مقاله کشاورزی کامل


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله کشاورزی کامل مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و داری ۱۱۲  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله کشاورزی کامل نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه. ۱

۱- منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک… ۲

۳- ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف… ۲

تاریخچه کشاورزی.. ۳

نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه. ۴

۱- تأمین نیازهای کنونی بدون به مخاطره انداختن توانایی تولید نسل های آینده ۵

نقش و جایگاه بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال. ۶

اهمیت نیروی انسانی ماهردر تولید. ۷

ساختار و ترکیب شاغلان بخش کشاورزی از نظر سطح سواد. ۸

اهمیت آموزش و تحقیقات علمی در توسعه کشاورزی.. ۱۰

اهمیت نیروی انسانی ماهر و مدیریت.. ۱۱

مفهوم ارزش اقتصادی و ارتباط کشاورزی با ارزش افزوده ۱۲

معرفی مؤسسات و نهادهای عمده تحقیقاتی و آموزش کشاورزی.. ۱۳

نقش اطلاعات و آمار در توسعه کشاورزی.. ۱۴

وضعیت کلی کشاورزی در کشور. ۱۵

موقعیت جغرافیایی ایران. ۱۵

چه عواملی در تنوع آب و هوایی کشور ما مؤثرند ؟. ۱۶

سیاست های کشاورزی دولت.. ۱۸

خاک شناسی.. ۲۲

خاک چیست؟. ۲۲

شناسایی خاک در ایران. ۲۴

پروفیل خاک… ۲۵

بافت خاک… ۲۶

ساختمان خاک… ۲۶

اجزای معدنی خاک… ۲۶

هوموس.. ۲۷

ذرات فعال خاک (هوموس و رس) ۲۷

انواع زمین ها ی زراعتی و طبقه بندی آنها ۲۸

زمین های آهک دار. ۲۸

زمین های بدون آهک… ۲۹

واکنش خاک ( قلیائیت یا اسید یت خاک ) ۲۹

اصلاح خاکهای اسیدی – شور و خاکهای قلیا ۳۰

مفاهیم باروری و حاصلخیزی خاک… ۳۱

آبیاری.. ۳۲

اهمیت آبیاری : ۳۳

وضعیت آب در خاک… ۳۴

تعریف آبیاری.. ۳۵

روش های مختلف آبیاری.. ۳۵

آبیاری بارانی.. ۳۷

انواع سیستم های آبیاری بارانی.. ۳۸

آبیاری قطره ای.. ۴۰

آبیاری زیر زمینی.. ۴۱

آبخیزداری.. ۴۲

منابع آبهای زیرزمینی.. ۴۳

چاه ها ۴۳

حشره شناسی.. ۴۴

رابطه انسان با حشرات.. ۴۵

ارتباط مضر بین انسان و حشرات: ۴۵

روش های مبارزه با آفات نباتی.. ۴۶

حشره کش ها یا سموم. ۴۹

انواع سموم حشره کش… ۵۰

آشنایی با چند آفت مهم گیاهان زراعی و درختان میوه ۵۲

مبارزه با علف هرز. ۵۴

مبارزه با موش ها ۵۵

اصلاح نباتات.. ۵۵

اثرات اصلاح نبات در کشاورزی.. ۵۶

منابع طبیعی.. ۵۷

اهمیت و نقش منابع طبیعی.. ۵۹

تعریف جنگل. ۶۲

نگاهی به فرآیند های تخریبی جنگل های کشور: ۶۵

مرتع. ۶۷

گروه بندی مراتع: ۶۷

بیابان. ۶۹

بیابان زائی و مبارزه با آن. ۷۰

تعریف مکانیزاسیون. ۷۵

فوائد ماشینی کردن کشاورزی.. ۷۶

آشنایی با وضعیت کشاورزی و نیروی کششی مورد استفاده در ایران. ۷۷

انواع اتصالات در ادوات کشاورزی.. ۷۸

تراکتور و تکامل آن. ۸۰

طبقه بندی تراکتورها ۸۰

خاک ورزی یا آماده سازی زمین ( Tilage ) 81

روش های خاک ورزی.. ۸۲

گاو آهن. ۸۴

نام گذاری و تشریح قسمت های مختلف گاو آهن. ۸۴

انواع گاوآهن و موارد استفاده آن. ۸۶

ادوات خاک ورزی ثانویه. ۸۸

کاشت محصولات.. ۹۲

ماشین آلات کاشت.. ۹۳

انواع خطی کارهای غلات.. ۹۵

بذر پاش ها ۹۶

کارنده های مخصوص( سیب زمینی کار و نشاء کار) ۹۷

ادوات داشت.. ۹۸

ماشین های برداشت.. ۱۰۱

ماشین های برداشت علوفه ( دروگرها) ۱۰۱

ماشین های برداشت غلات.. ۱۰۳

ماشین های برداشت سیب زمینی.. ۱۰۴

ماشین برداشت چغندرقند. ۱۰۵

فهرست منابع. ۱۰۷

فهرست منابع

۱- اهدائی، بهمن- اصلاح نباتات – انتشارات دانشگاه جندی شاپور.

۲- بهداد، ابراهیم- آفات گیاهان زراعی ایران

۳- بهروزی، منصور- مدیریت تراکتور و ماشین های کشاورزی- انتشارات دانشگاه تهران ۱۳۶۴٫

۴- بهروزی ، منصور- شناخت و کاربرد تراکتور- وزارت کشاورزی- تهران  ۱۳۶۷

۵- بولتن کمیسیون آب- شورای پژوهش های علمی کشور- شماره ۱۷- بهار ۱۳۷۵٫

۶- ثابتی، حبیب اله- درختان و درختچه های ایران- انتشارات دانشگاه تهران.

۷- تابش، فریدون- ماشین های آماده کردن زمین- انتشارات دانشگاه تهران .

۸- شریفی، صدرالدین- آفات نباتات باغی ایران وطرز مبارزه با آنها- دانشگاه شیراز.

۹- شفیعی، سید احمد- اصول ماشین های کشاورزی- جلد اول- انتشارات دانشگاه

۱۰- شیبانی، حسن- باغبانی عمومی- جلد اول- چاپ ششم- مرکز نشر سپهر.

۱۱- صمدی، اسماعیل- نباتات صنعتی- انتشارات دانشگاه اهواز.

۱۲- علیزاده، امین- آبیاری قطره ای- انتشارات آستان قدس رضوی- ۱۳۶۹٫

۱۳- علیزاده، امین- اصول طراحی سیستم های آبیاری – انتشارات دانشگاه امام رضا(ع)-۱۳۷۲

۱۴- کارگری، ملیحه- روش های آبیاری – انتشارات حوزه معاونت آموزشی- ۱۳۷۰ .

۱۵- کوهپایی، مجید- اصول اقتصاد کشاورزی- انتشارات دانشگاه تهران- ۱۳۶۹ .

۱۶- مظاهری، ارسلان- کلیات خاکشناسی- جلد اول- انتشارات دانشگاه اهواز.

۱۷- منصوری راد، داوود- تراکتورها و ماشین های کشاورزی- انتشارات دانشگاه بوعلی سینا همدان- ۱۳۷۴٫

۱۸- واقفی، سیمین-  ترکیبات مواد غذائی خام،پخته و فرآیند شده- انستیتو علوم تغذیه و صنایع غذائی- نشریه شماره ۱۳۰ – تهران.

 مقدمه

گرسنگی در دنیای امروز امر تازه ای نبوده و همیشه تهدیدی برای بقای نسل بشر بوده است.در بعضی از نقاط دنیا طی قرون متمادی کمبود  مواد غذایی همیشه عامل عمده بدبختی امراض و حتی مرگ محسوب می شده است ولی هیچگاه مانند امروز تا این حد کمبود غذا و خطر گرسنگی دسته جمعی محسوس نبوده است.این تهدید به علت کاهش ظرفیت دنیا در تولید غذا نیست چون از بسیاری جهات این ظرفیت حتی بالاتر هم رفته و همچنان در حال ترقی است.

مسئله اصلی در این است که جمعیت دنیا با سرعت زیادی در حال افزایش است به طوری که ازدیاد تولید مواد غذایی به زحمت می تواند همگام  با بالا رفتن جمعیت پیش برود.

پیشرفت علم را می توان در واقع عامل اصلی ازدیاد جمعیت در دنیا و به خصوص در کشورهای در حال توسعه دانست. تا اواسط قرن بیستم ، تولد زیاد دربیشتر کشورهای آمریکای جنوبی ، آفریقا و آسیا با میزان مرگ و میر زیاد از طریق مرگ و میر اطفال ، امراض ، و بهداشت غلط  متعادل گردیده و مانع از افزایش سریع جمعیت می شد.

در چند دهه اخیر پیشرفت قابل ملاحظه علم پزشکی و کاربرد آن در سراسر دنیا وضعیت فوق را شدیدا” تغییر داده است؛ کاهش مرگ و میر اطفال ، کنترل امراض و ناقلین آنها و ایجاد خدمات پزشکی حتی در دورافتاده ترین نقاط سبب افزایش بی سابقه جمعیت دنیا شده است.

بیشترین افزایش در کشورهای در حال توسعه که حتی حالا با کمبود مواد غذایی مواجه هستند روی خواهد داد. با توجه به افزایش جمعیت تردیدی باقی نمی ماند که تأمین مواد غذایی کافی برای جمعیت دنیا جدی ترین مسئله ایست که بشر با آن روبروست و خواهد بود.

زندگی انسان با فراگیری زراعت و کشاورزی شکل جدیدی به خود گرفت و شخم زمین سرآغاز حرکتی نوین در استفاده مطلوب انسان از طبیعت بود ، اما هرچه زمان گذشت اشکال این نوع بهره برداری از زمین تغییر کرد به گونه ای که پس از انقلاب صنعتی به دلیل تنوع در محصولات کشاورزی و رشد تجهیزات و ادوات کشاورزی میزان برداشت از سطح زیر کشت به صورت چشمگیری افزایش یافت و در حال حاضر صادرات محصولات کشاورزی یکی از منابع درآمد ارزی کشورهای توسعه یافته محسوب می شود. به همین دلیل توسعه کمی و کیفی محصولات کشاورزی یکی از اهداف مهم دولت ها به حساب می آید.

بدون تردید کشور ما از این قاعده جهانی ، مستثنی نمی باشد ، ولی باید این اصل را  پذیرفت که اگر استراتژی مشخصی برای کشاورزی نداشته باشیم ، همچنان بار هزینه های سنگین بی برنامه گی دولت را باید مردم پرداخت کنند.

توانایی یک کشور در تولید مواد غذایی به عوامل زیادی بستگی دارد که شامل عوامل اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی است که همگی در برنامه ریزی کشاورزی ، انگیزه کشاورزان و کارآیی منابع تولید اثر قابل ملاحظه ای دارند. علاوه بر اینها عوامل بیولوژیکی و فیزیکی زیر که در واقع عامل اصلی تولید مواد غذایی هستند تأثیر دارند:

۱- منابع طبیعی موجود به خصوص آب و خاک

۲- تکنولوژی و ماشین آلات موجود و مدیریت صحیح دراستفاده از خاک ، حیوانات و نباتات

۳- ایجاد واریته های مناسب از نباتات مختلف

۴- تهیه و کاربرد کودها، حشره کش ها ، علف کش ها و آبیاری

جای تأسف است که زمین های قابل کشت دنیا به نسبت تراکم جمعیت بین ممالک تقسیم نشده است ، این مسئله، مشکلی برای کشورهای اروپایی و ممالک توسعه یافته آسیایی ایجاد نمی کند، زیرا آنها می توانند کمبود خود را از کشورهای دیگر خریداری کنند و فقط باید مسائل مربوط به حمل و نقل و معاملات بازرگانی را برطرف سازند.

در کشورهای در حال توسعه آسیا ، آفریقا و آمریکای لا تین وضعیت بحرانی تر است.در این ممالک سرعت افزایش جمعیت خیلی بیشتر از آهنگ افزایش تولید است ، به طوری که کشورهایی که تا اندک زمانی پیش ، از صادر کنندگان مواد غذایی بودند ، حالا مجبور به وارد کردن آن هستند. متأسفانه بسیاری از این کشورها فقیر و دارای رشد اقتصادی پایینی هستند ، به طوری که ارز کافی برای خرید کمبود احتیاجات غذایی در دسترس نیست.

تنها چاره این ممالک گرفتن کمک از کشورهای غنی تر و یا ازدیاد قدرت تولید کشاورزی خودشان است.

 تاریخچه کشاورزی

بزرگترین مسئله ای که بشر همیشه در طول تاریخ چند هزار ساله اش با آن روبرو بوده، قحطی و کمبود مواد غذائی است و به این دلیل در زمانهای قدیم، پایه و اساس اجتماعات را کشاورزی تشکیل می داده است.

یکی از اولین اجتماعات کشاورزی دنیا طبق تحقیق دانشمندان، در منطقه خاورمیانه و به احتمال غالب در گوشه شمال غربی آن، که شامل قسمتی از ایران، آسیای صغیر و شمال بین النهرین می گردد، به وجود آمد و این کار با پیدا کردن بوته گندم و جو وحشی و نیز کاشت آن شروع شد. باغ های ایران در دنیای قدیم از معروفیت خاصی برخوردار بوده است. از شواهد و قرائن چنین بر می آید که فلات ایران یکی از مراکز اجتماعات اولیه بوده است و در هزاره چهارم پیش از میلاد در جنوب غربی این سرزمین یعنی ایلام آنروز، خوزستان و لرستان و پشتکوه و جبال بختیاری امروز مرکزیتی وجود داشته است.

گفته می شود که ایران یکی از اولین کشورهای دنیاست که در آن کشاورزی و تمدن شروع شده و انسان اولیه برای نخستین بار در فلات ایران به کشت و زرع و پرورش دام دست زده است. دین زرتشت به کشاورزی اهمیت فراوان داده و در اوستا آمده است که سومین جایی که زمین شادمان ترین است، آنجاست که یکی از خداپرستان بیشترین غله را کشت کند و بیشترین گیاه و میوه را به کارد.

گزنفون از قول سقراط نقل کرده است که در عصر هخامنشیان باغ هایی در ایران وجود داشته که آنها را پردیس می نامیده اند و در آنها درختان از حیث ارتفاع مساوی و روی خطوط منظم کشت شده و به وسیله چرخ چاه های بزرگی که توسط گاو گردانده می شدند آبیاری می گشت.

دانش کشاورزی نزد اسلامیان از اهمیت والایی برخوردار بوده است. احداث باغ و درخت کاری در میان مسلمین گسترش داشته است از جمله می توان از نخلستان های مدینه یاد کرد.

با وجود قدمت رویش و پرورش گیاهان و درختان در فلات ایران، متأسفانه از پیشرفت هایی که در قرون اخیر ( از قرن ۱۶ به بعد ) در امر اصلاح نژاد و روش پرورش کشاورزی و  باغداری در دنیا وجود داشته، کشور ما بی خبر مانده است و در نتیجه ایران با داشتن شرایط اقلیمی مناسب نتوانسته است جای شایسته خود را از نظر اقتصادی در میان کشورهای تولید کننده فرآورده های کشاورزی، احراز نماید.

 نقش و اهمیت کشاورزی در جامعه

 

110,000 ریال – خرید

 تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پایان نامه اثر شوری و قلیائیت بر دینامیک ماده آلی و خصوصیات فیزیکی خاک‌های با کاربری مختلف
  • مقاله انگلیسی اثر عمق خاک روی پاسخ لرزه ای غیرارتجاعی سازه ها با ترجمه فارسی
  • مقاله روانگرایی در خاک ها
  • گزارش کارآموزی مرتع و آبخیزداری
  • تحقیق عوامل مؤثر بر مطلوبیت آب آبیاری
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۲۰ آذر , ۱۳۹۵
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایdjkalaa.irمحفوظ می باشد.