مقاله کاهو


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

مقاله کاهو مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۲۱  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله کاهو نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه   ۱
تاریخچه کاهو   ۲
خواص گروه سبزیجات   ۳
تر کیبات شیمیایی کاهو:   ۶
خواص درمانی کاهو:   ۸
خواص کاهو:   ۹
اهمیت سبزیجات در عصر علم و تکنولوژی   ۱۴
منابع:   ۱۸

منابع:

۱-کتاب گیاهان و نباتات شفا بخش-تالیف غلامحسین قره گوز لو

۲-کتاب زبان خوراکی ها – تالیف دکتر غیاث الدین جزایری

۳-کتاب خواص خوراکی ها –تالیف مرتضی نظری

 

مقدمه

کاهو یکی از قدیمی‌ترین سبزیجات دنیا است منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می‌باشد. کاهو شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می‌شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو گیاهی است یکساله که دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش می‌باشد و با طعم کمی شیرین. انواع مختلف کاهو که در حال حاضر در آمریکا کشت می‌شود حدود ۱۶ نوع می‌باشد که در تمام طول سال وجود دارد روی‌همرفته دو دسته کاهو وجود دارد.

کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده می‌شود که کاهوی گرد Head Lettuce و کاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است. کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو. کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است.(روزنامه جام جم-ضمیمه ۴/۵/۱۳۸۶ )

تاریخچه کاهو

اگر صفحات تاریخ را ورق بزنیم و بخواهیم بدانیم بشر از چه وقت با کاهو آشنا شده و آن را مصرف کرده است به این نکته بر مى خوریم که تاریخ کاهو بسیارقدیمى و کهن است و به قرنهاى خیلى قدیمى مى رسد.

در تورات ، کتاب مقدس قوم یهود،مذکور است که بنى اسرائیل باید در زمان عید پاک کاهو بخورند.

رومیان قدیم کاهورا به خوبى مى شناختند و آن را مصرف مى کردند و مخصوصا در ضیافتهایى که داشتندمقدار زیادى کاهو مصرف مى کردند تا غذاهاى سنگین و ثقلى را که خورده بودند هضم کنند.

در تاریخ فرانسه مذکور است امپراتور فرانسه به نام اوگوست که مبتلا به بیمارى کبد شده بود، بارژیم آب کاهو به کلى معالجه شده و شفا یافت .

یکى از خواص کاهو زیاد کردن شیرمادران شیرده است و به همین علت نام فرانسه آن از کلمه لاتینى گرفته شده است که به معنى شیر است .

خواص گروه سبزیجات

استفاده از میوه ها و سبزیجات یکی از بهترین شیوه های دستیابی به شادابی ، سلامت و تعادل جسمی است ، چون این مواد دارای املاح معدنی و ویتامین های اختصاصی که بسیار برای بدن ضروری است هستند و به ندرت در سایر مواد غذایی یافت می شوند .

 همچنین به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر اجابت مزاج را آسان و دفع مواد زائد بدن را افزایش می دهد .   بشر امروز به دلیل زندگی ماشینی و عدم تحرک کافی و استفاده بیش از حد پروتئین و چربی های حیوانی و همچنین مصرف زیاد از حد شیرینی ، آرد های سفید ، برنج های بدون سبوس روز به روز حرکات دودی روده خود را کمتر کرده و عدم دفع مواد زائد بدن را موجب می شوند .

 به سبزیجات از نظر انرژی منبع فقیری هستند و اغلب آنها از هر صد گرم ۵ تا ۱۰ کیلو کالری انرژی فراهم می سازند و به علت کالری کم ، اشتها را کم کرده و یکی از بهترین درمان کنندگان چاقی می باشند.

تمام سبزیجات مقادیری از ویتامین های گروه B را دارند همچنین برگ سبزیجات منبع مناسبی از ریبوفلاوین است و یکی از مواد مهم سبزیجات بتا کاروتن ( پیش ساز ویتامینA ) ، اسید اسکوربیک ، اسید فولیک است که هر کدام از مواد مذکور به نوبه خود برای سلامتی مفید هستند .

 چون غلات و حبوبات از این ویتامین ها فقرند مصرف توام غلات ، حبوبات و سبزیجات توصیه می شود . بیشتر سبزیجات دارای کلسیم و آهن فراوان هستند.

(دکتر حسین خوبان-مقالات سمینار گیاهان دارویی  شیرازی-سایت تغذیه-۲۶/۳/۱۳۸۷ )

ترکیبات شیمیایی کاهو:

عصاره کاهو به مقدار زیادی آهن و منیزیم دارد .از طرفی یکی از وظایف مهم کبد وطحال این است که در خود مقداری اهن ذخیره می کند که در موارد ضروری که بعلت ضعف و اختلالات و بیماریها  گلبولهای سفید و قرمز رو به کاهش می گذارند کبد از اهن ذخیره موجود در خود استفاده کرده گلبولهای قرمز جدیدی بوجود می اورد وبدین طریق جبران ضعف و کمبود بدن را میکند.

 منیزیومی که در کاهو وجود دارد دارای قوای حیاتی فق العاده ای  می باشد ودارای نسوج و عضلات   مغز و اعصاب نافع است . مس مقاومت بدن را در مقابل امراض عفونی بخصوص سیاه زخم زیاد می کند .مغز گردو و سبزیجات  مخصوصا” کاهو از این فلز زیاد دارد .خوردن ان برای عموم بخصوص زنان باردار  مفید است .

(غلامحسین قره گوز لو-گیاهان و نباتات شفا بخش –سال ۱۳۷۵ –انتشارات عارف – تهران)

 کاهو به خاطر وجود  ماده ای بنام لاکتوکاریم lactocarium  خواب اور و هضم کننده خوبی است.هم چنین  اشتها اور است .

کاهو مقداری اهن –مس-فسفر –کلسیم ومنگنز وویتامین های A (به مقدار زیاد ) B,C,E می باشد.هر ۱۰۰ گرم کاهو ۳۰ کالری حرارت تولید میکند .

کاهو ضمنا دارای مواد معدنی مانند نیکل ، کبالت ، سولفور ومس  می‌باشد. مواد شیمیایی کاهو عبارتند از : لاکتوکاروم  ) Lactucarumکه ماده‌ای است مخدر ) موم ، رزین ، مالیک اسید و سوکسی نیک اسید ، لاکتوم کاروم خواب آور و مسکن است. از لاکتوم کاروم به عنوان داروی خواب آور و مسکن و نیز در چشم پزشکی برای گشاد کردن مردمک چشم استفاده می‌شود

از کاهو همچنین ماده‌ای به نام تریداس Thridace گرفته می‌شود که مسکن و ضد درد است. برای تهیه تریداس ساقه کاهو رسیده را تکه تکه کرده و شیره آن‌را با فشار خارج می‌سازند. این شیره را سپس حرارت داده تا در اثر حرارت مواد آلومینی آن منعقد می‌شود در نتیجه مایعی صاف بدست می‌آید.

این مایع را تحت درجه حرارت کم و در خلاء حرارت داده که تریداس بدست می‌آید. این مایع را می‌توان خشک کرد و به صو رت پودر درآورد.

(الهام جمالی –سایت خبری ایسکانیوز)

خواص درمانی کاهو:

20,000 ریال – خرید
 

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پاورپوینت کاهو
  • برچسب ها : , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      پنجشنبه, ۲۳ آذر , ۱۳۹۶
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.