2,157 بازدید
مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا مربوطه به صورت فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۶ صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله خصوصیات گیاه شناسی کلزا نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد
خصوصیات گیاه شناسی کلزا ۱
ویژگی مورفولوژیکی گیاه کلزا ۱
مراحل رشد ظاهری کلزا ۲
خصوصیات گونه های مهم متعلق به جنس Brassica ۳
تقسیم بندی ارقام کلزا ۳
تاریخچه تولید کلزا در ایران و جهان ۳
موارد کاربرد فراورده های کلزای روغنی ۴
دلایل برتری کلزا و توجه کشاورزی به آن ۵
شرایط رشد و نمو کلزا ۶
سطح زیر کشت کلزا در ایران ۶
تنظیم کننده های رشد کلزا ۷
مشخصات گیاه شناسی گیاه کلزا ۸
ویژگی های مروفولوژیک کلزا ۸
ریشه ۸
ساقه ۹
برگها ۹
گل ۱۰
مراجع : ۱۲
۱- احمدی ، م .ر.و.، جاویدفر ، ف.۱۳۷۷۳ تغذیه گیاه روغنی کلزا. ترجمه کمیته دانه های روغنی ، ص ۲۹۴٫
۲- خواجه پور،م.،۱۳۷۵٫ تولید نباتات صنعتی . انتشارات جهاددانشگاهی دانشگاه اصفهان.
۳- شهیدی ، ا،و.فروزان ، ک.،۱۳۷۸٫ کلزا. انتشارات شرکت توسعه کشت دانه های روغنی ، ص ۵۱٫
۴- شهیدی ، ا، و. فروزان ، ک.،۱۳۷۸٫ روش اجرایی طرح تامین منابع روغن نباتی(جلد سوم )
۵- فاطمی ، حسن ، ۱۳۸۴٫ شیمی مواد غذایی ، دانشکده فنی دانشگاه تهران ، ص ۲۸۱-۲۸۹
۶- عاشوری ، م.،۱۳۸۰٫ کشت دوم کلزا ، انتشارات افراز تهران .
۷- عزیزی ، م. سلطانی وخاور خراسانی . ۱۳۷۸٫ کلزا(فیزیولوژی ، زراعت ، به نژادی ، تکنولوژی زیستی ) . ترجمه . انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ، ص۲۳۰٫
۸- لطیفی ، ن.، ۱۳۷۲٫ زراعت سویا( زراعت – فیزیولوژی- مصارف). ترجمه انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ،ص ۲۸۲٫
۹- تجری ، م.، ۱۳۸۴٫ پایان نامه ( بررسی اثر شوری بر توان آللوپاتیکی کلزا از طریق مطالعه بر پارامترهای رشد ، برخی از ترکیبات آلی و فعالیتهای آنزیمی و نیز درصد جوانه زنی سویا و علف هرز گاو پنبه) دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان .
کلزا با نام علمی Brassica napus L. گیاهی از تیره شب بو و از جنس کلم است . این گیاه از تلاقی های متعدد بین جنس های sinapis , brassica حاصل گردیده است. (عزیزی و همکاران ، ۱۳۷۸)
این گیاه دارای دو رقم بهاره و پاییزه است که رقم بهاره نسبت به پاییزه است که رقم بهاره نسبت به پاییزه کم محصولتر و کم ارتفاع تر و با مقاومت کمتر است . این گیاه یکی از گیاهان زراعی روغنی است که می توان آن را درمناطق معتدله و ارتفاعات بالا و تحت شرایط نسبتا خنک کشت کرد و تعداد کروموزمهای آن ۲n=38 می باشد . (عزیزی و همکاران ، ۱۳۷۸)
کلزا دارای یک ریشه اصلی و ضخیم و قوی با تعداد زیادی ریشه فرعی است . ارتفاع ریشه اصلی به cm 80 می رسد در مرحله روزت قد گیاه بسیار کوتاه است ارتفاع نهایی گیاه cm 180-160 بسته به نوع رقم می رسد . برگها در مرحله ابتدایی روزت طویل ، عریض با حاشیه گرد در مرحله ایستاده از تضاریس زیادی برخوردار است . گلهای کلزا عمدتا به رنگ زرد می باشند و دارای ۴ کاسبرگ ، ۴ گلبرگ و ۶ پرچم است .
خورجین ها پس از تلقیح از پایین به بالا تشکیل شده و همزمان با توسعه گل تکامل می یابند . دانه ها به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه بوده و هرچه نارس تر باشند روشن تر هستند. وزن هر دانه بین ۵-۵/۳ گرم متغیر است . (شهیدی و فروزان ، ۱۳۷۶)
کلزا گیاهی است یکساله که همانند سایر گیاهان دارای مراحل خاص فنولوژیکی است .
مراحل رشدی گیاه کلزا را می توان به ۷ مرحله تقسیم نمود .
مرحله A : جوانه زدن – گیاهان ۲ برگ ابتدایی قلبی در این مرحله دارد .
مرحله B : مرحله روزت – این مرحله با توجه به تعداد برگ ظاهر شده به چند مرحله B1,B2,…,Bn تقسیم می شود .
مرحله C : مرحله رشد رویشی- در این مرحله گیاه شروع به ساقه دهی می نماید و میان گره ها قابل دیدن می باشند .
مرحله D : مرحله ظهور غنچه های گل
مراحل F,E (مرحله گلدهی): در این مرحله ابتدا غنچه های گل از هم جدا شده و اولین گلها باز شده و به تدریج به تعداد گلهای باز شده افزوده می شود .
مرحله G : مرحله شکل گیری خورجین (شهیدی و فروزان ، ۱۳۷۶)
کلزای معمولی همان brassica nopus L. است که در اروپا و کانادا کشت می شود . ارقام بهاره و زمستانه این گونه بعنوان منبع روغن گیاهی کشت می شود ولی ارقام زمستانه در شرایط مساعد معمولا پر محصولتر است . بذر این گونه به رنگ سیاه و در حالت طبیعی اشکالی با بذرهای زردرنگ وجود ندارند . (عزیزی و همکاران ، ۱۳۷۸)
کلزای صنعتی : حاوی ۶۰-۲۲ % اسید اروسیک در روغن و ۲۰۵-۱۰۰ گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله .
رقم دو صفر : نوع تکامل یافته رقم یک صفر است و حاوی کمتر از ۲% اسید اروسیک در روغن است .
رقم سه صفر : نوع اصلاح شده ارقام B.campeastris است و اصطلاحا به آن canoia گویند . (شهیدی و فروزان ، ۱۳۷۶)
تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.
جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر