مقاله شیر


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله شیر مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۸۱صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله شیر نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

 

مقدمه. ۱

 

تعریف شیر: ۲

 

شیر غذای کامل. ۲

 

ارزش تغذیه ای ترکیبات شیر. ۴

 

پروئین های شیر. ۴

 

املاح شیر. ۵

 

کلسیم: ۵

 

فسفر: ۶

 

ید: ۶

 

سدیم و پتاسیم: ۷

 

آهن: ۷

 

منیزیم: ۸

 

مواد قندی یا کربوهیدرات های شیر. ۸

 

چربی شیر. ۹

 

ویتامین های موجود در شیر. ۱۰

 

ویتامینA در شیر. ۱۰

 

ویتامینB1(تیامین) ۱۱

 

ویتامینB2(ریبوفلاوین) ۱۱

 

ویتامینB6(پیریدوکسین) ۱۱

 

ویتامینB12. 12

 

ویتامینC (اسید اسکوربیک) ۱۲

 

ویتامینD.. 12

 

مقایسه ترکیبات اصلی شیر دام های مختلف… ۱۳

 

ویژگی های شیر گاو. ۱۵

 

چربی شیر. ۱۶

 

پروتئین های شیر. ۱۷

 

میکروب های شیر. ۱۷

 

رشد باکتری های شیر. ۱۸

 

چگونگی آلودگی شیر. ۱۸

 

بیماری های منتقله از راه شیر. ۲۰

 

منابع آلوده کننده شیر خام. ۲۰

 

انتقال شیر از دامداری به مراکز یا کارخانه. ۲۲

 

نحوه دریافت شیر خام در کارخانه ها ۲۳

 

روش های صنعتی سالم سازی شیر. ۲۶

 

آشنایی با واژه های پاستوریزه،استریلیزه،هموژنیزه ۲۷

 

پاستوریزاسیون. ۲۷

 

استریلیزاسیون. ۲۸

 

هموژنیزاسیون. ۲۸

 

روش های پاستوریزاسیون شیر. ۲۹

 

روش های استریلیزاسیون شیر. ۳۰

 

استریلیزاسیون تجارتی یا فرادما(UHT) 30

 

فراورده های شیری.. ۳۱

 

ارزش غذایی شیر جوشیده ۳۶

 

فراوری شیر پاستوریزه ۳۶

 

مراحل فراوری شیر پاستوریزه: ۳۸

 

بسته بندی شیر پاستوریزه ۳۹

 

سردخانه گذاری و توزیع. ۴۰

 

فراوری شیر با ماندگاری طولانی.. ۴۱

 

استریلیزه ۴۱

 

استریلیزه تجارتی.. ۴۱

 

نگهداری شیر استریلیزه ۴۲

 

ارزش غذایی شیر استریلیزه ۴۲

 

مقایسه ارزش غذایی شیرخام،پاستوریزه و استریلیزه ۴۳

 

انواع شیر طعم دار و رژیمی.. ۴۴

 

ترکیب اصلی شیر کاکائو. ۴۴

 

فراورده های شیری.. ۴۵

 

ارزش غذایی شیر کاکائو. ۴۵

 

روش تهیه شیر بدون لاکتوز. ۴۶

 

فراوری خامه پاستوریزه و استریلیزه ۴۶

 

انواع خامه: ۴۷

 

فراوری خامه. ۴۷

 

ارزش غذایی خامه. ۴۹

 

ماست.. ۵۰

 

انواع ماست.. ۵۱

 

عوامل مؤثر در کیفیت ماست.. ۵۳

 

انتخاب شیر برای تولید ماست.. ۵۳

 

استاندارد کردن. ۵۴

 

هموژن کردن. ۵۴

 

عملیات حرارتی.. ۵۴

 

سرد کردن. ۵۴

 

افزودن مایه ماست.. ۵۵

 

گرمخانه گذاری.. ۵۵

 

سرد کردن و نگهداری در سردخانه. ۵۵

 

نحوه نگهداری ماست.. ۵۶

 

ارزش غذایی ماست.. ۵۶

 

دوغ. ۵۷

 

ارزش غذایی دوغ و مقایسه آن با سایر نوشابه ها ۵۸

 

کشک… ۵۹

 

