پایان نامه آفات و بیماری های مهم درخت بید


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

پایان نامه آفات و بیماری های مهم درخت بید مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۰۳  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود پایان نامه آفات و بیماری های مهم درخت بید نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

–   مقدمه    ۱
–   فصل اول – کلیات    ۲
–   اهداف کلینیک    ۴
–   آشنایی با امکانات و اجزای لازم برای کلینیک گیاهپزشکی    ۵
–   بررسی و تشخیص آفات و بیماریهای ارسال شده به آزمایشگاه    ۶
–   طرز جمع آوری نمونه و ارسال نمونه جهت تشخیص بیماری‌های گیاهپزشکی    ۶
–   مشخصات نمونه خوب    ۶
–   اصول جمع آوری گیاهان    ۹
–   تهیه اسلاید موقت میکروسکوپی    ۱۰
–   آشنایی با آزمایشگاه تشخیص آفت    ۱۲
–   طریقه سنجاق زدن به حشرات در کلینیک    ۱۴
–   اتاله کردن حشرات    ۱۸
–   جمع آوری لارو  حشرات    ۱۹
–   انتخاب درختان و درختچه‌های زینتی    ۲۱
–   تعریف درخت و درختچه    ۲۳
–   نکاتی که باید در موقع کاشت درختان رعایت کنیم    ۲۴
–   گروه بندی درختان از نظر تفاوت در سرعت رشد، ابعاد و بافت تاج    ۲۵
–   هرس درختان    ۲۶
–   برخی درختچه‌ها و درختان خیابانی    ۳۱
–   برخی از آفات مهم درختان فضای سبز    ۴۰
–   برخی بیماریهای مهم گیاهان زینتی فضای سبز    ۴۴
–   معرفی برخی علف‌های هرز موجود در فضای سبز و روش‌های کنترل آنها    ۵۱
–   روش‌های انتشار و گسترش علف‌های هرز در چمن    ۵۱
–   روش‌های جلوگیری از گسترش علف‌های هرز در چمن    ۵۱
–   کنترل علف‌های هرز قبل از کاشت چمن    ۵۲
–   کنترل‌های علف‌های هرز پس از کاشت چمن    ۵۲
–   انواع علف کش‌ها    ۵۴
–   لیست بیماری‌های مهم تهران و اطراف آن    ۵۷
–   لیست آفات مهم تهران و اطراف آن    ۵۸
–   لیست علف‌های هرز مهم تهران و اطراف آن    ۵۹
–   فصل دوم – گزارش کارآموزی    ۶۰
–   درخت بید و انواع آن    ۶۱
–   آفات مهم بید
–   شته بید    ۷۳
–   شته سیاه بید    ۷۵
–   شته خالدار بید    ۷۶
–   سپردار بید    ۷۷
–   سپردار سفید بید    ۷۸
–   کرم خاردار بید    ۷۹
–   کنه گالزای بید    ۸۱
–   لیسه بید    ۸۲
–   پروانه سفید بید    ۸۳
–   سنگ بید    ۸۵
–   سوسک شاخک بلند بید   ۸۶
–   سوسک برگخوار بید    ۸۸
–   زنبور گالزای برگ بید    ۹۰
–   بیماری‌های مهم بید
–   آنتراکنوز بید    ۹۲
–   زنگ بید    ۹۳
–   لکه سیاه بید    ۹۴
–   سفیدک برونی بید    ۹۶
–   منابع   ۹۸

منابع مورد استفاده

۱- مجتمع آموزش عالی پردیس ابوریحان- جزوه آفات و بیماری های گیاهی

۲- واحد علوم تحقیقات – جزوه آفات شهری و گیاهان زینتی و روشهای مبارزه با آنها

۳- معاونت فضای سبز-حفظ نباتات – جزوه سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران

۴- حوزه معاونت فضای سبز-مرکز آموزش گل و گیاه – جزوه نکاتی چند پیرامون نگهداری فضای سبز

۵- دکتر امانی-منوچهر – مقاله/ مرداد۱۳۸۳

۶- ادلین هربرت -ترجمه:مهندس نصری،مهندس علایی – کتاب درختان

۷- مهندس کریمی – کتاب فرهنگ رستنی ها

۸- جلد ۱ محصولات زراعی و باغی، سال ۸۳-۱۳۸۲- آمارنامه کشاورزی،

۹- بیماریهای گیاهی – مهندس عدالت.ع.۱۳۸۱٫

۱۰- دکتر بهداد ابراهیم- آفات و بیماری های درختان و درختچه های جنگلی و گیاهان زینتی ایران

مقدمه

اهمیت فضای سبز و جنگل برای انسان

بشر از روزی که در کره زمین زیست خود ا شروع کرد، شروع به استفاده از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع جهت تأمین نیازهای خود نمود بطوریکه از میوه، چوب، جهت تغذیه، سوخت . . . استفاده نمود. که با توجه به روند افزایش این مسئله نیز افزایش یافت.

