1,073 بازدید
مقاله اثر سطوح مختلف سبوس برنج فراوری شده با حرارت بر روی مصرف خوراک ، ترکیب مربوطه به صورت فایل ورد word و قابل ویرایش می باشد و دارای ۸۳ صفحه است . بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله اثر سطوح مختلف سبوس برنج فراوری شده با حرارت بر روی مصرف خوراک ، ترکیب نمایش داده می شود، علاوه بر آن لینک مقاله مربوطه به ایمیل شما نیز ارسال می گردد
فصل اول : ۱
کلیات تحقیق ۱
۱-۱-مقدمه ۲
۱-۲- ضرورت و اهمیت تحقیق ۸
۱-۳-اهداف تحقیق ۸
فصل دوم : ۹
مرور منابع ۹
۲-۱- برنج ۱۰
۲-۱-۱- ساختار دانه برنج ۱۱
۲-۱-۲- سبوس برنج ۱۲
۲-۱-۲-۱- ارزش تغذیه ای سبوس برنج ۱۴
برخی عوامل منفی استفاده از سبوس برنج درخوراک دام و طیور عبارتند از : ۱۵
۲-۱-۲-۲- فواید اسیدهای چرب غیر اشباع ۱۸
۲-۱-۲-۲- ۱- تأثیر روغن سبوس برنج بر فراسنجههای خونی ۱۹
۲-۱-۲-۲- ۲- فساد هیدرولیتیکی ۲۰
۲-۱-۲-۳- انواع لیپاز سبوس برنج ۲۱
۲-۱-۲-۳- ۱- فعالیت لیپاز ۲۲
۲-۱-۲-۳-۲- تثبیت سبوس برنج ۲۳
۲-۱-۲-۴- مکا نیسم اثر لیپوکسیژناز ۲۴
۲-۱-۲-۴- ۱- مهار کردن و غیر فعال کردن آنزیم لیپوکسیژناز ۲۵
۲-۱-۲-۵- کیفیت پروتئین سبوس برنج ۲۶
۲-۱-۲-۶- بررسی فاکتورهای ضد تغذیهای سبوس برنج ۲۶
۲-۱-۲-۶-۱- فیتات ۲۷
۲-۱-۲-۶-۲- بازدارنده های پروتئاز ۲۸
۲-۱-۲-۷- بهبود ارزش تغذیه ای سبوس برنج ۲۹
۲-۱-۲-۷-۱- روشهای فیزیکی ۲۹
۲-۱-۲-۷-۲- فرآیند گرمادهی ۳۰
۲-۱-۲-۷-۳- پرتو افکنی ۳۱
۲-۱-۲- ۷-۴- زمان و دمای انبارداری ۳۲
۲-۱-۲-۷-۵- فرآیندهای شیمیایی و بیوشیمیایی ۳۳
۲-۲- موارد استفاده از سبوس برنج ۳۴
۲-۲-۱- استفاده از سبوس برنج و ترکیبات موجود در آن در تغذیه انسان ۳۴
۲-۲-۲-۱- استفاده سبوس برنج در تغذیه نشخوارکنندگان ۳۷
فصل سوم : ۴۴
مواد و روشها ۴۴
۳-۱- محل و زمان آزمایش ۴۵
۳-۲- مراحل و عملیات اجرایی ۴۵
۳-۲-۱- آماده سازی جایگاه ۴۵
۳-۲-۲- مدیریت دام ۴۵
۳-۳- جیرههای آزمایشی ۴۶
۳-۴- رکورد گیری و نمونه گیری ۴۷
مواد خوراکی ۴۸
ترکیبات و انرژی ۴۹
۳-۵- اندازهگیری آزمایشگاهی ۵۰
۳-۵-۱- اندازهگیری اجزای شیر ۵۰
۳-۵-۲- اندازهگیری ازت اورهای خون وشیر ۵۰
۳-۵-۳- اندازه گیری ترکیبات جیره غذایی ۵۱
۳-۵-۳-۱- تعیین میزان ماده خشک : ۵۱
۳-۵-۳-۲- تعیین میزان ماده آلی : ۵۱
۳-۵-۳-۳- تعیین میزان پروتئین خام : ۵۲
مرحله هضم : ۵۲
دراین مرحله میزان نیتروژن نمونه خوراکی تعیین می گردد. ۵۲
۳-۵-۳-۴- تعیین میزان NDF : ۵۲
۳-۵-۳-۵- تعیین میزان ADF نمونه ها : ۵۳
۳- ۶- مدل آماری ۵۴
فصل چهارم : ۵۵
نتایج ۵۵
۴-۱- ماده خشک مصرفی ۵۶
۴-۲- تولید شیر خام ۵۶
۴-۳- ضریب تبدیل خوراک ۵۷
صفت مورد مطالعه ۵۸
سطح معنیدار ۵۸
۴-۴- ترکیبات شیر ۵۹
