تحقیق گیاهان زراعی تراریخته مربوطه به صورت فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۲۸ صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود تحقیق گیاهان زراعی تراریخته نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد
ارائه آمار و ارقام تحلیلی از تولید گیاهان زراعی تراریخته در جهان ۱
مقدمه ۱
نقش گیاهان زراعی تراریخته در رفع نیاز غذایی بشر ۲
سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در جهان در سال ۲۰۰۳ ۲
وضعیت توزیع گیاهان زراعی تراریخته در کشورهای صنعتی و در حال توسعه ۴
توزیع گیاهان زراعی تراریخته بر اساس کشور ۶
توزیع گیاهان زراعی تراریخته بر اساس نوع گیاه ۱۱
توزیع گیاهان زراعی تراریخته بر اساس نوع صفت ۱۲
گیاهان زراعی تراریخته غالب در سال ۲۰۰۳ ۱۴
میزان تمایل جهانی برای کشت گیاهان زراعی تراریخته ۱۶
ارزش ۵,۴ میلیارد دلاری گیاهان زراعی تراریخته جهان ۱۸
استقبال کشاورزان از کشت گیاهان زراعی تراریخته ۱۹
نتیجهگیری و دورنمای آینده کشت گیاهان زراعی تراریخته ۱۹
منابع : ۲۳
گیاهان زراعی تراریخته (ترانسژنیک) از جمله محصولات بیوتکنولوژی نوین هستند که پیشبینی میشود انقلاب عظیمی در کشاورزی بهوجود آورند. بنابراین کشورهای مختلفی در جهان نسبت به توسعه کشت این گیاهان اقدام نمودهاند. هدف از این مقاله بررسی وضعیت کشت جهانی گیاهان زراعی تراریخته از سال شروع به توسعه آنها (۱۹۹۶) تا آخرین آمار معتبر منتشر شده (۲۰۰۳) از زوایای مختلف است. امید است که این مطلب مورد توجه مسئولان مختلفی واقع شود که در رابطه با توسعه و یا عدم توسعه این گونه گیاهان تصمیمگیری مینمایند:
گیاهان زراعی تراریخته، گیاهانی شبیه به همتای طبیعی خود هستند، با این تفاوت که با استفاده از دستکاری ژنتیکی، در یک یا چند صفت ویژه نسبت به نوع طبیعی خود برتری دارند. کشت این گیاهان منافعی را برای تولیدکنندگان (کشاورزان) و مصرفکنندگان در بردارد؛ بهعنوان مثال، علاوه بر اینکه محصول بیشتری عاید تولیدکننده می شود، مواد شیمیایی کمتری (آفت کش یا علف کش) نیز مصرف می شوند. مصرف کننده نیز مواد غذایی ایمن تری را در نتیجه کاهش استفاده از مواد شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی، مصرف خواهد کرد. تاکنون محصولات تراریخته در گیاهان مختلفی در جهان تولید شدهاند که از آنجمله می توان موارد زیر را نام برد:
سویا، برنج، ذرت، جو، پنبه، سیبزمینی، کلزا، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی، کدو، چغندرقند، پاپایا، سیب، انبه، موز، آناناس و نارگیل.
گزارش برنامه جهانی غذا در سال ۲۰۰۳ نشان داد که به تعداد افرادی که در جهان دچار سوء تغذیه هستند، ۲۵میلیون نفر افزوده شده و از ۸۱۵میلیون نفر به ۸۴۰میلیون نفر رسیده است. در چنین شرایطی، نیاز به تولید مواد غذایی بیشتر، بیش از پیش احساس میشود و بیوتکنولوژی و بهخصوص کشت گیاهان زراعی تراریخته میتواند از طرق زیر در تأمین غذای میلیونها نفر انسان مؤثر باشد:
– افزایش محصول گیاهان زراعی و در نتیجه تولید غذای بیشتر در جهان؛
– حفظ تنوع زیستی بهعنوان یک فاکتور مهم در تولید محصول بیشتر؛
– افزایش پایداری محصول در برابر تنشهای زنده و غیرزنده؛
– ایجاد منافع اقتصادی و اجتماعی برای جوامع مختلف و در نتیجه، کاهش فقر در کشورهای در حال توسعه.
در سال ۲۰۰۳، ۷,۶۷میلیون هکتار (۱۶۷میلیون ایکر) از اراضی کشاورزی جهان به زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته رفت که ۳درصد نسبت به سال ۲۰۰۲ بیشتر شد و به حدود ۱۵درصد از کل اراضی زیر کشت دنیا رسید. این آمار و ارقام، ۳میلیون هکتار سویای تراریختهای را نیز شامل میشود که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ در کشور برزیل مجوز کشت دریافت کرد. نمودار ۱ سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته را از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳ نشان میدهد.
آمارها نشان میدهد که از سال ۱۹۹۶ که گیاهان تراریخته برای اولینبار در مقیاس وسیع کشت شدند تا سال ۲۰۰۳، سطح زیر کشت این گیاهان در جهان مرتباً در حال افزایش بوده است؛ بهطوریکه سطح زیر کشت در سال ۲۰۰۳ تا ۴۰ برابر نسبت به سال ۱۹۹۶، افزایش داشته است و از ۷,۱میلیون هکتار در سال ۱۹۹۶، به ۷,۶۷میلیون هکتار در سال ۲۰۰۳ رسیده است. همچنین، تعداد کشورهای کشتکننده این گیاهان در سال ۲۰۰۳ نسبت به سال ۱۹۹۶، به بیش از دو برابر رسیده است.
سهم کشورهای در حال توسعه از کشت گیاهان زراعی تراریخته در سال ۲۰۰۳ نسبت به سالهای قبل از آن بیشتر شده است؛ بهطوری که از ۱۴درصد در سال ۱۹۹۷ به ۳۰درصد در سال ۲۰۰۳ رسیده است (جدول۱). یعنی یعنی در سال ۲۰۰۳، تقریباً یکسوم (۴,۲۰میلیون هکتار) از کل سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در جهان (۷,۶۷میلیون هکتار) مربوط به کشورهای در حال توسعه شده است (نمودار ۲).
افزایش سهم کشورهای در حال توسعه در این رابطه، تا حدی به کشت سویای تراریخته برای اولین بار در برزیل و همچنین افزایش سطح زیر کشت این گونه گیاهان در چین، آرژانتین، آفریقای جنوبی و هند مربوط است.
میزان افزایش سطح زیر کشت گیاهان زراعی تراریخته در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ در کشورهای در حال توسعه (۴,۴ میلیون هکتار) و صنعتی (۶,۴ میلیون هکتار) تقریباً با هم برابر بود (جدول۱)؛ اما درصد رشد در کشورهای در حال توسعه (۲۸درصد) بیش از دو برابر کشورهای صنعتی (۱۱درصد) بود.
تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.
جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر