مقاله ماده آلی و فراهمی عنصر غذایی کم مصرف


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله ماده آلی و فراهمی عنصر غذایی کم مصرف مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۸۹  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله ماده آلی و فراهمی عنصر غذایی کم مصرف نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

فصل اول: کشاورزی ارگانیک…………………………………………………………………………………………………… ۱

فصل دوم: بیولوژی خاک در کشاورزی ارگانیک………………………………………………………………………… ۴

فصل سوم: تنظیم تناوب برای سیستم های ارگانیک………………………………………………………………… ۷

فصل چهارم: تغذیه گیاهی در کشاورزی ارگانیک……………………………………………………………………… ۱۲

۱- کود حیوانی………………………………………………………………………………………………………… ۱۲

۲- کود سبز……………………………………………………………………………………………………………… ۱۲

۳- کودهای حاصل از ضایعات کشاورزی و زباله شهری……………………………………………… ۱۳

۴- مدفوع آبکی………………………………………………………………………………………………………… ۱۴

۵- کمپوست…………………………………………………………………………………………………………….. ۱۵

۶- خاکه سنگ…………………………………………………………………………………………………………. ۱۷

فصل پنجم: تحرک و جابجایی عناصر کم مصرف……………………………………………………………………… ۱۹

۱- تاثیر pH بر جذب و تحرک عناصر………………………………………………………………………. ۲۵

۲- ماده آلی خاک……………………………………………………………………………………………………. ۲۶

فصل ششم: فلز کم مصرف و ماده آلی……………………………………………………………………………………… ۳۹

۱-     منیزیم……………………………………………………………………………………………………………………… ۴۰

۲-     کادیم………………………………………………………………………………………………………………………. ۴۳

۳-     سلنیم………………………………………………………………………………………………………………………. ۴۶

  ۴-     سرب……………………………………………………………………………………………………………………….. ۴۷

۵-     آهن…………………………………………………………………………………………………………………………. ۵۰

۶-      مس…………………………………………………………………………………………………………………………. ۵۳

۷-     نیکل………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۵

۸-     کرم………………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۶

۹-     فلوئور……………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۷

۱۰- ید……………………………………………………………………………………………………………………………. ۵۸

۱۱- جیوه………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۹

۱۲- روی ………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۰

۱۳- برم…………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۱

۱۴- کبالت………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۲

۱۵- تکنتیوم……………………………………………………………………………………………………………………. ۶۳

۱۶-  رنیوم………………………………………………………………………………………………………………………… ۶۳

۱۷- سزیوم………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۳

۱۸- لیتیم……………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۴

۱۹- روبیدیوم…………………………………………………………………………………………………………………… ۶۴

۲۰- برلیوم………………………………………………………………………………………………………………………. ۶۵

۲۱- آرسنیک…………………………………………………………………………………………………………………… ۶۵

۲۲- ژرمانیوم……………………………………………………………………………………………………………………. ۶۶

۲۳- هافنیوم…………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۶

۲۴- زیرکونیوم…………………………………………………………………………………………………………………. ۶۷

 ۲۵- نقره………………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۷

۲۶-  طلا………………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۸

۲۷- آلومینیم…………………………………………………………………………………………………………………… ۶۸

۲۸- وانادیوم……………………………………………………………………………………………………………………. ۶۸

۲۹- سلیس……………………………………………………………………………………………………………………… ۶۹

نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۰

منابع……………………………………………………………………………………………………………………………………… ۷۲

منابع

۱- ملکوتی, جعفر, ۱۳۷۵, کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران , نشر آموزش کشاورزی , کرج.

۲- لامپکین , ن , ۱۳۷۶, کشاورزی ارگانیک ,ترجمه: کوچکی ,عوض,ع. نخ فروش و ح. ظریف کتابی, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.

۳- Albert, J.J, M. Takacs, & M. Pattanayek, 2000, Natural organic material from a Norwegian lake: Possible structure changes resulting from lake acidification,page:261-276

4- Allej, J.H, 2000, Woman in organic agriculture or organic agriculture for woman. In: Proceedings 13th International IFOAM Scientific conference, 2000, Alfaldi.t. Lockerets, U. Niggli.

5- Alva, A.K, Hoang B,& S. Paramasivam , 2ooo , Soil pH affect copper fraction & phytotoxicity,SSSAJ:64, Page:955-962

6- Breeman, W.Van, Effect of seasonal redox process involving iron on the chemistry of periodically reduced soils. In: Iron in soils &clay minerals, Wastachi. Y, Goodman .B.A, &V. Schwertmann , published in cooperation with NATO Scientific affairs division . Page: 797-807

7- Clarkson, D.T., 1988, The uptake & translocation of Mn by plant roots. In: manganese in soil & plant, 1984, Kluwer, Page: 101-110

8- Collins, R ., N.Merrington , Mc laughlin. M.Y. &. Morel , 2003, Organic ligands & pH effect on isotipically exchangeable in polluted  soil, SSSAJ, 67:112-121

9- Darb, H, &A. Store , 2000, Impact of raw & composed manure amendments on corn & beans root rats in vegetable rotation, in:  ۱۴th IFOM organic world congress.

10- Day. K.S, Thorton .R, H. kreeft , 2000, Humic acid products for  improved phosphorus fertilizer management ,in: Substances, Versatile component of plant , soil & water, Royal society chemistry , 2000,  Ghabbour , E .A, & G. Davies, page: 321-326

11- Ding,G.W, Wardene . D.A , Herbert. S, Novak.Y, & B. scing, 2000 , effect of cover crop system on the characteristics of soil humic substances, in: Substances  , Versatile component of plant, soil & water, Royal society chemistry , 2000,  Ghabbour , E .A, & G. Davies, page:  ۵۳-۶۲

۱۲- Fisher, W. R, 1985, Microbiological reductions of iron in soils, in: Iron in soils &clay minerals, Wstachi. Y, Goodman . B.A, &V. Schwertmann , published in cooperation with NATO Scientific affairs division , page: 715-744

13- Flieback, A., R. Harry, D. Reentsch, R. Frie, & F. Eyborn, 2000, soil organic matter quality & soil aggregate stability in organic & conventional soil , in:  Proceedings 13th International IFOAM scientific conference, 2000, Alfaldi.t, Lockerets, U. Niggli.

14- Forstner, G, Wittman .T.W, 1983, Metal pollution in the aquatic environment – second Revised, Germany.

15- Foy, C.D., B.J.Scott, & J.A. Fisher, 1988, Genetic difference in plant tolerance to Mn toxicity, in: Manganese in soil & plant,1984,  Kluwer, page: 293-302

16- Ghabbour, E .A, & G. Davies , 2000, Humic Substances  , Versatile

component of plant , soil& water, Royal Society chemistry.

17- Gholami., A, 2000, Arbescular mycorrhiza & availability of nutrients for field. In:  ۱۴th IFOM organic world congress .

18- Giodana, P.M., J. J . Morvedt, 1972, Agronomic effectiveness micronutrients in macronutrient fertilizers, in: Micronutrients in plant & soil, 1972, SSSAJ.

19- Graham., R.D., R.J. Hanna, & N .C. Uren, 1988, manganese in soil & plant, Kluwer, page: xi-xvii

20- Goodman, B.A, 1985, The characterizing of iron complexes with soil

organic matter, In: Iron in soils &clay minerals, Wstachi. Y, Goodman .B.A , & V.Schwertmann , published in cooperation with NATO scientific affairs division.

21- Hassain.T., G. Gilani, S. Haq, & M. Zia, 2000, Effect of Mn application on soil properties. In: Proceedings 13th International IFOAM Scientific conference, 2000, Alfaldi.t. Lockerets, U. Niggli.

22- Harter, R. D, Nadiv. R, 2ool, An assessment at environmental & solution factor impact on trace element sorption by soil, SSSAJ: 65, page: 597-612

23- Howard. M, & H.A James, 2001, Polyamine acid chelation for metal

remediation in (55)243-260

24- Kabata, A, H. Pendias, 2000, Trace element in soil & plant, CRC Press.

25- Keller, c., A. Kaycer, A. Keller, & R.Schalin, 2001, Heavy metals uptake by agriculture crops from sewage sludge treated soil of upper Swiss Rhine valley & the effect of time, page: 273-297

26- Kingery., W.L., A.J. Simpson & M.B. Hayes , 2001, Chemical structure of soil organic matter & their interaction with heavy metals, in : Heavy metals release in soil, Magdi Selim , H., D. Sparks , 2001, CRC Press, page:237-244

27- Kretzschamar., R, & A. Voeglin, 2001, Modeling competitive sorption & release of Heavy meals in soil, in: Heavy metals release in soil, Magdi Selim, H., D. Sparks, 2001, CRC Press, page: 55-86

28- Lakzian .A, Samavat .S, & G .Zamirpoor , 2ooo , the effect of vermicompost  on Tomato yield, in:  ۱۴th IFOM organic world congress.

29- Laperch .V, 2001, Immobilization of lead by insitu formation of lead

Phosphate in soils, in: Environmental restoration of lead metals contaminated soil, Iskandar. I.K, 2001, Lewis Publisher, page: 61-76

30- Lindsay, W.F, solubility & redox equilibrium of iron compounds in soils, in: Iron in soils &clay minerals, Wstachi. Y, Goodman .B.A, & V. Schwertmann , published in cooperation with NATO Scientific affairs division , page:37-60

31- Lucas, R.E & B.D .Knezek, 1972, Climatic & soil condition promoting micronutrients deficiency in plant, in: , Micronutrients in plant & soil, J.J. Morvedt, P.M. Giordano & W.L. Lindsay, 1972, SSSAJ.

32- Mackwaik, C.L, Crossl , & B.G. Bugbee, 2ool , Benefical Effects of humic acid on micro nutrients availability to wheat, SSSAJ : 65, page:1744-1750

33- Market, B, & K.Friese , 2000 , Trace element- Their distribution,&

effects in the environment, Elsevier science. Ltd.

34- Marshier, H, 1988, Mechanism of Mn acquisition by root from soil, in: Manganese in soil & plant, Kluwer, 1948, page: 191-201

35- McGowan, S, & N. T Basta, 2001, Heavy metals solubility & transport in soil contaminated by mining & smelting, in: Heavy metals release in soil, Magdi Selim, H., D. Sparks, 2001, CRC Press, page: 89-108

36- Morton, e.s, Evanc .c.v, Harbottle .G, & G.O. Estes, 2001, Pedogenic

fraction & bioavailability of Uranium& Thorium in naturally radioactive

spodosol, SSSAJ:65, page:1197-1203.

37- Morvedt, j.j, P.M. Giordano & W.L. Lindsay, 1972, Micronutrients in plant & soil, SSSAJ.

38- Odum, H., Wolcik. W, Pritchard. L, Ton. Jr.S, Delfino. J. J, Woycik. M, Zynski, S.L, Patel. J. D, Doherty. S.J , Stasik. J, 2000, Heavy metals in the environment, Lewis publisher.

39- Darker, D.R., Pedler .Y.F, 1997, Revaluating the free-ion activity model of trace element availability to higher plans, plant & soil , No:2 , Vol: 196.

40- Pezzarossa, B., & G. Petruzzeli, 2001, Selenium contamination in soil sorption & desorption process, in: Heavy metals release in soil, Magdi Selim, H., D. Sparks, 2001, CRC Press.

41- Qualls, R.G, & C.J. Richardson, 2000, Phosphorus enrichment affects litter decomposition , Immobilization &soil Microbial phosphorus in wet land mesocosms. SSSAJ: 64, page: 799-808.

42- Reisenauer., M.H., 1988, Determination of plant available soil Mn, in: manganese in soil & plant, Kluwer, 1948, page: 87-95

43- Reuter., D.j, A.M, & D.J. McFarlan, 1988, accurance, correction of Mn  deficiency in plant, In: Manganese in soil & plant, Kluwer, 1948, page: 205-218.

44- Richmondy, B., 1988, Manganese redox reaction & organic interaction in soil, in: Manganese in soil & plant, Kluwer, 1948, page: 59-71

45- Robson, A.D, 1988, Mn in soil & plants, in: Manganese in soil & plant, Kluwer, 1948, page: 329-337

46- Rurvers. D, 1985, Trace element contamination of environment, Elsevier.

47- Sangakkara, U.R. & T. Higa, 2000, Kyusei natural Farming & effective microorganism for enhanced sustainable products in organic system, in: Proceedings 13th international IFOAM scientific conference, 2000, Alfaldi.t. Lockerets, U. Niggli.

48- Scheller, E., j. Frieller, 2000, Amino acids in soils, humus substances & soil microbial biomass, In: Proceedings 13th international IFOAM scientific conference, 2000, Alfaldi.t. Lockerets, U. Niggli.