بطوریکه در قرن ۱۸ و ۱۹ بسیاری  از کشورهای اروپایی و آفریقایی تا ۹۵% درآمد کشورشان از این طریق بدست می آید که باعث نابودی جنگلها و مراتع در بسیاری از این مناطق گردید.

الف- مشخصات اقلیمی

بعلت وسعت زیاد کشور و موقعیت خاص جغرافیایی آب و هوای مختلفی در نقاط مخلف کشور حکمفرما می باشد در تابستان هوا در فلات مرکزی ایران بسیار گرم می شود و از آنجایی که بسیاری از کوهها و مناطق اطراف شهرها بدون پوش گیانهای هستند و ساختمانها از آهن و بتون است بدن سبب گاهی دمای محیط به ۵۰ درجه سانتیگراد می رسد.

در منطقه جنوبی کشور بعلت بالا بودن رطوبت نسبی محیط گاهی وضع بخصوص برای افراد مسن و مریض خطرناک می شود بطوری که در مرداد ماده ۱۳۵۶ دمای محیط به ۵۰ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی محیط به ۹۵% رسید که باعث تلف شدن تعداد بسیاری از افراد گردید. در شمال ایران آب و هوا ملایم است و تابستانها بر عکس منطقه مرکزی زیاد گرم نمی شود.

ب- وضع خاک

با آنکه ایران کشوری وسیع است ولی فقط قسمتی از این خاک قبل استفاده و بهره برداری می باشد سطح وسیعی از مملکت را کوههای عظیم بدون پوشش گیاهی تشکیل می دهدو که از آن قسمت که قابل استفاده است بهره برداری اصلی به عمل نمی آید.

تقسیم بندی خاک برحسب وضعیت

مزارع و مناطق مسکونی مورد حمله طوفانهای سهمگین و شنهای روان گردید و باعث دگرگونی آب و هوا شد. که در سال ۱۸۲۵ میلادی دانشمندی بنام مورودوژنه کتابی تحت عنوان اثر فضای سبز و جنگل در آب و هوای یک منطقه تالیف نمود و برنده جایزه آگادمی بروکس شد.

انسان به ناگاه متوجه گردید که جنگل برای تولید چوب و پول نیست و متوجه شد از بین رفتن بیشتر جنگل خطری است جدی برای نابود فرهنگ و تمدن یک ملت، بررسیهای متعدد در زمینه تاثیرات جنگل در محیط زیست در قرن بیستم و بخصوص بعد از جنگ دوم اهمیت آن را بیشتر آشکار نمود، امروزه نقش و اهمیت جنگل برای بشر بخوبی مشخص گردیده که اهمیت معنوی جنگل به هیچ وجه کمتر از ارزش مادی آن نیست که در هنگام برنامه ریزی نباید این امر مهم را نادیده گرفت.

 

آشنایی با امکانات و اجزاء لازم برای یک کلینیک گیاهپزشکی

 یک واحد کلینیک گیاهپزشکی دارای یک ساختمان و یک مزرعه تحقیقاتی است که بخش های زیر در آن طراحی شده است :

۱)    دفترمدیریت : اتاق مدیر مسئول و دفتر برگزاری جلسات  می باشد .

۲)    بخش پذیرش : اولین قسمتی است که مراجعه کننده به آن وارد می شود و پذیرش می گردد .

۳)    آزمایشگاه ها : شامل سه آزمایشگاه آفات ،بیماری ها و علف های هرز است .در ادامه وسایل و امکانات هر آزمایشگاه را شرح می دهم .

۴)    اتاق مشاوره : مکانی برای ارائه توضیحات کارشناسی جهت کلیه فعالیت های کشاورزی به متقاضیان  است .

مزرعه ی تحقیقاتی : شامل گلخانه و مزرعه است که طرح های تحقیقاتی در آن اجرا می شود.