۴-۴- ۱- چربی شیر (درصد) ۵۹
۴-۴-۲- پروتئین شیر (درصد) ۵۹
۴-۴-۳- لاکتوز شیر ۵۹
۴-۴-۴- کل مواد جامد شیر ۶۰
۴-۴- ۵- مواد جامد بدون چربی در شیر ۶۰
۴-۴- ۶- کلسیم شیر ۶۰
صفت مورد مطالعه ۶۱
سطح معنیدار ۶۱
۴-۴-۷-ازت اورهای شیر ۶۲
۴-۴-۸- ازت اورهای خون ۶۲
سطح معنیدار ۶۳
فصل پنجم : ۶۴
بحث ۶۴
۵-۱- ماده خشک مصرفی ۶۵
۵-۲- ترکیبات شیر ۶۶
۵-۲-۱- درصد چربی شیر ۶۶
۵-۲-۲- پروتئین شیر ۶۷
۵-۲-۳- لاکتوز شیر ۶۹
۵-۲-۴- ازت اورهای شیر و خون ۷۰
۵-۲-۵- مواد جامد بدون چربی ۷۳
۵-۲-۶- کلسیم شیر ۷۴
نظر به افزایش جمعیت جهانی از سطح ۷۲/۵ میلیلارد (۱۹۹۵، FAO) به ۱۱ میلیارد نفر در سال ۲۱۰۰ (نورس، ۱۹۹۲ و دمنی، ۱۹۸۴) میرسد استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و فرآوردههای جانبی تولید شده در بخش کشاورزی در راستای تولید منابع غذایی انسانی امری ضروری به نظر میرسد.
برنج سهم زیادی از محصولات غلات دنیا را به خود اختصاص میدهد. که علت آن مصرف زیاد و قابلیت سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف میباشد. بدلیل قابلیت رشد و کشت در انواع زمینهای کشاورزی، آن را تبدیل به مهمترین محصول غلات در دنیا کرده است(۲).
(مایکلسون و داتل[۱]، ۱۹۹۱ ) برنج یک ماده غذایی پایه در کشور های در حال توسعه است و در سال ۲۰۰۰ برنج و فرآوردههای آن تأمین کننده انرژی ۴۰% از مردم جهان بود به طوری که از گندم پیشی گرفته است( هانگ و لو[۲]، ۱۹۹۱ ). جمعیت زیادی در کشورهای در حال توسعه وجود دارد که با محدودیت در مصرف دانه غلات مواجه میباشند و این دلیل موجهی برای استفاده از دانه غلات در تغذیه انسان، و استفاده از غلات اضافی و پسماندههای آن در تغذیه دام میباشد. این در حالیست که حجم دور ریزی ضایعات کشاورزی در مزارع کشور قابل تأمل است. این مسئله زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که بدانیم ضایعات و پسماندههای مزارع در دیگر کشورها منبع اصلی تأمین خوراک دام است و نیز به ایران وکشورهای مشابه صادر میگردد. سالانه میلیونها دلار ارز جهت واردات غلات از کشور خارج میشود و این روند هرساله سیر صعودی به خود میگیرد، بنابراین توسعه جیرههای بدون غلات یا با دانه غلات پایین به طوریکه سطح تولید حفظ شود، لازم به نظر میرسد. از طرفی، در دنیا، مصرف سرانه شیر درجهان به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی محسوب میشود و هر کشوری که از سرانه مصرفی بالاتری برخوردار باشد در مباحث توسعه از رتبه بالاتری برخوردار میگردد. تولید سرانه شیر در جهان در حالی به عدد ۱۰۰ کیلوگرم رسیده است که تولید شیر ایران با شش کیلوگرم افزایش از شاخص میانگین جهانی بالا زده است.
