مقاله خلاصه ای در مورد انواع شمع ها


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله خلاصه ای در مورد انواع شمع ها مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۷۰  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله خلاصه ای در مورد انواع شمع ها نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست مطالب

مقدمه   ۱
خلاصه ای در مورد انواع شمع ها   ۲
شمع های فولادی:   ۳
شمع های بتنی   ۳
شمعهای چوبی   ۴
شمعهای مرکب (مختلط)   ۵
شمع اتکایی   ۵
شمع تراکمی   ۷
شمع های بتنی لوله ای پیش تنیده   ۱۴
روش ساخت شمع های بتنی لوله ای پیش تنیده:   ۱۴
ساخت قفسه آرماتور:   ۱۵
تمیز کردن قالبها :   ۱۶
قراردادن قفسه آرماتور در نیمه قالب :   ۱۶
بتن ریزی :   ۱۷
اتصال دو نیمه قالب به یکدیگر :   ۱۷
کشش آرماتورهای پیش تنیدگی:   ۱۸
چرخاندن قالب :   ۱۸
عمل آوری با بخار :   ۱۹
باز کردن قالبها و بیرون آوردن شمع :   ۱۹
شماره گذاری شمع ها   ۱۹
عمل آوری اتوکلاو:   ۱۹
انبارکردن و حمل   ۲۰
مقاومت بالای بتن   ۲۰
پیش تنیدگی :   ۲۱
تولید به روش گریز از مرکز :   ۲۲
نفوذ ناپذیری:   ۲۲
وزن کم:   ۲۳
کنترل دقیق ساخت و تضمین کیفیت:   ۲۳
امکان وصله آسان و سریع:   ۲۴
مقاومت فشاری و کششی بتن:   ۲۴
تسلیح:   ۲۵
قالب بندی و بتن ریزی :   ۲۶
نفوذ پذیری:   ۲۷
وزن:   ۲۸
کنترل دقیق ساخت و تضمین کیفیت:   ۲۸
حمل ونقل:   ۲۹
سهولت، سرعت و هزینه اجرا:   ۳۰
دوام و پایائی:   ۳۰
مقایسه فنی شمع های بتنی لوله ای با شمع های فولادی:   ۳۱
شمع های CFA   ۳۲
مراحل اجرای شمع CFA  :   ۳۲
نوع زمین مناسب   ۳۳
مزایا   ۳۴
معایب   ۳۴
استقرار دستگاه حفاری   ۳۴
عملیات اجرای شمع به روش CFA   ۳۵
مشخصات بتن مصرفی   ۳۷
نحوه بتن ریزی:   ۳۷
تخلیه خاک روی پره های اوگر :   ۳۸
تخریب بتن اضافی   ۴۰
میکرو پایل   ۴۱
معرفی اجمالی میکروپایل   ۴۱
تاریخچه   ۴۲
دامنه کاربرد   ۴۳
پی سازی های جدید وموجود   ۴۶
روش اجرای میکروپایل   ۴۹
۱. حفاری   ۴۹
۲. لوله‌کوبی   ۴۹
۳. تزریق   ۵۰
۴. تسلیح و نصب فلنج   ۵۴
>>> آزمایشهای مورد نیاز برای تدقیق فرضیات طراحی   ۵۴
»» مروری بر مبانی محاسباتی میکروپایل   ۵۶
»» مقایسه با سایر روشهای بهسازی خاک   ۵۸
نتیجه گیری :   ۶۳
منابع :   ۶۵

مقدمه

در سال ۱۹۵۰ یک پیمانکار ایتالیایی بود که شمع را در ایتالیا برای اولین بار وارد حیطه ساخت و ساز سازه های آسیب دیده از جنگ جهانی دوم کرد . با گذشت زمان در سال ۱۹۶۲ در انگلستان ، از این سازه خاکی برای تحکیم پی ساختمان های باستانی استفاده شد . سه سال بعد یعنی در سال ۱۹۶۵ از شمع برای تحکیم خاک سیستم های حمل و نقل زیر سطحی آلمان استفاده شد . تا سال ۱۹۸۰ این تکنولوژی مورد استقبال مهندسان آمریکایی قرار نگرفته بود ، اما از آن سال به بعد استفاده از شمع در آمریکا رواج یافت . نهایتا اولین راهنمای طراحی و اجرای شمع توسط FHWA  ارائه شد .