تولید کشک به روش سنتی.. ۵۹

 

مخاطرات مصرف کشک روستایی.. ۶۰

 

تولید کشک پاستوریزه صنعتی.. ۶۰

 

ارزش غذایی کشک… ۶۲

 

نحوه نگهداری شیر و فراورده های صنعتی آن. ۶۲

 

چگونگی انتخاب فراورده ای سالم وبهداشتی شیر. ۶۳

 

عوارض ناشی ازکمبودمصرف شیروفراورده های آن. ۶۵

 

عوارض ناشی از مصرف کم شیر در کشور ایران. ۶۶

 

مقایسه پروتئین شیر با سایر مواد پروتئینی حیوانی.. ۶۷

 

کیفیت پروتئین ها ۶۷

 

غذاهای پروتئینی.. ۶۸

 

مقایسه مصرف سرانه شیروفراورده های آن درایران وچندکشورجهان. ۷۰

 

آزمایشگاه دریافت شیرخام. ۷۱

 

مراحل دریافت شیر. ۷۱

 

آزمایش اندازه گیری اسیدیته شیر: ۷۱

 

آزمایش اندازه گیری دانسیته شیر. ۷۲

 

آزمایش اندازه گیری چربی در شیر. ۷۲

 

آزمایش دمای شیر. ۷۳

 

آزمایش تست الکل. ۷۳

 

منابع و مآخذ: ۷۴

منابع و مآخذ:

 ۱- سمینار شیر کامل ترین غذا،خانم دکتر نواب زاده

۲- استفاده از جزوات خود کارخانه(کتاب صنعت شیر)

۳- اصول تهیه شیر،حکمتی.مجید،نشر دانشگاه تهران،۱۳۷۰

۴- پنیر و فراورده های شیری تخمیری،کوزیکوفسکی.فرانک،ترجمه محمدرضا راهی،نشر دانشگاه تهران،۱۳۷۴

۵- تکنولوژی شیر و فراورده های لبنی،ترجمه سید علی مرتضوی،نشر دانشگاه فردوسی مشهد،۱۳۷۴

۶- روش های آزمایش شیر و فراورده های آن،فرخنده.عباس،نشر دانشگاه تهران،۱۳۷۸

مقدمه

شیر معجزه ای است که خداوند سبحان آن را نوشیدنی ای گوارا گردانید تا اهل ایمان را عبرتی از قدرت لایزال او باشد و بهشتیان را به نهرهایی از آن وعده داد تا لذّت رضوان خویش را کامل گردانند. می توان گفت شیر بعد از آب به عنوان حیاتی ترین ماده موجود در کره زمین،کامل ترین غذا و سرشار از مواد مغذی است که عمده نیاز های بدن انسان را از کودکی تا کهنسالی تامین می کند.

اگرچه این نوشیدنی حیات بخش منبعی غنی از پروتئین های عالی،کلسیم،فسفر،ویتامین های محلول در چربی و آب،قند،چربی و انرژی است و دانشمندان جهان هر روز ابعاد تازه ای از اسرار این غذای کامل را کشف می کنند و به جوامع ارائه می دهند اما متأسفانه به دلیل عدم آگاهی،مصرف سرانه آن در ایران برای بهره مند شدن از فواید آن بسیار کمتر از میزان مطلوب و تقریباً۳/۱ مقدار لازم است نتایج تحقیق وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیانگر آن است که مردم ایران از ۲ تا ۳ واحد مصرف روزانه فقط ۷/۰ واحـد از شیـر و فـراورده هـای آن را مصـرف مـی کننـد و به همیـن دلیل با کمبود ریز مغـذی هایـی مثـل کلسیـم و ویتامـین هـا یB2،D،A  بیشتر از۵۰% از مزدم درگیر بیماری های گوناگونی ناشی از آن شده اند. شیر و فراورده های آن به تنهایی بهترین تأمین کننده این گونه کمبودهاست.

شرایط پدید آمده و عدم امنیت غذایی موجود در کشور، نه تنها به دلیل فقر اقتصادی که در اصل به دلیل عدم آگاهی و فقر فرهنگ تغذیه ای در جامعه است، بنابراین لزوم فرهنگ سازی در این زمینه و ترویج مصرف شیر و فراورده های آن که به شیوه صنعتی و بهداشتی عرضه می شود، وظیفه ملّی و همگانی است و آموزش و پرورش به عنوان یکی از ارکان اصلی جامعه می توانند نقش کلیدی در این رابطه داشته باشد .