-بررسی و تشخیص آفات و بیماری های ارسال شده به آزمایشگاه ها :

نمونه ها آلوده ای را که توسط کشاورزان و یا کارشناسان از گیاهان و مکان های مختلف جمع آوری و به آزمایشگاه تحویل داده می شود ، در آزمایشگاه بررسی و تشخیص داده سپس نتیجه  به مدیریت یا کارشناس فنی آزمایشگاه اعلام می گردد . و ایشان توصیه های لازم برای کنترل آفت یا بیماری مورد نظر را به جواب آزمایش اضافه کرده و به متقاضی یا آورنده نمونه ارائه می نمایید  .

 

طرز جمع آوری نمونه و ارسال نمونه جهت تشخیص بیماری های گیاهی

برای تشخیص صحیح و دقیق بیماری گیاهی لازم است که نمونه تازه بوده و در یک کیسه پلاستیکی ودر داخل یک جبعه مقوای ارسال گردد. تا از له شدن آن جلوگیری شود . اگر نمونه ارسالی پژمرده ،پلاسیده ودرحال پوسیدگی باشد غالبا تشخیص صحیح بیماری ممکن نخواهد بود . وبعکس اگر نمونه تازه ودر حالت خوبی دریافت شود بیماری را سریعتر می توان شناسایی کرد.

مشخصات نمونه خوب

حدود نیمی از نمونه های گیاهی که برای شناسایی عامل بیماریزای آنها به کلینیک های گیاهی پزشکی ارسال می شوند به علت عدم آشنائی فرد یا افراد جمع آوری کننده در نحوه انتخاب نمونه با علایم مشخصه بیماری و عدم بسته بندی صحیح برای جلوگیری از خطر خشک شدن و خرد شدن قابل استفاده نمی باشد اگر فقط یک بخش از گیاه بیمار ارسال شود ممکن است علایم عمده بیماری را در بر نداشته باشد و باعث خطا در تشخیص صحیح عامل بیماری گردد البته این مساله در مورد قارچ های اسپوردار صادق نیست چون وجود اسپور حتی در نقطه ای از بافت میزبان برای شناسایی عامل بیماری کافی است .

در صورت امکان بهتر است که خود گیاه پزشک برای جمع آوری و کسب اطلا عاتی که در تشخیص عامل بیماری موثر می باشد به مزرعه برود در غیر این صورت مقتضی است که جمع آوری کننده نمونه به کلینیک آمده و اگر فرم مشخصات بیماری را قبلا پر نکرده ، انجام دهد و به سوالات و مطالبی که در تشخیص بیماری موثر می افتد ودر فرم گنجانده نشده نیز جواب دهد . یک نمونه ی خوب دارای مشخصات زیر است :

۱-نمونه بایستی شامل تمام مراحل رویشی پاتوژن باشد

۲-نمونه بایستی از بخش مورد حمله پاتوژن برداشته شود. اغلب اتفاق می افتد که علایم حاصله در برگ ها و یا سایر بخش ها مر بوط به پاتوژن در ریشه است تمام قسمت های گیاه از جمله ریشه ساقه و شاخه ها را برای هر نوع عارضه ای باید مورد بررسی قرار داد.

۳-برای تازه و شاداب ماندن ، نمونه را در یک کیسه پلاستیکی داخل یخدان نگهداری کنید . برگهای نازک و ساقه های گوشتی را اگر به مدت چند ساعت در صندلی عقب اتومبیل و در معرض حرارت و گرما قرار دهید معمولا دیگر قابل استفاده نخواهد بود .

۴-نمونه بایستی سریع به کلینیک برسد نه این که چند روزی در اداره پست باقی بماند.

۵-اگر در موقع رسیدن نمونه به کلینیک ، گیاه پزشک یا تکنسین حاضر نباشد بایستی نمونه را در سرد خانه یا یخچال نگهداری کرد که خراب نشود.

با راهنمائی مراجعین در طریقه انتخاب جمع آوری بسته بندی و پست کردن نمونه        می توانید .نمونه های دریافتی را بهبود بخشید تا تشخیص عوامل بیماری راحت تر صورت گیرد.

  -اصول جمع آوری گیاهان:

کسی که می خواهد نمونه گیری نماید باید مجهز به وسایلی مثل(چاقو-قیچی-کیسه پلاستیکی-کاغذ-ذره بین و… باشد)تا نمونه گیری او کامل و بدون هیچ نقصی باشد.

شخص نمونه گیر باید توجه داشته باشد که نمونه گیری از تمام قسمتهای گیاه به نحو احسن انجام گیرد.برای مثال یک نمونه گیاهی باید دارای سیستم ریشه،برگ،گل،ساقه در صورت وجود میوه یا بذر باشد.

با وسایلی که نمونه بردار در اختیار دارد باید کاملا دقت نماید که نمونه گیری را کامل انجام دهد مثلا در بیرون اوردن ریشه ها وسواس زیادی خرج دهد و سعی کند که این کار را به نحو احسن انجام دهد.بعد از اینکه نمونه گیری صورت گرفت.نمونه گیاهی را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار داده و روی یک برگ اطلاعاتی را از محل جمع اوری و تاریخ جمع اوری نوشته و در نهایت نام جمع اوری کننده را در ان یاداشت نماید.

بعد از جمع اوری نمونه ها،گیاهان باید سریعا پرس شوند،اگراین کار امکان پذیر نیست حداکثر تا ۲۴ ساعت می توان نمونه ها را در یخچال نگه داشت.اما بعد از این مدت سریعا گیاهان باید پرس شوند.

روش پرس گیاهان:در روش پرس کردن باید با دقت و ظرافت خاصی صورت گیرد. باید در این مرحله ریشه ها،برگها و حتی گلها را با اریش خاصی نشان دهیم.باید برگها را طوری فرم دهیم که هم روی برگ و هم زیر برگ در نمونه مشخص باشد.یا در مورد گلها طوری فرم دهیم که کاسبرگها،گلبرگها،پرچم ها و … کاملا مشخص باشد.نمونه ها را روی کاغذ جاذب رطوبت قرار دهیم و بعد از فرم دادن دقیق،روی ان را با کاغذ دیگر می پوشانیم(در صورت نبود کاغذ جاذب رطوبت می توان از کاغذ یا روزنامه باطله استفاده نمود.)بعد کاغذ ها را روی هم می چینیم و روی تخته پرس قرار می دهیم و رویش را تخته دیگر می گذاریم و با طناب محکم می بندیم.بعد از ۲۴ ساعت کاغذها را باید عوض کرد.زیرا رطوبت حاصل از گیاه باعث نغییر رنگ بافت گیاه می شود.(البته این موضوع در مورد روزنامه باطله بیشتر صادق است مخصوصا برای گونه های آبدار)

بعد از خشک و پرس شدن گیاه ان را روی مقوا می چسبانیم و اطلاعات زیر را به ان اضافه کرده که به شرح زیر می باشد.

۱-نام فارسی گیاه

۲-نام علمی گیاه

۳-نام تشخیص دهنده

۴-محل جمع آوری

۵-تاریخ جمع اوری

۶-نام جمع آوری کننده

بعد مقوا را داخل کاور قرار داده و ان را به صورت یک مجموعه کامل در می اوریم تا برای افرادی که مورد مطالعه قرار می دهند هیچ ابهامی پیشی نیاید.

– تهیه اسلاید موقت میکروسکپی:

تهیه اسلاید موقت به منظور بررسی سریع از نمونه های تازه با قراردادن بخش کوچکی از نمونه در قطره آب روی یک لام میکروسکپی به ابعاد ۵/۲-۵/۷ و گذاشتن یک لامل روی آن صورت می گیرد.

اگر بخش های هوائی قارچ یعنی کنیدی و کنیدیوفور موجود باشند به کمک یک سوزن تشریح مرطوب یا کاردک تشریح یا لبه یک تیغ می توان قطعه کوچکی از آن را به لام میکروسکپ منتقل کرد و با بررسی در زیر میکروسکپ تصویر خوبی از کنیدی و کنیدیوفور قارچ به دست آورد . از قارچهایی نظیر سفیدک های پودری  ، قارچ های ناقص ،سفیدک های داخلی ، سیاهک ها و زنگ ها می توان بدین طریق اسلاید میکروسکپی تهیه نمود.

اگر اسپورها بروی بالشتک مانند و برجسته به اندازه ته سنجاق یا کوچکتر و در وسط زخم یا محل آلودگی قرار داشته باشند. می توان به کمک یک سوزن مرطوب یا جسم نوک تیز دیگر اسپورهارا از محل آلودگی برداشت ولی کنیدیوفورها ممکن است به راحتی جدا نشوند.در چنین مواقعی بهتر است از محل آلودگی برش های نازکی تهیه شود .

اگر در بافت آلوده نقطه های کوچک و تیره رنگی ظاهره شود این نقطه ها ممکن است گردن و نوک یا دهانه اندام باروری کوزه مانند به نام کنید یا پریتس باشند . غالبا می توان این اعضا باروری را به کمک یک سوزن تشریح یا یک جسم نوک تیز از بافت میزبان جدا نمود و در قطره آبی بر روی لام میکروسکوپ قرار داده و با گذاشتن لامل یک اسلاید موقت تهیه نمود با فشار ملایم و یکنواخت روی لامل محتویات آنها ( کنیدها ،آسک ها،آسکوسپور ها ) خارج خواهند شد برای بررسی نحوه  قرار گرفتن این اندام ها در داخل بافت میزبان می توان از بافت آلوده برش عرضی خوبی تهیه نمود.

