تحقیق علل طلاق و رابطه آن با فرار دختران


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

تحقیق علل طلاق و رابطه آن با فرار دختران  مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۴۶  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود تحقیق علل طلاق و رابطه آن با فرار دختران  نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

فهرست مطالب

مقدمه ۷
بیان مسأله ۹
اهمیت و ضرورت مسأله ۱۰
اهداف تحقیق ۱۱
هدف از انجام تحقیق ۱۱
طرح سؤالات ۱۱
فرضیه ۱۲
منظرگاههای جامعه شناختی خانواده ۱۴
لوئیس مورگان مردم شناس آمریکائی ۱۴
امیل دورکیم ۱۵
مارک بلوخ ۱۷
فردیس انگلس ۱۸
پل بوهامان ۱۹
تاریخچه ۲۲
تعریف فرار و انواع آن ۲۳
الف) فرار یا گریز از مدرسه (مدرسه گریزی) ۲۵
ب) ولگردی ۲۶
ج) فرار از خانه ۲۷
خانواده و فرار ۲۸
انگیزه ها و علل فرار ۳۲
۱- خانواده ۳۲
۲) مدرسه ۳۳
۳) خود ۳۴
ماهیت فرار دختران ۳۴
ویژگی دختران خیابانی ۳۵
پیامدهای فرار دختران ۴۰
پیامدهای فردی ۴۳
پیامدهای خانوادگی ۴۵
پیامدهای اجتماعی ۴۶
الف) افزایش نرخ مفاسد اجتماعی ۴۶
ب) تهدید بهداشت اخلاقی و روانی جامعه ۴۷
ج) تحمیل هزینه های اجتماعی ۴۷
اقسام طلاق در شریعت اسلام ۴۸
طلاق در ادیان ۴۹
دین یهود ۵۰
اثرات و عوارض طلاق ۵۴
افزایش نرخ رشد فراریان از خانه ۵۶
تحقیقات انجام گرفته در جهان ۵۸
تحقیقات انجام گرفته در ایران ۵۹
طلاق و جدایی والدین ۶۰
اول- علل اخلاقی و روانی طلاق ۶۵
دوم- علل اقتصادی طلاق ۶۹
حقوق مالی زن پس از طلاق ۷۱
درآمد ۷۲
گفتار یکم : قانون حمایت خانواده و تأسیس نهاد «مقرری ماهانه» ۷۴
مبحث اول: اقسام مقرری ۷۶
مبحث دوم : ثابت نبودن میزان مقرری ماهانه ۷۹
مبحث سوم: مبنا و ماهیت حقوقی مقرری ماهانه ۸۲
مبحث چهارم: مقرری ماهانه در حقوق کنونی ۸۴
گفتار دوم : قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق و تأسیس نهادهای «بخشش اجباری» و «اجره المثل» ۸۷
مبحث یکم: حق الزحمه کارهای اضافی زوجه ۹۰
مبحث دوم : بخشش اجباری ۹۳
گفتار سوم: گذری بر حقوق تطبیقی (نگاهی به مقررات حقوق فرانسه در مورد حقوق مالی زن پس از طلاق) ۹۶
حرف آخر ۱۰۲
سئوال تحقیق ۱۰۷
تعریف مفاهیم ۱۰۷
تعریف نظری عملیاتی متغیر مستقل ۱۰۸
جمعیت آماری ۱۰۹
حجم نمونه ۱۰۹
تکنیک آماری ۱۰۹
محدودیتها ۱۰۹
توصیف داده ها ۱۱۱
تبیین تحلیل داده ها و آزمون سئوالات تحقیق ۱۱۱
نتیجه گیری ۱۴۰
ارائه رهنمودهای مبتنی بر یافته ها و نتایج علمی و پژوهشی ۱۴۳
منابع و مأخذ ۱۴۵

 

منابع و مأخذ

۱- دانش، تاجزمان، اطفال و نوجوانان بزهکار، مؤسسه تهران تایمز
۲- ندرستن، کارل، بیزاری از مدرسه، حسن سلطانی فرد، معاونت فرهنگی آستان قدس.
۳- قائمی امیری، علی، دنیای نوجوانی دختران، نشر امیری.
۴- نوابی، شکوه، رفتار بهنجار و نابهنجار کودکان و نوجوانان.
۵- شامبیانی، هوشنگ، بزهکاری اطفال و نوجوانان.
۶- جامعه شناسی خانواده، اندرمیشل، ترجمه فرنگیس اردلان.
۷- آسیب شناسی اجتماعی، خانواده و طلاق، تألیف دکتر محمدحسین فرجاد.
۸- حقوق خانواده در اسلام، طلاق، فاجعه انحلای خانواده، نوشته حسین فقائی زنجانی، دفتر نشر فرهنگ.
۹- اینترنت
۱۰- ویلیام سی کوراکیوس، طلاق و آثار در فرار دختران، ترجمه و تنظیم از جعفر نجفی زند،‌ انتشارات علمی و فرهنگی یونسکو، سال ۱۳۷۸٫
۱۱- مارک آنسل ، طلاق و علل فرار ، ترجمه دکتر محمد آشوری، دکتر علی نجفی – نشر راهنما ،‌۱۳۸۱٫
۱۲- دکتر جاوید صلاحی، طلاق و جدایی والدین ، انتشارات گوتنبرگ،‌ سال ۱۳۷۹٫
۱۳- دکتر مهدی کی نیا،‌ تحقیقات انجام شده در مورد طلاق، ‌انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۷۷٫

 

 

مقدمه

خانواده به عنوان اصلی ترین پایگاه اجتماعی جایگاهی رفیع در زمینه پرورش استعداد و تربیت فرزندان لایق و مفید برای جامعه دارد. متأسفانه شرایط کنونی زندگی بشر در قرن حاضر، مشکلات جمعیتی و رشد روزافزون مشکلات اقتصادی اکنون بیش از هر زمان دیگری، نقش تربیتی خانواده ها را به جهت ایجاد مشغله های فکری و شغلی والدین کمرنگ تر کرده است. تا آنجا که والدین از مهمترین و اساسی ترین وظیفه خود که همانا تربیت فرزندان صالح و شایسته است باز می مانند از سوی دیگر بی مبالاتی خانواده ها در خصوص نقش تربیتی و هدایتگری خود نیز قطعاً بر حجم مشکلات موجود افزوده و باعث افزایش میزان ناهنجاریها در جامعه و به نوعی خانواده را نیز در آستانه یک بحران تربیتی قرار داده است. رواج این تفکر که می گوید برای تربیت فرزندم، وقت ندارم، یا گرفتاریها خانه و زندگی را چه کنم؟ و یا «مدرسه چه کاره است» در نزد والدین بیانگر نوعی فرار از مسئولیت می باشد.

فرزندان با افکار و آرمانهای نو در دنیایی که هر روز دستخوش تغییرات فراوان است به نام حقوق حق خود به جنگ افکار پدر و مادر می روند. پدر و مادران که دنیای آرزو و خیالات خود نقش بنیانگذاری کاخ با عظمت سعادت فرزند را می کشند با بحرانهای خانوادگی و توقعات بی منطق پیش بینی شده رو به رو می شوند.

اسارت، خانه به دوش و بالاخص فاصله عظیم بین توسعه مادیات و ترقی معنویات باعث تضاد فکری اطفال و خانواده آنان گردیده و ا عتراضات اطفال ناشی از این تضادها به عناوین مختلف با رفتار ضداجتماعی، از قبیل جرائم مختلف و اخلال در نظم و آرامش اجتماعی و حالت بی قیدی و سرکشی و پرخاشگری و ترک خانه و خانواده و اعتیاد و غیره آشکار سازد.

آرزوهای دختران فراری «کاش گناهم را می بخشیدند».

دلم برای خانه تنگ شده است. برای بالش صورتی گل سفیدم که بوی اشک و پر می داد. برای بوته گل سرخ گوشه باغچه، که فکر می کردم مثل من اسیر آن خانه شده است، اسیر خاک.

دلم برای همه چیز تنگ شده است، کاش انتقام همه نداشتن هایشان را، همه خواسته هایشان را از من نمی گرفتند، آنها دستهایشان خالی بود اما محبت توی دلشان که تمام نمی شد. توی آن دلهای خسته و غمگین هنوز مهر بود. من بودم… پس چرا ندیدند. کاش برایم راه برگشت را باز می گذاشتید. کاش دل شما برای من تنگ شده بود. اگر شما من را برای همه خطاهایم ببخشید، حتماً خدا هم می بخشد مرا.

حتماً خدا من را توی چشمه لطفش پاک می کند می گذارد که برگردم…؟!

بیان مسأله

هنگامی که طلاق زنجیره خانواده را از هم می گسلد پدر و ماد رهویت جداگانه ای می یابد ولی آن کس که دیگر نامی ندارد و بی پناه و متزلزل در اجتماع رها شده، فرزند است حتی اگر زیر چتر حمایت یکی از والدین باشد، باز جامعه به دیده یک درمانده به او می نگرد که سرپرستی ندارد. هنگامی که نفرت و اختلاف عمیق و مخاصمه به کانون راه یافت و بقای نظم خانوادگی بین افراد آن متزلزل و دشوار گردید.

چگونه می توان به حفظ این کانون ابراز نفرت موافق بوده و در این صورت است که باید چاره اندیشی کرد. تفرقه و جدائی بین زن و شوهر کاری زشت و ناپسند است زیرا مصائب آن دامنگیر دیگران می شود. طلاق احساسات تلخ و ناباوری را به همراه دارد که درک آن برای بیشتر خانواده ها مشکل است. راستی طلاق چگونه بر سرنوشت و زندگی این کودکان اثر می گذارد. مهمترین علت فرار دختران ا زخانواده ها، طلاق والدین است. طلاق باعث سست شدن روابط عاطفی و ارتباطات سالم ا نسان می شود واین خلاء عاطفی باعث می شود دختران از خانه بگریزند و بنابراین در این تحقیق قصد پاسخگویی به این سؤال را داریم که: چه عواملی منجر به فرار دختران از منزل می گردد؟

اهمیت و ضرورت مسأله

با توجه به اهمیت نوجوان در جامعه و خانواده تا جایی که اکثر متخصصان خانواده سالم را به عنوان عامل اصلی سازگاری اجتماعی و عاطفی در نظر می گیرند. آگاهی از عوارض ناسازگاری نوجوانان خصوصاً اثر آن بر فرار نوجوانان ار منزل گامی است در جهت توجه به شناسایی دقیقتر و ماهیت این مسئله اجتماعی و توجه به آن و نکته مهمتر، پیشگیری از آن، تا از هرز رفتن قابلیتهای عظیم جامعه جلوگیری شود. تزلزل نظام خانواده که تا یک دهه پیش کاملاً مستحکم می نمود. وجود شکافهای عمیق بین نسلها، مسئله زنان خیابانی که، امروز «ویژه» خوانده می شود، وجود دختران فراری گریزان از خانواده به همراه رشد روزافزون و پیش بینی روند اعتیاد بین نوجوانان از اهم این مسائل بودند. وقتی اعلام شد در ایران از هر ۱۰ مورد ازدواج، ۴ مورد آن به طلاق می انجامد و زمانی که آمار از وجود بیش از ۶ هزار نفر فراری خبر دادند همه دریافتند ا بعاد فاجعه جدی تر و عمیق تر از آنی است که تا به حال تصور می کردند و مسئولان متوجه شدند با جامعه آرمانی که برای مردم تصویر کرده بودند فرسنگ ها فاصله دارند.

با توجه به اینکه از دیدگاه اجتماعی مسئله فرار به عنوان یک مشکل در سطح جامعه مطرح بوده پیامدهای مخربی را بدنبال دارد پس شناسایی و کشف روابط بین خانواده و دختران نشان خواهد داد که چرا احتمال بروز پدیده فرار دختران افزایش می یابد و عوامل تأثیرگذار درکاهش این پدیده چیست؟

 

اهداف تحقیق

همانطور که نمی توان هیچ یک از مشکلات اجتماعی را به طور قاطع و کلی از بیخ و بن ریشه کن نمود، از بین بردن و ریشه کن ساختن قطعی بزهکاری نوجوانان و جوانان کاری است بس مشکل و حتی غیرممکن.

با وجود این روش هایی وجود دارد که با استفاده از آن می توان احتمال بروز چنین پدیده هایی را کاهش داد و از گسترش روزافزون آن جلوگیری کرد.

هدف از انجام تحقیق

۱-   تعیین عوامل مؤثر بر فرار دختران از منزل

۲-   ارائه راهکار با توجه به نتایج تحقیق

طرح سؤالات

۱-   آیا جدایی والدین در فرار دختران از منزل مؤثر است؟

۲-   آیا سطح درآمد خانواده در میزان گرایش دختران به فرار مؤثر است؟

۳-   آیا بین وجود نامادری و گرایش دختران به فرار رابطه وجود دارد؟

فرضیه

۱-   بین جدایی والدین و فرار دختران از منزل رابطه وجود دارد.

۲-   بین سطح درآمد خانواده و میزان گرایش دختران به فرار رابطه مستقیم وجود دارد.

۳-   وجود نامادری عامل مؤثر به گرایش دختران به فرار است.

۴-   میزان گرایش به فرار در دختران بیش از پسران است.

منظرگاههای جامعه شناختی خانواده

– خانواده صرف نظر از نوع و شکل آن اولین هسته اجتماعی است. که در بستر آن بواسطه تفکیک نقش ها سیستم های حقوقی، تربیتی و اقتصادی ترسیم شده و به تدریج در اثر تغییرات اجتماعی منبعث از نظام اقتصادی وارد مراحل تازه تری از رشد و تکامل در عرصه جامعه و تاریخ گردید.

لوئیس مورگان مردم شناس آمریکائی

مسیر تبلور خانواده را مبتنی بر نظریه تکاملی خویش در جهار مرحله بیان می کند از نظر او خانواده همیشه و در همه حال در یک روند تکاملی از مرحله پست تر به مراحل عالی تر قرار داشته است. در ابتدا مبادلات جنسی بدون مانع مقرر بود و هر زنی به هر مردی، و هر مردی به هر زنی می توانست متعلق باشد ولی نتیجه این تجارت جنسی بدون قاعده اجباراً هر ج و مرج نبود زیرا ازدواج های فردی موقتی نفی نشده بود و از همین جا شکل های مختلف خانواده پدید آمد خانواده هم خون اولین شکل خانواده است. که در آن ازدواج والدین با فرزندان ممنوع است. شکل بعدی خانواده پونالوئن به معنای دوست و رفیق صمیمی است. که در آن ازدواج خواهران و برادران نیز منع شده است. پس از آن نوبت به خانوداده سندیاسمیکس می رسد که در آن مرد با یک زن زندگی می کند ولی چند زنی و عدم وفاداری نسبت به زن از حقوق مرد به شمار می رود و همین شکل ازدواج ریشه ازدواج یک همسری در دنیای امروز است. از این رو خانواده از تمایلات زیستی بشر نشأت گرفته و در یک پروسه مشخص سیر تکاملی در تاریخ به خود بخشید و به دنبال آن انطباقی منطقی بین فرهنگ و طبیعت به وجود آورد به این معنی که در این روند طولانی کنشهای متقابل و ضررهای ناشی از آن به زایش یک نظام حقوقی مدون در متن روابط آدمیان منجر گردید و به حسب آن «تابد و تحریم» به عنوان یک یاور عمیق ذهنی و اعتقادی در متقضیات زمانی خود شکل گرفت و در عمق جامعه و فرهنگ بشری ریشه دوانید.

امیل دورکیم

جامعه شناس بزرگ فرانسوی خانواده را یک نهاد لاینفک از جامعه به شمار می آورد که در فراگرد فعل و انفعالات اجتماعی فرم اساسی خود را باز می یابد. از این رو امیل دورکیم نیز به دنبال تبیین جامعه از مراحل رشد و تکامل خانواده، در پروسه تاریخ کیفیت و چگونگی آن را به صورت نسخه ای همگانی برای تمام جوامع بشری تجویز می نماید. از نظر او خانواده به عنوان یک پدیده اجتماعی و نه زیستی و طبیعی مراحل چهارگانه ای را به قرار زیر طی نموده است.

مرحله کلان که به زغم دورکیم مکان بی شکل بدون همسر اولین نوع خانواده است، مکان به عنوان یک واحد عمده سیاسی همچون یک خانواده بزرگ با دنیایی مشخص است که اعضای وابسته به آن همخون یکدیگر بوده و هم از این روست که ازدواج بین آنها ممنوع است این مکان می تواند مادرتبار یا پدرتبار باشد مفهوم دیگری که در این راستا مکمل مکان به شمار می آید سیب است که گروهی که خویشان را شامل می شود که برپایه بنایی مشترک و به صورت یک خطی (پدری یا مادری) دارای توتمی واحد می باشند و وجه تمایز آن با مکان در آن است که سیب فاقد بعدمکانی است مرحله مکانی به دو قسمت تقسیم می شود در آغاز مکان بی شکل و سپس بزرگ و دارای تقسیمات درونی.

خانواده پدرسالاری روم قدیم که خانواده ای است پدرمحور و مرد بودن درآن امتیاز به شمار می آید. خانواده زن و شوهری که آخرین نوع خانواده د رجهان است و ناشی از فرآیند تطوری مبتنی بر انقباض تدریجی به طور گوناگون مانند حجم و ابعاد آن که خانواده هسته ای کوچکترین واحد خانوادگی به شمار می آید و از نظر کیفی کمترین وظایف ممکن را داراست. قدر مسلم هیچ قاعده جبری بر این امر صادق باشد زیراجوامع بشری هر یک بنا برمقتضیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی درون خود کنشها و واکنشها و نیز تأثیر و تأثرات خاص خود داشتند که نسبی و غیرقابل تعمیم بوده و هستند که نهادها و سازمانهای اجتماعی به مقتضیات تغییر، تداوم، تثبیت می یابند.

120,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله اثرات طلاق بر کودکان
  • پاورپوینت ازدواج و طلاق
  • مقاله بالاترین و پایین ترین آمار طلاق
  • تحقیق بررسی علل فرار دختران
  • تحقیق علل افزایش طلاق و پیامدهای آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.