پروژه معرفی UML


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

پروژه معرفی UML مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۰۴  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود پروژه معرفی UML نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

درباره پروژه :   ۱
معرفی UML   ۶
نمودارهای Use Case   ۷
نمودارهای Sequence ( توالی )   ۹
نمودارهای Collaboration   ۱۱
نمودارهای Class ( کلاس )   ۱۳
نمودارهای حالت ( State Transition Diagrams )   ۱۵
نمودارهای اجزاء ( Component Diagrams )   ۱۷
نمودارهای Deployment   ۲۰
مروری بر بانک‌های اطلاعاتی   ۲۱
تعریف بانک اطلاعاتی   ۲۱
سیستم بانک اطلاعاتی چیست؟   ۲۳
داده‌ها   ۲۴
سخت افزار   ۲۵
نـرم‌افـزار   ۲۵
کـاربـران   ۲۵
مزایای استفاده از بانک اطلاعاتی   ۲۶
انواع بانک‌های اطلاعاتی   ۲۷
بانک اطلاعاتی هرمی   ۲۷
بانک اطلاعاتی شبکه‌ای   ۲۸
بانک اطلاعاتی رابطه‌ای   ۲۸
انـواع رابـطه   ۲۸
طراحی بانک اطلاعاتی   ۲۹
مقایسه سه نوع بانک اطلاعاتی   ۳۱
SQL Server   ۳۲
بانک اطلاعاتی SQL Server   ۳۲
اشیای بانک اطلاعاتی SQL Server   ۳۲
شروع کار با ۲۰۰۰ SQL Server   ۳۲
آشنایی با Enterprise Manager   ۳۳
Microsoft Management Console   ۳۴
آغاز کردن Enterprise Manager   ۳۴
برای آغاز کردن Enterprise Manager   ۳۴
کنترل کردن SQL Server   ۳۵
مدل‌های امنیتی Server SQL   ۳۶
ثبت کردن یک سرویس دهنده   ۳۶
برای ثبت کردن یک سرویس‌دهنده   ۳۷
راه‌اندازی و متوقف کردن یک سرویس‌دهنده   ۳۸
برای راه‌اندازی یک سرویس دهنده   ۳۹
برای متوقف کردن یک سرویس دهنده   ۳۹
برای خاموش کردن یک سرویس‌دهنده   ۳۹
پایگاه داده سیستم   ۳۹
Master   ۳۹
model   ۳۹
msdb   ۴۰
Tempdb   ۴۰
متصل شدن به پایگاه داده و خروج از آن   ۴۱
خروج از Manager Enterprise   ۴۱
مدیریت Server SQL   ۴۱
پشتیبانی و بازیابی پایگاه داده   ۴۲
تهیه نسخه پشتیبان یک پایگاه داده   ۴۲
پشتیبان از یک پایگاه داده با استفاده از ویزارد Create Data base Back Up   ۴۴
بازیابی اطلاعات یک پایگاه داده   ۴۶
برای بازیابی اطلاعات   ۴۶
استفاده از ویزارد Database Maintenance Plan   ۴۶
به منظور ساختن یک برنامه زمان‌بندی برای تهیه یک پشتیبان ماهانه   ۴۸
ساختن یک پایگاه داده   ۴۹
ساختن پایگاه‌های داده   ۵۰
ساختن یک پایگاه داده جدید   ۵۰
برای ساختن یک پایگاه داده‌ها   ۵۰
حذف کردن یک پایگاه داده   ۵۱
ساختن جداول   ۵۲
آشنایی با انواع داده   ۵۲
ساختن یک جدول :   ۵۲
برای حذف کردن یک جدول   ۵۳
تعریف پروژه   ۵۳
اهداف پروژه   ۵۴
اصطلاحات جدید:   ۵۷
مخاطب مورد نظر شما   ۵۷
اصطلاحات جدید:   ۵۹
اهداف کاربر   ۵۹
مطالب و وظایف   ۶۰
وب چگونه کار می‌کند؟   ۶۱
ویندوز ۲۰۰۰   ۶۴
دسترسی به بانک اطلاعاتی با استفاده ازASP   ۶۶
زنگ تفریح : انتخاب بانک اطلاعاتی و ODBC   ۶۷
ایجاد بانک اطلاعاتی و ODBC DSN   ۶۸
درج رکوردها در بانک اطلاعاتی   ۷۰
ایجاد یک اتصال به بانک اطلاعاتی   ۷۲
مفاهیم مقدماتی SQL : درج کردن (Insert)   ۷۵
مدل‌سازی داده‌ها (Data Modeling)   ۸۲
تعیین موجودیتها (Entities)   ۸۳
زنگ تفریح : کلید اصلی (primary key)   ۸۳
جداول واقعی   ۸۴
درج داده‌ها   ۸۵
رسیـدگـی به خـطاها   ۸۶
تکمیـل فـرم   ۸۷
فرم‌های چندمنظوره (Multi-Purpose)   ۸۹
مرتب کردن صفحه با استفاده از جداول HTML   ۹۰
خـلاصـه :   ۹۲
کاربردهای شبکه های کامپیوتری   ۹۳
سخت افزار شبکه :   ۹۴
شبکه های محلی   ۹۶
مدل مرجع  TCP/IP   ۹۷
منابع :   ۹۸