 نکته : برگرداندن اسپور با بافت خشک تغییر شکل یافته به حالت اولیه – موقعی که اسپورها و میسیلوم های دیواره نازک قارچ های نظیر سفیدک های  پودری خشک شوند شکل آنها تغییر کرده و مطالعه آنها مشکل می شود با قرار دادن چنین نمونه های در قطراتی از محلول ۱% هیدرات پتاسیم این اعضا تقریبا فرم و اندازه اولیه خود را باز می یابند . توجه داشته باشد که اگر محلول پتاس به عدسی های مالیده شد ، بلا فاصله عدسی ها را با آب بشوئید چون هیدرات پتاسیم خشک شده و باقی مانده بر روی عدسی ها باعث خط انداختن و تیره گی آنها می شود. که درنتیجه ، تصویر اجسام به و ضوح دیده نخواهد شد . در موقع تهیه اسلاید مواظب باشید که قطره پتاس آنقدر بزرگ نباشد که از زیر لامل خارج شود و اگر چنین شد مقدار اضافی خارج شده ،را به کمک یک قطعه کاغذ خشک کن بگیرد .

آشنایی با آزمایشگاه تشخیص آفات

الف )وسایل مورد نیاز یک آزمایشگاه تشخیص آفات:

۱-بینوکولردوچشمی با عدسی چشمیx  ۲۰ با چراغ سرخود و ترانسفورماتورهای توری برای تنظیم شدت نور

۲- میکروسکوپ دو چشمی با چهار عدسی شیئی با قدرت بزرگنمایی ۵-۱۰-۴۳-۹۵ برابر ( ۹۵ عدسی روغنی ) و عدسی چشمی با قدرت یا بزرگنمایی ۱۵ تا ۱۰ برابر با چراغ سرخود و ترانسفورماتور

۳- انکوباتور جهت نگهداری مراحل مختلف آفت یا پارزیت های آفات برای موارد تحقیقاتی

۴- لوازم مورد نیاز جهت نمونه گیری

۵- کلید های شناسایی حشرات و آفات دیگر از جمله کنه ها و منابع مورد نیاز

۶- جعبه های نگهداری نمونه های اتاله شده

۷- سکو های آزمایشگاه

 

طریقه سنجاق زدن به حشرات در کلینیک

بعضی از حشرات را می توان در مزرعه سنجاق نمود و آنها را در جعبه کلکسیون قرار داد و یا سنجاق را به چوب پنبه در لوله های اتصال داد.

چنانچه حشرات آنقدر ریز باشند که فردبردن سنجاق در بدنشان ممکن نباشد، می توان آنها را مستقیماً روی مقوا چسباند و به مقوا سنجاق زد. گاهی این حشرات را با سنجاق دوسر به ط.ل ۵/۱ سانتیمتر روی مقوا می چسبانند و یا در انتهای مقوای سه گوش قرار می دهند برای شروع کار می توان از سنجاقهای ته گرد معمولی استفاده نمود ولی طول این سنجاقها کم است و بعلاوه زود زنگ می زنند. سنجاقهای فولادی مخصوص نگهداری حشرات از نمره صفر تا هفت با ضخامتهاب مختلف وجود دارند که معمولاً برای سنجاق زدن به حشرات از آنها استفاده می کنند. بسیاری از حشرات را که جثه متوسطی داشته و طول آنها بین ۵/۰ تا ۳ سانتیمتر است می توان بدون گسترش بال سنجاق زد.

مگسها، زنبورها، ملخها، سنها و قاب بالا را می توان پس از جمع آوری و کشتن سنجاق زد. سنجاق را بطور عمود تز پشت به داخل بدن حشره فرو می کنند.

بفاصله یک سانتیمتر از سطح شکم حشره اتیکت مقوایی قرار می گیرد که با مرکب چین اطلاعات مربوط به محل و تاریخ جمع آوری و نام جمع آوری کننده روی آن نوشته می شود. مثلاً: در صورتی که جمع آوری کننده نام خانواده، جنس یا گونه حشره را می داند این اطلاعات بر اتیکت (برچسب) دیگری که بفاصله نیم سانتیمتر از اتیکت اول قرار می گیرد، نوشته می شود. برای آن که فاصله حشرات و اتیکتها بطور یک نواختی روی سنجاق قرار گیرند می توان از قطعه چوبی که مانند پله سه ارتفاع ۵/۲ و ۵/۱ و ۱ سانتیمتر دارد و یا سه سوراخ به ارتفاعات مزبور در یک قطعه چوبی تهیه شده باشد، استفاده نمود.

حشرات سنجاق خورده را می توان در هر نوع جعبه که کف آن پوشش نرمی از قبیل چوب پنبه، سلوفان و غیره باشد قرار داد. علاوه بر جعبه های ساخته شده تجارتی می توان از جعبه های سیگار یا شیرینی برای این منظور استفاده کرد در موزه های حشره شناسی از جعبه هایی به ابعاد ۳۰×۱۸ یا ۴۰×۱۸ و یا ۲۵×۸ سانتمیتر استفاده می کنند. گاهی برای آنکه شکل مراحل مختلف زندگی حشره یا خسارت آن را به اشیاء مختلف و گیاهان نشان دهند، آنها را در جعبه هایی که پوشش شیشه ای دارند قرار می دهند. درون جعبه های کلکسیون را می توان به قسمتهای مختلف تقسیم کرد. در هر قسمت خانواده یا ژانرهای یک راسته از حشرات را قرار می دهند. معمولاً گونه های مختلف حشرات هر خانواده پهلو به پهلو در روی یک خط افقی قرار می گیرند.

    اتاله کردن حشرات

برای آنکه نام خانواده سنجاقکها، ملخها، پروانگان و بسیاری از حشرات دیگر را بدانیم، کلیدهای شناسایی حشرات از طرز انشعاب رگبالهای انواع مختلف آ«ها استفاده می کند. از این رو هنگام سنجاق زدن این حشرات مخصوصاً پروانگان لازم است بال آنها را بصورت گستده خشک کرد. برای گستراندن بالها از اتالوار استفاده می کنند. اتالوار دو قطعه فیبر است که روی آن چوب پنبه یا سلوفان قرار دارد. قطعات فیبر روی پایه چوبی بطور مایل قرار می گیرند. فاصله بین این دو قطعه به شکل شیاری است که قسمت اصلی بدن حشره در داخل آن قرار می گیرد و بالها روی صفحه چوب پنبه گسترانده می شوند. عرض شیار ممکن است در یک طرف اتالوار کمتر و در طرف دیگر زیاد باشد تا بتوان بدنی حشراتی را که قطر آنها بین ۵ تا ۱۵ میلیمتر باشد در داخل شیار قرار داد. بعضی اوقات دو قطعه چوب پنبه را در روی پایه طوری نصب می کنند که فاصله آنها را می توان به یکدیگر تغییر داد و حشرات با جثه کوچک یا بزرگ را در داخل شیار جای داد.

معمولاً وقتی قسمت تنه پروانه داخل شیار اتالوار قرا می گیرد شاخکها و پاها بطور نامنظم هستند. برای گستراندن بالها از دو نوار کاغذ که بالها زیر آن قرار کی گیرند، استفاده می شود. سنجاقهای بعدی بترتیب شاخکها و پها را بطور منظمی مرتب می کند اتالوار را می توان بسادگی یا تعبیه شیاری روی سلوفان معمولی ساخت. در صورتی که براحتی نشود پاها و شاخک پروانه ها را روی اتالوار مرتب نمود بهتر است قسمت برجسته انتهای سنجاق را در داخل سوراخی که روی سلوفان تهیه شده قرار داد. به این ترتیب راحتتر می توان با قرار دادن نوار و به کمک سنجاق بالها و ضمائم بدن پروانه را منظم نمود.

می توان کلکسیونی از بال پروانه ها بصورت آلبوم تهیه نمود و برای شناسایی بال پولک داران یک منطقه به این آلبومها مراجعه کرد. روش تمیز کردن بال پروانگان و تهیه کلکسیون از آنها به این قرار است:

–           بالها یا قسمتهایی از بدن را که در کلید شناسایی پروانگان از آنها استفاده می شود بدقت جدا کنید.

–           مدت ۱۵ ثانیه بالها را در الکل ۹۵ درصد فرد کنید.

–           چند ثانیه هم آنها را در اسیدکلریدریک ده درصد بگذارید.

–           اکنون مدت چند دقیقه بالها را در آب ژاول بگذارید تا رنگ آنها از بین برود.

