ناکاشت گذاشتن زمین به مدت یک یا چند سال

AGRONOMY  :  عبارت است از علم و فن کشت وکار و بهره برداری از سه فاکتور  خاک . آب. گیاه .

همچنین زراعت شامل مجموعه أی از فعالیت های انسانی که در جهت تامین نیاز برخی گیاهان در جهت بهره گیری از حداکثر قدرت تولیدی در آنها انجام می گیرد .

این فعالیت ها بیشتر در جهت تغییر عوامل محیطی است .

زراعت AGRONOMY  ریشه یونانی دارد واز دو لغت :

AGROS به معنای مزرعه و NOMUS  به معنای مدیریت تشکیل شده است .

 از نظر علمی AGRONOMIST  به شخصی اطلاق می شود که تحصیلات عالی دارد و از نظر تئوری مطالعاتی را انجام داده است تا بتواند به عنوان مشاور یا راهنما ی زارع انجام وظیفه کند .

  از دیدگاه علم زراعت برای افزایش تولید محصولات کشاورزی سه راه پیشنهاد شده است

۱-    افزایش زمینهای زیر کشت

۲-    افزایش محصول در واحد سطح

۳-     افزایش محصول در واحد زمان

 زراعت سطحی  EXTENSIVE FARMING زراعت فشرده     INTENSIVE FARMING

زراعت سطحی نوعی از زراعت است که زارع تابع شرایط آب و هوایی است . بنابر این نهاده های زیادی را مصرف نمی کند و سطح زیر کشت را هم نمی تواند افزایش دهد .

 ولی نوعی زراعت فشرده : در این نوع زراعت از نهاده های زیادی مانند بذر های اصلاح شده ، کودهای شیمیایی ، ماشین آلات و… استفاده می کند تا بتواند حد اکثر عملکرد را در سطح بدست آورد .

(طبقه بندی گیاهان زراعی  CROPS  )

 

80,000 ریال – خرید

 تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پاورپوینت تولید مثل و تشکیلات کندوی زنبور عسل
  • پاورپوینت تثبیت بیولوژیکی نیتروژن در مزارع برنج
  • پاورپوینت روغن سبوس برنج و روش های استخراج آن
  • پاورپوینت اکولوژی برنج
  • مقاله گیاه شناسی برنج
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.