مقاله شهید مصطفی چمران


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله شهید مصطفی چمران مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۹  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله شهید مصطفی چمران نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه   ۱
از دبستان تا دانشگاه   ۲
ورود به دانشگاه   ۳
ازدواج   ۵
فعالیت های سیاسی خارج از کشور   ۵
مبارزات لبنان   ۸
ورود به ایران و فعالیت های انقلابی   ۹
فعالیت های جنگی   ۱۱
روز شهادت   ۱۳
منابع:   ۱۶

منابع:

یاد نامه اولین سالگرد شهادت سردار پرافتخار اسلام ، شهید دکتر چمران –تهران ، بنیاد شهید چمران.
جهاد و شهادت، گزیده ای از دست نوشته های شهید دکتر مصطفی چمران از جنوب لبنان تا جنوب ایران- قم، انتشارات اسلامی.
لبنان، گزیده ای از مجموعه سخنرانی ها و دستنوشته های شهید دکتر مصطفی چمران درباره لبنان – تهران بنیاد شهید چمران درباره لبنان، تهران ، بنیاد شهید چمران.
کردستان، اثر شهید دکتر مصطفی چمران –تهران بنیاد شهید مصطفی چمران.
برنامه های تلویزیونی« روایت فتح» درباره ی شهید دکتر چمران.
زندگینامه شهید چمران اثر مهندس مهدی چمران.
دست نوشته های منتشر شده شهید چمران.
تحقیق های شفاهی مؤلف از گروه تلویزیونی روایت فتح، دوستان و آشنایان شهید چمران.

  مقدمه

        مصطفی در سال ۱۳۱۱ ﻫ . ش در شهر قم متولد شده است . او سومین فرزند خانواده است . عباس و مرتضی دو برادر او هستند و مهدی ، محمد و حسین برادران کوچکتر . مصطفی یک ساله بود که خانواده اش در جست وجوی یک زندگی بهتر به تهران مهاجرت می کنند و در سه راه سیروس ( چهار راه فعلی خمینی فعلی ) ، در خانه ای  اجاره ای که متعلق به یکی از اقوام است ، مستقر می شوند . آن دو اتاق کوچک ، محل زندگی آن خانواده ی پنج نفره بود . مصطفی در خیابان های این شهر غریب راه رفتن را یاد می گیرد و چشم به دنیا یی می دوزد که در پیش روی اوست : خیابان های شلوغ ، گاری هایی که توسط اسبان خسته کشیده می شوند ، بچه هایی با لباسهای وصله دار …

         به همین خاطر است که با دیگران کمتر جوش می خورد و این دنیا یرایش نا شناخته و گنگ است . او به دنیای درونی خود پناه می برد و این دنیا برایش شیرین و رویا ئیست .

        مصطفی در شهر غریب به هر سو چشم می دوزد و دنیایی تازه را می بیند ، دنیایی نا هماهنگ و متضاد را .

از دبستان تا دانشگاه

         مصطفی در سال ۱۳۱۸ در دبستان انتصاریه مشغول به تحصیل می شود ؛ مدرسه ای در نزدیکی عولادجان تهران .

           مصطفی پس از تحصیلات ابتدایی به دبیرستان دارالفنون قدم می گذارد . دبیرستانی که به فرمان امیر کبیر ساخته شد تا دانش آموزان و دانشجویان در داخل گشور با عتوم جدید و صنعت آشنا شوند .

           دبیرستا ن دار الفنون با آن حیاط دل باز و کلاس هایی که دور تا دور حیاط بزرگ و پر درخت آن بودند ، جای خوبی برای مصطفی بود . او روز ها درس می خواند و در ایام تعطیل به مغازه ی پدرش می رفت و به او کمک می کرد . در آن روزها ، کار گاه کوچک جوراب بافی پدر به سختی کفاف خرج خانواده ی هشت نفری را می داد . مصطفی باید کاری می کرد .