طراحی شمع ها هم جنبه های هنری دارد و هم جنبه های علمی. هنر طراحی در انتخاب مناسب ترین نوع شمع و روش نصب آن با توجه به شرایط بار گذاری و ساختگاهی است. جنبه های علمی طراحی شمع به پیش بینی و تخمین درست عملکرد شمع مستقر در خاک در حین نصب و بار گذاری دوران بهره برداری کمک می کند. این عملکرد بطور مؤثر بستگی به روش نصب شمع بستگی داشته و به تنهایی نمی تواند توسط خصوصیات فیزیکی شمع و مشخصات خاک دست نخورده پیش بینی شود. دانستن انواع شمع ها و روش های ساخت و نصب شالوده های شمعی مستلزم فهم علمی رفتار آنهاست .

به طور کلی در زمین هایی که خیلی سست بوده و به هیچ وجه قدرت تحمل بار ساختمان را نداشته باشد مانند خاک های دستی و یا زمین های ماسه ای و یا در محل هایی که زمین بکر در عمق های زیاد قرار داشته و برداشتن کلیه خاک های سطحی مقرون به صرفه نباشد از طریق شمع کوبی بار ساختمان را به زمین بکر منتقل می نماید .

خلاصه ای در مورد انواع شمع ها

شمع ها بر حسب مصالحی که از آن ساخته می شوند ، دارای انواع زیر هستند
-۱شمع های فولادی

-۲شمع های بتنی

-۳شمع های چوبی

-۴شمع های مرکب

شمع های فولادی:

انواع معمول شمع های فولادی ، شمع های لوله ای و شمع های می باشند . شمع های لوله ای نیز در دو حالت انتهای بسته و انتهای باز به زمین کوبیده می شوند . هر چند که از تیرآهن های و بال پهن نیز می توان برای شمع کوبی استفاده کرد ، لیکن تیرآهن ها با نیمرخ به علت مساوی بودن ضخامت بال و جان معمولا ترجیح داده می شوند . در نیم رخ های بال پهن و نیم رخ های ، ضخامت جان معمولا کوچکتر از ضخامت بال می باشد . در خیلی از حالات ، شمع های لوله ای بعد از کوبیده شدن با بتن پر می شوند .

شمع های بتنی

در عمل ، شمع های بتنی به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند:

الف)شمع های پیش ساخته

ب) شمع های در جاریز

شمع های پیش ساخته را می توان با استفاده از میلگرد های معمولی ساخت . مقطع آنها به صورت مربع یا هشت ضلعی است . میلگرد ها به منظور مقاوم نمودن شمع در مقابل خمش تولید شده در هنگام حمل و نقل ، بلند کردن و اعمال نیروی جانبی به شمع و همچنین افزایش مقاومت فشاری ، مورد استفاده قرار می گیرند . شمع های پیش ساخته در طول مورد نظر ساخته شده و تحت شرایط مرطوب به عمل می آیند تا به مقاومت مورد نظر برسند . پس از آن به محل کوبیدن حمل می شوند . شمع های پیش ساخته را می توان با استفاده از کابل های پیش تنیدگی پر مقاومت ، به صورت پیش تنیده در آورد . شمع های بتنی در جاریز بدین صورت اجرا می شوند که ابتدا چاهی در زمین به وسیله دست یا ماشین حفر می شود و سپس قفس آرماتور ها درون چاه قرار داده شده و داخل آن با بتن پر می شود . امروزه شمع های درجا به روش ها و انواع مختلف اجرا می شوند و اکثر آنها در انحصار شرکت خاصی که ابداع کننده اولیه آنها می باشد ، قرار دارند .