در حال حاضراز مجموع شش میلیون تن شیرتولید داخلی ۱۷ درصد متعلق به گوسفندو بز، ۸۰ درصدشیرگاو و مابقی شیرگاومیش است. براساس آمارهای موجود، تراکم متوسط تولید شیر کشور به حدود ۸/۳ تن در هر کیلومترمربع رسیده است که نزدیک به ۴۰ درصد شیر تولیدی از مجرای صنعتی وباقیآن به شکل سنتی فرآوری و عرضه میشود. شیرکاملترین غذایی است که میتواند مورد استفاده انسان قرار گیرد، به همین منظور یکی از فعالیتهای اساسی دامداری در دنیا پرورش دامهای شیری است. این ماده غذایی از یک ترکیب پیچیده تشکیل شده که شامل چربی، پروتئین، قند لاکتوز، عناصر معدنی، ویتامینها، آنزیمها و آب میباشد و فرآوردههای شیری بهترین منابع تأمین کلسیم بدن انسان هستند. شیر، دارای کلیه اسیدآمینههاى ضرورى است. قند شیر، لاکتوز نام دارد و شیرینى آن ۳۰ بار از قند و نیشکر کمتر است. لاکتوز چاق کننده نیست و مصرف آن براى بیماران مبتلا به دیابت مضر نمىباشد. چربى شیر نیز بسیار سهل الهضم و انرژىزا است. انرژىزایى حاصل از چربى شیر تقریباً دو برابر مواد قندى و یا پروتئینى است، املاح معدنى در شیر که به شکل محلول و یا ترکیب با مواد پروتئینى است، کمتر از یک درصد میباشد و مهمترین آنها شامل: کلسیم، پتاسیم، فسفر، سدیم و مقدار بسیار کمى آهن و مقادیر جزئى مس و روى است که نقش اساسى در ساخت آنزیمها و هورمونهاى بدن دارند. مصرف شیر وفرآوردههای مختلف آن به ویژه فرآوردههای تخمیری، منجر به افزایش طول عمر، افزایش بازده جسمی وفکری، کاهش بیماریهای عفونی، کاهش بیماریهای استخوانی ورشد مطلوب کودکان ونوجوانان میشود. تحقیقات نشان داده است شیر در افراد مبتلا به زخم معده بهترین و مفیدترین ماده خوراکیاست. پژوهشگران میگویند: در شیر نوعی باکتریهای مفید وجود دارد که باکتریهای عامل ایجاد زخم معده را از بین میبرد. شیر به ویژه با داشتن باکتری لاکتوباسیل در کنار آنتیبیوتیکها بهترین مواد غذایی برای معالجه معدههایی با زخمهای پیشرفته است. تولید شیر با صرف هزینه کمتر به عنوان یک فاکتور مهم اقتصادی در راستای رقابت در بازار تولید محسوب میگردد، از طرفی بخش اعظم کاهش هزینه از طریق تغذیه میسر خواهد شد. در بیشتر کشورها به لحاظ ارزش بالاى غذایى شیر، به منظور عرضه شیر با قیمت ارزان و افزایش مصرف سرانه با هدف نهایى داشتن جامعهاى سالم و پویا، مبالغ هنگفتى یارانه از بودجه سالانه براى شیر در نظر مىگیرند. اهمیت این امر مستقیماً مربوط به تمهیدات و تدابیری است که به منظورتأمین و رفع کمبود پروتئین مورد نیاز ۷۰ میلیون نفر جمعیت رو به تزاید کشور اتخاذ میشود، و به حل مشکل کمبود خوراک دام، افزایش میزان بهرهدهی کمیوکیفی دامها، آبزیان و طیور کشور کمک خواهد کرد.