49- Schlichting, E, & L.A. Sparrow, 1988, Distribution & amelioration of Mn toxicity soil, in: manganese in soil & plant, Kluwer, 1948, page: 277-288

50- Scullion, y., E. Philips, &S. Neal, 2000 , Earth worm population & their behavior in conventional & organic arable rotation , In: 14th IFOM organic world congress.

51- Shenker, M, Hadar .Y, &Y. Chen,1999, Kinrtics at iron complexing & metal exchange in solution by rhyzoferrin ,A  fungal siderophore , SSSAJ:63, page:1681-1687

52- Shintani, M, & P. Tabora, 2000, Organic fertilizer managing banana residue with effect microorganism, in: Proceedings 13th international

IFOAM scientific conference, 2000, Alfaldi.t. Lockerets, U. Niggli.

53- Sibner-friebach, H, Hadar. Y, &Y. Chen, Interaction of iron chelating

agents with clay minerals , 2004, SSSAJ: 68, page:470-480.

54- Somarribas. O, 2000, Natrient value of citrus compost, in:  ۱۴th IFOM organic world congress.

55- Sutter, B, Ming .D.W, Clear field .A, & L.R Hosser , 2003, Mineralogical & chemical characterization of iron-manganese & copper-containing synethic hydroxy apatite. SSSAJ: 67, page: 1935-1942

56- Strawn, D.G, & Sparks .D.L, 2004, Effect of soil organic Matter on kinetic & mechanism of pb(II) sorption & desorption in soil , SSSAJ: 64, page: 144-156

57- Saen.Y.Y, Zone. E, Tou. s.J, Allen H.H, 2001, Determination of metals retention & release form soils, in:  Environmental restoration of lead metals contaminated soil, Iskandar. I.K, 2001, Lewis publisher, page:  ۷۷-۹۲

۵۸- Trostel, S.L, Bloom. P.R &D.L. Allan, 2ool, HEDTA nitrification acid

chelation buffered nutrient solution for zinc deficiency evaluation in rice , SSSAJ :65, page:358-390

59- Tsadilas. C.D, 2004, soil pH Effect on the distribution of heavy metals

among soil fraction , in: Environmental restoration of lead metals contaminated soil, Iskandar. I.K, 2001, Lewis publisher, page:   ۱۰۷-۱۲۰

۶۰-Van Stempvoort , Molson .Y.W , Lesage . S, & S. Brown, 2000, Sorption of aqueous humic acid to test aquifer material & implication for subsurface remediation, in: Substances  , Versatile component of plant , soil& water, Royal society chemistry , 2000,  Ghabbour , E .A, & G.Davies, page:  ۱۵۳-۱۶۴

۶۱-Von Willert , F.J, & Stehouwer, 2003, Compost , limestone &Gypsum effect on  calcium & aluminum transport in acidic minsoil, SSSAJ: 67, page:955-962

فصل اول

 کشاورزی ارگانیک

کشاورزی ارگانیک، تجلی افکاری است که از حدود دهه ۱۹۲۰ شکل گرفته اند. آن افکار به طرز چشم گیری تکامل یافته اند تا این که صورت علمی به خود گرفتند و در عین حال جنبه اصلی فلسفی خود را در نحوه برخورد با سیستم های طبیعی که همانا همگامی با طبیعت و احترام به آن می باشد (نه تسلط بر آن) نیز حفظ نمودند. جنبش ارگانیک در همین راستا برپا گشت. این جنبش خبر از یک دگرگونی در شیوه کشاورزی می دهد که در هر کشوری که صاحب کشاورزی پیشرفته می باشد، در حال وقوع است.

کشاورزی ارگانیک: یک مفهوم ذهنی است که نیازمند بکارگیری شیوه های عملی خاص      می باشد.

یکی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانیک آن است که این شیوه کشاورزی بی نیاز از کاربرد کودهای شیمیایی می باشد. ساختمان تمام موجودات زنده و غیر زنده از ترکیبات شیمیایی است. آن دسته از مواد شیمیایی که بصورت طبیعی به دست آمده اند در کشاورزی ارگانیک و حاصلخیز نمودن خاک استفاده می شوند.

کاربرد غلط مواد آلی، چه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت عدم کاربرد صحیح آن در زمان مناسب و یا ترکیبی از هر دوی این موارد به نحو قابل ملاحظه ای سبب اختلال در عمل چرخه های زیستی یا طبیعی می گردد. این همان شیوه ای است که به neo convential (جایگزینی کودهای شیمیایی با کودهای آلی) مرسوم است و ریشه در این تصور دارد که زارع بایستی به جای همگامی با طبیعت و چرخه های طبیعی در صدد غلبه بر آنها باشد.

خاک به عنوان یک سیستم زنده، محور اصلی در این تعریف می باشد و با تقویت آن فعالیت میکرو ارگانیزم های مفید تقویت می گردد. این تعریف شامل سه بخش می باشد؛

آنچه که زارعین از انجام آن خودداری می کنند.
آنچه که آنها در عوض آن، انجام می دهند.
خاک را سیستمی زنده می دانند که زارع در راستای همگامی با طبیعت بایستی همواره در صدد تقویت و بهبود آن باشد.

تناوب، کشت مخلوط، روش های مکانیکی کنترل علفهای هرز، درک بهتر از هم زیستی میکوریزا، ریزوبیوم و رایزوسفر، تجدید ماده آلی و دیگر بخش های زنده خاک، تلفیق زراعت و دامپروری از موضوعات کشاورزی ارگانیک می باشند.

برخی ایرادات اساسی که نسبت به وضعیت فعلی کشاورزی وارد است، عبارتند از:

–    تخریب ساختمان خاک و فرسایش آن .

–    آلودگی محیط زیست.

–    خطر مسمومیت مواد غذایی.

–    افت کیفیت مواد غذایی.

–    سیستم فعلی، یک سیستم پرمصرف از نظر انرژی است.

–    پرورش دام در سیستم های فشرده که ناشی از یک بینش استثمارگرانه و غیر اخلاقی نسبت به محیط می باشد.

–    این سیستم از نظر اقتصادی پرخرج است.

زارعین ارگانیک، حفظ خاک و محیط را یک اصل می دانند. محصولات غذایی تولید شده به شیوه ارگانیک دارای ماده خشک و محتوی ویتامین بیشتر و از کیفیت انبارداری مطلوبی برخوردار می باشند.

حضور درصدی از میکرو ارگانیزم ها در کشاورزی ارگانیک ضروری است. اصطلاح(EM)  Effectiveness micro organism در کشاورزی ارگانیک بسیار مرسوم بوده و در تحقیقات بسیاری بر آن تأکید شده است.

اهمیت و نقش میکرو ارگانیزم ها در چرخه عناصر به صورت زیر است:

انتقال عنصر به داخل یا خارج سلول.
تغییر بار متناوب یک عنصر .
واکنش یک عنصر با ترکیبات آلی.
ترکیب یک عنصر با اسیدهای آلی.
تجمع یا تحرک میکروبی عناصر.
سمیت زدایی یک خاک به صورت منطقه ای.
متیله کردن میکروبی یک عنصر (۹)

رایزوبیوم و مایکوریزا دو میکروارگانیزم مهم خاکهاهستند که برای تثبیت بیولوژیکی ازت و دسترسی فسفر کاربرد وسیع دارد. در طرحی دوسالانه با کاربرد مایکوریزا و P در ۵ سطح ۰ و ۵۰ و ۱۰۰ و ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار مایکوریزا درصد Na , Cu , Mn را افزایش داد. کودهای شیمیایی یا آفت کش ها از تأثیر مایکوریزا و رایزوبیوم جلوگیری می کند (۱۷).

وقتی مقدار فلزات کم مصرف کمتر از حد نرمال باشد، باکتری ها، اکتینو مایست ها و قارچ ها با گیاهان آلی تر رقابت می کنند ولی میکروارگانیزم ها تأثیری دو برابر دارند. سرعت آزاد سازی عناصر در ارتباط با فعالیت میکروارگانیزم ها در هوای گرم، مرطوب و خاک خوب هوادهی شده افزایش می یابد. در خاکی که گیاه رشد می کند تعداد میکروارگانیزم ها ۵۰-۱۰ برابر است. در اطراف ریشه ها با ترشح موسیلاژها باکتری ها به صورت کلونی تجمع می یابند (۳۷) کاربرد ماده آلی EM+ باعث بهبود خواص خاک از طریق کاهش چگالی ظاهری (۳-۱%)، افزایش ظرفیت نگهداشت آب (%۲/۴-۵/۲) و بدون تأثیر در pH خاک بوده است “ماده آلی”EM+ با C:N کم در مناطق حاره با کشت ارگانیک عملکرد و خصوصیات خاک را بهبود داده است. (۵۲)

در این شرایط EM باعث تنوع میکروبی خاک و گیاه ، افزایش کیفیت خاک، افزایش رشد، عملکرد و بهبود کیفیت محصول می شود. (۲۱)

با مصرف ماده آلی + کاه برنج + کود حیوانی + شاخ و برگ گلوم در سال اول EM عملکرد را به نحو معنی داری تغییر نداد بعد از گذشت ۵ سال، عملکرد را %۴۰-۲۰ بخصوص در C:N پایین، افزایش داد. در این حالت EM با بهبود  تجزیه ماده آلی نقش داشته است.

