پروژه طرح توجیهی نصب و راه اندازی کارخانه کیک و کلوچه


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

پروژه طرح توجیهی نصب و راه اندازی کارخانه کیک و کلوچه مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۶۷  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود پروژه طرح توجیهی نصب و راه اندازی کارخانه کیک و کلوچه نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

 فهرست

مقدمه:   ۱
نقطه سربسر تولید:   ۱
نرخ بازدهی سرمایه:   ۲
روش تولید:   ۶
برق:‍   ۸
محاسبه انرژی مصرفی:   ۸
مصرف آب:   ۹
مصرف گازوئیل:   ۹
مصرف بنزین ونفت   ۹
نفت مصرفی روزانه:   ۹
آشنائی با مشخصات فنی دستگاه فر   ۱۰
-مساحت زمین مورد نیاز و برآورد قیمت آن:   ۳۲
-محاسبه انرژی برق مصرفی رزانه( به کیلووات ساخت):   ۳۵
لیست مشاغل و مقدار حقوق ماهانه وسالانه   ۳۸
نوع و مقدار انرژی و هزینه آن:   ۴۰
منابع و مآخذ   ۶۴

مقدمه:

از آنجائیکه این طرح ماهیتاً دارای ارزش افزوده پائین می باشد وقسمت اعظم قیمت تمام شده را مواد اولیه آن تشکیل میدهد لذا با تغییر در تکنولوژیهای تولید که آنها در نوع خود بسیار محدود می باشد تغییرات خیلی ناچیزی در قیمت تمام شده ایجادمی شود. لذا ویژگیهای برتر و بالاتر در این طرح صرفا مربوط به کیفیت تولید محصول می باشد که لازمه کنترلهای کیفیت در مرحله خمیرگیری و پخت و بسته بندی را طلب می نماید و در کنار اینها توجه به ذائقه مصرف کننندگان نیز حائز اهمیت می باشد در این طرح نیز تکنولوژی متداول تولید کیک وکلوچه استفاده شده است و قیمت تمام شده محصول براحتی قابل رقابت با محصولات مشابه داخلی می باشد.

نقطه سربسر تولید:

در نقطه سربسر تولید در آمد حاصل ا زفروش معادل مجموع هزینه های ثابت و متغیر تولید خواهد بود

هزینه‏های متغیر+ هزینه های ثابت اولیه= درآمد حاصل از فروش

(مقدار تولید× هزینه متغیر واحد محصول) + هزینه ثابت سالانه= قیمت فروش واحد× مقدار تولید در نقطه سربسر

 نقطه سر بسر

تن۲۷۸ XC=

نقطه سربسر تولید معادل قریب۶/۵۵% ظرفیت تولید طرح می باشد که با توجه به سادگی تولید محصول و پائین بودن سطح پیچیدگی دستگاههای خط تولید که موجب سهولت نگهداری تعمیرات آنها می گردد. کارخانه قادر خواهد بود همواره در ظرفیتی بمراتب بالاتر از نقطه سربسر و درحد ظرفیت ۵۰۰ تن درسال کارکند.

نرخ بازدهی سرمایه:

سود ویژه کارخانه پس از کسر مالیات در سال اول سالانه۰۰۰/۶۱۶/۲۳ ریال و در سالهای بعد در جدول سود وزیان برآورده شده است. (بدیهی است با توجه به آئینامه های مالیات در هرمقطع زمانی و در شرایط خاص مبلغ سود تغییر پیدا کند. ضمنا مالیات معادل ۲۰۵%  سود عملیاتی در نظر گرفته شده است)  و از طرفی با توجه به اینکه مبلغ سرمایه گذاری ثابت معادل ۴۱۷/۱۹۰/۶۴ ریال می باشد لذا نرخ برگشت سرمایه و مدت آن بشرح زیر محاسبه می‏شود.

ملاحظه می شود که سرمایه گذری ثابت طرح پس از ۲/۳ سال بر می گردد. وزمان برگشت با توجه به نوع کارخانه زمان مناسبی است و طرح از أین نظر دارای توجیه کافی است.

وابستگی طرح از نظر ماشین آلات به خارج و جود ندارد و فقط در صورتی که آرد وشکر را محصول وارداتی تصور کنیم کارخانه از نظر مواد اولیه به خارج وابسته است و دو قلم فوق الذکر نیز از سوی دولت وارد و در اختیار کارخانجات قرار داده می شود. و با فرض فوق می توان  گفت ارزش افزوده حاصل صدر صد در داخل کشور ایجاد می شود و سرمایه گذاری ثابت سرانه طرح ۷۲۴/۹۳۷/۴ ریال می باشد که حاکی از اشتغال زائی نسبتا خوب طرح می‏باشد.

 پائین بودن درصد ارزش افزوده حاکی از این مطلب است که قسمت اعظم بهای تمام شده محصول را مواد اولیه تشکیل دهنده محصول شامل می شود. و علیرغم سود آوری طرح ارزش افزوده طرح پایین است و جز ازجهت تامین تقاضا در جامعه به محصول تولیدی دلیل و توجیه اقتصادی دیگر برای احداث کارخانه تولید کیک و کلوچه در کشور وجود ندارد و بدلیل پائین بوده ازش افزوده و از طرفی بدلیل اینکه شکر و آرد که ماده اولیه اصلی کارخانه می باشد و وارداتی هستند صادرات این محصول نیز نمی تواند در اقتصاد کلان کشور تاثیر نسبی مثبت داشته باشد. و صادرات این محصول در واقع صادرات مجدد آرد وشکر وارداتی و انرژی ارزان می باشد که مقرن بصرفه نیست.

کیک وکلوچه که با توجه به سابقه دیرینه تولید آن استادکاران فراوانی در این زمینه تربیت شده اند. درحال حاضر با استفاده از ماشین آلات ساخت داخل بنحو مطلوبی در کارخانجات تولید کیک و کلوچه در سطح کشور تولید وعرضه  می شود. پروسه تولید کیک و کلوچه درصفحه

ضمیمه طرح نشان داده شده است کارگران مورد نیاز در هر قسمت در  داخل علامت       نشان داده شده است. تعداد کارگران که در طرح برآورده پیشنهاد  شده است حداکثر تعداد کارگران دو منظور یا چند منظوره ویا استفاده از اوقات خالی کارگران در کلیه مراحل خط تولید بنحو چشمگیری درهزینه های کارگری صرفه جوئی می نمایند. برای مثال معمولا از اوقات خالی اکثر کارگران برای الک کردن آرد استفاده میشود. لازم به توضیح است از آنجائیکه کارخانه دارای یکدستگاه فرمی باشد لذا در آن واحد فقط یک نوع محصول کیک یا کلوچه تولید می شود. کارگران خیمر گیر لول کن- شکل ده و برش – فروکنترل کیفیت- بسته بندی وکنترلر نهائی بطور .مشترک در تولید کیک و کلوچه کار می کنند.

نسبت دقیق مواد اولیه مصرفی در فرمول ساخت بصورت تجربی توسط مهندس صنایع غذائی تعیین و دستور کاربرآن اساس به کارگران داده می شود. نسبت مواد اولیه معرفی درصفحه ۹ جدول مواد داخلی داده شده است.

روش تولید:

پس از تهیه خمیر براساس فرمولاسیون مشخص خمیر پس از لول کردن و شکل دهی در اندازه ها و شکل های مشخص در آمده در داخل سینی هائی چیده می شود. سینی ها به داخل فر منتقل می شود و پس از اینکه عمل پخت در درجه حرارت ومدت معین انجام گرفت سینی ها از فر خارج شده و پس از سرد شدن  کیکها برروی نوار کاغذ سلفون که زیردستگاه دوخت حرارتی می گذرد قرار  داده می شود. و بدینوسیله کیک ها پس از گذشت از زیر دستگاه  دوخت حرارتی سلفون در داخل کاغذ سلفون بسته بندی می شود. کیکهائی که در داخل کاغذ سلفون بسته بندی شده در داخل کارتن۳ کیلوئی قرار داده شده و درب کارتن با چسب نوار کاغذی بسته میشود برای توزین محتوی هر کارتن ۳ کیلوئی از یک ترازوی معمولی استفاده می شود.

بسته بندی کلوچه نیز در داخل کاغذ سلفون انجام می گیرد ولی از جهت متفاوت بودن اندازه، کیک و کلوچه هنگام خرید دستگاهها می توان دوخت دو منظور سفارش  داد که برای بسته بندی کیک و کلوچه هر دو قابل تنظیم و استفاده باشد.

کلوچه که در کاغذ سلفون بسته بندی شده است در داخل کارتن ۳ کیلویی بسته بندی وبا چسب نواری کاغذی در بسته می شود.

با توجه به اینکه بسته بندی در داخل کارتن بصورت دستی، انجام می گیرد کیک و کلوچه هر دو می تواند در داخل کارتنهای بزرگتر یا کوچکتر که بصورت آماده خریداری می گردد بسته بندی شود.

برق:‍

برق مصرفی در کارخانه شامل برق مصرفی برای روشنائی ساختمان- روشنائی محوطه ومصرف برق ماشین آلات خواهد بود. توان مورد نیاز ماشین آلات از سوی سازنده ۲۰ کلیو وات بدون در نظر گرفتن ضریب همزمانی توصیه می شود. که با  در نظر گرفتن ضریب همزمانی ۸۰% که پیشنهاد سازنده ماشین آلات می باشد توان مصرفی ۱۶ کلیو وات می باشد.

مصرف روشنائی ساختمان به ازای ۲۰ وات برای هر متر مربع محاسبه می شود. کلیووات ۱۰=۱۰۱۴۰=۲۰×۵۰۷ مصرف روشنائی محوطه به ازای ۱۰ وات برای هر متر مربع محاسبه می‏شود. کیلو وات ۱۱=۱۱۰۰۰=۱۰×۱۱۰۰ توان انشعاب خریداری کلیووات ۴۰= کیلووات ۴۱=۱۱+۱۰+۲۰= جمع توان مورد نیاز

با درنظر گرفتن ضریب همزمانی ۸۰% توان مورد نیاز کارخانه ۳۲ کلیووات می باشد.

محاسبه انرژی مصرفی:

با توجه به اینکه مصرف برق ماشین آلات و روشنائی محوطه و ساختمان ۸ ساعت در روز می باشد و کارخانه ۲۷۰ روز در سال کار می کند:

کیلوات۶۹۱۲۰=۲۷۰×۸×۳۲=مصرف انرژی در سال

مصرف آب:

۳۹۰۰=۱۳×۳۰۰=آب مصرفی  روزانه در تولید

مصرف گازوئیل:

گازوئیل مصرفی دستگاه فر روزانه ۳۰۰ لیتر می باشد.

–         گازوئیل مصرفی برای گرمایش به ازای ۲۸ لیتر در هر متر مربع زیر بنا در سال محاسبه می شود.

لیتر      ۹۵۲۴۵=۵۰۷×۲۸+۲۷۰×۳۰۰=جمع کل گازوئیل مصرفی درسال

مصرف بنزین ونفت

-بنزین مصرفی برای یکدستگاه وانت بارنیسان درروز ۲۰ لیتر در نظر گرفته می شود.

لیتر  ۵۴۰۰=۲۷۰×۲۰=بنزین مصرفی سالانه

 نفت مصرفی روزانه:

-نفت مصرفی روزانه برای مصارف متفرقه ۵/۳ لیتر در روز درنظر گرفته می شود.

۶۷۵=۲۷۰×۵/۲=نفت مصرفی سالانه

آشنائی با مشخصات فنی دستگاه فر

دستگاه فرکه جهت کیک وکلوچه و سایر محصولات غذائی نظیرنان فانتزی وغیره نیز بکار می‏رود در حال حاضر دو نوع در داخل کشور ساخته می شود:۱- نوع گردان  ۲- نوع طبقه ای

در این طرح از نوع طبقه أی استفاده می گردد دستگاه فر ازنوع طبقه أی می باشد و کیک وکلوچه پس از اینکه به اندازه و شکل مورد نظر د رآمدند در داخل سینی به ابعاد ۹۰×۶۰ یا ۶۰×۴۰ چیده و در طبقات فرچیده می شود. در هر طبقه تعداد ۴ عدد سینی حدود تعداد ۶۵ عدد کیک یا کلوچه قرار داده میشود. مدت زمان پخت بین ۱۵تا ۲۵ دقیقه می باشد.

اگر وزن هر کیک یا کلوچه را بطور متوسط ۷۵ گرم در نظر بگیریم ظرفیت سالانه فر برای ۲۷۰ روز کار در سال محاسبه می گردد.

لازم به توضیح است پس از کسر ساعت ناهار و نماز در هر شیفت مدت زمان واقعی کار در طول هر شیفت ۷ ساعت فرض می شود.

ضمناً مدت زمان هر پخت ۲۰ دقیقه مفرض می شود.

تعداد دفعات پر وخالی شده فرد در طول روز

 در محاسبه هزینه های قبل از بهره برداری فرض می شود:

الف: ضرورتی به آموزش کارکنان در قبل از بهره برداری وجود نداشته و هزینه أی برای آن منظور نمی شود.

ب: مدت بهره برداری آزمایشی ۱۵ روز است که ۸۰% از تولیدات در این۱۵ روز با کیفیت خوب و قابل عرضه به بازار است و ۲۰% دیگر جزء ضایعات زمان بهر برداری آزمایشی وجزء هزینه قبل ا زبهره برداری منظور میشود. ضمنا فرض می شود در این۱۵ روز کارخانه با ۵۰% ظرفیت کارکند و از آنجائیکه قیمت تمام شده واحد محصول  در این مرحله از طرح مشخص نیست قیمت تمام شده هر کیلو محصول ۶۰۰ ریال فرض می شود.

ج: مدت احداث کارخانه ۱۸ ماه فرض می شود ولی از آنجائیکه وام از سوی بانک بصورت تدریجی پرداخت می شود لذا کارمزد وام بمیزان ۱۰% برای یکسال به عنوان هزینه قبل از بهره برداری منظور می شود.

د: چون مبلغ وام در این مرحله از تهیه طرح دقیقا مشخص نمی باشد مبلغ وام ۴۰ میلیون ریال فرض می شود.

هزینه ضایعات در بهره برداری آزمایشی

 ریال۰۰۰،۰۰۰،۴۰=کارمزوام قبل از بهره برداری

ریال ۷/۶۶۶۶۶۵=۰۰۰،۰۰۰،۴+۱۶۶۶۶۶۷=جمع ضایعات وکارمزد وام در قبل از بهره برداری

 قسمت دوم- اطلاعات کلی مربوط به کالا یا کالاهای تولیدی

۱-  نام ونوع کالا یا  کالاهای تولیدی مورد در خواست:

 کیک و کلوچه

۲-  شماره تعرفه گمرکی ومیزان سود بازرگانی وحقوق گمرکی کالا یا کالاها:

شماره تعرفه کمکی ۰۸/۱۹                              حقوق گمرگی ۵۰%

                                                           سود بازرگانی ۱۵%

 ۳-  ویژگیها ومشخصات فنی مورد لزوم:

کیک وکلوچه تولیدی باید دارای عطر و طعم مطلوب بوده و کیفیت آن از نظر مزه  و فرمولاسیون و کیفیت بسته بندی و غیره مورد تایید ادراه کل نظارت بر مواد غذائی و داروئی باشد.

بدیهی است در صورتیکه محصول بر اساس استاندارد تولید شود دارای کیفیتهای لازم خواهد بود.

۴-  در صورتیکه محصول تولیدی کالای واسطه أی و یا ماده اولیه صنایع دیگر می باشد

  وکار برد آن را در دیگر صنایع تعیین کنید؟ در ضایع مواد غذایی نان ماشینی و فانتزی و بیسکویت و دیگر نانها و کیکهای موجود بازار

۵- کالا بر طبق کدام استانداردهایی یا بین المللی تولید خواهدشد؟

کالا برطبق استاندارد ملی تولید خواد شد.

۶-اگر برای این کالا استاندارد ملی در ایران وجود  دارد شماره  آن را ذکر کنید .

۷-آیا این کالا در حال حاضر در داخل کشور ساخته می شود؟بلی

قسمت سوم- اطلاعات مربوط به بازار محصول

۱-  تعداد واحدهای مشابه موجود در داخل و ظرفیت آنها ذکر شود(با ذکر ماخذ)

در اکثر شهرهای ایران بصورت سنتی وصنعتی وجود دارد که تقریبا واحدهای صنعتی را چهل واحد در سراسر کشور تخمین می زنند که اگر بطور متوسط ظرفیت هر واحد را ۵۰۰ تن در سال بحساب آوریم کل ظرفیت تولیدی۰۰۰/۲۰ تن تولید کیک و کلوچه داریم.

۲- چنانچه کالا وارداتی است میزان واردات درآخرین ۵ سالی که آمار منتشر شده به تفکیک  ذکر گردد( با ذکر منابع) خیر واردات آن ممنوع می باشد.

۳- اگر کالا صادارتی است، مقدار صادرات در۵ سالی که آمار منتشر شده به تفکیک ذکر شود(با ذکر منابع) صادرات آن آزاد می باشد و در پایان طرح بصورت ضمائم ارائه شده است.

۴- روند مصرف محصول طی۵ سال گذشته و پیش بینی مصرف در ۵ سال آینده بدلیل آنکه کالای مورد نظر مصرفی غذائی می باشد و در ۵ سال گذشته هر آنچه تولید شده بمصرف رسیده است.

۵-  تولید کنندگان عمده جهانی این کالا چه کشورهائی هستند؟( در صورت دسترسی به منابع).

کلیه کشورها خاور میانه و آسیایی

قسمت چهارم- اطلاعات مربوط به دانش فنی[۱]



[۱] – انعقاد هرگونه قرار داد همکاری فنی، حق الامتیاز و خرید خدمت و افراد شرکتهای خارجی باید با اطلاع وتصویب وزارت صنایع باشد.

60,000 ریال – خرید
 

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید


جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

سبد خرید

  • سبد خریدتان خالی است.

دسته ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.