در کار تغذیه و تأمین خوراک دام بجز مواد اصلی شناخته شده نظیر یونجه، جو، ذرت، سبوس گندم، چغندر، کاه و …..، چه بسا ضایعات و پسماندههای غیرقابل مصرف حاصل از صنایع تولید مواد غذایی و کشتارگاهها و ….. وجود دارد که بخوبی میتواند در تهیه خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد مثل انواع محصولات نامرغوب و غیر قابل استفاده در کشاورزی و باقی ماندههای صنایع روغنکشی مانند انواع کنجاله ها ( مثل سبوس روغنکشی شده، کنجالهکلزا و غیره ) که با بهرهجویی از این همه مواد فراوان و گوناگون و فرآوری آنها براساس موازین فنی و بهداشتی میتوان در تهیه و تولید خوراکهای متراکم و متوازن برای انواع دامها بهرهبرداری نمود، بگونهای که بسته به نوع و شرائط خاص دام مورد نظر، میزان پروتئین، مواد معدنی و ویتامینی مورد احتیاج آنها را برطبق ارزیابیهای مشخص علمی و استانداردهای مربوط تامین سازند، خوراکهایی که از قابلیت هضم و جذب بالا و مطمئن برخوردار بوده و انرژی لازم برای پرورش و تولید دام را در اختیار او قرار میدهند. براین اساس استفاده از فرآوردههای جانبی بخش کشاورزی که اغلب از قیمت کمتری برخوردارند، از دیرباز مدنظر محققان قرار گرفته است. و به دلیل وجود برخی مشکلات در زمینه استفاده مستقیم این فرآورده ها در تغذیه دام، فرآوری آنها به روشهای گوناگون ضروری به نظر میرسد (۱۰).
ن میان محصولات فرعی حاصل از عملآوری غلات نظیر سبوسگندم و سبوسبرنج، بدلیل تولید زیاد و قیمت پایین از اهمیت ویژهای برخوردارند. در حال حاضر سالیانه بیش از ۲ میلیون تن شلتوکدراستان گیلان و مازندران تولید میشود، که حدود ۱۰ درصد آن سبوس میباشد. به طوری که سبوس برنج را می توان یکی از عمده ترین محصولات فرعی فرآوری غلات در جهان نام برد. عمدهترین مشکل در استفاده از سبوس برنج فیتات، فیبر، روغن و سیلیس زیاد موجود در آن میباشد. امروزه در اکثر کشورهای تولید کننده برنج، سبوس به عنوان ماده اولیه تولید روغن خوراکی است، که این روغن برای سالاد، عالی و نیز برای مصارف پخت وپز و سرخ کردن بسیار مناسب میباشد، همچنین مزه غذاهای پخته شده را بهبود داده و سبب کاهش کلسترول میشود. روغن سبوس برنج از مواد با درجه آلرژیزایی بسیار کم محسوب شده و در تغذیه کودکان مفید است. گرانروی آن بالا بوده و موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب مواد غذایی میشود و نیز در صنعت برای ساخت مواد دارویی، کنسانتره، ویتامین B، استخراج فیتین، کنسانتره پروتئین، تولید نوشابههایغنی از پروتئین شبیه شیر و غیره، مصرف میشود. از عصاره طبیعی سبوس برنج در ساخت کرمهای پوستی استفاده میکنند تا خشکی و ترکخوردگی سر آرنجها، زانوها و پاها را رفع مینماید. عصاره سبوس برنج تأثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد که شامل رطوبتدهی به پوست و جلوگیری از ترکخوردگی، نرم کردن پوست بطوری که همیشه حالت مرطوب داشته باشد، زدودن اکسیژن فعال از سطح پوست به منظور جلوگیری از تشکیل پروکسید چربی، اینوسیتول بعنوان یکی از خانواده ویتامین B، رشد سلولهای پوستی را افزایش می دهد، (۳۶).
