گزارش کار آموزی نساجی


دنلود مقاله و پروژه و پایان نامه دانشجوئی

گزارش کار آموزی نساجی شرکت ایران پولین  مربوطه  به صورت فایل ورد  word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۱۴۷  صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود گزارش کار آموزی نساجی نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد

فهرست مطالب

تاریخچه شرکت ایران پوپلین      ۱
کنترل پارچه های خام         ۴
مشخصات پارچه های تولید شده درکارخانه                     ۵
مقدمات تکمیل
پرزسوزی            ۶
سفیدگری بزرگ         ۱۱
سفیدگری کوچک         ۱۶
شستشو               ۱۷
اهارگیری            ۲۰
پخت               ۲۷
سفیدگری            ۲۹
سفیدبرفی            ۳۱
مرسریزاسیون            ۳۶
ماشین مرسریزه            ۴۰
کریشه یا اثر موضعی ( شیر شکری) در سطح پارچه                   ۴۲
چاپ
شابلون سازی            ۴۵
ماشینهای چاپ
ماشین چاپ روتاری اشتورک      ۶۰
ماشین چاپ روتاری زیمر      ۶۶
ماشین فیکسه            ۷۱
رنگسازی            ۷۵
ماشینهای رنگرزی موجود درسالن
ماشین رنگرزی ترموزول      ۸۲
پد- استیم            ۸۷
دستگاه شستشوی نهایی      ۹۵
تکمیل نهایی
کندانس            ۹۸
کالندر               ۹۹
ماشین خارزنی             ۱۰۱
ماشین سانفوریزه         ۱۰۶
استنتر               ۱۰۹
نرم کن               ۱۱۹
پرکن               ۱۲۰
ازمایشگاه چاپ
چاپ پیگمنت            ۱۲۲
چاپ راکتیو            ۱۲۶
چاپ دیسپرس- راکتیو         ۱۲۶
چاپ برداشت            ۱۲۷
ازمایشگاه رنگرزی
رنگرزی راکتیو            ۱۲۸
رنگرزی دیسپرس – راکتیو      ۱۳۱
رنگرزی دیسپرس- خمی      ۱۳۳
رنگرزی دیسپرس-گوگردی      ۱۳۴
اسکلت گیری            ۱۳۶
رنگرزی پیگمنت         ۱۳۷
رنگ همانندی (رنگ پیگمنت)   ۱۳۸
ازمایشگاه تکمیل
نرم کن کاتیونی         ۱۴۰
نرم کن سیلیکونی         ۱۴۰
سفیدبرفی            ۱۴۱
ضداب               ۱۴۱
تست ها            ۱۴۳

تاریخچه شرکت ایران پولین :

شرکت ایران پولین (سهامی عام ) با سرمایه اولیه دویست میلیون ریال در تاریخ ۲۳/۷/۱۳۵۳ تحت شماره ۱۹۸۳۳ در اداره ثبت شرکتهای مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. موسسین شرکت بانک صنعت و معدن گروه صنعتی ملی – پشتیبانی ایران برک شرکتهای سهامی خاص فرش گیلان و آقای مهدی هرندی بوده و آقای مهندس علی محمد شریفی به عنوان اولین مدیر عامل شرکت انتخاب گردیده بودند.

سرمایه شرکت در سال ۱۳۵۶ به مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال و در همان سال مجدّداً به مبلغ۱۳۰۰ میلیون ریال افزایش یافت .

در سال۱۳۶۹ شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و سرمایه شرکت به مبلغ ۳۹۰۰ میلیون ریال افزایش یافت و درسال۱۳۷۰ سرمایه شرکت به مبلغ ۵۸۵۰ میلیون افزایش و در ۲۷/۱/۷۴ مجمع فوق العاده به مبلغ ۲۳۵۰ میلیون ریال از محل سود تقسیم نشده و مبلغ ۳۵۰۰ میلیون ریال از حمل اندوخته های طرح توسعه کارخانه (جمعاً ۵۸۵۰ میلیون ریال به سرمایه شرکت اضافه که در نتیجه سرمایه شرکت در حال حاضر مبلغ ۱۷۵۵۰ میلیون ریال می باشد ۰