          بسیاری از دانش آموزان در درس های جبر و مثلثات و هندسه ضعیف بودند . بیشتر دانش آموزان دبیرستان دارالفنون از خا نواده هایی بودند که دستشان به دها ن شان می رسید . مصطفی شبها در میدان پشت مسجد سر پولک ، کلاس درس دایر کرد . بسیاری از بچه های هم سن وسال او به کلاس شبانه می آمدند . مصطفی به آنها درس می داد و در مقابل آن پولی می گرفت.

         « او از کودکی تدریس می کرد و قسمتی از خرج روز مره ی خود را از راه تدریس به دست می آورد . مصطفی در ریاضیات و به خصوص درس هندسه ، آن قدر توانا بود که حریفی نداشت . برای حل بعضی از مسایل مشکل  ساعت ها و روزها و ماهه فکر می کرد اغلب در خیابان که می رفت ، یا شبها در رختخواب ، با مسایل مشکل ریاضی دست و پنجه نرم می کرد .»

          در همین سال ها مصطفی با بزرگ مردی به نام آیت الله طالقانی آشنا می شود که در دست نوشته ها از او به بزرگی یاد می کند . از آن زمان تا پانزده سال بعد ، در درس تفسیر قرآن آیت الله طالقانی در مسجد هدایت حاضر می شد .

         « مرحوم دکتر مجتهدی رئیس دبیرستان البرز تهران بود . این دبیرستان بهترین مدرسه تهران محسوب می شد .

         آن موقع ها از هر دانش آموز ۷۰۰ یا ۸۰۰ تومان شهریه می گرفتند . این مقدار پول برای  خانواده ی ما بسیار زیاد بود . چون درس مصطفی خوب بود ، از او شهریه نگرفتند و از سال پنجم به این دبیرستان رفت . از همان موقع مرحوم دکتر مجتهدی به مصطفی علاقه ی زیادی  پیدا کرد . او بار ها گفته بود که مصطفی چمران یک روز باعث افتخار مدرسه ما خواهد شد . »

          « مصطفی خط و نقاشی زیبایی داشت در همان دوران ، نقاشی زیبایی از حضرت علی (ع) کشید . معلم نقاشیشان

مرحوم ارژنگی از شاگر دان کمال الملک بود .»

ورود به دانشگاه

        مصطفی از دبیرستان البرز با رتبه ی ممتاز فارغ التحصیل و در همان سال (۱۳۳۲ ) در رشته ی الکترو مکانیک دانشگاه فنی تهران قبول می شود . این سال مصادف با کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت دکتر محمد مصدق است  دانش جویان بر ضد حکومت فعالیت می کنند و شاه پس از سرنگونی دولت مردمی دکتر مصدق ، به سرکوبی مخالفا نش می پردازد .

           « همیشه در آنجا بودم که رنج وجود داشت . هر کجا که خطر بود ، حاضر بو دم ؛ در میان تظاهرات ، در برابر رگبار گلوله ها ، مقابل تانک ها ، در برابر خطر ناک ترین مسئو لیت ها و …  همیشه به استقبال خطر می رفتم وخود را در معرض خطر قرار می دادم تا دوستانم را نجات دهم . وقتی به جشنی می رفتم . افسرده و ناراحت بودم ؛ چطور ممکن بود من خوش باشم ، در حالی که درد مندانی که رنج می بردند ودر آتش و درد می سوختند … »

            مصطفی در دانشگاه به فعالیت سیا سی می پردازد وبا نهضت مقاومت ملی همکاری می کند . او مسئول پخش اعلا میه بر ضد حکومت شاه در دانشگاه تهران می شود .  « در کودتای ۲۸ مرداد با هم بودیم اعلا میه ها را دانشگاه پخش می کردیم . آیت الله طالقانی مرد بزرگ آن روزها بود . شب های جمعه در کلاس های ایشان شرکت می کردیم و در نا امیدی ها از او امید می گرفتیم . »

          پس از کودتای ۲۸ مرداد ، ریچارد نکسون ، رئیس جمهور آمریکا برای اعلام حمایت از حکومت شاه به ایران می آید . دانشجویان دانشگا ه های تهران در اعتراض به ورود او به تظاهرات می پردازند و سربازان شا ه آنها را به رگبار می بندند و مصطفی در آن روز مجروح می شود .

          در این دوران. مصطفی با اینکه لاغر اندام است ، اما همواره در میدان ورزش کشتی حاضر می شود .

          مصطفی در سال ۱۳۳۶ با بالا ترین معدل به عنوان شاگرد اول از دانشگا ه تهران فا رغ التحصیل می شود . سپس مدت یکسال در یک شرکت به کار می پردازد …

          « در دانشکده  فنی دانشگا ه تهران به عنوان شاگرد ممتاز شناخته شد . از بورس تحصیلی استفاده کرد و در سال ۱۳۳۸ به خارج رفت . در آن روزها خانواده ی ما توان اینکه او را به مشهد هم ببرد ، نداشت ؛ چه رسد به اینکه او را به آمریکا بفرستد. ولی مصطفی بورسیه شد و دولت خرج تحصیلش را داد . در ضمن ، در ایران هم امکان ادامه تحصیل وجود نداشت . به دانشگاه تگزاس آمریکا رفت و فوق لیسانس گرفت . بعد تصمیم گرفت در یک دانشگاه معتبر ادامه تحصیل دهد . به دانشگا ه برکلی رفت .دانشگاه برکلی ، دانشگاهی بود که به علت سطح بالای علمی عده کمی می توانستند در آن تحصیل کنند . مصطفی ادامه تحصیل داد و پایان نامه دکترای خود را در فیزیک پلاسما آماده کرد .»

          مصطفی در حین تحصیل به فعالیت های  سیا سی و مذهبی می پردازد . ساواک ، پدر او را احضار می کند و به او می گویند : « بنویس که مصطفی به ایران بر می گردد . ما به او شغل خوبی می دهیم .

          پدر مصطفی در جواب آنان می گوید :« او عاقل و با لغ است . من نمی توانم در زندگی اش دخالت کنم . »به همین خاطر ، پولی را که به عنوان کمک هزینه ما هانه پرداخت می کردند ، قطع می شود و او به اجبار علاوه بر تحصیل ، به کار می پردازد . باید درباره رشته تحصیلی و تحقیقات او بیشتر بدانم ؛ هر چند که دیگر نمی توانم او را مصطفی خطاب کنم او دکتر مصطفی چمران است .

          « او دانشمند بزرگی بود و از بهترین دانشگا ههای آن روز دنیا بالا ترین درجات علمی را دریافت کرد ؛ یعنی دکترا در رشته ی فیزیک پلا سما و گداخت هسته ای . در آن زمان ، در تمام دنیا شاید بیش از دو سه نفر روی این موضوع تحقیق نکرده بودند . مصطفی در دانشگا ه برکلی روی این موضوع تحقیق نکرده بودند . مصطفی در دانشگاه برکلی روی این موضوع تحقیق کرد و دکترا گرفت استاد او در دانشگاه برکلی گفته بود : « من نمی خواهم چنین محققی را از دست بدهم .» به همین خاطر بی جهت پایان نامه دکترای او را طول می داد تا تحقیقات مصطفی ادامه یابذ . »

ازدواج

    مصطفی در آمریکا ازدواج می کند. همسر آمریکای اش در سخنرانی های مصطفی شرکت می کرد و در همان جا با هم آشنا شدند. مصطفی نام او را پروانه می گذارد. آنها صاحب چهار فرزند میشوند. نام دختر بزرگشان روشن و نام پسر کوچکشان جمال است.

فعالیت های سیاسی خارج از کشور

           مصطفی از لحظه ورود به آمریکا به فعالیت های سیاسی و مذهبی می پردازد که بعدها به تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان در آمریکا منجر می شود. او پس از کشتار ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ توسط حکومت شاه فعالیتش را بیشتر میکند. دانشجویان در اعتراض به جنایت های شاه یک راهپیمای ۹۰ کیلومتری از شهر بالتیمور تا واشگتن به راه می اندازند.  مصطفی نقش اساسی را در این حرکت برعهده دارد. همچنین آیت الله طالقانی به دست ساواک دستگیر می شود. مصطفی نمی تواند اسارت معلم سالهای جوانی خود را تحمل کند و به تلاش می پردازد. به همین خاطر دانشجویان ایرانی در داخل عبادتگاه مقر سازمان ملل متحد در شهر واشگتن متحصن می شوند و دست به اعتصاب غذا می زنند.

           پس از کشتار ۱۵ خرداد شاه در سال ۱۳۴۳ به آمریکا سفر می کند. تظاهراتی در مقابل محل اقامت او در واشگتن برگزار می شود که مصطفی نقش فعالی در شکل گیری آن دارد. این تظاهرات به درگیری منجر می شود و عده زیادی از دانشجویان از جمله مصطفی مضروب می شوند …

          « حضور در آزمایشگاه بل یک افتخار بود که او توانست به آنجا راه یابد حقوق زیادی هم می گرفت.

 ولی همیشه   می گفت :« چرا باید در اینجا بمانم؟» روح مصطفی به وضع آنجا اعتراض داشت. در بهترین آزمایشگاه کار می کرد، زندگی علمی فوق العاده ای داشت ، ولی همه آنها را رها کرد و…»

           « از نظر علمی آنقدر بالا بود که می توانست در لابراتور بل بماند و ارتقا پیدا کند. او می توانست به بالاترین مقامی که هر ایرانی آرزو داشت ، دست یابد: اما هدف زندگی او خدمت بود. می گفت:« چه فایده حقوق زیاد بگیرم، ولی در دنیا بی عدالتی وجود داشته باشد؟!»

           مصطفی تصمیم می گیرد زندگی علمی خود را رها کند و به دنیای جدیدی قدم بگذارد. این تصمیم در اواخر سال ۱۳۴۵ عملی می شود.

           « مصطفی می توانست در بهترین نقطه آمریکا زندگی کند، کشتی و هواپیمای شخصی داشته باشد ؛ ولی همه چیز را رها کرد و … .»

مصطفی به مصر می رود.

           مصطفی پس از رسیدن به یک زندگی مرفه و یک زندگی کم نظیر علمی، از همه چیز می گذرد.

           پس از کشتار پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ مصطفی به این نتیجه می رسد که نمی توان به سادگی حکومت شاه را سرگنون کرد. پیروزی انقلاب الجزایر و استقلال این کشور از زیر سلطه فرانسه، موجب می شود که مصطفی تصمیم بگیرد دوره های عالی چریکی و نظامی را طی کند.

           « مصطفی به اروپا رفت و با مسلمانان آنجا ملاقات کرد. سپس به الجزایر رفت تا در جشن انقلاب مردم آن کشور شرکت کند. از ایران ، آیت الله طالقانی هم رفته بود.

ایشان ، مصطفی را به جمال عبدالناصر ، رئیس جمهور مصر معرفی می کند.

مصطفی درخواست می کند:« برای آموزش های نظامی ، پایگاه در اختیار ما قرار دهید!» جمال عبدالناصر موافقت می کند… .

مصطفی در یادداشتهای خود می نویسد:

           « پس ازاین که مبارزه ما به شکل مسلحانه درآمد ، دو سال در اردوگاههای نظامی کشور مصر دوره های سخت کماندویی را طی کردن . از بین صدها فرد انقلابی که از نقاط مختلف دنیا در آنجا جمع بودند، شاگرد اول شدم. سپس مسئولیت اردوگاه کماندویی را برای آموزش دوستان ایرانی ام برعهده گرفتم.»

           مصطفی در سال ۱۳۴۸ به آمریکا باز می گردد و مقدامت سفر طولانی خود را فراهم می کند. درهمین زمان در کشور آلمان با امام موسی صدر دیدار می کند. او قبل از مصطفی به لبنان رفته بود. دراین دیدار، امام موسی صدر از او می خواهد که به کشور لبنان برود.

            « من در آمریکا زندگی خوشی داشتم و ازهمه نوع امکانات برخوردار بودم ؛ ولی از همه آنها گذشتم و به جنوب لبنان رفتم تا در میان محرومان زندگی کنم. می خواستم که اگر نمی توانم به این مظلومان کمکی بکنم، لااقل در میانشان باشم؛ مثل آنان زندگی کنم و درد وغم آنان را در قلب خود بپذیرم.»

مبارزات لبنان

 

20,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله شهید دکتر مصطفی چمران
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.