مقاله اثرات استرس گرمایی در نیمچه های گوشتی


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله اثرات استرس گرمایی در نیمچه های گوشتی مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۹  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله اثرات استرس گرمایی در نیمچه های گوشتی نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست مطالب

اثرات استرس گرمایی در نیمچه های گوشتی
مقدمه
کاهش مصرف غذا در نتیجه کاهش رشد
کاهش قابلیت استفاده بیولوژیکی مواد مغذی
ذخیره شدن بیشتر چربی در محوطه بطنی
آمادگی بیشتر جمعیت برای ابتلا به بیماریها و انگلها
مرطوب شدن بستر و مشکلات ناشی از آن
تغییر خصوصیات خون و بروز آلکالوز تنفسی
افزایش تلفات و زیان اقتصادی
روش های رفع کاهش عملکرد طی شرایط استرس حرارتی
توجه به ساختمان واحدهای مرغداری
نحو قرار گرفتن سالن
عایق دار کردن سقف و دیوار های سالن ها
استفاده از مه پاش ها
استفاده از خنک کننده های دیسکی یا صفحه ای
کاهش تراکم در فارم
تهویه و استفاده از فن ها در سالن
استفاده از آب خنک
تغییر در سیستم آبخوری
تغذیه در شب و ساعات خنک
نوع تغذیه
تغییرات در جیره غذایی
وضع فیزیکی دان
تحریک اشتهای مرغ با به هم زدن دان ۳-۲ مرتبه در روز
محدودیت های تغذیه ای
ویتامین ها و مواد معدنی
افزایش ویتامین C
چربی ها
استفاده از یخ در آب آشامیدنی طیور
منابع:

مقدمه:

استرس گرمایی یکی از عواملی است که به دلیل ایجاد ضررو زیان مالی ناشی از کاهش عملکرد طیور و افزایش تلفات ، می تواند به عنوان یک مشکل جدی برای پرورش دهندگان طیور مورد توجه قرار بگیرد . علاوه بر به کار گیری روش های مناسب مدیریتی به منظور کاهش درجه حرارت محیط پرورش از قبیل تغییر سیستم پرورش از فضای باز به سالن های مجهز و بهبود و اصلاح جیره های غذایی ، نکته ای که توجه به آن حائز اهمیت است به حداقل رساندن اثرات شدید استرس گرمایی بر روی پرنده است . استفاده از مکمل های خوراکی حاوی الکترولیت ها از قبیل بیکربنات سدیم و کلرید پتاسیم می توا ند به عنوان یک روشی برای تصحیح سطوح کاهش یافته دی اکسید کربن ، بیکربنات و پتاسیم خون در پرندگانی که از استرس گرمایی رنج می برند ، به کار رود.

به طور کلی پرندگان زمانی دچار استرس گرمایی می شوند که بدن آنها در ایجاد تعادل بین حرارت تولید شده از بدن دچار مشکل شود.

با توجه به اوضاع و شرایط آب و هوای کشور ما در اکثر نقاط و در فصول گرم حرارت محیط چند ماه در سال بالاتر از حد مورد نیاز در مرغداری است ، مرغداران بایستی با به کارگیری روش هایی از بالارفتن درجه حرارت در سالن ها جلوگیری نمایند تا استرس حرارتی در سالن ها ایجاد خسارت نکند و یا به عبارتی دیگر ضایعات وارده به حداقل برسد . استرس حرارتی از مهمترین استرس های فیزیولوژیکی و محیطی است که مانند عوامل استرس زای دیگر مثل گرد و غبار ، واکسن ، سرو صدا و نامطلوب بودن تهویه ، نارسایهای تغذیه ای و … سبب بر هم خوردن روابط موزون بیولوژیکی ارگانیزم موجود زنده شده و سبب تغییر در عادت و رفتار آنها و تاثیر بر روی کیفیت و کمیت تولید می گردد. مرغ برای حفظ فعل و انفعالات بدن بدون تغییرات مهم در ارگانیزم به حرارت ۵/۲۴-۵/۱۶ درجه سانتی گراد نیاز دارد که اصطلاحاَ حرارت اپتیموم و چهار چوب حرارتی خنثی می نامند.  در دمای پایین تر از محدوده مذکور متابولیزم بده فشرده تر شده و مصرف غذا بالا می رود که تخریب ضریب تبدیل غذایی از پی آمدهای آن است .

در دمای بالاتر ، بر حسب شدت ، فرکانس تنفسی شدیدتر می شود ، اشتها کمتر می گردد و تشنگی بیشتر می شود ، در نتیجه تجمع مرغ در اطراف آبخوری ها و هواکش ها بیشتر می شود ، تعداد تنفس افزایش می یابد ، میزان رشد روزا نه و مصرف غذا کاهش می یابد . تخم مرغ کم شده و اندازه آن کوچک و پوسته آن نازک می شود ، تولید اسپرم و خاصیت  جوجه در آوری کم می شود ، درصد تلفات بالا می رود و حتی عوارض ظهور بیماری و کانی بالیسم ظاهر می گردد.

 

۱- کاهش مصرف غذا و در نتیجه کاهش رشد :

نیاز به ا نرژی در نیمچه های گوشتی با ا فزا یش دما کاهش یافته و متعاقب آن مصرف غذا کم می شود که منجر به کاهش در یافت پروتئین ، اسید های آمینه و سایر مواد مغذی شده و رشد کاهش می یابد .

بر اساس یک تحقیق ، معلوم شده نیمچه های پرورش یافته در شرایط استرس حرارتی ( دمای ۳۰ در جه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۷۴ % ) نسبت به گروه شاهد ۴۸% مصرف غذا و ۵۳ % افزایش وزن کمتری داشتند . گزارش گردیده که افزایش وزن نیمچه های گوشتی در دمای ۲۱ درجه از۸-۴ هفتگی ، ۱۲۲۵ گرم بود و در دمای ۲۶ درجه به    ۱۰۸۷ گرم کاهش یافت که بیشتر به علت کاهش نیاز به ا نرژی بود . این ارتباط را به صورت فرمول زیر می توان محاسبه کرد .

ME = 1690 – ۲٫۱ T

ME   :  ا نرژ ی قابل متابولیسم مورد نیاز بر حسب کیلوژول در روز

T      : درجه حرارت محیط بر حسب درجه سانتی گراد

۲- کاهش قابلیت استفاده بیولوژیکی مواد مغذی :

 

20,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.