منابع :

۱- توانا مهرداد، شیحونی عاطفه. مرجع کامل UML . تهران: انتشارات موسسه فرهنگی هنری نقش سیمرغ ۱۳۸۴ .

۲- جعفر نژاد قمی عین الله- مرجع کامل UML . تهران: انتشارات علوم رایانه ۱۳۸۴ .

۳- روحانی رانکوهی سید محمد تقی- مفاهیم بنیادی پایگاه داده ها. تهران: انتشارات جلوه ۱۳۸۳٫

۴- علیخانزاده امیر-بانک اطلاعاتی . مشهد: انتشارات خراسان ۱۳۸۱٫

۵- درخشان فرناز- کتاب آموزش ASP .تهران : انتشارات سینا تصویر ۱۳۸۲٫

۶- پدرام حسین، ملکیان احسان- شبکه های کامپیوتری . تهران: انتشارات نص ۱۳۸۲ .

۷- روحانی رانکوهی سید محمد تقی- شیوه ارائه مطالب علمی و فنی. تهران: انتشارات جلوه ۱۳۸۴ .

۸- Pressman Roger . S- Software Engineering . Fifth Edition   Mc graw Hill 2001

معرفی UML

UML به افراد اجازه می دهد تا چندین نوع مختلف از نمودارهای بصری را به وجود آورند که جنبه های مختلف سیستم را نمایش میدهد. Rational Rose از ایجاد اکثر این مدلها، همانطور که در زیر آمده، پشتیبانی می کند .

نمودار Use Case
نمودار Sequence  ( توالی )
نمودار Collaboration ( همکاری )
نمودار Class ( کلاس )
نمودار State Transition ( حالت )
نمودار Component
نمودار Deployment

این نمودارهای مدل، جنبه­ های مختلف سیستم را نشان میدهند . مثلاً نمودار Collaboration ( همکاری ) محاورات ضروری میان آبجکت ها را نشان میدهد، به این منظور که تعدادی از توابع سیستم را به انجام برساند. هر نمودار یک هدف و یک شنونده در نظر گرفته شده دارد.

نمودارهای Use Case

نمودارهای Use Case محاورات میان Use Case ها را نشان میدهند، که عملیات سیستمی و عامل ها ( Actor ) که نشان دهنده افراد یا سیستم هایی است که اطلاعات را برای سیستم فراهم کرده و یا از آن دریافت می کنند را نمایش می دهند . نمودارهای Use Case محاورات میان Use Case ها را نشان می دهند . Use Case ها درخواستهای سیستم را از دید کاربر نشان می دهند . بنابراین Use Case ها عملیاتی هستند که سیستم فراهم می کند. عامل ها در واقع نگهدارنده پول ( بانکدار ) یک سیستم هستند. این نمودارها نشان می دهند که چه عامل هایی به Use Case ها مقدار اولیه می دهند . همچنین آنها نشان می دهند که چه موقع یک عامل، اطلاعات را از Use Case دریافت می کند .

نمودار Use Case محاورات میان Use Case ها و عاملهای یک سیستم را نشان میدهد . بر این اساس، نمودار Use Case می تواند درخواستهای سیستم را نشان دهد. در این مثال مشتری بانک تعدادی از Use Case ها را مقدار دهی می کند : برداشت پول (Withdraw money )، واریز (Deposit Fands ) ، انتقال از حساب ( Transfer Fands ) ، پرداخت ( Make Payment ) ، مشاهده تراز ( موجودی ) ( View Balance ) ، و تغییر ( Change PIN ) PIN .

تعدادی از ارتباطات این ارزش رادارند که بیشتر به آنها اشاره شود. کارمند بانک همچنین به Use Case تغییر PIN مقدار اولیه می دهد . Use Case پرداخت، فلشی را نشان میدهد که به سیستم اعتباری می رود. سیستم های خارجی ممکن است عاملهایی باشند و در این مورد، سیستم اعتباری بعنوان یک عامل نشان داده شده است ، زیرا خارج از سیستم ATM ، است .فلشی که از یک Use Case به یک عامل می رود نشان می دهد که Use Case اطلاعاتی را تولید می کند که یک عامل از آن استفاده می کند . در این مورد Use Case پرداخت، اطلاعات پرداختی کارت اعتباری را برای سیستم اعتباری آماده می کند . اکثر اطلاعات از دیدن نمودارهای Use Case قابل فهم می باشد زیرا این نمودارها همه عملیات سیستم را نشان میدهد . کاربران، مدیران پروژه، تحلیلگران، برنامه نویسان، مهندسین تضمین کیفیت و هر شخص دیگری که به سیستم وابسته است ، می تواند مانند همه، این نمودارها را ببیند و بفهمد که چه سیستمی قرار است به انجام برسد.

نمودارهای Sequence ( توالی )

نمودارهای Sequence برای نشان دادن جریان عملیات در یک Use Case استفاده شده­اند مثلاً Use Case برداشت پول چند توالی ( Sequences ) دارد مانند برداشت پول، تلاش برای برداشت پول از حساب بدون موجودی، تلاش برای برداشت پول با PIN اشتباه و غیره .

نمودار Sequence جریان پردازش رادر Use Case برداشت پول نشان می دهد. عاملهای وابسته در بالای نمودار نشان داده شده­اند ؛. همچنین آبجکت هایی که سیستم نیاز دارد تا Use Case برداشت پول را به نتیجه برساند در بالاترین نقطه نمودار نشان داده شده است. هر فلش یک پیغام ارسالی بین عامل و آبجکت را نمایش می دهد تا عملیات مورد نیاز را به انجام برساند. نکته دیگر درباره نمودارهای Sequence این است که آنها آبجکت ها را نمایش می دهند و نه کلاسها . کلاسها انواع آبجکت ها را نمایش می دهند نمودار Sequence به جای مشتری ( customer ) ( که یک کلاس است ) ، Joe را نشان می دهد .

Use Case بدین ترتیب شروع می شود که مشتری کارتش را وارد کارت خوان می کند، یک آبجکت در بالای نمودار با مستطیلی نشان داده شده است . سپس کارت خوان شماره کارت را می خواند . آبجکت حساب Joe را باز می کند و صفحه نمایش ATM را مقدار دهی می نماید . صفحه نمایش از Joe می خواهد که PIN را وارد نماید . او ۱۲۳۴ را وارد می کند . صفحه PIN را با آبجکت حساب تأیید می کند و آنها را با هم جفت و جور می کند . صفحه انتخابهایش را برای Joe آماده می کند و او ۲۰ دلار را انتخاب می کند . سپس صفحه وجوه را از حساب بر میدارد . این یک سری از پردازشهایی که آبجکت حساب  (account ) به انجام می رساند را مقدار دهی می کند .

ابتدا، حساب Joe تأیید می کند که حساب ، حداقل شامل ۲۰ دلار است . سپس وجوه را از حساب کسر می کند . بعداً به صندوق اطلاع می دهد و ۲۰ دلار را آماده میکند. همچنین حساب Joe به صندوق اطلاع می دهد تا یک رسید را آماده کند. سرانجام به کارت خوان اطلاع می دهد تا کارت را باز پس دهد . بنابراین این نمودار Sequence تمام جریان پردازشی Use Case برداشت پول را با نشان دادن یک مثال مشخصی از اینکه Joe 20 دلار از حسابش بر می دارد را توضیح می دهد . کاربران می توانند به این نمودارها نگاه کنند و مشخصات پردازش تجاریشان را ببینند تحلیلگران جریان پردازش را در نمودار Sequence می بینند . برنامه نویسان آبجکت هایی که به کُدنویسی نیاز دارند را به همراه عملگرهای آن آبجکت می بینند . مهندسین تضمین کیفیت می توانند جزییات پردازش و تولید Test Case مبتنی بر پردازش را ببینند . Sequence برای همه کسانیکه در پروژه مسئول نگهدای پول هستند ، مفید می باشند .

نمودارهای Collaboration

نمودارهای Collaboration دقیقاً همان اطلاعات نمودارهای Sequence را نشان می دهند . اگر چه نمودارهای Collaboration اطلاعات را به روشی متفاوت و با یک هدف متفاوت نشان میدهد .

در نمودار Collaboration مانند قبل، آبجکت ها به شکل مستطیلهایی نمایش داده شده­اند و عاملها به شکل آدمک می باشند . در حالیکه در نمودار Sequence آبجکت ها و ارتباطات عامل ها به ترتیب زمان توضیح داده شده­اند . نمودار Collaboration آبجکت ها و فعل و انفعالات عامل ها را بدون توجه به زمان نشان میدهد . مثلا در این نمودار کارت خوان به حساب Joe اطلاع می دهد تا باز شود و حساب Joe به کارت خوان اطلاع می دهد تا کارت را باز پس دهد . همچنین آبجکت هایی که مستقیماً با دیگری ارتباط برقرار می کنند با خطوطی که بین آنها کشیده شده نشان داده شده­اند .

اگر صفحه نمایش ATM و کارت خوان مستقیماً با یکدیگر رابطه داشته باشند ، باید یک خط بین آنها کشیده شده باشد . نبودن این خط به این معنی است که هیچ ارتباط مستقیمی بین این دو آبجکت وجود ندارد .

بنابراین نمودارهای Collaboration همان اطلاعات نمودارهای Sequence  را نشان می دهند اما افراد به دلایل متفاوتی به نمودارهای Collaboration مراجعه می کنند . مهندسین تضمین کیفیت و معماران سیستم به این نمودارها نگاه می کنند تا توزیع شدن پردازشهای بین آبجکت ها را ببینند . فرض کنید که نمودار Collaboration به شکل یک ستاره که در آن چند آبجکت که با یک آبجکت مرکزی ارتباط دارند ، باشد. یک معمار سیستم ممکن است نتیجه بگیرد که سیستم خیلی به آبجکت مرکزی وابسته است و آبجکتها را دوباره طراحی نماید تا نیروی پردازش را به طور یکنواخت توزیع کند. دیدن این نوع محاورات در یک نمودار Sequence بسیار مشکل است .

نمودارهای Class ( کلاس )

نمودارهای Class ( کلاس ) ارتباطات بین کلاسها را در سیستم نشان میدهد . کلاسها می توانند بعنوان طرحی کلی برای آبجکت ها دیده شوند مثلاً حساب Joe یک کلاس است . کلاسها شامل اطلاعات و رفتاری هستند که بر روی اطلاعات عمل می نمایند . کلاس حساب ( account ) شامل PIN مشتری و رفتاری که PIN را کنترل می کند می باشد. در نمودار Class برای هر نوع آبجکتی در نمودار Sequence و Collaboration یک کلاس ایجاد شده است .

نمودار Class ، ارتباطات بین کلاسهایی را نشان میدهد که use case برداشت پول را به انجام می رسانند در یک نمودار Class ، هر کلاس با مستطیلی نشان داده شده که به سه بخش تقسیم شده است . بخش اول نام کلاس را نشان می دهد .

بخش دوم صفات کلاس ( attributes ) را نشان می دهد. یک صفت قطعه­ای از اطلاعاتی است که با یک کلاس مرتبط می باشد . مثلا ً کلاس حساب                ( account ) شامل سه صفت است . Account Number  ( شماره حساب ) ، PIN , Balance  ( تراز ) . آخرین بخش شامل عملگرهای کلاس                    ( Operations ) می باشد. یک عملگر تعدادی رفتار است که توسط کلاس آماده خواهد شد . کلاس حساب ( account ) شامل چهار عملگر است . Open ( باز کردن) ،Withdraw Funds  ( برداشت وجوه ) Deduct Funds  ( واریز وجوه ) و Verify Funds  ( تأیید موجودی ) برای کلاس حساب ( Account ) ، Private  ( خصوصی ) هستند .

برنامه نویسان از نمودارهای Class استفاده می کنند تا که کلاسها را به طور واقعی تولید نمایند. ابزارهایی مانند Rose چارچوب کلاسها را تولید می کنند، سپس برنامه نویس جزییات را در زبان انتخابی خود نشان می دهند . تحلیلگران از نمودارهای کلاس استفاده می کنند تا جزییات سیستم را نشان دهند . همچنین طراحان به نمودارهای Class نگاه می کنند تا طرح سیستم را ببینند .

اگر یک کلاس شامل چند تابع باشد ، یک معمار می تواند این را در نمودار Class دیده و توابع را به چند کلاس بشکند . نباید هیچ وابستگی بین کلاسهایی که با یکدیگر ارتباط دارند وجود داشته باشد . یک طراح یا برنامه نویس نیز می تواند این را ببیند. نمودارهای Class برای این ایجاد شده­اند تاکلاسهایی را نشان دهند که با هم در هر use case کار می کنند و نمودارهای جامع             ( Comprehensive ) شامل کل سیستم یا زیر سیستم را می توان به همین ترتیب ایجاد نمود.

نمودارهای حالت ( State Transition Diagrams )

نمودارهای حالت ( ما به آن نمودار حالت می گوییم ) راهی را آماده می کنند تا حالتهای مختلف یک آبجکت را مدل کنند در حالیکه نمودارهای Class یک تصویر ثابت از کلاسها و وابستگی آنها را نشان می دهند. نمودارهای حالت استفاده می شوند تا بیشتر رفتارهای پویای یک سیستم را نمایش دهند. یک نمودار حالت رفتار یک آبجکت را نشان می دهد . مثلاً یک حساب بانکی می تواند به چندین حالت متفاوت وجود داشته باشد . می تواند باز شود، بسته شود یا به طور اضافی ( بیشتر از موجودی ) از حساب برداشته شود. یک حساب ممکن است در هر یک از این حالتها، به طور متفاوتی رفتار کند. از نمودارهای حالت برای نشان دادن این اطلاعات استفاده می شود.

در این نمودار می توانیم حالتهای مختلف یک حساب را ببینیم . همچنین می توانیم ببینیم که چگونه یک حساب از یک حالت به حالت دیگر منتقل می شود. مثلاً وقتی یک حساب باز است و مشتری درخواست بستن رخداد می دهد چیزی است که موجب می شود یک انتقال از حالتی یه حالت دیگر صورت گیرد .

در حالت ویژه start state  ( حالت شروع ) و stop state  ( حالت پایان ) وجود دارد . حالت شروع با یک دایره توپر سیاه در روی نمودار نمایش داده شده است و نشان می دهد چه حالتی از آبجکت در ابتدا ایجاد شده است . حالت پایانی بوسیله یک خال هدف نمایش داده شده است و نشان می دهد که آبجکت درست قبل از اینکه از بین برود، در چه حالتی می باشد. بر روی یک نمودار حالت ، فقط و فقط یک حالت شروع وجود دارد ، در حالی که شما می توانید حالت پایانی نداشته باشید، یا اینکه هر چند حالت پایانی که نیاز دارید را داشته باشید.

ممکن است زمانی که آبجکت داخل یک حالت ویژه است چیزهای مشخصی اتفاق بیفتد . در مثال ما وقتی که از یک حساب ، زیادی برداشت می شود، یک اخطار به مشتری فرستاده می شود . پردازشهایی که در حالت مشخصی از آبجکت اتفاق می افتند actions نامیده می شوند.

نمودارهای حالت برای هر کلاسی ایجاد نمی شوند. آنها فقط برای کلاس های پیچیده استفاده می شوند. اگر آبجکتی از یک کلاس می تواند در چندحالت وجود داشته باشد و در هر حالت خیلی متفاوت رفتار نماید، ممکن است بخواهد یک نمودار حالت برای آن ایجاد کنید .

بسیاری از پروژه ها اصلاً به این نمودارها نیازی ندارند. اگر آنها ایجاد شده­اند ، برنامه نویسان از آنها در زمان تولید کلاسها استفاده می کنند. نمودارهای حالت فقط برای مستندسازی ایجاد شده­اند. وقتی شما از روی مدل Rose خود کُد را ایجاد می کنید ، کُد از روی اطلاعات روی نمودارهای حالت ایجاد نخواهد شد .