 برای رو آوردن به کشاورزی به شیوه ارگانیک، با شرط حفظ بقای سیستم و ثبات عملکرد زارع بایستی قبل از هرچیز، به تنظیم تناوب اندیشید. افت عملکرد در کشت ممتد، یا در تناوبهایی که به خوبی تنظیم نشده اند در نتیجه خستگی زمین باشد. (۲)

ضروری ترین جزء سیستم های ارگانیک در بعد تجاری آن، تنظیم دقیق تناوب با توجه به تکنولوژی موجود و در نظر گرفتن مشکلات و تنگناهای اقتصادی می باشد. تناوب بایستی در جهت حفظ باروری، ساختمان و ماده آلی باشد.

اولین قدم در تنظیم یک تناوب در نظر گرفتن استعدادهای ذاتی مرزعه از نظر نوع خاک، بافت خاک و شرایط اقلیمی می باشد. همچنین در انتخاب محصولات تناوبی، بایستی نسبت به تأمین علوفه برای دامها و وجود بازار فروش برای محصولات توجه نمود (۲).

کنترل آفات و بیماری ها در کشاورزی ارگانیک

اثر هوموس بر افزایش عملکرد در ارتباط با نقش آن درافزایش فعالیت میکروبی، کاهش حالت تهاجمی و بیماری زایی عوامل بیماری زا، افزایش مقاومت در برابر ویروس ها و کاهش سمیت خاک می باشد (۲).

در برخی خاکها سطوح بالای ماده آلی و فعالیت های بیولوژیکی در ارتباط مستقیم با سطوح پایین شیوع بیماری می باشد. شیوع بیماری در این خاکها حتی هنگامی که عامل بیماری در حضور میزبان حساس آن قرار داده شود نیز محدود می باشد، این نوع خاکها به «خاکهای سرکوب کننده Suppressive Soil» مرسوم می باشند (۲).

مهمترین مکانیزم مؤثر در خاصیت سرکوب کنندگی خاک روابط آنتاگوسینمی میکروارگانیزم با یکدیگر می باشد که ممکن است به صورت تولید مواد سمی و آنتی بیوتیک ها، رقابت بر سر عناصر غذایی و انرژی و یا رابطه انگلی باشد (۲).

افزودن کود آلی تازه به عنوان یک منبع غذایی، سبب جوانه زنی اسپورها می شود، اما نکته جالب توجه، این است که اگر نسبت C/N بالا در کود تازه بالا باشد، هیچگونه ازت اضافی جهت تغذیه بعدی قارچ های جوانه زده وجود نخواهد داشت. در همین هنگام است که میکروارگانیزم ها فرصت غلبه بر آنها را خواهند یافت(۲).

در کشاورزی ارگانیک لازم است نه تنها مصرف عناصر از منابع خارجی را کاهش داد، بلکه جلو تلفات آنها را نیز گرفت. بسته بودن چرخه عناصر غذایی نه تنها در سطح مزرعه بلکه در سطح منطقه و در طولانی مدت ضروری می باشد (۲).

در یک سیستم ارگانیک اجباراً باید عناصر غذایی از بخش پایین تر پروفیل خاک جذب شوند و این امر وجود یک سیستم ریشه ای بسیار گسترده و عمقی را ضروری می سازد.

چنانچه محصول برداشتی به مصرف دام مزرعه برسد، احتمال برگشت آن از طریق فضولات دامی وجود دارد تحت هرگونه شرایطی بایستی از فروش بقایای گیاهی خودداری نمود.

فرآیند کلاته شدن عناصر کمیاب توسط مواد آلی از جهت حفظ و نگهداری این عناصر و ایجاد حالت بافری در خاک حائز اهمیت می باشد. در بعضی موارد ممکن است از مواد آلی به عنوان ماده روبنده اثر سمی برخی عناصر کمیاب Chelation – Scrubber استفاده شود.