تراکم مواد مغذی در سبوس برنج متنوع میباشد، که به طور عمده به دلیل واریته برنج و فرآیند روغنکشی از سبوس و نیز نسبت پوسته خارجی به پوسته نرمتر یا پوستهداخلی میباشد. در کشورهای توسعه یافته به منظور جلوگیری از فساد زود هنگام سبوس برنج آن را روغنکشی نموده و از روغن حاصله جهت مصارف انسانی و از باقی مانده آن در تغذیه دام و طیور استفاده مینمایند. روغن سبوس برنج به لحاظ اثرات دارویی از جمله کاهش کلسترول سرم خون، غذای سلامتی و روغن قلب نامیده میشود (۳۲).این روغن دارای ترکیب مناسبی از اسیدهایچرب است. همچنین حاوی آنتی اکسیدانها و سایر مواد مغذی می باشد.
در آمریکا سبوس پایدار شده را به طور وسیع در فرمولاسیون غذایی کودک، تهیه نان، پنکیک شیرینی و کیک، مورد استفاده قرار میدهند. از سبوس پایدار شده برای تهیه خوراک دام و طیور و ماهی به طور وسیع استفاده میشود. به عنوان مثال در کشور هندوستان در سال ۱۹۸۰ تولیدی معادل ۱۵۸۰۰۰ تن سبوس را به سایر کشورهای صادر نموده است. علاوه بر آن امروزه تولید خوراک ماهی از سبوس برنج به طور وسیع در کشور تایلند رواج یافته است (۲۶).
با توجه به میزان قابل توجه سبوسبرنج در استانهای شمالی کشور و قیمت پایین آن، میتوان آن را جایگزین بخشی از اجزای کنسانتره جیره دام نمود. از طرفی به دلیل وجود روغن در سبوس به نظر میرسد روغنکشی آن احتمالاً موجب افزایش مدت نگهداری و بهبود ارزش تغذیهای آن خواهد شد. در همین راستا مطالعه حاضر به منظور بررسی ارزش غذایی سبوس برنج روغنکشی شده در تغذیه و با اهداف زیرانجام گرفت.
۱- استفاده از سبوس برنج روغنکشی شده و فرآوری شده با حرارت بجای سبوسگندم در جیره گاوهای شیری هلشتاین و تعیین بهترین سطح آن.
۲-بررسی اقتصادی بودن جایگزینی سبوس گندم با سبوس برنج فرآوری شده .
۳-تأثیر مصرف سبوس برنج فرآوری شده با حرارت بر متابولیتهای خونی گاوهای شیری هلشتاین.
برنج از گیاهانی است که در مناطق حارهای و نیمه حارهای رشد میکند. نام عمومی آن Rice و نام علمی آن Oryza sativa میباشد. برنج اولینبار حدود ۷۰۰۰ سال قبل در شرق چین و هند (لو و چانگ[۳]، ۱۹۸۰) کشت میشده است. برنج یک غذای پایه برای دو سوم جمعیت جهان میباشد، به طوری که اغلب نیازهای پروتئین و انرژی جیرهای غذایی انسان را تأمین مینماید. برنج بعد از گندم از عمدهترین غلات در جهان است. از ۵۶۲ میلیون تن تولید جهانی برنج، ۳/۲ میلیون تن آن در کشور ایران تو لید میشود.