اگر چه add – ins  در Rose برای سیستم­ها بلادرنگ ( real time ) وجود دارد، که می تواند کُد قابل اجرا را بر پایه نمودارهای حالت تولید نماید .

نمودارهای اجزاء ( Component Diagrams )

نمودارهای Component یک دید فیزیکی از مدلتان را به شما نشان میدهد . یک نمودار Component اجزای نرم­افزاری سیستم شما و روابط بین آنها را به شما نشان می دهد . دو نوع Component در نمودار وجود دارد، Component های قابل اجرا و کتابخانه کُد .

در Rose  ، هر یک از کلاسهای موجود در مدل به یک Component کُد منبع نگاشت شده­اند . اولین باری که Component ها ایجاد می شوند ، آنها به نمودار Component اضافه می گردند . سپس وابستگی های میان Component ها کشیده می شود . وابستگیهای Component ، وابستگیهای زمان اجرا و زمان ترجمه میان Component ها را نشان می دهد .

هر کلاس در نمودار Component  های خودش نگاشته شده است . مثلاً کلاس ATM screen به یک Component به نام ATM Screen نگاشته شده است . کلاس ATM Screen همچنین به یک Component دوم ATM Screen نگاشته شده است . این دو Component عنوان و بدنه کلاس ATM Screen را نمایش می دهند. Component سایه دار یک Package Specification  ( مشخصات بسته ) نامیده شده است .

این Component بدنه فایل ( .cpp ) کلاس ATM Screen را در c++ نمایش می دهد . Component غیر سایه دار نیز یک Package Specification  ( مشخصات بسته ) نامیده شده است . Package Specification   ، فایل ابتدایی برنامه (.H) کلاس c++ را نمایش می دهد. Component که  ATM . exe  نامیده شده یک مشخصات وظیفه است و یک نخ از پردازش را نمایش می دهد. دراین مورد نخ پردازش ، برنامه قابل اجرا می باشد.

Component هایی که با خط چین به هم وصل شده­اند وابستگی روابط بین آنها را نشان میدهد. مثلاً کلاس Card Reader  به کلاس ATM Screen وابسته است . به این معنی که کلاس ATM Screen باید موجود باشد تا کلاس Card Reader ترجمه شود . فایل اجرایی ATM Client . exe  اولین باری که همه کلاسها ترجمه شده­اند می توان ایجاد شده باشد . مثال ATM دو نخ پردازش دارد. بنابراین به دو صورت قابل اجراست . یک مجموعه اجرایی ATM Client شامل ATM Screen , Card Reader , Cash Dispenser  می باشد . دومین مجموعه اجرایی ATM Server   شامل Component حساب است .

یک سیستم بسته به تعداد زیر سیستم ها یا قابلیت اجرایی می تواند چندین Component داشته باشد . به طور عمومی ، بسته ها مجموعه­ای از آبجکت ها هستند. در این مورد بسته ها مجموعه­ای  از Component ها می باشد. ATM شامل دو بسته است : ATM Client و ATM Server

نمودارهای Component بوسیله هر شخصی که مسئول تنظیم و تدوین سیستم است ، استفاده می شود .

نمودارها این ویژگی را بیان می نمایند که به چه منظوری نیاز به کامپایل Component ها وجود دارد . همچنین نمودار نشان خواهد داد که چه Component هایی در زمان اجرا بعنوان نتیجه کامپایل ایجاد خواهند شد . نمودارهای Component ، نگاشته شدن کلاسها به اجزای اجرا شده را نشان میدهد. این نمودارها در جایی که تولید کُد تمام شده است رسم می شوند .

نمودارهای Deployment

نمودارهای Deployment آخرین نوع نمودارهایی هستند که شرح خواهیم داد . نمودار Deployment لایه فیزیکی شبکه و جایی که Deployment های مختلف مقیم می شوند را نشان می دهد . در مثال ATM ، ATM از بسیاری زیر سیستم های در حال اجرا برا روی وسایل فیزیکی مجزا یا گره­ها تشکیل شده است.