–           پولکها را با شست وشو از روی بال و ضمائم بدن پروانه جدا کنید.

–           بطور موقت بال و پولکها را روی کاغذی که قبلاً در آب خیس کرده اید، بگذارید تا چروک نخورند.

–           بمجردی که بالها خشک شدند آنها را به کمک پس با دقت بردارید.

–           کاغذ براق قسمت روئی پرمافیلم را بردارید و بالهل یا ضمایم بدن پروانه را روی آن بچسبانید. اتیکت مناسب را بطور واژگون بر روی پرمافیلم قرار دهید.

–           کاغذ براق روی قسمت چسبنده پرمافیلم را بجای خود بچسبانید. انگشت خود را از مرکز به اطراف بکشید تا دو ورق کاملاً بهم بچسبند، در صورتی که بال پروانه بزرگ باشد گاهی از غلتک برای این منظور استفاده می شود. حبابهای هوایی را می توان بعداً بین دو ورق پرمافیلم خارج نمود. به این ترتیب آلبوم جالبی از انواع بال پروانگان بصورت کتابچه تهیه می شود.

جمعآوری لارو حشرات

لاروها را می توان مستقیماً از روی شاخه و برگها گیاهان جمع آوری نمود. برخی از آنها  در داخل خاک، ساقه و یا میوه مخفی هستند. بهتر است ضمن آنکه تعدادی از لاروها را در الکل ۸۰ درجه جمع آوری می شوند، تعدادی نیز همراه با گیاهی که روی آن تغذیه می کنند، جمع آوری شوند. لاروهای مزبور را می توان در جعبه های پلاستیکی از روی در آن را برای تهویه هوا برداشته و پارچه ململ چسبانده اند، نگهداری نمود.

بتدریج که لاروها پوست اندازی کرده و بزرگتر می شوند، سنین مختلف لاروی را روی قطعه لازم شیشه ای با نخ می بندند و لام را در شیشه محتوی الکل قرار می دهند. شفیره و بعداً حشره بالغ این لارو نیز پرورش می یابد. لاروهای کوچکتر را می توان مستقیماً در لوله های آزمایشی که محتوی الکل یا فرومالین است، نگهداری کرد. می توان محتوای درونی بدن لاروها را، با قرار دادن آنها در بین دو ورقه کاغذ آب خشک کن و کشاندن جسم سنگین غلتک شکلی از قسمت سر به انتهای بدن، بطور آهسته خارج نمود. هوا به آهستگی با کمک لوله شیشه ای از انتهای بدن لارو دمیده می شود. وقتی پوست لارو حشره بطور طبیعی باد می شود آن را روی سیمی که چوب پنبه متصل است، می چسبانند. سنجاق و اتیکت مربوط به آن نصب می شود و در جعبه کلکسیون قرار می گیرد. بهتر است مدتی پوست دمیده شده لارو را در حرارت ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد قرار داد تا به همان صورت باقی بماند.

گرچه حشره ای شکل و بیولوژی مخصوص بخود را دارد ولی با عمومیت دادن مشخصات شکل ظاهری، تعدادی از آنها را در گروههای بزرگتری به نام جنسها، قبیله ها، خانواده ها و راسته های مختلف قرار داده اند.

فقط کارشناسان جزئیات طرز زندگی گونه های حشراتی را که سالها درباره زندگیشان تحقیق می کنند؛ می دانند. بهرحال از نظر محل زندگی شباهتهای عمومی بین گروههای حشرات وجودارد.

انتخاب درختان و درختچه های زینتی:

سالها پیش وقی صحبت از درختچه های زینتی به میان می آمد موضوع به چند گونه گیاهی محدود می شد و چندین بوته زینتی و به ژاپنی نام برده می شد امروزه این موضوع دامنه وسیعی پیدا کرده و در باغبانی و فضای سبز بخش مهمی را به خود اختصاص داده است، نباتاتی که سابقاً فراموش شده مجدداً تکثیر شده و تعداد آنها رو به افزونی است، همچنین تعداد زیادی گونه های زینتی همه ساله از نقاط مختلف دنیا به ایران وارد و تکثیر گردید این وسعت کشت و این سرعت در ازدیاد این دسته از گیاهان فقط مخصوص ایران نبود، بلکه در بیشتر نقاط دنیا چنین اتفاقی افتاد. مثلاً در آمریکا در سالهای ۱۹۷۰- ۱۹۷۵ تعداد نباتات زینتی زیاد شد و به دهها برابر رسید.

