تحقیق خیار گلخانه ای


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

تحقیق خیار گلخانه ای مربوطه  به صورت فایل ورد و قابل ویرایش می باشد و داری ۸۰  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود تحقیق خیار گلخانه ای نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

۱-۱                تاریخچه :

با وجود سابقه طولانی که کاشت خیار در هوای آزاد (مزرعه) دارد، پژوهش خیار گلخانه ای به منظور تولید و عرضه طولانی تر خیار تازه، از قرن هجدهم میلادی در اروپا مورد توجه قرارگرفت. بسیاری از محققان مرکز پیدایش خیار را هندوستان می دانند زیرا در دامنه های هیمالیا گیاهی به نام  Cucumis hardwickii  می روید که میوه هایی ریز و تلخ دارد. خیار در گذشته های دور از طریق مصر به مناطق حاشیه دریای مدیترانه و از آنجا به اروپا آورده شده است. اما پیدایش خیار گلخانه ای به این نحو بود که برای اولین بار در قرن هجدهم خیارهای جدیدی از مناطق جنگلی و گرم و مرطوب هندوستان وارد انگلستان وارد گردید که با خیارهای موجود در اروپا تا آن زمان تفاوت زیادی داشت و در شرایط اروپا فقط در گلخانه قادر به رشد و نمو بودند. بعدها به اصلاح نژاد، انواع جدیدتری به نام خیار گلخانه ای به وجود آمد که از نظر مرفولوژیکی و خواسته های آب و هوایی کاملاً از خیارهای معمولی متمایز و مشخص می باشند. این خیارها ماده زا و بی تخم بوده (پارتنو کارپ) و دارای پوستی خوراکی می باشند.

  اینک نه تنها در اروپا، بلکه در تمام جهان این ارقام در شرایط گلخانه ای کشت شده و با استقبال چشمگیری نیز توأم بوده است، بطوریکه اکنون بخش مهمی از تولید خیار را به خود اختصاص داده است. با استفاده از گلخانه می توان خیار تازه و مرغوب و خارج از فصل و آن هم، هنگامی که هوای آزاد برای تولید این محصول مناسب نیست پرورش داده و با قیمت خوبی به بازار عرضه نمود.

۲-۱ واریته های مناسب خیار گلخانه ای :  

فعالیتهای وسیع تحقیقاتی در زمینه بدست آوردن خصوصیات بهینه در میوه خیار، منجر به پیدایش ارقامی خاص گردیده است که به نام خیارهای بی تخم (Parthenocarpic)  معروف می باشند. در این واریته ها گلهای ماده بدون تلقیح بارور شده و محصول می دهند و شکل، رنگ و سایر خصوصیات محصول حاصله، دارای کیفیت بالایی می باشند.

بوته خیار گلخانه ای به جای اینکه در سطح زمین رشد کند، به طور عمودی هدایت می شود و در نتیجه میوه خیار به علت عدم برخورد با سنگ و خاک و غیره و صافتر و مرغوبتر می گردد. در عین حال با کنترل دقیق شرایط محیطی از قبیل حرارت و رطوبت و کود و … بوته خیار دائماً در بهترین شرایط تولید نگه داشته می شود و عملکرد بالایی می رود، از طرف دیگر بذور جدید فوق العاده پر محصول و مرغوب است، به همین جهت در صورت  رعایت نکات فنی می توان در هر دوره بهره برداری، حدود ۲۰ کیلوگرم خیار مرغوب از هر متر مربع گلخانه برداشت نمود که بیش از ۵ برابر محصول متوسط خیار در هوای آزاد  است.

۳-۱ مشخصات گیاه شناسی :

خیار گیاهی است علفی و یکساله، با ساقه ای خزنده و پوشیده از تارهای سفت و خشن و برگهای بزرگ، که این ساقه در بعضی قسمتها دارای پیچک نیز می باشد. دارای ۷ جفت کروموزوم می باشد. میوه Pepo (نوعی سته) است (نوعی میوه ناشکوفا که پریکارپ آن کاملاً گوشت آلود و آب دار است مانند انگور) و داخل میوه نیز سه حجره قرار دارد. در ابتدای رشد، سطح میوه خاردار می باشد که با رسیدن میوه سطح آن نیز صاف و بدون پرز می گردد. گلها به رنگ زرد و بزرگ بوده و نرها و ماده ها جداگانه روی یک پایه قرار دارند (Monoecious). از محور برگها ساقه های فرعی رشد می کند و ارتفاع بوته اصلی به چند متر می رسد که توسط پیچکها به قیم و یا بوته های مجاور می پیچد. رشد ریشه در مقایسه با قسمت هوایی گیاه ضعیف تر و در شرایط گلخانه ای به نسبت ۱ به ۱۰۰ می باشد. ریشه ها نیز در قسمت های قابل

تهویه سطح خاک رشد و انتشار می یابند.

در خیارهای پارتنو کارپ سعی شده با به نژادی تعداد گلهای نر را به سوده گلهای ماده کم نمایند، زیرا حذف گلهای نر باعث می شود که از تشکیل میوه هایی با تخم که ظاهری گرز مانند دارند، جلوگیری شود (حالت گرزی خیارها مربوط به تجمع دانه در انتهای میوه می باشد که در اثر آن انتهای میوه کمی کلفت تر می گردد). عمر گیاه در ریزش گل تأثیر دارد، برای همین هرچه به پایاین کشت نزدیک می شویم که در بخش مربوط به آن اشاره خواهد شد. گلهای نر بر روی یک ساقه کوچک و گلهای ماده، مستقیماً بر روی یک خیار کوچک قرار می گیرند.