(۱۹۹۶، FAO)، در زبان انگلیسی به شلتوک (دانه برنج همراه با پوست آن ) Rice paddy گفته میشود. مهمترین مرکز تولید برنج در جهان قاره آسیا است، که حدود ۹۰ درصد برنج تولیدی جهان را به خود اختصاص میدهد و بیش از ۴۵۰ میلیون تن در قاره آسیا تولید میگردد (ساندرز[۴] ، ۱۹۸۶)، که اکثرآن در کشورهای چین، هندوستان، ژاپن، کره، جنوب شرق آسیا و جزایر مجاور اقیانوس آرام کشت میشود. در خارج از آسیا کشورهای برزیل، ایالت متحده با تولید ۵/۰ درصد از برنج مصرفی جهان بیشترین مقدار تولید را دارند.
در ایران نیز هم اکنون استانهای گیلان و مازندران با تولید سالیانه بیش از ۲ میلیون تن شلتوک از مناطق مهم زراعت برنج کشور محسوب میشوند. برنج تولیدی جهان که ۲۵ درصد دانه غلات در جهان را شامل می شود(۱۵).
دانه برنجی که از خرمن کوبی بدست میآید، دارای پوسته سخت خارجی از جنس سیلیس بوده و پریکارپ آن با دانه یکی شده است. دانه کامل برنج (تک لپهای)، از قسمتهای پریکارپ[۵]، آندوسپرم نشاستهای، رویان[۶] و اپیتیلیوم[۷] یا اپیدرم تشکیل میشود (شکل ۱).
از ویژگیهای فیزیکی سبوس برنج میتوان به رنگ کرم روشن تا نخودی و بوی برنج تازه آن و نرمی و یکنواختی و فاقد چسبندگی بافت آن اشاره نمود(۸). در حین فرآوری برنج در کارخانه شالیکوبی پس از خارج نمودن پوسته سخت سیلیسی اطراف آن محصولی شامل پریکاپ، آلئورون[۸]، آندوسپرم و رویان به دست میآید که به برنج قهوهای مشهور است. در مراحل بعدی فرآوری زمانی که رویان و سبوس از برنج قهوهای جدا شد، برنج سفید به دست میآید. سلولهای آندوسپرم به صورت اختصاصی مملو از گرانولهای نشاسته است. در حالی که رویان و پریکارپ شامل مقادیر متنوعی از سلولهای حاوی پروتئین و اسیدهای چرب میباشد. محصولات فرعی فرآوری شلتوک برنج در کارخانه شالیکوبی شامل از برنج سفید، پوسته برنج، سبوس برنج و برنج شکسته است(۱).
سبوس برنج که به دنبال آسیاب نمودن برنج حاصل میشود و حاوی اجزایی نظیر پریکارپ، پوشش دانه، مغز برنج، لایهآلئورون و جوانه اولیه یا رویان بوده و در حدود ۱۰ درصد برنج قهوهای را تشکیل میدهد. در درصد فرآوردههای فرعی حاصل از فرآیند تولید برنج سفید از شلتوک در جدول زیر آمده است.
با توجه به این که سبوسبرنج ۱۰ درصد از وزن برنج را به خود اختصاص میدهد، تولید جهانی سبوس در حدود ۴۵ میلیون تن و تولید داخلی آن در حدود ۲۰ هزار تن میباشد. که بیشترین مقدار آن در شرق دور و آسیا جنوب شرقی تولید میشود. در این مناطق پوسته بیرونی[۹] باعث کاهش کیفیت سبوس برنج میشود. البته چون میزان تولید سبوس از شلتوک به عوامل زیادی از قبیل ماشین آلات موجود در کارخانه و تنظیم این دستگاهها بستگی دارد و از طرفی خط تولید کارخانههای جدید میزان پوسته بیشتریرا وارد سبوس نرم میکنند، تولید سبوس از رقم فوق بیشتر بودهولی برکیفیتآن به لحاظ
مواد مغذی اثر سوء دارد. ( هوستن[۱۰]، ۱۹۷۲).