فعالیت اصلی شرکت طبق ماده ۱۵ اساسنامه عبارت است از :

تاسیس و اداره کارخانجات ریسندگی  و بافندگی به منظورتولید انواع پارچه های نخی و الیاف مصنوعی تاسیس و اداره هر نوع موسسه با کارخانه به منظورتبدیل تولیدات کارخانه ریسندگی  و بافندگی به لباس ، پیراهن ، ملحفه و …… و تاسیس شرکتهای تولیدی و مشارکت در شرکتهای تولیدی موجود و فروش تولیدات و عنداللزوم صدور آن به خارج و تاسیس هر نوع نمایندگی و اداره فروشگاه در کشورهای خارج به منظور فروش تولیدات و با انجام اموری که مرتبط با موضوع شرکت باشد و انجام کلیه اقدامات و فعالیت های لازم برای راه اندازی ماشین آلات بعد از انقلاب اسلامی صورت پذیرفته و در سال ۱۳۵۹ بخش ریسندگی در سالهای ۱۳۶۰ ، ۱۳۶۱ بخش بافندگی و در سال ۱۳۶۲ بخش رنگرزی راه اندازی شد و مورد بهره برداری قرار گرفته  است.

علاوه بر ماشین آلات فوق جهت بهبود تولیدات و بالا بردن کیفیت محصولات ماشین آلات دیگری نیز خریداری و نصب گردیده که از آن جمله می توان باز سازی ماشین چاپ اشتورک ، خرید ماشین چاپ زیمر، خرید ماشین آلات دوزندگی ، خرید ماشین آلات چاپ خارزنی و سمباده زنی که در سالهای گذشته خریداری و نصب شد و راه اندازی گردیده و تاثیر قابل توجهی در فروش خارجی و داخلی داشته است .

با توجه به برنامه های صادراتی شرکت ، بخشی از ماشین آلات دوزندگی به مبلغ ۶۰۵۰۰۰ مارک و یک دستگاه طراحی اتوماتیک کامپیوتری و نمونه گیری و ظاهر کردن فیلم به مبلغ ۹۵۰۰۰ فلورن هلند خریداری گردیده و پس از نصب و راه اندازی تاثیر مثبت خود را در پارچه های تولیدی و صادراتی شرکت داشته است. که هم اکنون کار طراحی و ظهور فیلم در دفتر مرکزی تهران صورت می گیرد.

در حال حاضر شرکت ایران پوپلین دارای ۱۰۵۰ پرسنل استخدامی و قرار دادی می باشد که به شرح زیر می باشد:

۵۰۰ نفر دیپلم

۳۰-۰۴۰ نفر فوق دیپلم

۳۰نفر لیسانس

۲ نفر فوق لیسانس

۱۵۰ نفر سیکل

۱ نفر دکتر


مشخصات پارچه های تولید شده در کارخانه:

کالیته پارچه های مصرفی در هر کارخانه ایی که مجموعه ای از اعداد و حروف است که مشخص کننده یکسری خصوصیات پارچه می باشد ، طبق قرار دادهایی بیان می شود . این علایم به صورت عددی ۴ رقمی که همراه با حروف انگلیسی یا فارسی می باشد .

مثلاً :

سمت راست عدد چهار رقمی                رقم اول از سمت چپ

پارچه های عریض ….A/                   پنبه ای ……….۱

پارچه های عریض ….B/                   ویسکوز………۲

با نخ Open end…..O/                  پلی استر……..۳

که برای سفید برفی به کار می رود         پلی استر …….۴

با نخ پود رینگی ……..R/                  پنبه – پلی استر….۵

برای سفید برفی استفاده نمی شود          ویسکوز – پلی استر …۶

عمدتاً این کارخانه از کاتیله های زیر استفاده می کند:

لباسی        ۶۵۰۲- ۶۵۱۰

پیراهنی      ۶۰۶۳- ۶۴۰۰

پرده ای      ۶۰۶۲ – ۵۰۴۶

ملحفه ای     ۱۰۴۷- ۱۰۴۴

مقدمات تکمیل:

تمام پارچه های نساجی پس از خروج از سالن بافندگی کم و بیش دارای مقادیری نا خالصی و عیوب می باشند لذا لازم است به منظور آماده کردن پارچه برای عملیات تکمیلی اصلی آن را تحت عملیات مقدمات تکمیلی قرار داد که مقدمات تکمیل در این کارخانه شامل پرز سوزی ، آهار گیری ، شستشو ، پخت، سفید گری ، مرسریزه کردن می باشد.