لزوم درختکاری و حفظ درخت که از زمانهای قدیم مورد توجه بوده در سالهای اخیر به صورت حادتر و جدی تری در آمده است. تعداد زیادی پارک احداث شده و درختکاری را به صورت وسیع اعمال گردیده که اینگونه عملیات بشدت ادامه دارد که علت چنین پیشرفتی را می توان صنعتی شدن کشورها تجمع مردم در شهرها و آْلودگی محیط جستجو کرد. خانک کلون در کتاب خود تحت عنوان Lard and Landscape در سال ۱۹۷۰ می نویسد که تغییر محیط زندگی طبیعی در بسیاری از تجمعات و مراکز شهری باعث بیماریهای روانی گردیده است. از مین رفتن مناظر طبیعی و عدم وجود فضای سبز به میزان کافی در تجمع شهری از دلایلی است که نامبرده در این کتاب ذکر نموده است. درخت کاری وسیع و افزایش فضای سبز در محیط شهری مطمئناً یکی از راههای آلودگی محیط هوا است که امروزه بزرگترین خطری است که سلامتی شهرها را تهدید می کند. بسیاری از گیاهان جهت پوشش خاک می باشد و از فرسایش خاک توسط باران جلوگیری می کند گاهگاه به عنوان بادشکن و فضای سبز به کار می رود و محیط خوبی را ایجاد می کند و متاسفانه کمبود آب در ایران عامل مهم درختکاری در ایران است. از گیاهانی نظیر تتاغ جهت جلوگیری از حرکت شنهای روان و از گونه های مختلف آتریپلکس به عنوان فضای سبز و گونه های دائمی Poteliam جهت پوشش خاک بکار رفته اند کاشت چمن آفریقایی Cyodom نسبت به چمنهای دیگر به گرما و خشکی مقاومتر است توصیه شده است. در سالهای آینده بایستی از این گیاهان استفاده بیشتری کرد و سعی گردد گیاهان بومی که مقاومت بیشتری به عوامل نامساعد محیط دارند را به کار ببرید. بهرحال درباره بسیاری از گیاهان بحث شده است. از این گیاهان بیشتر جهت کاشت در اطراف خیابانها، پارکها، ساختمانها و غیره استفاده می گردد. و معمولاً انتخاب آنان بر اساس فاکتورهای زیر صورت می گیرد: ۱- چند فصله بودن ۲- رنگین بودن پوسته تنه و شاخه ۳- دارا بودن میوه های رنگین

۱-چند فصله بودن:عاملی که در انتخاب گیاهان مطرح می باشد. بسیاری از گیاهان زینتی در بعضی از فصول جنبه زینتی دارند و در حالی که می توان گیاهان را پیدا کرد که چند فصله باشند بعنوان مثال یاس خوشه ای را با کلروترویا مقایسه کرد.

یاس خوشه ای فقط اوایل بهار که فصل گل آن است زیل است در حالی که کلروتریا یا برگهای بنفش برنزه فقط در اواخر فصل بهار همانند افرای سرخ به باغ زینت می دهد.

۲-رنگین بودن پوسته تنه و شاخه: این عامل نیز باعث زینت بخشیدن در فضای سبز می گردد که بعنوان مثال می توان از رنگ شاخه ها در درختچه زغال اخته که در زمستان به رنگ قرمز می باشد و یا پوست درخت توس که به رنگ سفید می باشد زیبایی خاصی را در فضای سبز ایجاد می کند و یا پوست برنزه در بعضی از واریته های گیلاسی می تواند جنبه زینت داشته باشد، سومین عامل تغییر رنگ در برگها که عامل دیگری است بعنوان مثال رنگ برگهای درخت عنبر سائل که در فصل پاییز زیبایی خاص دار، همچنین درخت ژانکو که با برگهایی الوان که در فصل پاییز و یا درخت انجیری که برگهای آن در پاییز به رنگ زرد متمایل به نارنجی در اواخر فصل پاییز باعث زینت پارکها می گردد.

۳-دارا بودن میوه های رنگین: در بعضی مواقع بعلت داشتن میوه رنگی انتخاب می شوند، مانند: میوه های رنگین در گونه های پیرخشت و پیروکانتا تا اواخر زمستان بر روی درخت باقی مانده و جلب توجه می کنند، عامل بعدی اندازه و فرم نهایی درخت و درختچه خود عاملی محسوب می شود که با توجه به خصوصیات محل مورد کاشت نوع خاصی از نظر ارتفاع و اندازه نهایی آن کاشته می شود.

 

تعریف درخت و درختچه:

 

100,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.