محققان باروشهای سریع و ارزان قیمت و بااستفاده از محلول حاوی فلورگلوکینال مقدار پوستهخارجی[۱۱] سبوس برنج را تخمین میزنند. این معرف دچار تغییر رنگ شدیدی در حضور پوسته خارجی میشود. که با دیدن، نمرهای داده میشود و بدین ترتیب مقدار پوسته خارجی سبوس برنج را ۱/۰ تا ۴۰۰ گرم در کیلوگرم تخمین میزنند. از دیگر مشکلات سبوس برنج، روغن و اسید فایتیک آن است. بعد از شالیکوبی شالی فوراً واکنش هیدرولیتیک اسیدهایچرب آغاز میشود و علاوه براین شکستن بوسیله لیپوکسیژناز نیز وجود دارد (شاهینوهمکاران، ۱۹۷۵). درجه ذخیرهسازی و رطوبت سبوس برنج عوامل مهم در میزان هیدرولیز میباشد (شاهین و همکاران ۱۹۷۶ ). ۶۰ درصد روغن سبوس برنج بعد از ۴ هفته شالیکوبی تحت تأثیر این فرآیندها قرار میگیرد.
ترکیب و میزان مواد مغذی موجود در سبوس برنج در جدول ۲-۲، ۲-۳، ۲-۴ آورده شده است .
۱- وجود بیش از حد قارچ ،کپک و میکروارگانیسمها
۲- تند شدن ناشی از اکسیداسیون اسیدهای چرب
۳- وجود آفات انباری
۴- وجود سموم آفتکش
سبوسبرنج حاوی روغن قابل استفاده برای انسان است، که باعث کاهش کلسترول سرم خون میشود و پروفیل لیپوپروتئین آن شبیه سایر روغنهای گیاهی مانند روغنذرت و روغن آفتابگردان است(۵۹). سبوس برنج یک منبع غنی از مواد مغذی وترکیبات دارویی است که علاوه بر استفاده در تغذیه دام وطیور بعنوان یک منبع فایتوکمیمال مثل فنولیکها، توکوتریانولها و گامااوریزانول میباشد. خصوصیات خاص روغنسبوسبرنج، آن را تبدیل به یک روغن سرخ کردنی بدون نیاز به هیدرژناسیون نموده است. بطور مشخص با پیشرفت استخراج روغن در سالهای اخیر، قابلیت دسترسی به روغنهای غیر مرسوم مانند روغن سبوس برنج افزایش پیدا کرده است که ناشی از آگاهی از درباره میزان سلامتی میباشد. اسیدهایچرب پالمیتیک(۷۴/۱۶%)، استئاریک(۹/۱%)، اولئیک(۷۹/۴۹%)و لینولنیک(۱۹/۰%)، بخش عمده اسیدهایچرب سبوسبرنج را تشکیل میدهند. ساندرز، (۱۹۹۸) بطور متوسط روغن سبوس برنج را در واریتههای مختلف ۳ تا ۱۶ درصد گزارشکرد. پروفیل اسیدهای چرب روغن سبوس برنج که در جدول ۲-۵ آمده است بیانگر این مطالب میباشد. اسیدلینولئیک و اسیداولئیک حدود ۷۷ درصد اسیدهایچرب را تشکیل میدهد. سایر اسیدهایچرب شامل آرشیدونیک ایکوزانوئیک، بهنیک، کاپریک و میرستیک است (۴۸).
[۱]- michelson and Dattel
[۲]- Hung and low
[۳] -Louw and Chang
[۴]- Sunders
[۵] -Pricarp
[۶] -Germ
[۷] -Epithelium
[۸] -Aleoron
[۹] -Hull
[۱۰]- Husten
[۱۱] – hull
تمام مقالات و پایان نامه و پروژه ها به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد.
جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر