مقاله پرورش ماهی قزل آلا


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله پرورش ماهی قزل آلا مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۵۱  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله پرورش ماهی قزل آلا نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه :   ۱
چکیده   ۲
مشکلات از دیدگاه ما:   ۶
پیشنهادات از دیدگاه ما:   ۸
کلیات   ۹
۱- پرورش ماهی قزل آلا :   ۹
۲- روش های پرورش ماهی قزل آلا :   ۱۰
۳- پرورش ماهی قزل آلا با استفاده از آب کشاورزی   ۱۰
۴-پرورش ماهی قزل آلا در استخرهای ذخیره کشاورزی :   ۱۱
۲- نقش غذا در پرورش ماهی قزل آلا :   ۱۱
۳- عوامل موثر در رشد ماهی قزل الا :   ۱۲
۱-۳- عوامل محیطی مؤثر در رشد ماهی قزل آلا :   ۱۲
انجام عمل هوادهی یا اکسیژن دهی به آب   ۱۷
۲-۳- عوامل تغذیه ای مؤثر در رشد ماهی قزل آلا :   ۱۷
۳-۳-عوامل داخلی مؤثر در رشد ماهی قزل آلا :   ۲۳
روش تخمین توده زنده ماهی در استخر :   ۲۴
تعیین شاخص رشد (ضریب رشد)   ۲۶
میزان رشد مناسب ماهی قزل آلا در هر مرحله از پرورش :   ۲۷
تعداد دفعات غذادهی و زمان غذادهی :   ۳۱
تعیین تبدیل غذایی :   ۳۲
۹- روش محاسبه مقدار غذای مورد نیاز ماهی در مراحل مختلف پرورش:   ۳۶
تجزیه غذا برای بچه ماهی ، پیش پرواری و پرواری قزل آلا :   ۳۸
۱-۱۰-غذای آغازی   :   ۳۹
۲-۱۰-غذای رشد   :   ۳۹
۳-۱۰-غذای پرواری   :   ۳۹
تناسب بین اندازه غذا و اندازه (سایز) ماهی :   ۴۱
۱-۱۱-غذای خشک :   ۴۱
۲-۱۱-غذای تر :   ۴۱
۳-۱۱-غذای مرطوب :   ۴۱
استفاده از غذای تر و مرطوب در کنار غذای کنسانتره :   ۴۳
نکات ضروری و قابل توجه در رابطه با غذادهی و تغذیه قزل آلا:   ۴۵
منابع :   ۴۷

منابع :

۱-Sedgwick , S.D , 1990 , Trout Farming Handbook , Fifth edition , Fishing Nnews Books .

بشارت – ابوالقاسم ، مدیریت تغذیه ماهیان سردابس ، معاونت تکثیر و پرورش آبزیان اداره کل آموزش و ترویج ، ۱۳۷۶ .

کرمی‌– محمد (مترجم) ، غذا در آبزی پروری ، معاونت تکثیر و پرورش آبزیان . اداره کل آموزش و ترویح ، ۱۳۷۶

گروه گرد آورندگان ، مبانی تغذیه آبزیان ، گزارش عملی دوره آموزشی با مدرس خارجی ، ۱۳۷۶ .

گروه مؤلفین ، پرورش ماهیان سردابی تکمیلی ، معاونت تکثیر و پرورش آبزیان ، اداره کل آموزش و ترویج ، ۱۳۷۷ .

گروه مؤلفین ، پرورش ماهیان سردابی عمومی‌، معاونت تکثیر و پرورش آبزیان ، اداره کل آموزش و ترویج ، ۱۳۷۷ .

نمایندگی شیلات استان یزد ، غذا و غذادهی ماهی قزل آلای رنگین کمان (بروشور) ،‌اداره آموزش و ترویج و اداره بهداشت و تغذیه ، ۱۳۷۷ .

مقدمه :

با توجه به جمعیت جهان که بطور دائم در حال افزایش می‌باشد و رشد آن در هیچ زمانی متوقف نمی‌شود بدون شک صنایع غذایی فعلی جهان پاسخگوی نیازها نخواهد بود و انسان باید به فکر منابع غذایی ویژه منابع پروتئینی جدید باشد .

یکی از راه های تأمین نیاز روز افزون به پروتئین . تولید آبزیان ، از جمله آبزیان پروتئینی است برای مثال : در نواحی که از شرایط محیطی و آب مناسب برخوردار است می‌توان اقدام به پرورش ماهیان سردابی از جمله ماهی قزل آلا نمود . این ماهی که گوشت آن طعم بسیار مطلوبی دارد می‌تواند به خوبی یکی از منابع پروتئین حیوانی جمعیت کشور ما ( به خصوص در مناطق روستایی ) باشد .

با توجه به دوره به نسبت طولانی پرورش ماهی قزل الا که در اکثرر مناطق کشور حدود ۹ تا ۱۰ ماه می‌باشد باید از طولانی بودن این دوره بیشترین برسانیم . استفاده ۱ برای ایجاد شرایط مناسب جهت رشد ماهی ببریم تا وزن آنها را به  ، بالاترین ، حدممکن ، برسانیم .

ماهی قزل آلا پرورشی برای رشد بیشتر و رسیدن به بالاترین . وزن در

انتهای دوره پرورش ، نیاز به شرایط و زمینه های مساعد کننده معینی دارد این نکته را از یاد نبریم که با توجه به اینکه منابع ، آبی مناسب برای پرورش ماهی قزل آلا محدود می‌باشد ، باید از منابع موجود بیشترین استفاده را ببریم یعنی در هر خردعه پرورش قزل آلا بیشتر از میزان ممکن ماهی را تولید کنیم تا بتوانیم به ستود اقتصادی مناسب دست یابیم . و آب وارد شده به خردعه نیز بیشترین استفاده و بهره گیری به عمل آید .

چکیده

این مجموعه از ۵ استخر ۲×۲۰ در ارتفاع ۵/۱ با مساحت کل مجموعه ۷۵۰ متر مربع تشکیل شده، موقعیت جغرافیایی این مجموعه در اتوبان کرج- قزوین دهداری کردان- روستای اغشت کیلومتر ۳ جاده اغشت می باشد.

 بافت این منطقه هم به صورت شهری (ویلایی) و هم به صورت روستایی می باشد. آب ورودی این استخر از آب رودخانه می باشد که توسط کانال به یک حوضچه‌ی رسوبگیر با ابعاد ۵×۴ و ارتفاع ۸۰/۱ وارد می شود و بعد از حوضچه ی رسوبگیر توسط یک کانال کوچک به ۵ ورودی تقسیم می گردد و آب وارد استخر های ما می شود.

 کارهایی که ما در این مجموعه انجام دادیم تمیز کردن استخر های ما بود که پس از تخلیه استخر جلبک ها و فزولات  و غذاهای پس مانده را برای جلگیری از تولید میکروب و انگل و بیماری های خاص انجام دادیم. پس از این مرحله آبگیری استخر های ما بود که خروجی استخر را توسط چوب و پلاستیک می بستیم و استخر ها را آبگیری می کردیم، در این مجموعه از بچه ماهیان ۲۰ گرمی به تعداد ۲۰ هزار قطعه استفاده شده. مبلغ هر قطعه بچه ماهی ۲۲۰ تومان می باشد که از شهرستان اراک خریدار شده و گواهی سلامتی آنها را خود دکتر پورزاهدی تشخیص دادند. بعد از انتقال بچه ماهیان به استخر از غذای دستی شرکت بهپرور برای غذا دهی ماهیان استفاده شده است. طول ماهیان ۲۰ گرمی ۵/۱۳- ۹ سانتی متر بود که در این مرحله از غذای FFT(پلت) با دانه بندی ۵/۲ میلی متر روزانه ۵ بار غذادهی استفاده می شود. در این مجموعه ماهیان ما با سیکل پرورش ۶-۵ ماهه به وزن پرواری ۶۰۰- ۵۰۰ گرم رسیدند نکته قابل توجه افزایش وزن فوق العاده ماهیان در این مجموعه بود که آن هم به خاطر وجود آب رودخانه اغشت بود که املاح طبیعی را برای رشد ماهی در خود دارد.

 خرید ماهیان را دکتر پورزاهدی ۱۵ اسفند ماه از اراک انجام دادن و شهریور ماه به وزن پرواری گفته شده رسیدند. هم اکنون که ما در این مجموعه مشغول هستیم ماهیان به وزن پرواری گفته شده رسیده اند. از دیگر کارهای انجام شده توسط ما سورت بندی ماهیان بود که ماهیانی را که به دلایلی به وزن گفته شده نرسیده بودند سورت بندی کردیم. سورت بندی را با سورتر های ۴۰۰ گرمی انجام دادیم. ما بعد از انجام این مرحله ماهیان بالای ۴۰۰ گرمی را به استخر های بالایی انتقال دادیم دلیل آن هم میزان مصرف اکسیژن بیشتر برای ماهیان بزرگتر در ابتدای ورودی استخر بود و ماهیان کوچکتر را به استخر های پائینی منتقل کردیم. بعد از عمل سورت بندی و کاهش تراکم ماهی برای جلوگیری از عوامل بیماری زا همچون بیماری ایک و قارچ و … و هم چنین کاهش استرس ماهیان از نمک طعام (kg10) در هر استخر استفاده کردیم. تعداد ماهیان مادر هر استخر حدود ۹۰۰-۸۰۰ قطعه می باشد. به غیر از نمک طعام از سنگ نمک هم برای جلوگیری از بیماری قارچ در ورودی استخر استفاده شد.

 بیماریهایی که ما در این مجموعه  تشخیص دادیم که آن هم اندک شمار بود . بیماریهای کاتاراکت انگلی (کدر شدن عدسی) و اگزوفتالمی (بیرون زدن یکطرفه چشم ) قارچ و از همه مهمتر بیماری ایک بود  که علائم آن یک کیست سفید رنگ روی بدن ماهی بود و از دیگر علائم نیز بی اشتهایی ماهیان بیمار می باشد که به شکر خدا با استفاده  از داروهای میکرو ویت (حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی) از جمله ویتامین A  با دوز مصرف ۵ گرم در هر کیلو و همچنین پودر میکرو وت (اکسی تتراسایکلین)  برای بیماری های عفونی و انگلی همچون ایک بود که با غذای GFT3، با دوز مصرف ۱۰ گرم در هر کیلو غذا که با غذا اسپری شد و در ۲ نوبت ۸ صبح و ۴ بعد از ظهر به مدت ۱۰ روز استفاده کردیم. از دیگر مشکلات این مجموعه استرس به علت تغییرا دمایی آب به هنگام سرد شدن بود. بعد از بر طرف شدن این مشکلات غذا دهی را به غذای GFT3 در ۳ مرحله صبح (۸ صبح)، ظهر (۱۲ ظهر) و بعد از ظهر ۵ بعد از ظهر انجام دادیم.


مشکلات از دیدگاه ما:

طولانی بودن مسیر کانال آب تا حوضچه ی ذخیره که احتمال تخریب کانال و از بین رفتن کانال به هنگام بارندگی شدید- کوچک بودن حوضچه رسوبگیر که ابعاد آن ذکر شد- دیگر اینکه کم بودن ارتفاع استخر پائین نسبت به خروجی آب از استخر بالایی

  برای تولید اکسیژن مجدد پس از مصرف ماهیان بزرگتر، برای ماهیان کوچکتر در استخر پائینی که این میزان اختلاف ارتفاع سطح آب دو استخر باید حدود ۹۰ سانت باشد که اختلاف ارتفاع ۵۰ سانتی متر بود. از مشکلات دیگر نداشتن انبار نگهداری غذا و تجهیزات آزمایشگاهی و سالن انکوباسیون برای تکثیر و پرورش بود که از مهمترین نکات قابل توجه بعد از غذای ماهی در صورت امکان ساخت این فضا در پرورش ماهی می باشد.

پیشنهادات از دیدگاه ما:

اگر مساحت این مجموعه پرورشی بالاتر از ۷۵۰ متر مربع می بود با توجه به هزینه ی حمل و نقل و غذا و … حداقل صرفه ی اقتصادی بیشتری برای پرورش دهنده فراهم می کرد. ساخت یک فضای مناسب برای تجهیزات آزمایشگاهی برای تشخیص بیماری و حداقل داشتن یک میکروسکوپ ساختن یک فضای انبار برای نگهداری غذای ماهی و جلوگیری از بروز قارچ در غذاها در صورت بارندگی و تغییرات دمایی، دیگر اینکه داشتن یک خط تلفن که به نظر ما خیلی ضروری می باشد، کشیدن حفاظ در محوطه پرورشی برای جلوگیری از ورود افراد و موجودات ناقل بیماری از دیگر مسائل نزدیک بودن به مسیر تردد مردم که از لحاظ اقتصادی امر مهمی می باشد.

کلیات

استفاده بهینه از منابع آبی خرد در جهت تولید ماهی با عنایت به بخشهای جمعیتی و محدودیت منابع آبی و خاکی کشور بر کسی پوشیده نسیت تولید پروتئین سفید و ایجاد امکان بالقوه به شرایط بالفعل در زمینه تشکیلات و پرورش آبزیان با توجه به تازگی بحث در نقاط غیر ساحلی کشور و عدم آشنایی مردم در این زمینه تولیدی و در عین حال سود آور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . لذا در این راستا و با توجه به شرایط مساعد منطقه ( استان کردستان ) و وجود ۵۵۴ حلقه چاه و ۱۱۴۶ دهنی ، چشمه و قنات و رودخانه های مهم شهرستان همانند قزل اوزن ، تلوار ، قمچقای ، اوزن دره .

اداره شیلات جهاد کشاورزی شهرستان بیچار فعالیت خود را در سال ۱۳۷۷ شروع و اقدام به شناسایی مناطق مستعد پروش ماهی نمود و بعد از گذشت سه سال پرمبزهایی مهمی‌ همچون مجتمع پرورشی ماهی قزل آلا در روستای قمچقای با ظرفیت تولید ۱۷۰ تن در سال دو فرعه پرورش ماهی گرم آبی در روستای اصلوات آباد با ظرفیت تولید با ظرفیت تولید ۸ تن در سال به بهره برداری رسیده است و این مقدار تولید فقط ۲۰% ظرفیت کل منطقه را شامل می‌شود با توجه به مطالب فوق امید آن است ظرفیت های خالی منطقه که از جمله مهمترین آن سد خانگی روستای گلبلاغ با مساحت ۱۷۶ هکتار و ذخیره ۸ میلیون متر مکعب آب گام مهمی‌ در جهت بهره وری تولید و اشتغال زایی منظقه برداریم .

۱- پرورش ماهی قزل آلا :

ماهی قزل آلا از خانواده آزاد ماهیان و جزو ماهیان سرد آبی می‌باشد این ماهی جهت رشد و نمو نیاز به آب سرد و شفاف و مملو از اکسیژن دارد ماهی قزل آلا در زیستگاه طبیعی خود که اغلب رودخانه های سرد و زلال چشمه ها ، قنوات ، نهرها و دریاچه های آب شیرین می‌باشد ( حشرات کرم ها حصرون ها و سخت پوستان و … ) می‌باشد در استخرهای حاضر در کشور ما گونه ای که پرورش می‌یابد قزل آلای زنگین کمان است .

۲- روش های پرورش ماهی قزل آلا :

۱) پرورش ماهی قزل آلا به روش متراکم در استخرهای بتنی : در این روش می‌توان با استفاده از آب چشمه ها ، قنوات و رودخانه هایی که گل آلودگی ندارند و دمای آب آنها ۱۲ تا ۲۰ درجه  سانتی گراد است اقدام به پرورش قزل آلا نمود . در این روش به ازای هر ۷ متر در ثانیه آب ورودی به استخر می‌توان یک تن ماهی درهر دوره پرورشی ۵ تا ۷ ماهه تولید نمود .

 ۲) پرورش متراکم ماهی در قفس : در این روش در دریاچه ها ، آبگیرها ، و سد های ، دارای آب مناسب و دائمی‌ هستند با استقرار قفسهای شناور  می‌توان اقدام به پرورش ماهی نمود .

۳- پرورش ماهی قزل آلا با استفاده از آب کشاورزی

 

50,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پروژه کارآفرینی پرورش ماهی قزل آلا
  • مقاله پرورش ماهی
  • مقاله سیکل پرورش ماهی قزل آلا
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.