مراحل مقدماتی سالن:

پارچه هنگامی که از قسمت کنترل خام وارد سالن رنگرزی و تکمیل می شود ابتدا به قسمت مقدمات سالن منتقل می شود تا عملیات لازم برروی کالا انجام شود عملیات مقدماتی به شرح زیر انجام می شود:

۱- پرز سوزی   Singeing :

هدف از پرز سوزی از بین بردن پرزهای سطحی می باشد که عموماً وقتی الیاف به صورت staple مصرف شوند مسیر الیاف از نخ و در نتیجه از پارچه بیرون می زند و آن را غیر جذاب و مات می کند ( انعکاس نا یکنواخت نور) این پرز ها سبب مشکلاتی می شوند که عبارتند از :

زیر دست نا مناسب.

مات شدن پارچه.

نا یکنواختی رنگرزی و مصرف بیشتر رنگ و پررنگ تر به نظر رسیدن سطح پارچه.

مشکلات در چاپ که این پرز ها منافذ شابلونها را پر می کنند و سبب نا یکنواختی می شوند.

این مرحله برای پارچه هایی  که باید خار زنی شود نباید صورت گیرد ولی پارچه هایی که تکمیل کالندر بر روی آنها انجام می شود باید حتماً پرز سوزی شوند. دستگاه پرز سوزی در این کارخانه به نام osthoff – senge می باشد در این دستگاه تنظیم سرعت عبور پارچه از داخل دستگاه توسط کارتهای پانچ شده ای تنظیم می شود و هر کارتی که درون محفظه برقی دستگاه قرار می گیرد یک سرعتی را به پارچه عبور می دهد .

تنظیم سرعت با توجه به ضخامت پارچه صورت می گیرد به عنوان مثال :

برای پارچه های کلفت و ضخیم مثل پنبه خالص سرعت ۱۲۵ m/min است .

اگر پارچه ۱۰۰% پنبه ای و نازک و یا پلی استر – پنبه باشد از کارت سرعت ۱۳۷ m/min استفاده می کنیم.

اگر پارچه حساس پلی استر – ویسکوز باشد از کارت۱۴۵ استفاده می کنیم .

این دستگاه پرز سوزی طوری تنظیم شده است که هم پشت و هم روی پارچه در مقابل شعله قرار می گیرد . در این بین پارچه از روی ۴ غلتک فولادی عبور می کند که از داخل آنها آب عبور می کند که این عمل برای جلو گیری از سوختن و ذوب شدن پارچه است .

اگر در حین کار به هر علتی مجبور به متوقف کردن دستگاه شوند ، غلتک هاییکه از درون آنها آب سرد عبور می کند به طور اتوماتیک پارچه را از مقابل شعله دور می کنند.

بعد از عمل پرز سوزی دو حوضچه باز وجود دارد که می توان از آنها برای عمل آهار گیری پارچه به روش سرد یا Cold pad batch استفاده نمود ، پارچه خروجی بعد از این دستگاه خشک نمی شود و سیلندر های خشک کن ندارد . در این روش آهار گیری از آنزیم های سرد آمیلاز استفاده می کنند. pickup محلول باید ۱۰۰% باشد. پارچه بعد از عبور از حوضچه های مواد بر روی خرک رول شده و رو پیش پلاستیک کشیده می شود، پارچه معمولاً ۸-۱۲ hr با سرعت ۱۶ m /min در حال حرکت انبار می شود بعداً پارچه به قسمت پخت و شستشو برده می شود.

تمیز بودن مجاری گاز که شعله دارد بسیار مهم است و هر گاه که ماشین stop کند و شعله خاموش شود یک محافظ روی شعله را می پوشاند تا سوراخ ها کثیف شوند. البته رنگ شعله باید سبز و آبی باشد. و بعد از ۵min پس از روشن شدن شعله باید یک خط قرمز روی پارچه ببینیم که نشان دهد پرز سوزی خوب انجام می شود .

شعله باید تیز و برنده باشد . اطراف شعله نیز باید مرتب تمیز شود چون مذاب پرز ها به صورت قیر روی غلتک می نشیند. چیزی که بسیار مهم است این است که در این ماشین پس از stop ماشین ، غلتک ها از شعله فاصله می گیرند و پارچه شل می شود حالا اگر بخواهیم  مجدّداً  ماشین را راه اندازی کنیم  حتماً باید پارچه را بکشیم تا شلی آن برطرف شود و گرنه پارچه می سوزد .

نیم ساعت قبل از اتمام ساعت کار ، باید ماشین را خاموش کرد تا با آب سرد و فن ، آجرهای ماشین کاملاً خنک شوند و گرنه پارچه می سوزد و بعد هم باید آب وفن را خاموش کرد . غلتک های انحنا دار در آخرین مرحله قبل از خرک دوم برای باز کردن چروک پارچه به صورت خود کار می باشد ( که تقریباً در همه ماشینها وجود دارد).

اگر پارچه را بعد از پرز سوزی لمس کنیم و پرز زیادی به دست بچسبد نشان می دهد که پرز سوزی خوب انجام نشده است.

هنگام استفاده از آنزیم سرد به روش Cold pad batch علت چرخش پارچه پس از ول شدن روی خرک این است که اگر به صورت ساکن باقی بماند رویش خشک شده و داخلش خیس مانده و عملیات به صورت نا یکنواخت انجام می شود. سرعت چرخش نباید آن قدر زیاد باشد که نیروی گریز از مرکز باعث شود محلول از مرکز فرار کند و مرکز پارچه رول نشده  دارای محلول کم تر و روی پارچه دارای محلول بیشتر شود در واقع در این حالت محلول به سمت بیرون پاشیده می شود. همچنین سرعت چرخش نباید آنقدر کم باشد که باعث شود محلول از پائین پارچه رول شده چکه کند .

پارچه های پلی استری و فیلا منتی  پرز سوزی ندارند.

بعضی اوقات در اثر برق رفتن توسط باتری نیروی برق جبران شده و باعث می شود باز و بالا آمده و بگذارد که پارچه بسوزد.

عیوب مشاهده شده در پارچه:

نا یکنواختی طولی و عرضی .

تخریب حرارتی لیف.

علت عیوب فوق:

نا یکنواختی در مخلوط گاز در شعله که عیوب عرضی را ایجاد می کند.

نا یکنواختی رطوبت در سطحی که عیوب طولی را مشخص می کند .

نا یکنواختی در تخلیه رود که اگر دریچه تخلیه تحت فشار در پائین باشد مقداری از انرژی تخلیه شده و سبب نا یکنواختی می شود.

نا یکنواختی غلتک های فشار و اعمال کشش در طول پارچه.

نا یکنواختی فشار گاز که نا یکنواختی طولی را ایجاد می کند تغییر در فشار گاز سبب تغییر سرعت سوختن می شود و از تغییر سرعت ورودی گاز نشات می گیرد بنابراین فاکتور گاز ورودی و هوا را باید تنظیم نمود.

نا یکنواختی در سرعت غلتک تغذیه پارچه.

علت اصلی خطوط افقی عدم تنظیم شعله می باشد که خود به دلیل زیر می باشد:

ورودی گاز در بعضی مناطق بلوکه شده باشد.

روزنه های ورودی گاز در بعضی از مناطق بزرگتر شده باشد.

توزیع گاز به صورت نا یکنواخت انجام شده باشد.


دستگاه سفید گری بزرگ و کوچک :

 

100,000 ریال – خرید

تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

 

 

مطالب پیشنهادی:
  • گزارش کارآموزی کارخانجات نساجی
  • گزارش کارآموزی نساجی
  • برچسب ها : , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    براي قرار دادن بنر خود در اين مکان کليک کنيد
    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید
    

    جستجو پیشرفته مقالات و پروژه

    سبد خرید

    • سبد خریدتان خالی است.

    دسته ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط دیجیتال ایران digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایbankmaghale.irمحفوظ می باشد.