پاورپوینت اکولوژی برنج


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

پاورپوینت اکولوژی برنج مربوطه  به صورت فایل پاورپوینت و قابل ویرایش می باشد و دارای ۲۱  اسلاید است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود پاورپوینت اکولوژی برنج نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک پاورپوینت مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

فهرست مطالب

فصل اول
مقدمه،  مبداء اولیه برنج:
فصل دوم
طبقهبندی و گیاهشناسی برنج
۱-۲- طبقه بندی برنج
۲-۲- گیاهشناسی برنج
۱-۲-۲- ریشه:
۲-۲-۲- ساقه:
۳-۲-۲- برگ:
۴-۲-۲- پنجهزنی:
۵-۲-۲- ساختمان گلآذین:
۶-۲-۲- گردهافشانی و لقاح:
فصل سوم
اکولوژی برنج
۱-۳- تعریف اکولوژی:
۲-۳- خصوصیات اکولوژی برنج:
۱-۲-۳- الگوی نمو گیاه برنج
۲-۲-۳- احتیاجات حرارتی:
۳-۲-۳- احتیاجات نوری:
۴-۲-۳- نیاز به رطوبت هوا:
۵-۲-۳- خاک مورد نیاز:
۶-۲-۳- مقاومت به شوری:
منابع:

منابع:

اخوت، سیدمحمود، ۱۳۷۶، برنج کاشت، داشت و برداشت، انتشارات فارابی.

حسینی، محمد، ۱۳۷۷، اکولوژی گیاهان زراعی گرمسیری، انتشارات بین‌النهرین.

خدابنده، ناصر، ۱۳۶۲، غلات، انتشارات سپهر.

رحیم‌زاده خوئی، فرخ، ۱۳۸۰، اصول اکولوژی در تولیدات گیاهی، انتشارات دانشگاه تبریز ۴۳۷٫

کوچکی، عوض، ۱۳۷۳، اکولوژی گیاهان زراعی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

مدیرشانه‌چی، محسن، ۱۳۷۲، اکولوژی گیاهی، انتشارات دانشگاه امام رضا(ع).

نورمحمدی، قربان، ۱۳۸۰، زراعت (جلد اول) غلات، انتشارات دانشگاه شهید چمران ۲۴۰٫

فصل اول

مقدمه،  مبداء اولیه برنج:

نام برنج از زبان هندی گرفته شده است که به آن اریسی (Arisi) می‌گویند. در زبان انگلیسی به برنج Rice‌ گفته می‌شود که همان نام عمومی برنج است. در زبان فرانسه Riz و در استان گیلان به برنج (بج) (Bej) و به خوشه آن (ورزه) (Vorze) و به شلتوک آن جو می‌گویند.

کشت برنج که امروزه در تغذیه صدها میلیون انسان در سرتاسر جهان نقش مهمی را عهده‌دار است. در چین و هندوستان سابقه هفت هزار ساله دارد، اما کشت برنج در ایران از ۲۰۰۰ سال پیش متداول بوده است. در زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان نیز در ایران برنج کشت می‌شده است. هم‌اکنون در استان‌های گیلان و مازندران از مناطق تولید برنج در کشور هستند.

اعتقاد بر این است که منشاءoryza sativa  متداولترین گونه برنج، قاره آسیا است. ۹۰درصد کل تولید برنج از آسیاست، از جمله کشورهایی مثل چین، هندوستان، ژاپن، کره، جنوب شرقی آسیا و جزایر مجاور اقیانوس آرام کشت می‌شود. در خارج از آسیا، کشورهایی مثل برزیل و ایالات متحده با تولید ۵/۰درصد از برنج مصرفی جهان، بیشترین مقدار تولید را دارند.

 

برنج از آن جهت در تغذیه انسان قرار می‌گیرد که دارای حدود ۷/۷% پروتئین، ۲/۷۵% مواد غیرازته، ۴/۰% چربی، ۲/۲% سلولز و ۵/۰% خاکستر می‌باشد.

قابلیت هضم برنج به مراتب بیش از سیب‌زمینی، نان چاودار، گندم شیر و سایر محصولات غذایی است. از نظر ارزش غذایی و میزان کالری تولیدی، برنج بر اکثر مواد غذایی مورد مصرف انسان برتری دارد. تغذیه مداوم با دانه‌های برنج که دارای مقدار کمی ویتامین B1 است، در انسان ایجاد مرض بری‌بری می‌نماید.

برنج حدود ۲۰۰۰ سال است که در چین و هندوستان کشت می‌شود. این گیاه از آسیای جنوب شرقی به چین وارد و بعد به آسیای صغیر، اروپا و آفریقا گسترش یافت.

فصل دوم

طبقه‌بندی و گیاه‌شناسی برنج

۱-۲- طبقه‌بندی برنج

برنج از جنس Oryza و خانواده Poaceae‌ (Gramineae) و قبیله Oryzae تعلق دارد و دارای دو گونه زراعی می‌باشد که عبارتند از:

Oryza Sativa: که گونه زراعی مهم برنج می‌باشد و دارای ۲۴=n2 کروموزم و گونه زراعی مهم برنج می‌باشد.

Oryza glaberrima: منشاء آن آفریقاست و نسبت به گونه O.sativa قدمت و تنوع ژنتیکی کمتری دارد.

نکته مهمی که در مورد این دو گونه وجود دارد، این است که گونه O.sativa نسبت به O.glaberrima از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا گونه آفریقایی دارای دانه‌هایی با رنگ تیره و کیفیت پایینی است.

 

O.Sativa دارای سه تیپ یا سه زیرگونه زراعی مختلف است که در قاره آسیا، اروپا و آمریکا کاشته می‌شود و همچنین تمام برنج‌های زراعی ایران در این گونه‌ها قرار دارند.

تپپ ایندیکا (Indica)

تیپ ژاپونیکا (Japonica)

تیپ جاوانیکا (Javanica)

 

۲-۲- گیاه‌شناسی برنج

برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس که طول دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز و ارقام متوسط‌رس که طول دوره رشد ۱۵۰ تا ۱۶۰ روز و اقام دیررس با طول دوره رشد ۱۷۰ تا ۱۸۰ روز می‌باشد.

قسمت‌های مختلف گیاه عبارتند از:

۱-۲-۲- ریشه:

مشخصات سیستم ریشه‌ای برنج، بستگی به واریته، بافت خاک، حاصلخیزی خاک،‌ تهویه خاک و وضع رطوبتی آن دارد. عموماً ریشه برنج، سطحی و افشان بوده و حداکثر در عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتری خاک نفوذ می‌کند. هر چقدر رشد برگ‌ها بیشتر باشد، بر رشد ریشه‌ها می‌افزاید.

ریشه‌ها در زمان ظهور خوشه به حداکثر رشد خود می‌رسند و بعد از آن میزان  تلفات ریشه‌ها به مراتب بیش از تولید ریشه‌های جدید می‌باشد.

۲-۲-۲- ساقه:

ساقه برنج، بندبند و توخالی بوده، در فواصل مختلف ساقه، جداره‌های سختی قرار دارد که در آن قسمت‌ها، ساقه توپر می‌باشد و گره نام دارد.

فاصله بین دو گره را میان گره می‌نامند. واریته‌های زودرس معمولاً میانگره‌های کمتری نسبت به واریته‌های دیررس دارند و سرعت رشد ساقه‌هاشان سریعتر می‌باشد.

۳-۲-۲- برگ:

 

20,000 ریال – خرید

پاورپوینت مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • پاورپوینت تثبیت بیولوژیکی نیتروژن در مزارع برنج
  • پاورپوینت روغن سبوس برنج و روش های استخراج آن
  • مقاله گیاه شناسی برنج
  • مقاله کنترل و تولید بذور گواهی شده برنج
  • پایان نامه زراعت برنج در استان گیلان
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.