منابع :

۱-   اسماعیلی، مرتضی و آزمایش فرد، پروانه و میر کریمی، اسدالله. ۱۳۷۲ – حشره شناسی کشاورزی. انتشارات دانشگاه تهران.

۲-   اعتباریان، حسن رضا. ۱۳۷۶ – بیماریهای سبزی  و صیفی و روشهای مبارزه با آنها. انتشارات دانشگاه تهران.

۳-   افتخار زاده مراغی، محمد صادق. ۱۳۷۸ – سبزیکاری عمومی و خصوصی (پلی کپی). انتشارات دانشکده کشاورزی مراغه.

۴-      ایران نژاد، حمید. ۱۳۷۱- نگهداری و ذخیره سازی انواع میوه و سبزی. انتشارات آوای نو.

۵-      پاک فطرت، محمد مهدی. ۱۳۷۱- خود آموز مصور باغبانی (ترجمه). انتشارات ایران زمین.

۶-      پرورش خیار گلخانه ای (پلی کپی) انتشارات شرکت فلات.

۷-      پیوست، غلامعلی. ۱۳۷۷- سبزیکاری.

۸-   پیوست، غلامعلی. ۱۳۷۵- سبزیکاری زیر پوشش پلاستیک (ترجمه). چاپ دوم. انتشارات دانشگاه گیلان.

۹-      حجازی، یوسف. ۱۳۶۳- پرورش گوجه فرنگی در گلخانه.

۱۰- حریری، محمد. ۱۳۶۶- تولید و پرورش گیاهان زینتی (ترجمه). انتشارات عمیدی.

۱۱- حسن زاده، حسن. ۱۳۷۳- پرورش سبزی در باغ و خانه.

۱۲- خاقانی، بهمن. راهنمای کشت گلخانه ای سبزی و صیفیجات در زیر تونلهای پلاستیکی. انتشارات شرکت بهتا.

۱۳- خردمند، فرخشاد (شدی). ۱۳۶۵٫ کشاورزی از سیر تا پیاز (ترجمه). چاپخانه فاروس تران.

۱۴- خصوصی، محمد و بهرامی، مسعود. تغذیه نبات و آبیاری قطره ای و آبکشت (پلی کپی). انتشارات گیاه.

۱۵- خشخوی، مرتضی. ۱۳۷۵٫ ازدیاد نباتی – مبانی و روش ها. (ترجمه). جلد اول. چاپ سوم. انتشارات دانشگاه شیراز.

۱۶- خوشخوی، مرتضی و شیبانی، بیژن و روحانی، ایرج و تفضلی، عنایت الله. ۱۳۷۱٫ اصول باغبانی. انتشارات دانشگاه شیراز.

۱۷- رادنیا، حسین.۱۳۶۹- کمبود مواد غذایی در نباتات زراعی و درختان میوه و سبزیجات (ترجمه). انتشارات سازمان ترویج کشاورزی.

۱۸- رنجبر، فیروز.۱۳۷۲- سبزی خوردنی و طرز کاشت آن.

۱۹- زاهدی، کاظم. ۱۳۷۱- آفات گیاهی زینتی و صیفی در ایران و روشهای مبارزه با آنها. انتشارات دانشگاه تهران.

۲۰- سبقتی هوشنگ. ۱۳۶۸- کشاورزی به زبان ساده (ترجمه). انتشارات بهجت.

۲۱- سجادی، عبدالواهب. ۱۳۶۲- آبکشت (کشاورزی بدون خاک). انتشارات طوفان.

۲۲- شیبانی، حسن. ۱۳۶۶- سبزیکاری. جلد سوم. انتشارات مرکز نشر سپهر.

۲۳- فلاحی، مسعود. ۱۳۷۱ – فیزیولوژی پس از برداشت سبزیها (ترجمه). جلد اول. انتشارات بارثاوا.

۲۴- کاشی، عبدالکریم. ۱۳۶۷ه سبزیکاری عمومی و خصوصی (پلی کپی). انتشارات دانشکده کشاورزی کرج.

۲۵- مبلی، مصطفی و پیراسته، بهمن. ۱۳۷۳- تولید سبزی (ترجمه). انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان.

۲۶- مسیحا، سیروس. ۱۳۷۷- سبزیکاری خصوصی (پلی کپی).

۲۷- منصوری گرگر، غلامرضا. ۱۳۷۶- مقایسه عملکرد خیار گلخانه ای پیوند شده بر روی کدوی پایه Cucurbita ficifolia با خیار گلخانه ای پیوند نشده. پایان نامه فوق لیسانس در گروه باغبانی دانشکده کشاورزی تبریز.

۲۸- میر حیدر، حسین. ۱۳۷۲- معارف گیاهی. جلد اول. انتشارات فرهنگ اسلامی.

80,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله خیار گلخانه ای
  • پایان نامه اصول کشت خیار گلخانه ای
  • پایان نامه خیار گلخانه ای
  • برچسب ها : , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.