حفظ pH خاک در حد مناسب جهت فعالیت فون خاک، شامل کرم های خاکی و نیز جهت فراهمی عناصر غذایی در خاک حائز اهمیت است. در شرایط اسیدی فعالیت بیولوژیکی خاک کاهش یافته، سرعت تجزیه مواد آلی و آزادسازی عناصر غذایی کند می شود.

ترکیبات هوموسی به دلیل داشتن گروه های فعال مانند آمینو، هیدروکسیل و کربوکسیل، ظرفیت تبادل کاتیونی بالایی داشته و قادرند با رس ها تشکیل کمپلکس دهند. چون ترکیبات هوموسی در تبادلی کاتیونها بین خاک و گیاه نقش دارند بنابراین قادر به تنظیم تغذیه گیاهان در یک محدوده معین خواهند بود (۲).

بعضی کودهای طبیعی که در کشاورزی طبیعی استفاده می شود به قرار زیر است:

 ۱٫  کودهای حیوانی

از لحاظ وزنی، تولید کود اصطبلی جامد سه برابر مایع آن است.

نزدیک به نیمی از ازت و پتاسیم و تمام فسفر کود اصطبلی در قسمت جامد آن متمرکز شده است. به همین دلیل است که بایستی کودهای حیوانی پیش از خشکیدن در مزرعه پخش و در خاک مدفون شود تا ازت آنها به صورت گاز NH3 هدر نرود.

کود گوسفندی ۹۵/۰% ازت، ۰۳۵% P2O5 و ۱% پتاسیم دارد و کود گاوی به ترتیب ۶/۰ و ۱۵/۰ و ۴۵/۰ می باشد.

در اکثر آزمایشها به هنگام مصرف کودهای حیوانی اثرات آنها مانند کودهای شیمیایی در افزایش عملکرد در سال اول چشمگیر نبوده در اثر استمرار مصرف کودهای حیوانی در خاکهای آهکی pH خاک کاهش یافته، در نتیجه علاوه بر بهبود خاصیت فیزیکو شیمیایی خاکهای زراعی، حلالیت تعدادی از عناصر غذایی به ویژه P , Fe , Zn , Mn , B , Cu افزایش می یابد (۱).

۲٫     کود سبز

فواید: افزایش مواد آلی ، افزودن نیتروژن،  ازدیاد فعالیت های زیستی، نگهداری و قابل جذب نگهداشتن عناصر غذایی خاک از فواید کود سبز است.

در بیشتر مواقع از گیاهان خانواده بقولات بعنوان کود سبز استفاده می شود (کودهای سبز به خاطر دارا بودن رویش فوق العاده و ریشه های قوی، می توانند مقدار زیادی از عناصر محلولی را که در شرایط عادی بر اثر شستشو به اعماق پایین خاک حرکت کرده اند جذب خود کنند). همچنین این گیاهان قادرند از فسفاتهای غیر محلول، K تثبیت شده و عناصر کم مصرف تاحد زیادی استفاده کنند برگرداندن این گیاهان به خاک علاوه بر بهبود خواص فیزیکو شیمیایی و زیستی سبب تسهیل آزاد شدن عناصر غذایی کم و پر مصرف می شود (۱).

۳٫    کودهای حاصل از ضایعات کشاورزی و زباله شهری:

(ارزش این ها برای گیاهان کمتر از دو گروه فوق الذکر است. مقدار غذایی موجود در فاضلاب تغییر ناپذیر است. دگرگونی در ارزش غذایی این مواد بستگی به نحوه آماده کردن آنها برای زراعت دارد.

به طور متوسط، مقدار P2O5 , N در این کودها ۷۷/۱ و ۴۰/۲ درصد می باشد.

کمپوست تهیه شده از زباله های تهران و اصفهان دارای مشخصات بهتری نسبت به کود و زغال خارجی است ولی در مقایسه با ارقام تجزیه پیت خارجی استاندارد درجه یک یا درجه دو وضعیف تر بوده و بایستی روی کودهای آلی تحقیق نمود تا به حد استاندارد برسند.

فاضلابهای متفاوت برای اصلاح خاک و آبیاری استفاده می شوند. این مواد منبع میکروبی و بعضی عوامل بیماری زای جدی برای انسان و حیوان است (۳) لجن های فعال شده قابلیت زیادی برای جذب عناصر سنگین در زنجیره های پلیمری خود دارند (۳۸).