شمع های درجاریز در دو گروه اصلی جای می گیرند:

الف) با غلاف

 ب) بدون غلاف

شمعهای چوبی

شمعهای چوبی تنه های درخت های سالم،صاف و بلند می باشندکه شاخ وبرگ ان زرد شده و سطح آن پساز کندن پوست،به دقت تراشیده شده است. حداکثر طول اغلب شمع های چوبی بین ۱۰ تا ۲۰ متر میباشد.چوبی که از آن به عنوان شمع استفاده می شود باید مستقیم،بدون درز و ترک و سالم باشد.

شمعهای مرکب (مختلط)

در شمعهای مرکب،قسمتهای فوقانی و تحتانی شمع از دو مصالح مختلف ساخته می شوند. به عنوان مثال شمعهای مرکب ممکن است از فولاد و بتن و یا چوب و بتن ساخته شوند. شمعهای مختلط فولاد و بتن مرکب از قسمت تحتانی فولاد و قسمت فوقانی بتن درجا می باشند.این نوع شمع وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که طول شمع لازم برای تأمین ظرفیت باربری از ظرفیت شمع بتنی در جای ساده استفاده کند. شمعهای مختلط چوب و بتن دارای قسمت تحتانی چوبی می باشند که به طور دائم در سفره ی آب زیرزمینی قرار دارد و قسمت فوقانی آنها از بتن است.در هر صورت ایجاد وصله در محل تلاقی دو مصالح مشکل بوده و به همین علت است که شمعهای مختلط دارای کاربرد وسیعی نمی باشند.

شمع اتکایی

اگر بستر سنگی و یا لایه ی شبیه سنگ خیلی متراکم درعمق منطقی قرار داشته باشد،شمع را می توان تا آن لایه ادامه داد در این حالت ظرفیت باربری شمع کاملاً بستگی به ظرفیت باربری بستر سنگی در مقابل نوک شمع خواهد داشت. به همین علت به این شمعها،اتکایی می گویند. در چنین حالتی با توجه به معلوم بودن عمق بستر سنگی از روی گمانه های حفر شده،تعیین طول شمع کار چندان مشکلی نخواهد بود.اگر به عوض بستر سنگی،یک لایه ی سخت و نسبتاً متراکم درعمق منطقی قرار داشته باشد،شمع را می توان چند متر در لایه سخت ادامه دارد

شمع اصطکاکی

در صورتی که عمق بستر سنگی یا لایه ی شبیه به سنگ زیاد باشد،طول لازم برای شمع اتکایی غیراقتصادی خواهد شد.در چنین شرایطی شمع به عمق مناسبی در لایه ی نرم فوقانی بدون اینکه به لایه ی سخت برسد،کوبیده می شود.انتخاب نام اصطکاکی برای این شمعها،ازآنجا ناشی می شود که اکثر مقاومت آنها به وسیله ی اصطکاک جدار تأمین می شود.البته این اسم بعضی مواقع می تواند گمراه کننده باشد،زیرا مقاومت شمعهایی که در لایه ی رسی کوبیده می شوند،بستگی به چسبندگی بین جدار شمع و رس دارد.

طول لازم برای شمع اصطکاکی بستگی به مقاومت برشی خاک،بار وارده،و اندازه ی شمع دارد.برای تعیین طول لازم شمع،احتیاج به درک خوبی از اندرکنش خاک – شمع، قضاوت مهندسی،و تجربه است.

شمع تراکمی

در بعضی موارد خاص،شمعها بدین منظور در لایه های دانه ای کوبیده می شوند که تراکم خوبی در لایه ی سطحی خاک به وجود آید.این شمعها به شمعهای تراکمی موسوم هستند.

