مقاله نخود


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله نخود مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۷۵  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله نخود نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست مطالب

فصل اول ( کلیات ). ۳

سیستماتیک نخود :‌ ۳

منشأ تاریخچه نخود :‌ ( ال . جی . جی . واندر میزن ). ۴

طبقه بندی غیر اختصاصی جنس Cicer : 6

طبقه بندی بر حسب عادات رشدی : ۸

طبقه بندی بر حسب اندازه بذر : ۹

وضعیت نخود و اهمیت جهانی آن : ۱۰

فصل دوم ( زراعت نخود) : ۱۳

شرایط محیطی کشت نخود : ۱۴

کاشت نخود : ۱۵

عملیات کاشت در زراعت نخود : ۱۷

برداشت نخود : ۱۷

فصل سوم ( سیتولوژی نخود ) : ۱۸

تعداد کروموزومها : ۱۸

مور فولوژی هسته : ۱۹

پلی پلوئیدی  : ۲۰

کشت  بافت گیاهی : ۲۱

فصل چهارم ( اصلاح نخود ) : ۲۳

اهداف اصلاحی نخود : ۲۳

اهداف کوتاه مدت : ۲۴

اهداف دراز مدت : ۲۴

تاریخچه اصلاح نخود : ۲۵

برنامه های منطقه ای و بین المللی : ۲۶

آزاد سازی ارقام در دنیا : ۲۷

گزینش بدون دو رگ گیری : ۳۱

گزینش بعد از دو رگ گیری : ۳۱

معرفی و گزینش گیاه : ۳۳

معرفی گیاه از چند راه حاصل می شود : ۳۳

(ب) انتخاب گیاه : ۳۴

(ج) اداره مواد در حال تفکیک : ۳۶

هیبر یداسیون : ۳۶

(الف) انتخاب والدین : ۳۷

(ب) تکنیک های تلاقی : ۳۸

(ج) کاشت در خارج از فصل : ۳۸

(د) روش های اصلاحی : ۳۹

اصلاح با استفاده از موتاسیون : ۳۹

مخلوط ارقام : ۴۰

مقایسه روش های مختلف اصلاحی : ۴۱

سازگاری و ثبات ارقام : ۴۲

اصلاح برای کیفیت و بازار پسندی : ۴۴

تیپ پابلند  : ۴۹

خصوصیات دو غلافی و غلات چند بذری : ۵۰

کاهش حساسیت به فتو پریود : ۵۱

نر عقیمی : ۵۲

تلاقی های بین گونه ای : ۵۲

اینتروگرسیون دسی- کابلی : ۵۳

ارقام حساس به کود  : ۵۵

ارقام حساس به آبیاری  : ۵۶

ارزیابی لاینها و آزاد سازی ارقام  : ۵۷

مرحله  اول _ تک ردیفهای مشاهده ای : ۵۷

مرحله دوم _ آزمایش عملکرد اولیه : ۵۸

مرحله سوم _ آزمایش عملکرد مقدماتی… ۵۹

مرحله چهارم _آزمایش عملکرد پیشرفته  : ۵۹

مرحله پنجم _ آزمایش سازگاری : ۵۹

مرحله ششم : آزمایش مزرعه ای ( نمایشی ) : ۶۰

مرحله هفتم – آزاد سازی رقم : ۶۰

مرحله هشتم – ازدیاد بذر و توزیع : ۶۱

نقش مرکز تحقیقات بین المللی گیاهان زراعی :‌ ۶۲

نتیجه گیری : ۶۸

منابع و ماخذ : ۷۰

فصل اول ( کلیات )

سیستماتیک نخود :‌

نخود زراعی با نام علمی Cicer aritinum می باشد که به خانواده بقولات
( Fabaceae ) تعلق دارد و رده بندی گیاهی آن به صورت زیر است :

شاخه                                                                                                       Megnolio Phyta

رده                                                                                                          Megnolio Psida

زیر رده                                                                                                             Rosidae

رسته                                                                                                                  Fabales

تیره                                                                                                                      Fabaceae

زیر تیره                                                                                                               Faboideae

جنس                                                                                                                        Cicer

گونه                                                                                                              C.arietinum

معرفی جنس Cicer ( توصیف کلی همراه با تأکید ویژه بر روی گونه C.arietinum ) .

جنس Cicer شامل گونه های یکساله مانند C.arietinum و گونه های دائمی است . گیاهان این جنس گاهی به صورت درختچه ای بوده ولی هرگز به اندازه یک درختچه یا بوته حقیقی رشد نمی کنند . این گیاهان دارای کرک بوده و کرکهای آنها ممکن است غده دار یا بدون غده باشند ،‌ساقه ها منشعب ،‌ راست یا خمیده ، بر روی زمین خوابیده یا ایستاده ، کم و بیش شیار دار می باشند . برگها جفت پری۱ و تک شانه ای۲ دارای پیچک و یا بدون پیچکند .

کاسه گل در قاعده منظم و در قسمت پشتی محدب است . جام گل سفید همراه با رگه های بنفش ،‌ آبی یا صورتی می باشند .

خامه نازک و نخ مانند ،‌ صاف و بی کرک است ،‌ ستون پرچمی و یا دلفوس
( ۱+۹ ) و شکل قرار گرفتن آنها در کاسه گل کمی اریب است

گل آذین جانبی دارای ۱-۵ گل ( گونه C.arietinum شامل یک یا ندرتاً دو گل ) هستند.

گلها منفرد یا خوشه ای روی دم گلهای محوری قرار دارند . نیام محتوی  ۱-۱۰ بذر (C.arietinum دارای یک تا سه بذر ) است .

منشأ تاریخچه نخود :‌ ( ال . جی . جی . واندر میزن )

نخود زراعی (C.arietinum ) یکی از اولین لگومهای دانه ای است که در دنیای قدیم اهلی شده است .

به احتمال زیاد نخود از نواحی جنوب شرقی ترکیه و مناطق مجاور آن در سوریه منشأ گرفته است در این منطقه سه گونه وحشی یکساله از جنس ( Cicer ) که ارتباط زیادی با نخود زراعی دارند پیدا شده است . این سه گونه عبارتند از :

۱-    C.echinos permum

۲-    C.reticulatum

۳-     C.bijugum

دی کندول ( ۱۸۸۳ ) منشأ نخود را به منطقه جنوب قفقاز و شمال ایران نسبت داد و واویلوف ( ۱۹۵۰ ، ۱۹۴۹ ، ۱۹۲۶ ) دو مرکز اولیه ( مرکز تنوع فعلی ) جنوب غربی آسیا و مدیترانه و یک مرکز ثانویه ابتدایی را به عنوان مرکز منشا نخود معرفی نمود . وی گزارش کرد ککه مشابه دیگر لگومهای دانه ای ،‌ ارقام دانه درشت در حوزه دریای مدیترانه گسترش یافته است , در حالی که ارقام دانه ریز به سمت مشرق  گسترش پیدا کرده اند . شواهد نشان می دهد که نخود های دانه درشت و کرم رنگ از دو قرن پیش از طریق افغانستان به هندوستان وارد شده است کما اینکه نام هندی آن ( نخود کابلی )  را نسبت به پایتخت افغانستان
می برد . ارقام دانه ریز و سیاه رنگ نخود به نام دسی معروف هستند و هم اکنون این طبقه بندی به صورت گسترده ای به منظور تشخیص دو گروه اصلی از ارقام نخود استفاده می شود . نخود از طریق دست نوشته های قدیمی شناخته شده است . واژه هالورو۱ بدین نکته دلالت می کند که نخود از زمانهای بسیار گذشته ( بیش از سه هزار سال قبل از میلاد ) به عنوان یک ماده غذایی ثابت ،ولی کم اهمیت در بین النهرین مصرف می شده است .

نام Cicer دارای منشا لاتین ۲و احتمالاً از واژه Kickere در زبان هند و اروپایی اقوام اولیه یونان که در شمال یونان می زیسته اند مشتق شده است .

دان ( ۱۸۸۳) معتقد است که Cicer از واژه عبری Kikus به معنای کروی مشتق شده است .

گامز ( ۱۹۲۴) واژه Cicer را با واژه عبری Kelsech مقایسه کرده است . قدیمی ترین منبع لاتین در مورد اصلاح arietinum در کارهای کولومیلا مشاهده شده است , که احتمالاً به عنوان ترجمه واژه یونانی Krios میباشد . اسامی Ram و Chickpea نیز مربوط به حالت و شکل بذر است .

در ترکیه , رومانی , بلغارستان , ایران و نواحی مرزی شوروی سابق در این کشورها نخود تحت عنوان nakhut_nohutنامیده می شوند , که مشتق از واژه هایی مانند nut یا nohot است . ۱

طبقه بندی غیر اختصاصی جنس Cicer :

در جنس Cicer چهار بخش مشاهده می شود :

بخش اول : (Mono Cicer M.G.POPOV) جالب ترین بخش برای مختصصین اصلاح نباتات بوده و دارای گونه های یک ساله ,گلریز ,ساقه ایستاده تا خوابیده و برگهای تک شانه ای و یا دارای پیچک در انتهای محور اصلی برگ می باشد .

بخش دوم : (Chamae Cicer M.G.POPOV ) دارای گونه های بوته ای یکساله و یا چند ساله با شاخه های خزنده نازک که در هر برگ دارای سه تا هفت برگچه است .

بخش سوم : (Poly Cicer M.G.POPOV) دارای گونه های چند ساله است  و بیشتر گونه ها گل درشت و با برگهای تک شاخه ای بوده و در انتهای محور اصلی برگ دارای پیچک می باشد .

بخش چهارم : (Acantho Cicer M.G.POPOV) گونه های چند ساله با گلهای بزرگ و بادوام است و محور برگ کرک دار و دارای کاسبرگ دندانه ای و کرک دار        می باشد .

طبقه بندی بر حسب عادات رشدی :

به طور کلی گونه های نخودرا بر حسب عادات رشد (محل رشد ی) می توان به چهار نوع تقسیم کرد :تیپ های زراعی ؛ تیپ های علفی ,تیپ های موجود در شیب های سنگ لاخی خشک و نسبتاً ملایم و تیپ های موجود در مناطق جنگلی با خاکهای بسیار مرطوب غنی از هوموس .

با این وجود ممکن است برخی گونه ها منحصراً در یک رویش گاه دیده نشوند نخود به خاکهای نرم تا حدی کلوخی و سنگلاخی بیشتر از خاکهای با بافت ریز (نرم ) سازگاری نشان می دهد .

نخود گیاهی است مقاوم به خشکی و در عین حال تنوع ژنتیکی در آن وجود دارد ریشه اصلی نخود بیش از یک متر در خاک نفوذ می کند و مشابه بسیاری از دیگر گونه های مناطق کوهستانی نیازمند زه کشی و تهویه مناسب می باشد .گونه های یک ساله     C.bijugum, C.echinospermumاغلب در محیط های نامناسب مانند حاشیه مزارع ,مزارع آیش و چمنزار ها رشد می کند  .

اغلب گونه های چند ساله یک ریشه اصلی طویل و چوبی دارند ,قسمت های هوایی گیاه بعد از ریزش بذر خشک شده و از بین می رود و گیاه در زیر برف به خواب زمستانی می رود .گونه های چند ساله به ندرت به صورت متراکم دیده می شوند .شیبهای ملایم سنگلاخی و طاقه سنگ های درشت محیط های مناسب برای رشد این گونه ها می باشند .

از آنجا که بذر آنها درشت بوده و برای پرندگان جذابیت دارند چنانچه در بین سنگ ها ریزش کنند و بعداً در زیر خاک جوانه بزنند بقای بهتری خواهند داشت . تیپ های رشدی نوع چهارم در جنگل های غنی از مواد آلی و مرطوب بلوط و کاج در تپه های کناره دریای آژه در سلسله جبال کاروس وجود دارد .

کنتاند یپولوس و همکاران ۱۹۷۲ گونه های چند ساله نخود (Cicer Spp) در مناطق مدیترانه ای و رویشگاههای آنها را به تفضیل مورد بحث قرار داده اند گونه های چند ساله نخود (Cicer Spp)  توسط و اندر میزان و پوندیر ۱۹۸۴ معرفی و ارائه شده است .

طبقه بندی بر حسب اندازه بذر :

الف : نخود کابلی۱ ، در نخود نوع کابلی رنگ معمولاً سفید است و هر غلاف یک یا دو بذر درشت دارد و وزن هزار دانه آن بیشتر از ۲۵۰ گرمی می باشد .ارتفاع بوته متوسط تا بلند و بدون ما ده رنگی آنتو سیانین (گلها سفید رنگ ) است.بیشتر ارقام نخود در دنیا از نوع کابلی هستند به جز قسمت های کوچکی در ایران و در دره نیل که به کشت نوع محلی اختصاص یافته است .نخود کابلی را در بهار کشت می کنند .

ب: نخود محلی یا دسی :۱ نخود دسی دارای بذور کوچک با شکلهای نامنظم و رنگ های مختلف هستند .معمولاً در هر غلاف ۲ تا ۳ بذر وجود دارد ارتفاع گیاه کوتاه و حاوی مواد رنگی آنتوسیانین (گلهای ارغوانی رنگ ) است .نخود های دانه سیاه متعلق به گروه نخود محلی هستند و دانه آنها معمولاً به صورت لپه استفاده می شود .نخود های دانه سیاه از لحاظ مقاومت به بیماریها و آفات نسبت به نخود های دانه سفید مقاومتر می باشند .

وضعیت نخود و اهمیت جهانی آن :

 

75,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پاورپوینت بررسی اثر فسفر و تراکم بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف نخود
  • مقاله اصلاح ژنتیکی نخود
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.