نمودار Deployment ، Layout سیستم را به ما بیشتر نشان می دهد . سرویس گیرنده قابل اجرای ATM ، بر روی چندین ATM که بر روی محلهای متفاوت ایجاد شده­اند ، اجرا خواهد شد . سرویس گیرنده ATM بر روی یک شبکه خصوصی ، با سرویس دهنده ATM اصلی ارتباط برقرار خواهد کرد . سرویس دهنده ATM قابل اجرا بر روی سرویس دهنده ATM اصلی ، اجرا خواهد شد . سرویس دهنده ATM اصلی ، بر روی شبکه محلی با سرویس دهنده پایگاه داده بانکداری که Oracle  را اجرا می کند ارتباط برقرار خواهد کرد . سرانجام، یک چاپگر به سرویس دهنده ATM اصلی وصل شده است .

بنابراین ، این نمودار به ما نصب فیزیکی سیستم را نشان می دهد. سیستم ATM ما یک سبک معماری سه طبقه دارد. به همراه با یک طبقه پایگاه داده­، سرویس دهنده اصلی و سرویس گیرنده . نمودار Deployment بوسیله مدیر پروژه ، کاربران ، طراح و پرسنل برنامه نویسی استفاده می شود تا لایه فیزیکی سیستم و جای زیر سیستم های مختلفی که مقیم خواهند شد را بفهمند. این نمودار به مدیر پروژه کمک می کند که چه سیستمی مناسب کاربران خواهد بود. همچنین به پرسنلی که مسئول برنامه نویسی هستند کمک می کند تا تلاشهای برنامه نویسی آنها را برنامه ریزی نماید.

مروری بر بانک‌های اطلاعاتی

یکی از مهمترین بخش‌های هر برنامه کاربردی اطلاعاتی آن است که با چگونگی ذخیره و بازیابی اطلاعات سروکار دارد. در این فصل مروری بر مفهوم بانک اطلاعاتی  و انواع آن خواهیم داشت.

تعریف بانک اطلاعاتی

بانک اطلاعاتی مجموعه‌ای از داده‌های پایدار است که توسط برنامه‌های کاربردی موجود در یک موسسه مورد استفاده قرار می‌گیرد. منظور از پایداری این است که نوع داده‌های بانک اطلاعاتی با داده‌های ناپایداری مثل داده‌های ورودی داده‌های خروجی دستورات کنترلی صف‌ها بلوک‌های کنترل نرم‌افزار نتایج موقت و به طور کلی تمام داده‌هایی که ماهیت آن‌ها حالت گذرا دارد متفاوت است.

بانک‌های اطلاعاتی از نظر فیزیکی فایل‌هایی هستند که در سیستم‌های کامپیوتری برای ذخیره و بازیابی اطلاعات به کار می‌روند. برنامه‌های کاربردی مستقیماً نمی‌توانند این فایل‌ها را دستکاری کنند بلکه برای پردازش این فایل‌ها فرمان‌هایی را به سیستم‌های مدیریت بانک اطلاعاتی (DBMS) صادر می‌کنند. بنابراین سیستم‌های مدیریت بانک اطلاعاتی واسط میان کاربران و بانک‌های اطلاعاتی‌اند.

به این دلیل می‌گوییم داده‌های بانک اطلاعاتی پایدار است که وقتی داده‌ها توسط سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی برای ورود به بانک اطلاعاتی پذیرفته شده‌اند فقط در صورتی می‌توانند حذف شوند که درخواستی به این سیستم وارد شده و اجازه حذف به آن داده شود. یعنی با اثرات جانبی ناشی از اجرای برنامه حذف نخواهند شد.

توجه داشته باشید که منظور از موسسه در تعریف بانک اطلاعاتی هر سازمان اقتصادی، علمی ، فنی و غیره است. موسسه ممکن است یک واحد مستقل ، یا یک شرکت بزرگ باشد مانند:

– شرکت تولیدی

– دانشگاه

– اداره دولتی

– بیمارستان

– بانک

هر موسسه داده‌هایی راجع به عملیات خود نگهداری می‌کند. این داده‌ها همان داده‌های پایدار هستند.

سیستم بانک اطلاعاتی چیست؟

100,000 ریال – خرید
 

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • گزارش کارآموزی سیستم ثبت نام کانون فرهنگی آموزش
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.