طول شمعهای تراکمی به عوامل زیر بستگی دارد:

الف: تراکم نسبی خاک قبل از تراکم

ب: تراکم نسبی مورد نیاز بعد از تراکم

پ: عمق لازم برای تراکم

شمعهای تراکمی معمولاً کوتاه هستند،لیکن برای تعیین طول مناسبی برای آنها،بعضی آزمایشهای صحرایی لازم است.

بر اساس استاندارد BS 8004 بریتانیا شمع ها به گروه های زیرطبقه بندی می شوند:

الف- «شمع های با تغییر مکان بزرگ» که هنگام نصب و رانش درون زمین، تغییر مکان زیادی در خاک ایجاد می کنند. این شمع ها معمولاً دارای مقاطع توپر و یا تو خالی ته بسته می باشند که با شیوه کوبشی یا جک زدن به درون خاک رانده می شوند. شمع های کوبیدنی با تغییر مکان های بزرگ شامل موارد زیر هستند:

– چوبی با مقاطع دایره ای یا مربعی، یکسره یا با اتصالات وصل شده

–         بتنی پیش ساخته شده با مقاطع تو پر یا توخالی

–         پیش تنیده با مقاطع تو پر یا توخالی

–         لوله فولادی ته بسته

–         جعبه ای فولادی ته بسته

–         لوله ای باریک شونده

–         لوله ای فولادی ته بسته و رانده شده با جک

–         استوانه ای بتنی توپر، پیش ساخته و قطور رانده شده با جک

ب- شمع های«کوبیدنی- ریختنی با تغییر مکان های بزرگ» نیز موارد زیر را شامل می

شوند:

– لوله های فولادی کوبیده شده و بعد از بتن ریزی یا بتدریج بیرون کشیده

 می شوند.

– پوسته های بتنی پیش ساخته که با بتن پر می شوند.

 – پوسته های فولادی جدار نازک که داخل خاک کوبیده شده سپس با بتن پر می شوند.

پ- شمع های با جابجایی کم

اینگونه شمع ها نیز بصورت کوبشی یا با جک درون زمین نصب می شوند و لیکن دارای سطح مقطع نسبتاً کوچکی هستند. مثالهایی از این نوع عبارتند از مقاطع فولادی H یا I شکل، لوله ها یا جعبه های فولادی ته باز که در حین نصب، خاک وارد قسمت های حفره ای مقطع می شود. اگر در حین کوبش این شمع ها درون زمین، توده خاک در حوالی نوک شمع تشکیل و قفل شود بطوریکه مانع نفوذ ستون خاک به درون حفرات مقطع شود شمع از نوع با جابجایی زیاد محسوب می شود.

«شمع های با جابجایی کم» شامل انواع زیر هستند:

– بتنی پیش ساخته با مقاطع لوله ای ته باز کوبشی با ضربه

– بتنی پیش تنیده با مقاطع لوله ای ته باز کوبشی با ضربه

– مقاطع فولادی H شکل

– مقاطع فلزی لوله ای ته باز کوبشی که در صورت ضرورت خاک وارد شده درون لوله تخلیه می شوند.

ت- «شمع های بدون جابجایی» یا «شمع های جایگزینی»

برای نصب این نوع شمع ها نخست حفره محل شمع با روش های حفاری مناسب حفاری شده و درون آن بتن ریزی می شود. بتن ممکن است درون غلاف ریخته شود و یا بدون غلاف بتن ریزی انجام شود. غلاف ممکن ست با پیشرفت بتن ریزی بیرون کشیده شود. در بعضی موارد ممکن است شمع های آماده چوبی، بتنی یا فولادی درون حفره قرار داده شود.

شمع های بدون جابجایی یا «شمع های جایگزینی» شامل انواع زیر می شوند:

– حفر چاهک توسط روشهای متد دورانی، چنگک، بالابر هوایی و پر کردن آن بتن(در جاریز(

– حفر چاهک با روشهای فوق و قرار دادن لوله و پر کردن آن با بتن در صورت لزوم

– حفر چاهک و قرار دادن قطعات پیش ساخته بتنی درون آن

– تزریق ملات سیمان یا بتن درون چاهک

– مقاطع فولادی قرار داده شده درون چاهک

– حفر چاهک و قرار دادن لوله فولادی بطور همزمان

شمع کوب ها جزء ماشین های سقوط وزنه می باشند مثل شمعکوب و تخماق کوب. تخماق وزنه سنگینی است که توسط یک جرثقیل بالا برده می شود و سپس یا به صورت نوسانی و یا به صورت سقوط آزاد به منطقه مورد نظر برخورد می کند. از تخماق برای شکستن سطح جاده ها و انهدام ابنیه و امثال اینها استفاده می شود.

شمعکوب های ساده هم از چنین اصلی برای کوبیدن شمعها استفاده می کنند. چکش شمعکوب بالا برده می شود و سپس بر روی کلاهک شمع انداخته می شود و این عمل باعث فرو رفتن شمع در خاک می گردد.

شمعکوب علاوه بر تیر اصلی جرثقیل، تشکیل شده از صفحات مخصوص فوقانی که برای اتصال لوله هادی وزنه به انتهای تیر اصلی جرثقیل به کار می رود.در شمع کوب ، لوله هادی برای تعیین امتداد بالا بردن و سقوط وزنه و همچنین کمک در حفظ راستای صحیح شمع در هنگام کوبیدن به کار می رود. این لوله به بدنه ماشین به توسط تیرهای افقی متصل است.

برای ازدیاد سرعت شمع کوبی، انواع متعددی موجودند که در آنها وزنه به وسیله موتور حرکت می کند. این نوع شمعکوبها عبارتند از شمعکوب هیدرولیکی، شمع کوب هوای فشرده، شمع کوب بخاری، دیزل و لرزه ای. در این نوع شمعکوبها، جرثقیل برای نگهداشتن صفحات هادی وزنه و نگهداشتن شمع و وزنه، در محل به کار می رود.

شمعکوب های بخاری و هوای فشرده تک عملی از نیروی مایع برای بالا بردن وزنه استفاده می کنند. سپس وزنه به طور آزاد بر روی شمع سقوط می کند. شمعکوبهای بخاری و هوای فشرده دیفرانسیلی از فشار مایع برای بالا بردن وزنه و پایین آوردن آن با فشار استفاده می کنند.

شمعکوب دیزلی به صورت یک موتور دیزل با پیستون آزاد کار می کند. وقتی پیستون در استوانه فرود می آید، هوای زیر آن فشرده شده و در ضمن گازوئیل وارد محوطه می شود. عمل احتراق هنگامی صورت می گیرد که فشار و دمای انتهای استوانه برای شروع احتراق مناسب باشد. وقتی انفجار صورت می گیرد، وزنه به سمت کلاهک شمع پرتاب می شود و در همان زمان پیستون برای شروع سیکل جدید بالا می رود.

شمع کوبهای لرزه ای و صوتی از نوسان کننده های مخصوص جهت ایجاد ویبراسیون و اعمال فشار قائم بر روی شمع استفاده می کنند. شمع در اثر وزن وزنه و شمع، در زمینی که بر اثر ویبراسیون شل شده است فرو می رود. وزنه های صوتی معمولاً از یک ویبراسیون زیاد نزدیک به فرکانس رزونانس سیستم خاک استفاده می کنند، ولی ویبراسیون شمع کوبهای لرزه ای معمولاً کمتر از شمع کوب صوتی است.

در ادامه کار بنده قصد دارم در مورد سه نوع شمع کوبی کاملا مدرن به نام شمع های بتنی لوله ای پیش تنیده و شمع کوبی CFA از خانواده شمع بتنی درجا و همچنین شمع کوبی میکروپایل و  با توضیحات لازم در مورد روش کار و اجرا و روش طراحی آنها بحث خود را پیش بگیرم .

شمع های بتنی لوله ای پیش تنیده

 

60,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.