تعریف شیر:

کنگره بین المللی شیر در سال ۱۹۰۸ میلادی برای اولین بار شیر را اینگونه تعریف کرد: شیر محصول کامل یک دوشش مستمر و لاینقطع از پستاندار سالمی است که خوب تغذیه شده و در موقع دوشش خسته نیست شیر باید به صورت بهداشتی جمع آوری شود و حاوی آغوز نباشد. کلمه شیر بدون ذکر دام شیرده به شیر گاو اطلاق می شود و در مورد سایر دام ها باید نام دام شیرده پس از کلمه شیر ذکر شود.

این تعریف در سال ۱۹۸۳ به صورت خلاصه تر چنین بیان شده است:

شیر محصول ترشح پستانی از یک یا چند دوشش است که نه چیزی به آن اضافه و نه چیزی از آن کسر شده باشد.

شیر غذای کامل

شیر تنها ماده غذایی است که بطور طبیعی حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن است. به همین دلیل می تواند تمامی نیاز های نوزاد پستانداران از جمله:رشد،سلامتی و انرژی او را تامین کند. علاوه بر نقش بنیانی شیر در تغذیه کودکان شیر خوار،این ماده غذایی و فراورده های آن به تعادل رژیم غذایی انسان در مقاطع مختلف سنی کمک فراوانی می کند. علاوه بر داشتن تمام مواد مغذی دارای عناصری است که در تغذیه سالمندان نیز اهمیت ویژه ای دارد.

مجموعه پروتئین ها و مواد معدنی موجود در شیر این ماده غذایی را نسبت به سایر مواد غذایی متمایز می کند،به همین دلیل همواره از سوی متخصصان علم تغذیه و سازمان های بهداشتی و بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی FAO,WHO بر مصرف مستمر شیر تاکید و توصیه شده است.

میزان مصرف سرانه شیر و فراورده هـای آن در هـر جـامعه،یکی از معیار هـای پیشرفت فرهنگی آن محسوب می شود. امروزه برای داشتن جامعه ای سالم و پویا،مصرف سالیانه حداقل۲۰۰ لیتر شیر و فراورده های آن بر پایه شیر توصیه می شود.

عدم مصرف شیر پس از مرحله شیرخوارگی،موجب قطع تولید آنزیم هضم کننده قند شیر(لاکتوز) در بدن می شود و در نتیجه مصرف آن در میانسالی یا بعد، منجر به عوارض گوارشی از جمله نفخ معده، دل پیچه و حتی اسهال خواهد شد.

بررسی های انجام شده در زمینه پذیرش یا عدم پذیرش شیر در بزرگسالان نشان می دهد که مردم کشورهای اروپای غربی۲% و آفریقایی و آسیایی ها بیش از ۸۰% نسبت به شیر عدم پذیرش دارند. اینگونه آمارها فقط معلول قطع مصرف شیر در کودکان،پس از دوران شیر خوارگی است.

ویتامین B12

               ۹۸%

کلسیم

               ۵۴%

فسفر

               ۵۳%

ویتامین B2

              ۴۴%

پروتئین

               ۳۲%

ید

               ۲۹%

پتاسیم

               ۲۷%

منیزیم

               ۱۸%

ویتامین B6

               ۱۳%

ویتامین A

               ۱۰%

ویتامین D

                 ۵%

انرژی

              ۸/۰%

میزان درصد تامین نیاز تغذیه ای کودک۶ ساله با مصرف یک لیوان شیر(۲۵۰ میلی لیتر)

ارزش تغذیه ای ترکیبات شیر

پروئین های شیر

 

 

80,000 ریال – خرید

 تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق فرآورده های شیر
  • مقاله انگلیسی آلرژی و حساسیت نسبت به شیر با ترجمه فارسی
  • مقاله استریلیزاسیون شیر
  • مقاله ارزش و اهمیت شیر در تغذیه انسان
  • پاورپوینت شیر ایرانی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.