در خاکهایی که لجن فاضلاب دریافت کرده اند pH آنها به تدریج کاهش می یابد، توده آلی جامد (Biosolid) افزایش یافته، کربن آلی و کربنات ثابت می ماند. با اضافه شدن توده آلی جامد در همه خاکها غلظت عنصر سنگین افزایش می یابد. در همه موارد کلاتها در لایه آلوده در ۳۰ Cm سطحی خاک بوده و در بیشتر از ۴۰ Cm مشاهده نشد. تیمارهای لجن فاضلاب pH خاک را آنی تغییر نمی دهد، تنها فاکتوری که افزایش آنی داشته ماده آلی خاک بوده که به مقدار توده آلی جامد اضافه شده به خاک بستگی دارد (۳۵).

موازی با افزایش غلظت کل فلز، مقدار محلول یا فراهم آن با عصاره گیر Na2NO3 افزایش می یابد. Slaon گزارش کرد در طی ۶ سال کاربرد لجن فاضلاب فرکشن ها کاهش داشته اند. گزارشاتی نیز مبنی بر افزایش Zn , Cd قابل استخراج با Na2NO3 بعد از گذشت ۱۵ سال وجود دارد. با توجه به شرایط خاک نتایج متفاوتی از لجن فاضلاب بدست آمده به صورتی که هم افزایش و هم کاهش pH گزارش شده است (۳۵).

۴٫     مدفوع آبکی

تحقیقات مختلف حاکی از این است که تهویه مدفوع آبکی، تأثیر زیادی در کاهش بوی نامطبوع، علفهای هرز و عوامل بیماری زای درون آن دارد. همچنین قسمت عمده ازت توسط باکتری ها به پروتئین تبدیل می شود و درنتیجه تلفات ازت هنگام پخش کاهش می یابد.

دمای مطلوب برای ذخیره کود،  ۲۰-۱۸ است و دمای بیش از ۳۵ تلفات ازت را به همراه دارد.

در صورتی که تهویه انجام نشود، در اثر تجزیه بی هوازی، ترکیبات زیان آوری، مانند اسید بوتیریک و آمونیاک تولید می شود و باعث ایجاد بوی نامطبوع و وارد آمدن خسارت به گیاهان و موجودات ریز خاک می شود.

ذخیره کود مدفوع آبکی را می توان با افزودن کاه و کلش کاملاً خرد شده و یا خاک اره ه آن افزایش داد. اضافه کردن رس بنتونایت به کود، میزان امونیاک آزاد شده را کاهش می دهد. افزایش اکسیژن مدفوع آبکی در طی تهویه، باعث بالا رفتن درجه حرارت و درنتیجه کنترل بهتر عوامل بیماری زا و بذر علف های هرز می شود (۲).

 ۵٫     کمپوست

کمپوست مواد غذایی را به تدریج در اختیار گیاه قرار می دهد، چندین برابر وزن خود آب را ذخیره می کند همچنین دانه بندی و قدرت نگهداری مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم      می نماید.

عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در مورد کودهای آلی باعث شده که قیمت کودهای آلی اغلب بالا و کیفیت آنها نامطلوب باشد و درنتیجه کشاورزان فقط برای محصولات خاصی از این کودها استفاده نمایند.

معالجه کمبودهای عناصر کم مصرف ها بوسیله کودهای کلات آهن و روی که از خارج وارد می شود بسیار پرهزینه بوده و مقرون به صرف نیست. کود آلی کمپوست حاوی مقدار قابل ملاحظه ای از عناصر کم مصرف و از جمله Fe , Zn می باشد و درنتیجه علاوه بر کودهای آلی، آنها دارای پتانسیل پیشگیری یا معالجه کمبود Fe , Zn درختان مثمر و غیر مثمر می باشد. با اضافه کردن کمپوست افزایش Fe , Mn بیشتر از  Fe , Zn بوده است.

مهمترین شیوه استفاده از کمپوست:

 

90,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله بررسی وضعیت جمع‌آوری و دفع زباله‌های شهری و ارائه راهکارهای مناسب برای بهینه‌سازی فرایند موجود
  • مقاله سیب زمینی
  • مقاله توصیه کودی بهینه برای محصولات زراعی و باغی
  • مقاله ازت در چغندر
  • مقاله چمن
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۲۱ آذر , ۱۳۹۵
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایdjkalaa.irمحفوظ می باشد.